אני מאוכזבת (זהירות, מגילה)

ו שתי

New member
אני מאוכזבת (זהירות, מגילה)

האמת היא, שדי התלבטתי אם לפרסם את ההודעה הזו או לא, כי אני כבר לא מרגישה מספיק אנונימית. אני מאוכזבת מהעולם. (לא להתעלף, זה לא עד כדי כך קשה כמו שזה נשמע). ההורים שלי, שהם אנשים פשוטים ובלתי מתוחכמים בעליל חינכו אותי לטוב מוחלט כנראה. משהו בסגנון הנאיבי של תעזרי לאחרים, שחיי בטוב, ויהיה לך טוב. מן תפיסת עולם של שכר ועונש נורא פשטנית. והנה בגיל שלושים אני (שוב) מגלה שזה לגמרי לא עובד ככה, ואנשים שאני יוצאת מגדרי לעזור להם ולהיות לצידם כשקשה וכשצריך, מסוגלים בלי להניד עפעף להיות מרושעים, ולפגוע בכוונה תחילה (או לנסות לפגוע, אני לא כזו קורבנית ולא כ"כ קל לפגוע בי) בנקודות הכי כואבות. ונשבר לי להיות האדם הגדול, ולאכול אח"כ @##$% מאנשים קטנים שוב ושוב. פשוט נשבר לי. חברות (או כאלו שאני תופסת כחברות, ומשקיעה בהתאם) שמסוגלות להכניס לי מתחת לחגורה. אוף.
אתמול, אמרה לי מישהי מקסימה שכשאנשים קטנים עושים צל גדול- זה סימן שהשמש שוקעת. לפי הקריטריון הזה אצלי כבר חושך. אני באמת לא מבינה איך אפשר לקבל טונות של עזרה, ולסיום להיות כ"כ מגעיל לאחרים, ועוד להנות מזה, ולחשוב שיצאת גדול. זה כל כך נוגד את כל מה שחינכו אותי עליו, ואת כל תפיסת העולם שלי (הנאיבית, כנראה) להקטין ציפיות? לשדרג את עצמי לאחת כזו? תובנות? תובנות?

ושתי יקרה../images/Emo24.gifמהיכרותי הקצרצרונת

איתך, בדבר אחד אני בטוחה - פראיירית את לא. האפשרות האחרת היא שאולי הבחירה של חברים/חברות לא כל כך מוצלחת? אלה התובנות שלי בינתיים, לאחר יומיים רצופים ללא שינה. מחר יתכן ויהיו לי תובנות משופרות (אם ר' האפרוחון יניח לי לישון משהו כמו שעה ברצף
). לילה טוב - הביטי על האפרוחית שלך והכל יעבור.

cookie1

New member
ראשית - העולם לא מושלם../images/Emo8.gif

וברצינות: הבנתי שאת בתחום הפסיכולוגיה, ונראה לי שפסיכולגיה בגרוש לא תעזור, אבל בהחלט נדמה לי שהאנשים להם את בוחרת לעזור הם לא האנשים הנכונים. עדיף שתפני את האנרגיות למי שיודע להוקיר ולהעריך טובה. פעמים רבות ה*מסכנים* אוהבים להרגיש לא מסכנים וזאת ע"י "התבריינות" כלפי אחרים. אולי את בוחרת אנשים שרואים בנתינה שלך סוג של חולשה ולכן מנסים להיות "חזק על חלשים". גיל 30 הוא גיל התובנות, ואצלי אחת התובנות היתה שאני בוחרת לקרב אלי רק אנשים חיוביים, מפרגנים שמסוגלים לתת ולקבל. מקווה שהובנתי למרות ההקלדה האיטית באצבע אחת....

galiaS

New member
לא להקטין ציפיות (זה אסור בהחלט)

אלא להבין מי החברות שאת באמת אוהבת ולרכז את הציפיות שלך בהן. בטוח יש כאלו. לשדרג את עצמך לאחת כזאת? השתגעת? למי יש כח בימינו להיות כלבה?

../images/Emo45.gif אהבתי מאוד את ההודעה הזו

נכון שרבים רבים האנשים הקטנים, ולכן כשפוגשים אדם גדול - רב התענוג. ההורים שלך חינכו אותך טוב! לתת אמון ולתת מטוב ליבך. חבל מאוד שהמציאות תהרוס את התכונות האלו, אבל תמיד אפשר למצוא כמה פנינים בים הרפש. תשמרי על עצמך כמו שאת ואז תדעי להנות מהאנשים שבאמת שווים אותך.

אמברון

New member
../images/Emo45.gif גם אני אהבתי את התשובה

למרות שאני רוכשת מיומנות בביצ'יות (אבל אני בשלב המתחילים). ניסיון מר הוביל אותי למסקנה שאת הציפיות מהסביבה אולי אפשר להקטין, אבל את הציפיות מעצמי אף אחד לא ינסה למזער.

בימבילי

New member
ההורים שלך צדקו.

זו האמת הכי בסיסית והכי נכונה שיש. את רק צריכה לזהות איפה יהיה לך טוב להשקיע ולהוציא את עצמך ממערכות יחסים לא מחזקות וחיוביות, ואז תראי שהמשוואה מתאזנת. וכמו שהמורה שלי לרוחניות אומרת - ציפיות? זה רק לכריות. לשיטתה, לא צריכות להיות לנו ציפיות, כי ציפיות בהכרח גוררות אכזבות. מה גם שציפיות שלך מאחרים נובעות מחסך שלך לגבי עצמך. זה הזמן לבדק בית, ניפוי ואוורור מערכות יחסים וקדימה - עם הפנים לעתיד. המשך הרוחניות בגרוש - בגינה (ואולי אפילו בארומה, אם נהיה ממש פראיות!)

galiaS

New member
אני תקועה על ענין הציפיות והכריות

ברור שציפיות נובעות מחסכים שלנו לגבי עצמנו, אבל אם אנחנו לא מסוגלים לספק לעצמנו את הסחורה מה נותר לנו לעשות חוץ מלחפש סביבה תומכת שתספק לנו אותה? האם המורה הרוחנית שלך ממליצה להתגבר על כל חסכינו בעצמנו כדי להמנע מחיפוש מתמיד שלהם בסביבה? קצת לא אנושי, לא? חוצמזה, לארומה גם אני רוצה לבוא.

lulyK

New member
מנסה להכנס לראש של המורה

(שאותה לא פגשתי מימיי...) או להסביר מה אני מבינה מזה: כשאת עושה מעשה טוב עבור מישהו, או סתם מתנהגת בחברות, אל תעשי את זה כדי לקבל יחס דומה. תעשי את זה כי את נהנת מזה וכי את לא יכולה ולא רוצה להיות בן אדם מהסוג האחר. ברוב המקרים ממילא תפגשי אנשים מהסוג הטוב, כך שתקבלי הרבה בחזרה. ואלה שלא, אנחנו בהחלט בגיל שצריך להוציא אותם מהחיים שלנו.

ו שתי

New member
אבל אבל אבל

ב-ר-ו-ר שאני עושה דברים, כי מבחינתי אין דרך התנהגות אחרת (ואולי חבל שכך). וב-ר-ו-ר שאני לא מצפה מאפ'חד להתיישר לפי אמות המידה המוסריות וההתנהגותיות שלי (כאילו, אני נאיבית, אבל לא עד כדי כך). אבל זה אנושי (לא?) להתאכזב כשמישהו שסמכת עליו בכל מאודך (או כמעט) פוגע בך במקומות הכי רגישים שלך- ממש מתחת לחגורה. (כמה סוגריים בהודעה אחת). ןמסכימה עם כל מילה לגבי מיגור הגורמים האלו מהחיים. חבל רק שיש פער עצום בין המעשים שלי לרצונות שלי (איפה האומץ, איפה?)

lulyK

New member
על זה בעלי תמידאומר

"אני לא אפסיק להתאכזב, אבל לפחות אני שנים כבר לא מופתע" (חוסכת מכן את הסיפור המלא).

נועה ו

New member
../images/Emo45.gif

אני ממזמן למדתי להקטין ציפיות ( נוטוב , , לא ממזמן רק לאחרונה - ואני עוד לא בת 30 !! ) וברגע שאין ציפיות החיים נהפכים לנחמדים יותר ופתאום יש כל מיני הפתעות קטנות כאלו שלא ציפית להן
הנתינה האמיתית היא הנתינה ללא התמורה , אם את מקבלת משהו בתמורה זה בונוס !!

בימבילי

New member
ענית בעצמך.

אם את מבינה שהציפיות שלך מאחרים נובעות מחסכים שלך לגבי עצמך, הרי שסביר להניח שאחרים לא יוכלו למלא את הציפיות האלו (כי הם באמת ובתמים לא קשורים אל הציפיות) ולכן סביר להניח שתתאכזבי. את צריכה לסדר לעצמך את החיים ככה שתהיי מוקפת באהבה ותמיכה, כמובן, ולא לחשוב שמשהו שחסר לך בעצמך (וברור שלעצמך תוכלי לתת מענה) תמצאי אצל האחר. ועוד ברור אחד - ברור שמדובר על שאיפה, על מטרה. בפועל החיים שלנו יותר מורכבים ואנחנו טועים הרבה. מה שאני לקחתי מהרוחניות שהיא מלמדת אותי - שגם אם אני לא עומדת במאה אחוז בהגדרות האלו, טוב לי יותר כשהחיים שלי מכוונים לאותן מטרות ושאיפות. מחכה לך בארומה להרצאת המשך...

boringvered

New member
אולי באמת...

את צריכה לעשות את מה שעושה לך טוב, ואם עושה לך טוב להיות בן אדם טוב, אז עדיף ככה מאשר ללכת נגד הטבע... ולדעת שלצערנו, לא כולם ככה... מבינה מאוד את התחושות שלך, כי גם אני הייתי בצד הזה כמה וכמה פעמים - תומכת, מקשיבה, נותנת את כל כולי וברגע שבו אני זקוקה חוטפת בוקס בפרצוף... אז כל פעם אומרים, הפעם לא עושה ככה... אבל לא יכולה אחרת... כי זה הטבע...

mummy

New member
מי זאת הכלבה? רק תגידי ונבוא לדפוק

לה מכות... סתם. אני נגד אלימות כמובן. גם מילולית. ואפילו בצחוק
פשוט כולן פה כתבו כל כך יפה, חכם ורגיש, שמה כבר נותר לי עוד להוסיף?

galiaS

New member
../images/Emo6.gif

אוי, סוף סוף צחקתי אחרי יום ארוך ארוך ועמוס עמוס.

galiaS

New member
אני פשוט מדמיינת אותך עם כל הבטן

שלך באה לדפוק מכות.

lulyK

New member
היא לא צריכה באמת לדפוק מכות,

מספיק שהיא תתקע את ה"מבט".

למעלה