אני לא שווה כלום

אני לא שווה כלום ../images/Emo10.gif

עשרות מיילים ופקסים מדי שבוע. אף אחד לא מגיב ולא עונה. יומחד , בשבוע שעבר , מגיע טלפון שמזמין אותי לריאיון עבודה. התעניינתי במה מדובר , ברור שלא אזכור כל מודעה שפניתי אליה ומהיכן. קיבלתי בחביבות תיאור קצר לתזכורת. כן , מאותן עבודות שקטנות עלי. בלי מלח אני יכולה כמה כאלו לארוחת בוקר. בדיוק בשני תחומים שבהם אני מנוסה , משולבים זה בזה.. הגעתי לריאיון. החברה היא של שתי נשים , יותר מבוגרות ממני (לפחות אחת שראיתי ) . אחת אחראית על הפיתוח והשניה על השאר. אחת מהן ראיתי אחר כך כשיצאתי , כשהיא יושבת על המדרכה בחוץ ומעשנת. נראה מקום נחמד ומתאים לי . המראיינת , בחורה צעירה ונחמדה , יותר רצתה שאני אראיין אותה בשאלות מאשר שהיה מה לשאול אותי. הכל היה ברור בשחור על גבי דף מודפס של הקו"ח שלי שהיו מונחים לפניה. כאילו היה ברור לה מהשאלות והתשובות שמה שהם דורשים זה פינַטס בשבילי. הייתה הרגשה חיובית וידידותית. חברה´מנית כזו שנתנה לי להרגיש טוב. בחוץ חיכו עוד כ 3-4 צעירים בגילאי הילדים שלי בערך . הם צריכים אחד לתפקיד. אבל לי היה ברור שהתפקיד אצלי בכיס. חשבתי גם שאולי בגלל שהחברה היא של מי שהיא , שהן (הנשים) תעדפנה לתת הזדמנות למישהי מנוסה ויותר בוגרת בגיל וצריכה את המשכורת לכלכלת המשפחה . מישהי שידוע שקשה לה היום יותר להשיג עבודה מאשר לחבר´ה הצעירים. כל זה בזכות ההתאמה לתפקיד ולא בחסד כמובן. חשבתי שישכילו וייטו להעסיק אצלן מישהי שיותר מקורבת אליהן. שישכילו להבין את המצב . במיוחד במצב המשק כיום שבני ארבעיפ פלוס סיכוייהם למצוא עבודה אפסיים. אז חשבתי , אז מה. לא נתתי לה להרגיש שאני צריכה את העבודה מה שלא יהיה. שהלחם של הבן שלי תלוי בהם. אולי הייתי צריכה לעשות את זה? אולי הייתי צריכה קצת לדמוע מולה ללחם הזה? (חוץ מאשר בתוך הבטן ? ) להתחנן ? היום קיבלתי מכתב מנוסח יפה : "אנו מודים לך על הגשת מועמוותך לתפקיד הנ"ל. לצערנו אין לנו כרגע תפקיד מתאים עבורך......"

רותם111

New member
סתם בורים שלא יודעים

אף פעם אל תגידי "אני לא שווה כלום" אפילו לא בצחוק. המצב בקרשים ולא רק אצלך אלא גם אצל ח´ברה צעירים יותר שלא מצליחים למצוא עבודה כבר חודשים רבים. זה לא אומר כלום עליך רק על המצב. אנשים לא תמיד משכילים לעשות את הבחירות הנכונות ולפעמים צריך לדחוף להם לגרון. אם זאת עבודה שאת באמת רוצה אני במקומך הייתי מוצאת דרך להגיע לבעלת החברה ומדברת איתה. לא ממקום של מצוקה אלא ממקום של כוח ופוטנציאל אדיר לתרומה לחברה. את יכולה להגיד לה שלמרות שהם בחרו מועמד/ת אחר/ת את מזמינה אותה לפנות אליך במקרה ולא יסתדר להם. אגרסיביות בשיווק עצמי עוד לא הזיקה לאף אחד שאני מכירה. וחוץ מזה רציתי לשלוח לך
וגם

אוי אביגיל....

כמה אני מכירה את זה... כבר חודשים ארוכים שאני מחפשת, מוכנה לעשות כבר כמעט כל דבר, אבל לא... ואצלי זה לא הגיל, אלא רק over qualified... כבר כל כך נמאס לי לשמוע את המושג הזה... כל כך נמאס. חשבת לנסות להתקשר לבעלים ולשאול? למה? האם יש אפשרויות נוספות? בכל מקרה אני מאחלת לך בהצלחה, ולעולם אל תתני לחבורת מטומטמים לגרום לך לחשוב שאת לא שווה כלום.

אביגיל הבעיה אכן היא השווי שלך

אבל הרשי לי לומר כי את שווה הרבה יותר ממה שהם צרכים,הרי אמרת פינטס עבורך,יש מעסיקים מטומטמים שמפחדים ממי שיש לו כישורים גבוהים... לא כל מעסיק פתוח להבין שראש גדול מצד עובדיו ,הוא זה המפתח להצלחה, לרוב אנשים קטנים חוששים מכישורים גדולים. את יודעת קרה לי פעם,בימים בהם הייתי שכירה כשחיפשתי עבודה,מיציתי את העניין המקצועי ולא רציתי לחזור לחינוך.חיפשתי עבודה,לא משנה מה,העיקר עבודה שאוכל לפרנס את ילדי בכבוד. התקשרתי עם מוקד מכירות טלפוני מסויים ואת יודעת מה אמר לי המראיין? זה קטן עלייך,איך תעשי את העבודה הזו עכשיו אחרי מה שעשית בעבר?לא מתאים. את יודעת איך עניתי לו - האדם עושה את התפקיד ,לא התפקיד את האדם. התקבלתי.(ובסופו של עניין הלכתי לעבוד במקום אחר...) לפעמים אנחנו צרכות להיות אסרטיביות,לקלוט את הראש שלהם ולאזור עוז לומר את מה שאנו חושבות.ואפילו לא להתבייש ולומר : אני שווה ועוד יותר מכך אני שווה יותר כי יש לי נסיון כי אני רצינית יותר עקב נסיבות חיי כי... כי... אז בפעם הבאה אביגיל הרימי ראש וזכרי את שווה יותר גם אם איזה מעסיק יחליט שלא,דעי כי זה דוקא בגלל שוויך!!!

דבורי

New member
להיפך, נדמה שאת שווה יותר מדי...

אני מצטרפת לאחרות בהצעה שתתקשרי אליהן, אבל לא להתחנן. ואם לא - ההזדמנות עוד תגיע.

ואני שונא את שורת הנושא שכתבת,

ומרגיש בתוך תוכי איך ממקום של מצוקה אמיתית את מרשה לעצמך להוריד מערכך ולהעיז ולחשוב שמה שכתבת מתקרב בכלל לאיזו שהיא אמת. אין ספק שהקושי למצוא עבודה יוצר קשיים ותיסכולים ברמה הולכת וגוברת, אבל אין ספק שבדרך ביטוי זו את יורה לעצמך ברגל הבריאה. גלי יקירתי, אני אישית מודע לחלק קטן של האישיות שלך ולחלק מסוים של היכולות שלך. הרשיתי לעצמי לא פעם להביע את דעתי עלייך בקול לא רם מידי, והאמיני לי - - - דעתי הפוכה לחלוטין מהשורה השטותית שכתבת. אין מקום לעמת (בעיין) את דעתי הסוביקטיבית עלייך אל מול מצוקה של קושי זמני במציאת עבודה הולמת. הצלחת גם הצלחת באמירה כל כך לא מוצלחת על עצמך לגרום לי להפר את השתיקה מרצון שגזרתי על עצמי, ולבקש ממך לא לחזור יותר על אמירות מעין אלה. זכותי לבקש ?????????? אז ביקשתי !!!!!!!!!!!

הן פשוט פחדו ../images/Emo46.gif

מיזה שאת יותר מידי טובה בישבלהן, ולעתיד את עלולה לנגוס בתפקידם או לפתוח משהו דומה בחברה מתחרה..... זה ידוע זה מוכר....לפעמים עדיף לא להראות עד כמה את מנוסה וטובה.. לצערנו...

חדושששששששש אופו היית???

תגעגענו אלייך ובכלל מה עם הנסיך הקטן והלבן ההוא ,איך קראת לו בסוף????????????

גם אני שמח לראותכן ../images/Emo24.gif

היי לכן גם אני התגעגעתי.... הילד במעון עושה חיים.... וזה טוב. אני מקווה שאחרי החג אתחיל לעבוד. ככה הכל כרגיל וטוב.... ביי לבנתיים

ענבל30

New member
../images/Emo24.gif גם אני שם... מבינה אותך...

ואני מוצאת את עצמי המומה כל פעם מחדש מהדרישות הגבוהות של המעסיקים, לעומת התנאים הנמוכים/בלתי אפשריים שהם מציעים. במקום מסויים פרסמו מודעה שרוצים עובדים מעל גיל 25 (כלומר, תקנו אותי אם אני טועה, אנשים בוגרים שאמורים לפרנס את עצמם). הם מציעים 120 שעות בחודש, במשמרות כמובן, ובמשכורת נפלאה של 17.5 ש"ח לשעה = מינימום. בחשבון מהיר, יוצאת משכורת מכובדת של 2500 ש"ח לחודש. וואו. ועם זה אנשים אמורים לשלם שכ"ד, חשבונות, אוכל...??? מילא אם היו מפנים את הודעתם למשוחררים טריים, שגרים עדיין אצל ההורים ורוצים קצת כסף לחסוך לטיול במזרח... ואת ההצעה המופלאה הזו קיבלתי אחרי שהראיתי את תיק העבודות שלי. יצאתי ממש נעלבת - זה מה ששווה העבודה שלי??? זה הרושם שעושה תיק העבודות שלי??? משכורת מינימום??? ולחשוב שעוד שקלתי ברצינות לעבוד שם, וזה נפל רק בגלל נושא המשמרות...
אביגיל - מאחלת לך, כמו גם לעצמי, למצוא עבודה שתאתגר את יכולותינו וכישורינו, ותתגמל אותנו היטב על העבודה הטובה שאנחנו יודעות לעשות!

יהודה 59

New member
מי לא שווה ../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

אביגיל אולי הם לא שווים אותך את שווה הרבה יותר מהם נקודה

ophra

New member
יכול להיות גם....

שבת הדודה של אחת מהן פתאום חיפשה עבודה ולמרות שהן יודעות כמה את מתאימה נתנו לה את התפקיד... יכול להיות גם שלמרות שהן נראו נשים "טובות" הן מהסוג שבעצם קצת חוששות מנשים ויודעות טוב-טוב למה...
המון דברים יכולים להיות אבל לא שווה כלום??????? את שווה!!!! נקודה. הבנת???? בחיים לעולם לא שאף אחד בשום מקום ובשום סיטואציה לא יגרום לך לחשוב אחרת... ´בנת?? זה מבאס בטירוף..... מקרים כאלה אבל עוד מעט זה יהיה מאחורייך... את הרי חכמה יותר מכולנו ויודעת את זה בעצמך... נכון?

../images/Emo4.gif

וואלה , הבכתם אותי. עכשיו נשמעתי כמו איזה חמור גָּרֶם לעצמי.
טודות לכולכם על העידוד. כולל מי שהפציע והגיע במיוחד לכבודי

../images/Emo25.gif

מ
ל
אח"כ ל
- זאת דרך ארוכה ואני שמח שעזרו לך פה לעבור אותה
בקשר לשווי שלך, אל תחפשי שאנשים אחרים יעריכו אותך, העריכי את עצמך. זה עולם של כלבים שם (תרגום צולע
) שם בחוץ. כל כך קר קר שם בחוץ (טוב, מספיק עם קלישאות
) תקשיבי לי, אני לא יודע מי עוד מסוגלת להקים את כל הדברים שאת הקמת ומקימה (ואני מניח שאני לא יודע הכל), אם שתי מצלחיניות (שעוד חודש יפול להן העסק
:-X) אמרו לך שהן לא רוצות אותך, אחלה. אני עדין אוהב אותך וחייב לך חיבוק
-פורג´, עם אייסי מותקן

D4rklord

New member
Abbigail

Dear, you can´t blame yourself for that. what kind of a company is that that gives interviews at the street? and it doesn´t mean they took one of those kids instead of you. we all know how hard it is to find a descent job today. you ever gave a thought, maybe opening a home based business? I know it might sound crazy but alot of single parents are doing that, that way you can earn money above everything else you will also bee with your child 24/7. anyhow, I am sorry for what happened dear, but it doesn´t mean that there is no job for you. btw, if you really want to question the option to run a home based business, I can help.. I have a friend who does it, and also I have websites which are giving ideas and walking you through everything step by step till success. I hope you are feeling better. yours, Zack

למעלה