אני לא רוצה לצאת מהמטריקס!

JiyuuKi

New member
אני לא רוצה לצאת מהמטריקס!

עכשיו סוף סוף הבנתי את זה. אני לא רוצה לצאת מהמטריקס, אני רוצה להיכנס אליו! ליצור עולם וירטואלי אך מציאותי לחלוטין, לבנות אותו בדיוק איך שאני רוצה וכפי שאני מדמיין שהמציאות צריכה להיות, להיכנס אליו ואז למחוק לעצמי את הזיכרון על כל מה שאי פעם קרה (אך כמובן לעשות שפעם בחצי שנה אני מקבל את הזיכרון חזרה לכמה שעות ויכול לבחור האם להמשיך או לצאת ולתקן את המערכת, כדי שדברים לא יתחילו להשתבש ואני אתקע). למה אנחנו אמורים לרצות לצאת מהמטריקס? ככל שהעולם אמיתי יותר כך הוא גם קשה יותר, עלוב יותר, מנותק יותר. ככל שהוא אמיתי יותר כך הוא מרגיש לי אמיתי פחות! זה כל העניין. אנחנו חיים בעולם האמיתי ובדיוק בגלל זה הוא מרגיש כל כך.. דמיוני.. בגלל שאין לו שום קשר למציאות היחידה שקיימת והיא אני. אני רוצה לשקוע בעצמי - בכל מה שאני יכול להיות בטוח שהוא קיים. אני לא מחפש עולם חיצוני ומציאותי, אני מחפש את עצמי, את העולם שלי. העולם ה'אמיתי' תמיד יהיה סוג של מטריקס, הוא תמיד יהיה תוכנה שרצה על חומרה חיצונית - על מחשב, על זמן\מרחב, על מוחותיהם הערמומיים של בעלי אינטרסים למיניהם, זה בכלל לא משנה! האם זה משנה על מה רצה התוכנה? האם זה משנה אם היא 'אמיתית אובייקטיבית'? היא תמיד תיהיה חיצונית לי ולכן היא תמיד תיהיה מזוייפת. כל קלט שיבוא מבחוץ הוא שרירותי לחלוטין, חסר משמעות בעיניי מלבד העובדה שהוא מאלץ אותי להבין אותו בכדי שאני אוכל להמשיך להיות קיים. אך זהו רק מכשול, לא משהו לשאוף אליו אלא משהו שיש להתרחק ממנו ככל האפשר. כמה חבל שהמציאות היחידה שקיימת (שיכולה להכיר בקיומה שלה) חייבת את קיומה של מציאות ווירטואלית (שאינה קיימת) תחתיה. תוכנה על גבי תוכנה על גבי תוכנה על גבי תוכנה על גבי מה? באיזה שלב נפסק המעגל הזה? מה באמת קיים, מתחת להכל? אלים? מציאות ראשונית? לא כלום? שוב אני? איך כל זה *מסתכל סביב אל האדמה השמיים והכוכבים* אפשרי בכלל?! אאאאאאאאאאאאאאאאאהההההההההההההההההההההאאאאאאאאאאאעעעעעע!!!!! כל מטריקס שאליו אכנס ובו השאלות האלה עדיין יזעקו בתוכי תמיד ישאר אך ורק תוכנה. מכונה עלובה שמנסה לחקות חיים. וברגע שאצליח ליצור עולם שבו לכל השאלות האלה לא תיהיה משמעות אז מצאתי את העולם האמיתי. זה שכנוע עצמי אך זו לא בריחה מהמציאות, עד כמה שזה נשמע אבסורדי. המציאות היא בתוכי, ואם היא מעורערת אז היא מעורערת, אמיתית עד כמה שלא תיהיה. וזה כל העניין. אני. אך בשביל להגיע למציאות שלי עליי ליפול, וזאת חתיכת נפילה. עליי לעזוב את המציאות החיצונית, את כל מה שנאחזתי בו עד עכשיו, להרפות מכל מה שאני מכיר ופשוט להיות, ולא יותר. זו נפילה שלא נגמרת וכמה קל למצוא בדרך את האלים שמושיטים לך יד, את האדמה המוצקה שבאה לקדם את רגליך, את החברים שקוראים לך לחזור. ומתישהו כולנו נכנעים, נבהלים כל כך מהנפילה הזו עד שאנו תופסים בדבר הראשון שאנו רואים ומשלים את עצמנו שהנה הגענו ליעדינו, והנה עכשיו אנחנו מבינים את המציאות האמיתית וסוף סוף יהיה לנו טוב. אלא שבסופו של דבר כל מציאות נוגדת אותך, ואתה ניצב מול הבחירה - להיכנע או לעזוב. להתמסר למציאות הזו ולאפשר לה לעצב אותך, להשתלט עליך agent smith style ולהפוך אותך לחלק אינטגרלי ממנה, או לקפוץ, לחזור לתהום השחורה שלא נגמרת בה הדבר היחיד שקיים זה אתה, ולהמשיך ליפול. ליפול לעולם. ומה שם? אני כל כך מפחד שכאעזוב את כל מה שאני מכיר, כשאשאר לבדי רק עם עצמי אגלה שאין שם כלום! שבלי כל הדברים החיצוניים האלה אני לא באמת קיים. אני מפחד לגלות שאני מוגדר רק על ידי הקשרים שלי עם העצמים במציאות החיצונית, ושבלעדיהם אני לא כלום. אני מפחד לעמוד מול שאלת קיומי, כי האשלייה כה מתוקה. אך היא עדיין אשלייה ואני יודע את זה, אני מרגיש את זה בכל רגע ורגע ואני לא יכול יותר! לא יכול לסבול אפילו רגע אחד נוסף. אני צריך למצוא את עצמי כדי שאוכל ליפול. ליפול ולא ליפול וליפול עד שלא ישאר ממני כלום מלבד אני. ואז אוכל להתמלא בקיום, להיות לא כלום ולהיות הכל בו זמנית. להיות שלם במציאות שהיא כולה שלי, שהיא חלק ממני ולא אני חלק ממנה. להגיע אל העולם האמיתי, העולם שתמיד היה ותמיד יהיה רק שלי. העולם ממנו ברחתי. לחזור אל המטריקס.

0Pandemonium0

New member
אתה יוצא מנקודת הנחה שגויה: מה גורם לך להאמין

שהעולם מחוץ למטריקס הוא עלוב וקשה יותר? כי ככה הוא הוצג בסרט? אל תשכח שהסרט הוא סרט ויש לו גם מטרות רווח ועלילה, וחלק ממנה כולל את ההרס של העולם האמיתי. כשאנחנו מדברים על המטריקס אנחנו לא מדברים על המטריקס מהסרט, אלא על כל דבר שכובל אותנו באשלייה מסוימת מבלי שנרגיש בכך, ומבלי שנוכל להשתחרר. עכשיו, מה גורם לך לחשוב שהעולם מחוץ למטריקס, מחוץ לתבנית, הוא כל-כך נורא? חשוב על זה, זו חשיבה ממש לא הגיונית! דווקא מחוץ לתבנית תוכל להגשים את עצמך בצורה הכי טובה ולהיות אתה! יש לנו כאן בשרשור אחר דיון על ה"אני", ואתה נוגע גם בו. אמרת שאתה מפחד שאתה בסך-הכל מוגדר על-ידי האינטרקציה שיש לך עם עצמים אחרים. אני שוב לא מוצא הגיון בזה. איך הגעת למסקנה הזאת? אין לך מחשבות משל עצמך? אם תשב לבד, בלי משפחה וחברים ואנשים מסביבך, בלי מחשב וטלוויזיה ובריכה, בלי ספרים ומוזיקה ובעלי-חיים, בלי קולנוע וקניון ומסעדות ואופניים, לא יהיו לך מחשבות עצמאיות משל עצמך? המחשבות האלה הן אתה! הרצונות שלך הם אתה! כל אדם הוא עולם ומלואו, וזה נכון בצורה הכי מילולית שיש: אתה מציאותי והמציאות נמצאת בתוכך, ואפילו מושפעת ממך במידה מסוימת. אבל בכל-זאת ישנה גם מציאות אובייקטיבית שהיא מחוץ לך. ככה קיימות שתי מציאויות: האובייקטיבית, שהיא אחת בעולם כולו ובעבור כל בני-האדם, והסובייקטיבית, שהיא שונה אצל כל אדם ואדם. שתי המציאויות קיימות.

JiyuuKi

New member
אני מנסה שלא לצאת מנקודות הנחה

יש משהו בדבריך, ויכול מאוד להיות שהעולם החיצוני והאמיתי הוא מקום נפלא שתואם במדוייק את העולם הפנימי שלי, וזה יהיה העולם הטוב ביותר עבורי. אבל הסיכוי שזה אכן המצב הוא אפסי, ומה שגרוע יותר זה שגם אם זה באמת ככה אז הדבר אומר שאותו עולם יהיה נוראי עבור כל האנשים האחרים (שיש להם רצונות אחרים משלי, ולכן העולם שלי ירגיש להם עקום). אני יכול להמשיך לחפש את העולם האמיתי מתוך ההנחה שזהו מקום נפלא בו כל הצרות שלי יפתרו, אבל ממש קשה לי להאמין שזה המצב. אני לא רואה סיבה להאמין בכך, לכן אני לא מתכוון בכלל לחפש אותו. אמרת שהמטריקס הוא כל דבר שכובל אותנו באשלייה ממנה אנו לא יכולים להשתחרר, ואני מסכים לחלוטין. אני מרגיש שהמציאות החיצונית הזו היא האשלייה, היא מה שאני לא מסוגל להשתחרר ממנו. וזה לא משנה איזו מציאות חיצונית זו תיהיה, כל מציאות חיצונית תמיד תרגיש כאשלייה, כי רק העולם הפנימי שלי הוא אמיתי. אני פותח את העיניים והמציאות הזו מכריחה אותי לדמיין אותה. היא נכנסת לתוכי ומשתלטת עליי. זה מעצבן! זה כמו לשבת מול טלוויזיה שלעולם לא נפסקת, עם אלקטרודות שמתחברות למוח ומשפיעות על כל החושים. וזה נוראי, כי בסופו של דבר מבחינתי פשוט אין הבדל בין חיים בתוך מחשב שמחובר לי למוח לבין חיים בתוך מציאות שהיא Built-in בתוך המוח שלי. ואני לא רוצה את זה, אני רוצה לחיות בעולם שאני יוצר אותו בכל רגע ורגע. בקשר לתבניות - יכול להיות שאתה צודק פה. אולי מה שנראה לי לא אמיתי זה ההסתכלות שלי על העולם דרך כל התבניות המעוותות האלה ואולי בלעדיהן הוא כן יראה אמיתי. אבל קשה לי לחשוב על זה כי אני לא מבין לחלוטין את כל התבניות האלו. בא לך להרחיב על זה? ובקשר לעצמי - אני מדבר על משהו יותר עמוק מהיכולת לשבת לבדי ולחשוב. אני מדבר על לנסות ולנתק את המחשבה שלך לחלוטין מכל בסיס שהוא חיצוני ומוצק. להגיע למצב בו אתה יודע שאתה לא יכול להיות בטוח בכלום, שאתה לא יכול לדעת כלום. לנסות שלא להאחז בכלל בכל הדברים שאתה מאמין בהם, בכל הדבר שבחרת להאמין בהם כי פחדת להתמודד עם עצמך. אפילו לא לחשוב, כי הצפייה במחשבות שעולות מעצמן היא כמו צפייה בטלוויזיה. היא בריחה מעצמך, מהגרעין שלך, וגם היא סוג של מטריקס. אם קראת את 'החופש מהידוע' של קרישנמורטי, אז אני מדבר על משהו כזה (ואם לא קראת תנסה, אני ממש אהבתי).

0Pandemonium0

New member
I hope for nothing. I fear nothing. I am free

Nikos Kazantzakis, סופר יווני. אז אתה רוצה לחיות בעולם שאתה יוצר בכל רגע ורגע. יופי, אני רוצה לעוף. העולם לא בדיוק עובד ככה, אז מה לעשות? להתאבד? לא ממש. פשוט נסה לקבל את העולם האובייקטיבי, כי אין עולם אחר מלבדו. חוקי הפיזיקה קיימים, יש כוח משיכה, כדור-הארץ סובב סביב השמש והאדם לא יעוף כמו ציפור. מצד שני, יש לך את העולם הסובייקטיבי, שהוא שלך ורק שלך. הוא כולל את המחשבות, הרצונות, הפחדים וה"עצמי" שלך, וגם דברים כמו "אם עץ נופל ביער מבלי שאיש יישמע איתו, האם היה רעש?" אני אשאל אותך שאלה: "מה צבע השמיים?" מיד תשיב: "כחול!" טעות. כלב יראה את השמיים באפור ודבורה תראה קרניים אולטרה-סגולות שהעיניים שלך בכלל לא קולטות. עיוור לא יראה את צבע השמיים בכלל. אנגלי יגיד לך שצבע השמיים הוא בכלל לא כחול, אלא blue, והיפני יגיד aoi. אז מי צודק? מה צבע השמיים? כשאתה אומר שהשמיים כחולים, אתה מתכוון להבין שהעין האנושית והמוח האנושי שלך קולטים אותם בצבע, שבשפה שאתה דובר נקרא "כחול". אבל אם נעשה את מה שאני קורא לו "יציאה מן התודעה האנושית" ונסתכל על השמיים לא מתוך מוח אנושי ולא בעזרת שפה אנושית, נבין שלשמיים אין צבע. לא, הצבע שלהם הוא לא "שקוף". אין להם צבע בכלל. זה רעיון שקצת קשה לתפוש, אבל נסה להבין אותו. בעולם האובייקטיבי, לשמיים אין צבע בכלל. בעולם שלך, הצבע שלהם הוא כחול. עכשיו נעשה הבדלה: אני לא טוען שהעולם הסובייקטיבי הוא המטריקס והעולם האובייקטיבי הוא העולם האמיתי. מה פתאום. שני העולמות האלה אמיתיים ביותר ואנחנו צריכים לקבל את שניהם ולהבין שישנו גם עולם חיצוני שנמצא מחוץ לגולגולת שלנו, ושאינו תלוי במחשבות שלנו. המטריקס הוא משהו אחר לחלוטין. אני בעיקרון לא משתמש במילה "מטריקס", אלא דווקא ב"היפר מציאות" של בודריאר, אם כי בטח שאנחנו לא מתכוונים לאותו דבר. אני מתכוון בדרך-כלל לחברה האנושית, היא היא המטריקס האמיתי, הזיוף האמיתי. אתה נולד לתוך החברה האנושית והיא עוטפת אותך מיד, מכסה את כל חמשת החושים שלך ומנטרלת אותם. אתה מתרגל אליה ולא מרגיש שאתה מפספס משהו, איזה עולם "אמיתי" שקיים אי שם. החברה האנושית קובעת לך הרבה חוקים מגבילים כל-כך, עד שאתה בעצם לא יכול לממש את עצמך. כשאני מדבר על יציאה מהמטריקס אל העולם האמיתי, אני מתכוון להגשמה עצמית: אל תיתן לחברה האנושית לכבול אותך ולך בדרך שלך, גם אם זה ההיפך ממה שכל האנשים בעולם יגידו לך לעשות. תהיה עצמך ואל תוותר על החלומות שלך. ואני מסייג את מה שאני אומר בכך שאני אומר גם, "חיה ותן לחיות", ו"מותר לך לעשות כל מה שתרצה בגופך ורכושך, כל עוד לא תפגע בגופם ורכושם של אחרים". אלה התבניות שאני מדבר עליהן: תבניות מחשבתיות שרוב האנשים בכלל לא רואים, כמו שרוב האנשים בכלל לא רואים את המטריקס שעוטף אותם. "A prison for your mind". ויש הרבה תבניות כאלה.

JiyuuKi

New member
אני מסכים עם כל מה שאמרת

גם בקשר לחברה וגם בקשר לעולם. אבל המטריקס שדיברתי עליו הוא לא זה של החברה (למרות שזה גם מטריקס, פשוט שכרגע זה פחות מעסיק אותי), אלא של התפיסה שלנו את העולם החיצוני. אני חושב שההפרדה שעשית בין העולם האובייקטיבי לסובייקטיבי היא לא ממש מדוייקת, כי גם העולם האובייקטיבי שאתה מדבר עליו קיים בתוכך והוא בסך הכל מודל מופשט שאתה מאמין שמתאר משהו שקיים מחוץ לך. אך כל מה שאתה מכיר עדיין קיים בתוכך, ולא יכול להיות אחרת. כמובן שאי אפשר להתעלם מזה שחוקיות מסויימת שולטת בעולם (בין אם היא אובייקטיבית ובין אם לא, מבחינתי היא עדיין קיימת ותשאר כך), אך את אותה חוקיות אפשר לתאר בהמון דרכים שונות. למשל כמו שאמרת - השמיים לא באמת כחולים, ויותר מזה, אין בכלל שמיים. אז למה שאני אתפוס אותם דווקא באופן המסויים הזה? הרי התפיסה הזו באה מתוכי, לא מבחוץ, ולמרות שכרגע אין לי שליטה עליה זה לא אומר שאי אפשר להשיג שליטה כזו. זה כל הקטע בהרחבת המודעות - קבלת גישה רחבה יותר לאזורים חדשים במוח. אולי זה מה שאני מחפש. אני כבר לא בטוח.

0Pandemonium0

New member
המוח שלנו באמת מוגבל, אבל יחד עם זאת, הוא כן

מסוגל לתפוס את העולם האובייקטיבי. בצורה מוגבלת, נכון, אבל מסוגל. איך אפשר להרחיב את היכולות שלו, את זה אני לא יודע. הרי זה כמו להגיד שאני רוצה למתוח את היד עכשיו ולגעת בעץ שנמצא מעבר לכביש. אי אפשר. זה חומר גשמי שלא יכול להתרחב, יש לו יכולות שהוגדרו על-ידי האבולוציה עצמה בזמן ההתפתחות שלו, ובטוח כמעט לגמרי שהוא לא יכול לעשות יותר מזה. מה שאתה רוצה להרחיב הן היכולות של הנפש. אתה מאמין בנפש?

JiyuuKi

New member
אני מאמין בכל מה שאני מסוגל לחוות

איך אתה מגדיר נפש? בקשר לעולם האובייקטיבי - אני חושב שמה שאתה מתכוון זה פשוט שעל חלק מהדברים שאנו תופסים אין לנו שליטה, ואני מסכים עם זה. אני פשוט אומר שההפרדה בין העולם האובייקטיבי לסובייקטיבי היא לא ממש נכונה כי אפשר לומר שבמידה מסויימת כל מה שאנחנו תופסים זה את העולם האובייקטיבי, אלא שחלק מהעולם האובייקטיבי הזה הוא גם אתה - העולם הסובייקטיבי שלך. לכן להגיד שאין לנו שליטה על כלום יהיה שגוי כמו להגיד שיש לנו שליטה על הכל. יש לנו גבולות מסויימים, וככל שאני בוחן אותם אני רואה שהם לא נוקשים כמו שחשבתי. סתם דוגמא אחת לעניין כזה שקשורה לתרבות הצריכה: האופן בו פירסומות פועלות הוא על ידי ההתנייה של תחושות מסויימות (שהן סובייקטיביות) במוצרים חומריים. בעזרת הפירסומות החברות מוכרות לנו לא רק מוצר, אלא גם תחושה. בעיקר תחושה. עכשיו, אנשים רבים באמת מאמינים שהתחושה הזו באה ממקור חיצוני, ושהיא מצוייה במוצר עצמו. הם לא מעלים על דעתם שהם יכולים להשיג אותה מבלי לרכוש אותו. אך זה לדעתי נובע מבלבול שנוצר מההפרדה המיותרת הזו בין העולם החיצוני לפנימי - הם פשוט חושבים שמכיוון שחוקי הפיסיקה לא מאפשרים למוח שלהם לגרום למוצר להופיע בבית שלהם מבלי לשלם, אז בטח גם המוח לא יוכל לגרום לתחושה להופיע מבלי לשלם. אלא שזה ממש לא נכון, והם לא מבינים שהם סתם עובדים בשביל לקנות מוצרים שאין להם מה לעשות איתם, ושהדבר היחיד שהם מחפשים נמצא אך ורק בתוכם.

MetalSinagouge

New member
אז ככה,

קודם קרא את זה (גגל Philosophy: The Experience Machine, האתר הראשון, אין לי אפשרות לקשר). מה שאתה מציע זה עולם סוליפסיסטי. הספר האחרון שקראתי היה "3 הסטיגמטות של פאלמר אלדריץ'" של פיליפ דיק, והיה מעורב שם סם שזה בדיוק מה שהוא עושה- חלום צלול לנצח, כשבמציאות עצמה כל הפעולה לוקחת כמה שניות בודדות. 0Pandemonium0 למה מחליטים שהעולם של המטריקס הוא רע?... אנחנו חיים באותו עולם? הבודהא הבחין במשהו כל כך פשוט וכל כך נכון שכל המילים של חצי מהפילוסופיה המערבית לא שוות את 3 המילים של הרעיון שלו: החיים הם סבל. זה סבל להחזיק במשהו, וזה סבל כשהמוחזק בורח. הדלאי לאמה (אחד מהם) אמר שאם אפשר היה לחבר למוח אלקטרודה לגירוי מרכז ההנאה הוא היה עושה את זה. ואי אפשר להאשים אף אחד בזה האמת.[ אתה באמת קשור למציאות החיצונית, אבל היא גם (הפתעה) קשורה אלייך. Who's the great master that makes the grass green? אם עץ נופל ביער שומם, וכו'... אתה מרכז היקום במובן מסויים, כי בלעדייך, היקום -שלך- לא היה קיים.

0Pandemonium0

New member
ברור, וכל מה שאמרת נכון.

אז אם אתה כל-כך סובל מזה שיש לך רכוש, בוא תהפוך לנזיר בודהיסטי ותזרוק את כל הרכוש שלך. אתה עדיין חי, אבל לא סובל. יצאת מהמטריקס, מהתבנית המערבית הרכושנית שקובעת שכל אדם חייב להחזיק בחפצים אישיים משלו, אבל אתה לא סובל. אז איך אתה יכול להגיד שהעולם מחוץ למטריקס הוא רע?

MetalSinagouge

New member
רגע, מה?

רכוש זה רק חלק אחד. אני לא מואר ולא מאושר ב100% מזה שאני לא קונה פלאפון דור 3.75, אבל זה כן מוציא אותי (מנצח, אגב) מהמירוץ המטומטם של הרכישה לשם רכישה. לא עדיף כבר לקנות מחשב שיש בו את כל הפונקציות שיש בפלאפון ואף יותר? אני מדבר על הקונספט של המטריקס כפי שהוא מופיע בסרט (שלא ראיתי). הרי זה ברור שמדברים על העולם שלנו שנמצא בתוך מטריקס של צריכה וכל מיני שטויות- אבל הדמות מפתח במטריקס "טוב" הוא סייפר. סייפר יכול לשלוט בחוויה שלו (דרך מתווך, אבל לא משנה) ו-זה- מה שהופך את העולם שלו לטוב ואת העולם שמחוץ למטריקס לרע.

0Pandemonium0

New member
התייחסתי לעניין בצמצום, כמובן. ברור שיש עוד

מרכיבים לאושר, אבל סתם נתתי דוגמא. אז זהו, שאתה טועה. לפי הסרט ה"טוב" נחשב לזה שיציל את האנושות מהעבדות למכונות ויביא אותה לעולם האמיתי. נכון, סייפר הוא זה שבעצם מסוגל לבחור להישאר במטריקס ולהפוך אותו לטוב בשבילו, אבל הוא עדיין עבד. השאלה היא מה אתה מעדיף: להיות עבד ולחיות באשלייה, או להיות חופשי ולחיות במציאות?

MetalSinagouge

New member
זה תלוי.

לא ראיתי את הסרט, אז אני לא יודע מהי המציאות עליה אתה מדבר. אבל אם המושגים שאולים מהמציאות שלנו, אז בוודאי שלהיות חופשי במציאות. אבל כיוון שלא לזה התכוונת, אני מניח שכשאתה אומר עבד אתה מתכוון ללהיות סוללה עבור האנדרואידים? אם כן, ואם זה לא גורם לי נזק (חוץ מכמובן הנזק הטבעי של שחיקת רקמות, או מה שלא יהיה) אז אין לי בעיה להיות סייפר. אני חייב לראות את הסרט.

0Pandemonium0

New member
באמת לא ראית את הסרט?

אם אני נותן לך לבחור: עבד בלי שנגרם לך כל נזק, ואדם חופשי בלי שנגרם לך כל נזק, מה תבחר? ואם אתה יודע שהרובוטים משתמשים באנרגיה שאתה נותן להם כדי לשעבד את שאר המין שלך ולהשתלט על העולם?

MetalSinagouge

New member
לא, ושאלה:

שוב, לא יודע איך היקום במטריקס מיוצג אבל נניח שזה קורה בעולם שלנו. הרובוטים מנסים להשתלט על העולם, אבל... מהו העולם הזה? הוא אינסופי, ולי אין סיכוי להשתלט עליו, אז אולי הדבר הכי נכון אתית לעשות זה לתת לשחקן הבא לנסות את מזלו? אבל בקשר לשאלה שלך- אם הייתי יודע את זה והייתי כמו שאני עכשיו, זה לא היה מזיז לי האמת. אני מתכנן לרכוש את הדיוידי, לפחות של הסרט הראשון בהזדמנות. אני פשוט מחכה להזדמנות המושלמת, אם כל הדיבורים על הסרט הזה נראה לי שאני אוכל לחתוך אותו כמו חמאה הולנדית עם 99% שומן. יאמממ...

0Pandemonium0

New member
"הדבר הכי נכון אתית"?

נראה לך אתי בכלל לתת ליחיד לשלוט בעולם כולו ולכפות את דעתו על הרבים? אז קח כמה שיעורים באתיקה, בבקשה.
חוץ מזה, להגיד שאתה "נותן לשחקן הבא לנסות את מזלו" זה גם פחדני וגם גורם לזה להישמע כאילו החיים הם מן משחק כזה, שאם לא הצלחת במטרה שלך אתה יכול להתאבד ולהעביר אותה למישהו אחר. הרשה לי לא להסכים גם עם זה.

MetalSinagouge

New member
אבל הם לא כופים דעה.

הם שמים אותך במטריקס שם אתה ממשיך לחיות חיים רגילים. החיים *הם* משחק.

JiyuuKi

New member
חלום צלול!

זה נשמע כמו אחת הדרכים הכי טובות למטרקס כיום. אני זוכר שניסיתי את זה פעם (מזמן, כשהייתי בין 14 נראה לי) וזה גרם להרבה תופעות ממש ממש מטורפות (למשל שאתה מתעורר באמצע החלום, פותח את העיניים אבל הגוף שלך נשאר משותק לכמה דקות. וגם זה בכלל מעוות את כל השינה והחלומות..), והכי הרבה שהצלחתי היה אולי 7 שניות בהן יצרתי מולי דרקון, יצרתי לי חרב, אבל לא הספקתי לעשות עם זה כלום כי הכל התערבב ונשאבתי למשהו שחור כזה וחזרתי לחלום. בקשר לכתבה - בהתחלה היא ממש עיצבנה אותי, אבל אחרי זה הוא כתב שם שמה שהוא תאר זה סתם דעות קדומות אז הבנתי שהוא מבין על מה הוא מדבר, ובסוף ראו שהוא לא ממש סגור על עצמו ושהוא ניסה בכח למצוא איזה טיעון שיסגור את העניין.. בכל מקרה שאר הכתבה ממש טובה. עכשיו, יש הרבה הגיון בטיעון הסופי שלו שאומר שכמעט אף אחד לא רוצה לחיות בשקר, ושאנחנו רוצים שהחיים שלנו ישפיעו על מישהו. אבל לדעתי זה ממש לא סותר את הסוליפסיזם, כל מה שזה אומר זה שאנחנו רוצים לקבל את התחושה שאנחנו משפיעים ועוזרים, ואנחנו להרגיש שזה אמיתי. ופשוט ברגע שאנחנו מודעים לכך שזה שקר אנחנו לא מקבלים את אותה תחושה. זה לא שעומד מאחורי זה איזה מניע רציונאלי. ובקשר לטיעון שרוב האנשים יבחרו לא להיכנס למרות שמוחקים להם את הזיכרון - לדעתי גם אם אנשים יודעים שהם ישכחו שזה שקר, עדיין האני שמחליט הוא אותו אני שיודע שאלו יהיו חיי שקר, ולכן אותו אני תמיד יבחר בחיים האמיתיים, באלה שהוא מאמין שהמעשים שהוא עושה הם אמיתיים ויספקו לו את התחושות שהוא מעדיף. זה קשור באופן קבלת ההחלטות שלנו, אבל אני ממש לא חושב שזה סותר את העובדה שאין כל משמעות לכך שהפלט שאנו מקבלים בא מ'עולם חיצוני', ולא מתוכנת מחשב (כי כל מה שאנו מודעים אליו, כל מה שקיים בשבילנו, הוא מה שאנו מסוגלים לתפוס בראשנו. כל מה שמחוץ לכך לא רק שאי אפשר לדעת עליו כלום, אלא שהוא חסר משמעות). בעיקרון הגישה שלי היא שמאוד רצוי וכדאי לקחת את הסם הזה של החלום הצלול, אך לא לפני שאני יודע בוודאות שלכל אדם אחר בעולם יש את האפשרות החופשית לעשות או לא לעשות זאת גם.

MetalSinagouge

New member
הבנתי.

אני חושב שאם אנשים היו "נולדים" לתוך המטריקס (יענו אתה נולד והמוח שלך ישר מחובר למחשב) הם פשוט היו מתרגלים לזה, כמו למסה של האטמוספרה על הגוף שלהם. חלומות צלולים גרמו לי גם לדברים די מטורפים. פעם חשבתי שזה יהיה "מצחיק" להתעורר ולגלות שבעצם לא עברתי 12 שנות לימוד, ולפעמים יש לי חלומות שזה באמת קורה (משהו בסגנון), ואני לא בטוח אם אני ישן או ער, וזה מציק כי אני יודע שיש לי שיעורי בית לעשות. אבל גם כל הקטע הזה לא מושלם, אני מחכה לכל העניין של Immersive Virtual Reality בעתיד הלא נראה לעין.

speedy gonzalez

New member
קצת לעשות סדר בראש. אז הנה................

עד לא מזמן הייתי מבולבל קצת לגבי הסרט אבל אחרי שקראתי את הכתבה הבאה נעשה לי קצת סדר בראש, קחו לכם דקה או שתיים לקרוא את הכתבה ותהנו................. http://www.kabbalah.info/hebkab/press_heb/nrg/nrg73.htm

למעלה