מוכר מאוד
גם לי ולאימי שקדים נפוחים ביותר (עזר קצת בצבא להוציא גימלים...) ונטיה לחלות בדלקות גרון (לקחתי כל כך הרבה אנטיביוטיקה כשהייתי קטן עד שנראה לי שהגוף שלי התחיל לייצר רפאפן באופן עצמאי
). אמנם היום השקדים שלי עדיין נפוחים, אבל לא כמו שהיו וגם יש לי פחות ופחות דלקות גרון (אני כבר לא זוכר מתי הפעם האחרונה שלקחתי אנטיביוטיקה לבעיה שכזו). כאשר אבי היה מאושפז (לא משהו רציני) לידו שכב אדם אחר ואשתו באה לבקרו. אבי והגבר הנוסף דברו ביניהם לעיתים כך שגם כשאנו באנו לבקר יצא לנו לדבר עימם. בדיוק באותה תקופה הייתי על אנטיביוטיקה והזכרתי זאת. הגברת החביבה נתנה לי תרגיל (אם כי אני לא ניסיתי) שטענה שעזר לה להקטין את השקדים ולהפטר מכל דלקות הגרון. היא אמרה שזה תרגיל מיוגה (אני לא זוכר ב-100%) והוא הולך ככה: יושבים זקוף על הכסא, עם כתפיים למעלה. כפות ידיים פרושות על הברך, ידיים ואצבעות מתוחות. פה פתוח ומנסים למתוח את הלשון כמה שיותר כלפי מטה (לגעת בסנטר) - כדקה עד חמש (כמה שתוכלי להחזיק) פעם/פעמיים ביום... אולי תנסי. מי יודע, אולי זה יעזור (לא כדאי מול מראה או מול אנשים אחרים - פרצי הצחוק עלולים להפריע). שלך הנווד