אני לא שייכת לפורום

אני לא שייכת לפורום

אבל לא ידעתי לאן להפנות את השאלה- יכול להיות מצב שלילדה בת 15 יהיה גידול בשד, אם מופיעים אצלה 7 מתוך 12 סימנים (באתרים שבדקתי אני לא יודעת ממש). מצד שני אמרו לי שלא יכול להיות מצב של סרטן מתחת לגיל 21... אשמח לקבל תשובות... תודה מראש, לירון

מאחלת לך שלא

היי לירון אני לא כל כך יודעת אם זה יכול להיות או לא. אבל אני חושבת שעל ידי שיטוט באינטרנט אי אפשר לאבחן שום מחלה. אם יש בעיה רפואית שמטרידה, הכי בטוח לגשת לרופא המשפחה. מה שיותר מסקרן אותי, זה, למה בת 15 צריכה לחפש באינטרנט מהם הסימפטומים לסרטן השד ואיך בכלל היא הגיעה לזה? שיהיה לך יום טוב
גלי

tsy

New member
יכול להיות שזה רק גוש שומן

לחברה שלי גילו בגיל 15 גוש בחזה והיא הייתה בהסטריה טוטלית. ביופסיה הפריכה את ההשערה שמדובר בגידול סרטני וזה פשוט היה גוש שומן. גיל 15 זה מעט מוקדם לסרטן השד. הדבר החכם ביותר שאפשר לעשות זה פשוט ללכת לרופאה ולא לדחות את זה. אם זה חלילה סרטן - עדיף לדעת על זה כמה שיותר מהר ולטפל. ואם לא-אז למה לחיות בחוסר וודאות. חוץ מזה 7 מתוך 12 זה רק קצת יותר מחצי.. לא להלחץ סתם בלי סיבה. טל

adi744

New member
לירון בוקר טוב מתוקה ../images/Emo42.gif

הסבירות שילדה בגיל 15 תחלה בסרטן השד הוא מאד אבל מאד נדיר. בדרך כלל מדובר בגושי שומן כי בסה"כ את בגיל של התפתחות וכל השינויים ההורמונליים כמובן משפיעים על התפתחות השד. אין דבר כזה אין מצב של סרטן מתחת לגיל 21, אני מכירה בחורות בנות 17 עם סרטן השד,גם הרופאים שלי אמרו אין מצב שיש לך סרטן השד את רק בת 24 והסטיסטיקה אומרת שסרטן השד מופיע בגיל 35 ומעלה, אני מאמינה שלא מדובר בסרטן השד אבל מומלץ שתלכי גם לרופאת הנשים שלך וכירוג במקביל ותדרשי אפילו בעקשנות בדיקות מקיפות בנושא אפילו אם מדובר בביופסיה שזו בדיקה לא כואבת. לירוני תלכי לפי האינטואיציות שלך,נכון לא צריך להיות פאראנואיד אבל כל הכבוד לך שאת ערה לגופך, כל הכבוד שאת גם שואלת כי הרבה אנשים מעדיפים לטמון ראשם בחול ולא לדעת ולא לשמוע ובטח לא לבדוק. פשוש, אני לא חושבת שיש לך מה לדאוג, אבל בשביל השקט הנפשי שלך תבדקי. רציתי לשאול, יש לכם עבר היסטורי של סרטן השד במשפחה?? אמא, סבתא, דודות? בקיצר בובי תהיי בקשר כל שאלה שתרצי אני כאן ועוד המון חברה שיוכלו לייעץ לך מנסיון וידע שהם רכשו בעקבות מחלתם.רק חשוב שתדעי שהייעוץ כאן הוא לא מקצועי או רפואי, הייעוץ הינו תמיכתי שבא מאנשים שחלו או שלא חלו והיו לצד יקיריהם בתקופה של המחלה. חיבוק ענק של דוב
אוהבת עדי גרינבאום

...

שני דודים שלי נפטרו מסרטן לפני שנולדתי, אני לא יודעת איזה סוג והמשפחה לא אוהבת לדבר על הנושא.. אני בת 15, לא 24 ד"א וחיפשתי חומר באינטרנט בגלל שהרגשתי חלק מהסימנים. אני לא רוצה ללכת לרופא ולכן עדפתי לשאול אחרים אבל לא יודעת, סביר להניח שזה כלום ואני סתם מודאגת.. תודה על התגובות, ואני שמחה לקבל תגובות שהן תמיכה ולא רק ייעוץ מקצועי.. בקשר לאפשרות של גוש שומן- במקרה כזה אפשרי שיופיעו סימנים אחרים שקיימים בסרטן? תודה

למעלה