אני לקראת לידע-ויטמין K כן או לא?

לגית

New member
אני לקראת לידע-ויטמין K כן או לא?

שמעתי שנותנים ויטמין K אוטומטית לתינוקות בבית החולים. למה זה טוב, כמה זה חשוב, לתת או לא? בזריקה או בטיפות? יש לי ילד PDD וילדה בריאה.

debitz

New member
לבן השלישי שלי לא נתתי את הצהבת וכן את הK

עד היום הוא עוד לא חוסן והוא בן שנתיים וחצי. אין ספק שהוא שונה מהאחים שלו בהבנה החברתית וכמובן שפתית. גם דלקות אוזניים לא היו לו, עדיין(טפו), כאשר לאחים שלו היו כבר בגיל 8 חודשים,מתפרצות עם נזילות של מוגלה מחוץ לאוזן. לגבי הK הבנתי שאין כספית וזה מה שחשוב לפי הבנתי.......אבל אני לא יודעת מה החשיבות שלו, אולי הוא משפר קרישה, אבל למה צריך?

razgalili

New member
נותנים ויטמין K כדי למנוע בעיה

שנקראת HDN - דימום ילודים. הבעיה היא נדירה יחסית. למיטב ידיעתי אין כספית בזריקה, וזה לא מה שחשוב. הבעיה היא שהויטמין ניתן בצורה סינטטית ובכמות גבוהה. כיון שמדובר בויטמין שומני הוא נצבר בכבד, מה שמביא אותנו לחשוב שיש קשר בין בעיות כבד אצל ילדים בספקטרום לזריקה של הויטמין. זוהי ספקולציה בלבד, אבל ספקולציה עם ביסוס טוב. הכלל הבסיסי ברפואה הוא שבכל מצב של חוסר ידיעה וסיכון עדיף לא לבצע התערבות רפואית. יש גורמי סיכון כמו תרופות מסוימות שהאם לוקחת לפני הלידה שמעלות את הסיכון לדימום אצל התינוק. אם את לוקחת איזו תרופה שהיא יש להתיעץ עם רופא. ניתן לתת ויטמין K דרך הפה בצורת טיפות במקום בזריקה מה שכנראה מקטין את הסיכון שבהן. אני ממליץ לעבור על הדיון בקישור שמוזכר למעלה.

למעלה