אני מאושרררררררררת

אני מאושרררררררררת

מאז התקף חרדה הראשון לפני 13 שנה החיים השתנו מקצה לקצה כל פעם דלת אחרת נסגרה מהפחד ששיתק אותי ולא נתן לי לנשום, השנים עברו החיים המשיכו התחתנתי נולדו לי ילדים אבל הוא עדיין היה שם (חרדה) דואג להזכיר לי כל הזמן שהוא שם והוא לא מתכוון להעלם וגורם לי לפחד יותר לא להעיז לעשות דברים ויתרתי על כל כך הרבה הצעות עבודה שכל אחד יכול לחלום עליהם בגלל שהייתי צריכה לנסוע יותר מידי, לקבל אחריות יותר מידי ואני וויתרתי והוא עמד שם מהצד מחייך לו וכאילו אומר "אל תנסי אפילו את לא תצליחי את תשארי במצב הזה כל חייך" למדתי לחיות עם הפחד עם הדלתות הסגורות שלא מעיזה לפתוח אותם טיפה וגם אם כן אז ישר טורקת אותן. מה שהעציב אותי יותר מכל הבקשות של הילדים להסיע אותם לכל מיני מקומות שמרוחקים מהבית לא העזתי וכל הזמן פציתי אותם על כך שאינני מסוגלת לתת להם את אותם דברים הם לא הרגישו וחייכו אבל בתוך ליבי היתה מערבולת שאימה לקחת אותי איתה, עשיתי כל כך הרבה נסיונות לנסוע איתם הכי רחוק שהגעתי לשבת באותו ולחזור חזרה הביתה. בזמן האחרון העזתי לפתוח כמה דלתות פתח צר אמנם ולא נתתי לו (לחרדה) לגרום לי לפחד ולטרוק אותן והיום הם ביקשו שאקח אותם לבריכה ואני פשוט הסכמתי חשבתי לעצמי ואמרתי "אימאלה כאילו מה עשיתי" ומצד שני הוא אומר לי את משוגעת איך את בכלל מעיזה, המשכתי עם המחשבה ואמרתי לעצמי שהכי גרוע שיכול לקרות יהיה לי התקף חרדה אז שיהיה, שיבוא שיפנו אותי לא מענין אותי היום אני נוסעת, הנסיעה היתה כל כך רגועה והוא (חרדה) יושב לו בצד ולא מעיז להתחיל איתי כי הוא הבין שהוא לא יכול להתעסק איתי אולי ביום אחר אבל לא היום. הילדים היו כל כך מאושרים ואני מרגישה כאילו אני הראשונה שטיפסה על האוורסט ושמה את דגל ישראל. שתהיה לכולם שבת נפלא רגועה ותודה רבה לכם שאתה כאן.

בוזיקית

New member
איזה יופי פייייייייייייייייהההההההה

אני כל כך שמחה ומאושרת בשבילך - לקרוא כאלה דברים זה מעורר השראה וכל הכבוד לך!!! את היסתכלת לפחד בעיניים ונתת לו בראש!!! כולי איתך, מחבקת אותך ומברכת אותך על ההישג האדיר!!! זהו, עכשיו אין לגילה ברירה, היא חייבת להקפיץ את ההודעה שלך לטאגליינס... שבת שלום יקירה ותודה ששיתפת אותנו!!!

../images/Emo23.gifבוזי המלאכית השומרת

זה המקום בו נגמרות לי המילים, הלוואי וכולם היו כמוך והלוואי וגם את תהיי שם ואל תחשבי ששכחתי את ההסכם שלנו למרות שלא עידכנת אותי מה קורה תנסי גם את לתת לו בראש אני בטוחה שהוא יפול אחרי ששנינו ניתן לו בראש הוא פשוט לא יוכל לעמוד בזה. קבלי מואהההההההההההההההההה ממני שתהיה לך שבת נפלאה רגועה.

מאד ריגשת אותי

ומאד שימחת אותי מלאכית, פיה שכמוך!

../images/Emo23.gifואת גורמת לנשמתי....

כל פעם להעתק מחדש כשאת תומכת, דואגת, שואלת כל פעם מחדש כאן תודה רבה לך שאת כאן תודה רבה לך על התגובות, תודה רבה לך שעשית אותי מפורסמת.

dana00

New member
האם גם לי זה יקרה?

היי לך מלאכית. את התקף החרדה הראשון שלי חטפתי לפני כחמש שנים, אלא שאז לא ידעתי מה קורה לי, בטח שלא ידעתי מהי חרדה, הייתי במערכת יחסים לא בריאה שגרמה לזה להתפרץ. מאז עברו מים רבים בנהר ובמחשבה לאחור , היו לי התקפי חרדה עוד לפני כן, אלא שלא ידעתי מה קורה לי ולא התייעצתי עם אף אחד. היום, זה כבר המון זמן שאין לי התקפים (טפו, טפו, טפו...), אבל היום אני כבר פוחדת שזה יבוא ולכן מונעת מעצמי דברים רבים. לפעמים אני מרגישה שאני מתגרה בעצמי ומנסה לראות מה יקרה, אבל לבסוף אני מפחדת שזה יבוא ויתקוף ולכן נסוגה... אם זה עבודה חדשה (מפחדת לאבד את היציבות, למרות שאני לא נהנית מעבודתי כלל..) אם זה רישון לטוסטוס- יופי, עברתי את המבחן אבל אני מפחדת שאקנה טוסטוס ואחטוף התקף באמצע נסיעה... וכמובן העובדה שאני רווקה (ולא מבחירה, ולא כי אני נראית רע...) כמובן שמקנן בי הפחד: האם אמצא מישהו? האם כשידע מה "יש לי" יברח? אז קודם כל - גאה בך על שהצלחת ועל שאת מתמודדת, ובינתיים שואלת את עצמי - מה יהיה איתי????

../images/Emo168.gif

דנה, את קושרת, בצדק, בין הופעת ההתקפים לבין מצבי מתח ומשבר בחיים. כרגע האתגר שאת מתארת שעומד בפנייך הוא מציאת בן זוג. מדוע את קושרת בין הקושי למצוא בן זוג לבין "מה שיש לך"? "מה שיש לך, זה מצב שאת רואה שאפשר להתגבר עליו, "מה שיש לך" זה שאת לא מושלמת, כמו שאף אחד אחר לא מושלם. את ראויה לאהבה, למרות "מה שיש לך".

dana00

New member
גילה יקרה:)

ראשית תודה על התגובה המהירה. שנית - הופעת ההתקפים אצלי תמיד היתה קשורה במצבי מתח או משברים, אז הם פשוט מתפרצים. לכן הפחד שנמצא אצלי. כל הזמן הוא מלווה אותי בידיעה שאצלי הכל חייב להסתדר, כי אם לא, יש סיכוי רב יותר שיגיע ההתקף הבא. לצערי אני יודעת על עצמי שאני בן אדם של "או שחור או לבן" ועם זה אני מאוד מנסה להתמודד, כי אני יודעת שבחיים יש הרבה "באמצע" ו"אפור". בימים אלו אני במחשבות רבות על שינויים בחיי, ודברים כאלו כמובן מלווים בחשש קטן שמא אם דברים לא יתסדרו, אז יגיע לו איזה התקפון... אבל, כמו שאני אומרת לעצמי - "יהיה בסדר" ולאט לאט הכל יסתדר והכל יבוא:) תודות!

sh kk

New member
דנה חמודה אחת

את התקף החרדה הראשון שלי חטפתי בגיל 16 היום אני בת 37, לא הבנתי מה קורה לי, חשבתי שאני פשוט עומדת למות, לאנשים שהם חייבים שליטה מלאה התקף חרדה מוציא אותם משיווי משקל לגמרי. דיברת על שחור ולבן ואני חשבתי שהמצאתי את המושג הזה, פרפקציונזם, שלמות, חוסר יכולת להכיל את הרדידות והבינוניות. חודשיים לא הלכתי לבית ספר עד שלקחו אותי לפסיכולוגית. פחדתי פחד מוות מעצמי. התגייסתי לצבא, ומשום מה, שם פרחתי דווקא הטירונות, כשכולם היו על הפנים אני הייתי בהיי היסטרי. לקראת סוף הצבא הם חזרו, משום מקום, החרדות הופיעו ושוב שיתקו אותי לגמרי, במשך השנים התחתני וילדתי שני ילדים מקסימים ואני כל כך הזדהיתי עם חוסר היכולת של מלאכית לצאת ולבלות עם ילדיה, אתה מרגיש נכות שאתה לא מסוגל ללכת לסופר כי אתה חושש ששם זה יתקוף אותך. במשך 10 שנים הייתי בטיפול פסיכולוגי אצל מטפל שהתנגד בכל תוקף לנטילת כדורים פסיכיאטריים, הטיפול היה בחשיפה בלבד, את פוחדת ללכת לקלנוע דווקא ללכת לקלנוע או קניונים וכל אותם דברים שמפחידים אותי, היו עליות והיו ירידות עד שלפני שנה נפלתי. לא יצאתי מהמיטה הרגשתי שאני לא מסוגלת להתמודד יותר עם החרדות, עם עצם הקיום שלי בכלל, וכשיש ילדים רגשות האשמה מתחילים להשתולל. בן זוגי המדהים לא וויתר לי, החלפתי פסיכולוג לפסיכולוג אחר ששיכנע אותי להתייעץ עם פסיכיאטר התחלתי לקחת כדורים ובמקביל טיפול מדהים עם הפסיכולוג שלי. היום אני שנה אחרי, מתפקדת, נמרצת, יוצאת עם הילדים, הולכת לים, לבריכה, נפגשת עם חברות בבתי קפה מיותר לציין שאת כל הדברים האילה לא עשיתי, פשוט שנים נמנעתי מחשיפה לאותם דברים שמפחידים אותי. אני לא יכולה להגיד שזה עבר, אני יודעת שזה קיים בתוכי אני יודעת שזה חלק מאישיותי אבל למדתי לקחת אחריות על עצמי ועל מה שקורה לי. פעם הפסיכולוג שלי שאל אותי אם הייתי מעדיפה להיות ש' אחרת בלי התקפי פאניקה אבל אם אישיות אחרת, שתקתי לרגע ולבסוף עניתי לו שלא. שזה חלק ממני חלק ממי שאני מהאישיות הרגישה והכנה שלי ואני חושבת שלהתקפים יש חלק נכבד באדם שאני היום. יש אור בקצה המנהרה זה לא בושה להיעזר בכל האפשריות העומדות לרשותינו על מנת לקחת מהחיים כמה שיותר ותמיד לזכור שאנחנו חיים כמו התנודות של סירה בים כשיש סערה בים כלומר כשיש סערה בחיינו הטלטלות של הסירה חזקות יותר ולכן ההתקפים עשויים לחזור. מודעות עצמית=כוח.

../images/Emo140.gifאני כל כך שמחה...

אתה חושב לעצמך שאתה לבד בעולם אתה מפחד שמישהו ידע שיש לך את זה שיחשוב שאתה משוגע שמשהו דפוק אצלך, כשהיה לי התקף החרדה הראשון אף אחד לא אמר לי מה יש לי אני כל הזמן התהלכתי במחשבה שאני השתגעתי וצריך דחוףףףףףף לאשפז אותי הייתי בטיפולים פסיכולוגיים שהרגשתי שאני נהרסת יותר מבפנים ולא אומרים לי במה אני חולה איזה מחלת נפש יש לי, אני זוכרת שיום אחד התעסקתי במשהו ובטלויזיה בערוץ 8 התחילו לדבר על התקפי פאניקה כמעט התעלפתי היה נדמה לי שמדברים עלי בדיוק מה שקורה לי סוף סוף היה לזה שם למה שמתחולל אצלי. אני שמחה בשבילך שהתרופות עוזרות לך כי אצלי זה לא ממש עזר וזה כל כך ייאש אותי, היום אני בנסיון שני לקחת תרופה חדשה ואז אוכל לעשות עוד דברים. הלוואי ותמיד נישאר במצב הזה למעלה כאילו להרגיש שאנחנו בתוך החיים ולא מסתכלים עליהם מהצד. תודה רבה לך ששיתפת אותנו

MaryJane1

New member
איזה כיף לקרוא

ההודעה שלך ממש נותת השראה אני שמחה שמצאתי ת'פורום הזה....:)

MaryJane1

New member
איזה כיף לקרוא

ההודעה שלך ממש נותת השראה אני שמחה שמצאתי ת'פורום הזה....:)

../images/Emo24.gifדנה חמודה...

היה לי התקף חרדה חמוד מאוד לפני 13 שנה מאז לא היה לי התקף נוסף אולם הפחד שמא זה יחזור שיתק את חיי ולא נתן לי לנשום, כשאני חושבת גם לי היו התקפים קטנטנים לפני אותו התקף גדול, הייתי בחורה שחושבת שהכל צריך להיות מושלם החיים שלי היו או שחור או לבן לא היו צבעים באמצע, בגלל אותו פחד שמא יקרה לי לא העזתי לעשות כל כך הרבה דברים החיים שלי הלכו והצטמצמו, מבחורה שיכלה לאכול את כל העולם, הפכתי להיות בחרה חסרת בטחון מפחדת מכל דבר לא רוצה להתמודד עם כלום והפחד הגדול שמישהו ירגיש שמשהו עובר עלי הסתרתי את זה כל כך טוב הוצאתי על זה כל כך הרבה אנרגיות, לא הערכתי את עצמי שנאתי את עצמי על כל מה שקורה לי ועל זה שאני לא מסוגלת להתמודד עם המצב הזה בדרך אלוהים החליט כנראה שזה לא מספיק והוא לקח את הורי אליו את שניהם היו רגעים שחשבתי לעצמי זהווווווווווו לא רוצה יותר לחיות רוצה לעצור את הרכבת ולרדת ממנה, לא רוצה לחיות חיים כאלה אם אלוהים החליט לתת לי את המתנה הזו אז שיקח אותי אליו זה עדיף לייי. הייתי בכמה טיפולים פסיכולוגיים שכשלו, פעם אחת היה גם נסיון תרופתי שגרם לי להשמין בצורה זוועתית מה שגרם לבטחון העצמי שלי לרדת עוד יותר ולא היתה שום השפעה. יום אחד הלכתי לבית קברות יום שישי שעה לפני כניסת שבת היה אפשר לחתוך את השקט חשבתי לעצמי אחחחחחח אלוהים האנשים כאן היו נותנים הכל כדי להיות במצב שלי, החלטתי לנסות להפסיק להילחם בחרדה להבין שאני לא מושלמת שמותר לי לכעוס מותר לי לבכות מותר לי להיות עצובה, החלטתי לקבל את החרדה ניסיתי להתחבר אליה לקבל אותה כחלק ממני להבין שיהיו רגעים בחיים שהיא תהיה יותר מורגשת אבל לא אלחם בה אקבל אותה באהבה אבל גם לתת לה להבין שאני מוכנה לקבל אותה מוכנה להבין שהיא חלק ממני אבל מי שקובע על הגוף שלי זה אני!!!! אחד הדברים שהחלטתי לעשות ואני מודה זה לא היה קל סיפרתי לאחותי מה יש לי מה עובר עלי כל כך פחדתי שהיא תיבהל שהיא תחשוב שאני משוגעת אבל היא לא שפטה אותי כעסה כל כך ששמרתי את הדברים כל כך הרבה שנים. התחלתי לאהוב את עצמי התחלתי לעשות דברים למען עצמי לצאת לבית קפה עם חברות כי מגיע לי, לצאת לחוג בערב כי מגיע לי הרגשתי טוב התחלתי להראות טוב אנשים מסביבי לא מפסיקים להחמיא לי הכל ענין של איך שאת נותנת לסביבה להרגיש. תאהבי את עצמך, אל תרגישי שאת לא שווה בגלל החרדה את לא חייבת לספר אם את לא מוכנה ואני בטוחה שכשתכירי מישהו ותספרי לו אם הוא באמת אוהב אותך הוא ישאר שם אף אחד לא מושלם והדשא של השכן לא ירוק יותר!!! חיזקי ואימצי!!!!

sh kk

New member
את כותבת

כל כך יפה על יכולת השליטה שלך, על ההחלטה שלך להילחם בזה, אבל לפעמים זה מגיע משום מקום. יש הרבה גורמים לחרדות, למשל היפוכונדריים סובלים מזה יותר כי לפעמים הם נורא נלחצים ממה שיש להם, והם בטוחים שהם הולכים למות, לפעמים בעיה אובייקטיבית אמיתית כמו נפילת סוכר או ירידת לחץ דם פתאומים מניעה את התקפת הפאניקה ואת לא מבינה מאיפה זה בא לך, את ממש לא ציפית לזה, לפני רגע הכל היה מושלם ואז מתחיל הפחד הגדול. והפחד האמיתי הוא הפחד מפני הפחד שזה מה שגומר אותנו, זהו פחד לא רציונלי ולא הגיוני אבל כל כך חזק ובלתי נשלט ולכן אני אפילו מקנאה בך על היכולת להילחם אני עד היום לכל מקום שאני הולכת, אם זה בית קפה, או סרט או בילוי, אני לא יכולה להשתחרר מהידיעה שזה אורב לי מעבר לפינה. אני ממש מחכה שזה יבוא כבר ולצערי זה אכן מגיע, רק עכשיו עם הכדורים התכיפות של ההתקפים ירדו אבל אני עדיין חרדה שהם מחכים לי בסיבוב. מלחמת הקיום שלנו היא תמידית. ואני גיליתי שאני בזבזתי יותר מידי אינרגיות מיותרות בהסתרה של העניין, הבושה היתה כל כך גדולה שמשהו דפוק בי כל כך. היום אני לא רצה ומספרת את זה בקולי קולות אבל אני גם לא מסתירה את זה זאת אני לטוב ולרע.

גם כשאני למעלה...

מרגישה שאני בתוך החיים מקונן בליבי הפחד שמא הכל יגמר וזה יתקוף אותי והירידה תהיה כל דרסטית שלא אצליח להיות במצב הזה שוב, זה קשה מידי הייתי בפגישה בקבוצת תמיכה של אנשים הסובלים מחרדות כולם אחד אחד אמרו שהחרדה לא נעלמת לעולם קיבלת אותה במתנה ותישאר איתה עד יום מותך!!! הרגשתי שנשמתי יוצאת ממני כאילו מההההההההה לא רוצה לקבל אותה כחלק ממני אני כל כך רוצה שהיא תעלם זה לא פיר למה דוקא אני??? יצאתי מאותה פגישה כל כך כעוסה, כל כך מתוסכלת ומפוחדת זה כאילו שמישהו בא ואמר לא משנה מה תעשי כמה תלחמי תקבלי היא תמיד תישאר שם עומדת איתנה מזכירה לך שהיא שם ולא תעזוב אותך. הבנתי אחרי כמה ימים שהם בעצם לא חידשו לי כלום הכל ענין של השקפת חיים כמה אתן לה (לחרדה) להשתלט על חיי, כמה אתן לפחד לקחת חלק נכבד בחיי. זה כל כך קשההההההההההה!!! אבל אנחנו נצליח לאט לאט

sh kk

New member
את כל כך מקסימה

שממש בא לי לחבק אותך, ונכון הפחד לעולם לא יעלם, הוא תמיד יקונן בתוכינו אבל החוכמה ללמוד לחיות עם זה. שנים אמרתי: למה דוקא אני, למה דוקא לי זה קרה? וכל פעם שזה היה נוחת עלי אמרתי לעזאזל מה עכשיו, למה אני לא יכולה להיות כמו כולם? למה אני חייבת להיות דפוקה, את נראית טוב, את אינטלגנטית, את מלאה חברים וחברות ואילו רק הם היו יודעים מה מסתתר מתחת למעטפת של האישיות הקורנת שלך הם לא היו מאמינים. וכל פעם שזה היה תוקף אני הייתי מאשימה את עצמי וכועסת על עצמי שאני לא מספיק חזקה ואני מתפרקת ואני נופלת ונמאס לי מהכל. ואז בן זוגי היקר אסף אותי כמו אבן יקרה והסביר לי כל פעם מחדש כמה חוזק וחוסן קיים בי שלמרות הקשיים אני לא נשברת, כי מישהו אחר לא היה מתמודד עם זה... "מישהו אחר לא היה ממשיך ונלחם כמוך" הוא היה אומר לי "את כן חזקה כי את לא מוותרת" בכל אחד מאיתנו קיימת חולשה כזו או אחרת וזו החולשה שלי ולכן היום למדתי לא להילחם אלא להשלים להבין שזה חלק ממני ולתת לזה פשוט לעבור, כמובן כל הזמן יש להיות עם אצבע על הדופק כדי לא ליפול חזק מידי, צריך לדעת מתי לבקש עזרה ולדעת מתי אי אפשר לבד. שלך, ש'.

למעלה