אני לוקח הימור

ודלר

New member
אני לוקח הימור

ומעלה כאן נושא שתמיד התמיה אותי ביחס ללהקה שאני הכי אוהב בעולם- ובכן, בפשטות וישר לעיניין, איך זה שהמילים לא באמת מרגשות.. אני מודע לעובדה שהמוסיקה שלהם מרגשת יותר מכל דבר אחר ששמעתי, כמו כן, הקול של יורק מרטיט אותי. יחד עם זאת, תודו שנדיר מאד למצוא טקסטים אצלם שהם באמת מרגשים, המילים אומנם מעוררות לחשוב או אפילו מתוחכמות, אבל לרגש? לא נראה לי זה הצד החזק כאן. סתם לדוגמא, אפילו משפט של פינק פלויד- how I wish, how I wish you were here we're just two lost souls swimming in a fish bowl, year after year running over the same old ground what have you found? the same old fears wish you were here או מיליון רגעים של ליאונרד כהן.. מה דעתכם?

avki

New member
תלוי, בהחלט תלוי.

ת'ום מעביר לנו רגש דרך המילים כמו המוזיקה. יש הרבה פעמים שהמילים לא כביכול לא מרגשות, אבל כשאתה מבין את המצב שריגש את תום, למרות שאותך זה לא היה מרגש (דוגמא קלאסית זה You And Whose Army?) בעקרון, אחרי שאתה שומע את זה עם המוזיקה, ואתה מבין את המילים, הם בהחלט יכולות לרגש בפני עצמם. וחוצמזה, יש לרדיוהד הרבה שירים שהמילים פשוט מרגשות בגלל מה שהם. וסתם לדוגמא: I keep the wolf from the door But he calls me up Calls me on the phone Tells me all the ways that he's gonna mess me up Steal all my children if I don't pay the ransom And I'll never see them again if I squeal to the cops האם יש טקסט יותר אישי וכנה מזה?

דווקא דרך המילים שגורמות לך לחשוב

המון, מעוררות בך מחשבה עמוקה לתוך החיים שלך, דווקא אלה מעצימות את הרגש ומעלות אותו בצורה הכי חזקה שאפשר. אם אתה רוצה מילים כמו I love you baby you are the one for me, i'm incomplete זאת כבר בחירה שלך..... אותי אישית רדיוהד הכי מרגשים בעולם, גם מבלי להגיד את המילים במפורש, המסר והרעיון בשירים שלהם ברור לי בצורה שאני מבין אותה והכי מתחבר אליה, והיא הכי מרגשת אותי

The Girl Who

New member
אותי אישית המילים כן מרגשות..

מאוד. אני יכולה להזדהות עם הרבה שירים. מה גם שהמוזיקה והקול של ת'ום מוסיפיפ נופך למילים. דוגמה אחת למשל לשיר עם מילים שבהחלט נוגעות- How to disappear Completely. בכל מקרה, זה עניין של דיעה אישית.

The Girl Who

New member
אותי אישית המילים כן מרגשות..

מאוד. אני יכולה להזדהות עם הרבה שירים. מה גם שהמוזיקה והקול של ת'ום מוסיפיפ נופך למילים. דוגמה אחת למשל לשיר עם מילים שבהחלט נוגעות- How to disappear Completely. בכל מקרה, זה עניין של דיעה אישית.

Knives Out

New member
הצחקת את סבתא שלי

המילים לא מרגשות? נו באמת. Pyramid Song, How To Disappear Completely, Let Down, Street Spirit, Optimistic, Nice Dream. Fake Plastic Trees, No Surprises, Polyethylene או איך שלא מאייתים את זה. מHTDC היו קטעים שכמעט בכיתי, פשוטו כמשמעו.

Queen for a day

New member
../images/Emo45.gifלגמריי,

סיבה מאוד משמעותית שאני אוהבת את רדיוהד זה בגלל הליריקה העמוקה.

kittycatbone

New member
רר

אני לא יכולה להוסיף הרבה, ופשוט להגיד שאני מסכימה עם כל אחד ואחד מאלה שהגיבו למעלה. :X

הודעה לכל המגיבים-

אני את הטענה שלי כנגד "אין מילים מרגשות" כתבתי כבר למטה, אבל כנראה שפספסתי משהו. אני לא תופס "מילים מרגשות" כתוכן של שיר שלם- אלא- כמו שתי הדגמאות שנתתי למטה- השורה המסויימת הזאת בשיר שאתה צורח מבפנים כשאתה שומע, שמעבירה בך צמרמורת, זאת שכתבת אלף פעמים על אלף מחברות באלף שיעורים כי היא לא יצאה לך מהראש. אני כמעט אף פעם לא נתקלתי בשיר שמורכב כ-ו-ל-ו משורות כאלה (אבל פתאום קופץ לי אחד לראש- ava adore מישהו מסכים איתי?), ולכן- כמו שאמרתי, אני תופס את המושג "מילים מרגשות" כחלקים הקטנים, העוצמתיים ביותר- בכל שיר, ו*כמעט* אף פעם לא שיר שלם. אבל, שירים הם מדע מאוד לא מדויק והתפיסה הסובייקטיבית לגביי העניין הזה היא כמובן השולטת בנו. אז אין כמובן מקום לוויכוח- סתם רציתי לתת נק' מבט שונה מעט לגבי הקונספט של הדיון.

Knives Out

New member
Ava Adore? הגזמת

יש שם מילים בסדר סה"כ, אבל הן נהיות עצומות רק מהסיבה שקורגן שר אותן בקול המעוות פנימית שלו. במחשבה שניה, מצאתי את עצמי לא פעם כותב על מקומות שונים שאני מוצא נכון להשחיט אותם: "I'll pull your crooked teeth", במיוחד כי הוא מגניב רצח כשהוא מדגיש את ה crookEd. D:

Ava Adore

Youll Allways Be My Whore Lover In My Bed Gun To My Head We Must Never Be Apart Child To My Heart Youre The Beauty In My World Without you there arnet no reasons let to find In you I taste god / crash cars/ count stars/ feel so pretty/ feel so dirty אז כל אלו וגם השימוש בשם פרטי שתמיד מעניק משמעות עצומה לכל טקסט בעיניי, והשימוש בתואר/פועל Adore שיש בו נימה כמעט פולחנית של סגידה ורגשות מעורבים. שוב, אין פה מקום רב לוויכוח כי מדובר בנקודת מבט בסופו של עניין. לדעתי, השיר כולו גדוש באמרות הכי חזקות שנתקלתי בהן בשיר, כאשר, כמובן, הכל יוצאות מגרונו רווי העוצמה של קורגן המללללךךךךךךךך!!!111.

לרדיוהד אין מילים מרגשות?

קודם כל, אהלן, לא הייתי פה משהו כמו חצי שנה כי גם אני נורא עסוק (אני בשרות לאומי). מה שלום כולם ? (אם עוד זוכרים אותי?) בכל מקרה- "kill me sarah, kill me again- with love" "this is what u get when u mess with love" ועוד רבים וטובים.(אוף, אני לא מצליח לחשוב על עוד דברים- אבל הם קיימים) נכון שאין הרבה שימוש בשורות צ'יזיות שמכילות רצפים של מילים כמו love, death, me, you, sunset, ו, ובכן- baby בסדר שונה במשפט- אבל זהו חלק מן הקסם הטמון במילים שלהם. אל תתחייס לקריאה בין שורות כאל עבודה שחורה, ולא כאל עבודה סיזיפית. הרי הקסם בשירים האלו של רדיוהד הוא הגילוי מחדש של כל שיר בכל האזנה רנדומלית, ולא תחושת המיאוס שגוררות אחריהן הליריקות של מוריסי, לדוגמא (ואני מעריץ לא קטן גם שלו), נכון שבליריקות פשוטות יותר, ואם בלאונרד כהן ובמוריסי כבר עסקנו אז אפשר לדבר על ניק קייב-ניל יאנג-ניק דרייק שמעבירים צמרמורות בחלק מהשירים שלהם (עבורי לפחות), אבל כך הופכים גם כל שיר לסנטימנטלי מדיי, אישי מעט מדיי ובסופו של דבר- נדוש יותר מדיי.

אני מסכימה איתך

המילים באמת עמומות מאוד. יש רגעים שזה טוב לי, יש רגעים שפחות ואז אני הולכת לאמנים אחרים. כמו שאמרו מעליי, המוזיקה מעבירה הרבה מאוד רגש ולזה אתה מסכים בטח. אבל המילים עצמן לפעמים - לדעתי - פשוט "חסרות" (אני מאמינה שזה מכוון) ולא ברורות. אני דווקא מוצאת ששירים של ת'ום על הילדים שלו - למשל, wolf at the door - שם המילים יותר ישירות. באמת אין להנם הרבה טקסטים שמרגשים אותי. שמת אצבע על משהו שהרגשתי תמיד.

ודלר

New member
אפרופו ההימור שלקחתי

שמתי לב שהיו הרבה תגובות. אלו שהתעצבנו עליי יצאו פארשים, כי אני מאוהב ברדיו הד לא פחות מהם. אלו שנתנו דוגמאות, שיחקו אותה בגדול והזכירו לי למרות הכל שורות קטנות ומרגשות כמו Kill me Sarah, kill me again with love It's gonna be a glorious day אבל מי ששיחקה אותה הכי בגדול הייתה זו שהגיבה אחרונה שהסכימה איתי שלא יעזור לאף אחד כלום הכוח של רדיוהד (ומי אמר שזה לא הכל) זה במלודיה ובהגשה המושלמת אבל לא במילים..

kittycatbone

New member
למרות,

שמה שאתה אומר מאוד נכון, הכוח של רדיוהד הוא במלודיה ובהגשה המושלמת כדבריך, אני עדיין חייבת לחלוק עלייך שזה לא גם במילים. אולי זה פשוט לא יעזור להתווכח על זה, אבל עד כמה שהמוזיקה של רדיוהד חזקה ומעולה ומדהימה והבנת את הרעיוןXD אני לא יכולה שלא לומר שלי אישית, כשאני חושבת על רדיוהד ומה אני אוהבת בלהקה, זה השילוב בין המוזיקה למילים. השילוב החזק, שבו יש את שניהם. אז כנראה שאתה פשוט לא מתחבר לכל המילים האלה, והשורות והמשמעויות ה"בומבסטיות". אבל אני כן. =] וכנראה שזה ההבדל. כלומר, שאתה בא בטענה שאלו לא המילים שחזקות אצל רדיוהד ואני חושבת שאלה גם כן.

הכל זה לדעתך.... אתה לא יכול להגיד

את זה בצורה גורפת. בכלל לא. רדיוהד היא דווקא הלהקה הכמעט יחידה שאני מכיר אם לא יחידה במינה, שדרךמילים שלא אומרות במכוון מעבירות כל כך הרבה רגש.

למעלה