אני מאמין באמונה שלמה ש....

אני מאמין באמונה שלמה ש....

י"ג עיקרים למאמין החילוני: אני מאמין באמונה שלמה שאין בורא שיתברך שמו, ואין מנהיג לכל הברואים, ואין אחד שעשה ועושה ויעשה לכל המעשים אני מאמין באמונה שלמה שאין שאין בורא יחיד ואין יחידות כזאת בשום פנים, ואין אלהים שהיה, הוה ויהיה. אני מאמין באמונה שלמה שלבורא העולם יש גוף, וישיגוהו משיגי הגוף, ויש הרבה הדומים לו. אני מאמין באמונה שלמה שכל בורא אינו הראשון ולא האחרון. אני מאמין באמונה שלמה שלא ראוי להתפלל אליו, אלא לכל אחד אחר. אני מאמין באמונה שלמה שכל דברי הנביאים שקר. אני מאמין באמונה שלמה שנבואת משה רבנו עליו השלום דמיונית, ושהוא אינו ראש הנביאים ולא האחרון שבהם. אני מאמין באמונה שלמה שהתורה המצויה עתה בידינו אינה התורה שניתנה למדה מסיני. אני מאמין באמונה שלמה שהתורה עתידה להתחלף ותהיה תורה אחרת מאת הנברא יתברך שמו. אני מאמין באמונה שלמה שהבורא אינו יודע את מעשי האדם ולא את מחשבותם, שנאמר: ויקרא יהוה אלהים אל האדם ויאמר לו איכה (בראשית ג, פסוק ט). אני מאמין באמונה שלמה שאין גמול לשמירת המצוות ואין עונש לעובר עליהם. אני מאמין באמונה שלמה שאין משיח, ולכן הוא לא בא ולא אחכה לו אף פעם. אני מאמין באמונה שלמה שלא תהיה תחית המתים כי אין מי שיעשה אותה, וזכרו של אלהים תשכח לנצח. ולכל מי שישאל: הלא אתה סותר את עצמך. כבר ענו על זה חכמנו: אשרי המאמין... על אמונה אין להתווכח ואין להוכיח אותה בדרכים לוגיות, כך אני מאמין ואין אחרת. בברכה, נ.

שלום....

לפני עשור הגה, יזם והקים שי הורוויץ את עמותת הלל, שסייעה לצעירים שחזרו בשאלה. מחר חוגג הארגון עשור לקיומו. ביקשנו ממנו לכתוב את דעתו על העמותה ועל פעילותה היום, כמו גם על התופעה של החזרה בשאלה. הראל בוזגלו. -------------------------------------------------------------------------------- לאחר שבגיל 15 נדחפתי החוצה מתוך העולם החרדי, החלטתי שנתיים לאחר מכן, בגיל 18 להקים עמותה לחוזרים בשאלה, מתוך רצון של נקמנות, ומרדנות. לצערי העמותה שהקמתי המשיכה לפעול גם לאחר שהתפכחתי ונוכחתי לדעת כי אנו קורעים צעירים וילדים ממשפחותיהם ללא הענקת מענה אמיתי לקשר בין הילדים להורים. עמותת הלל, פועלת היום, למיטב ידיעותי ולצערי, תוך ניתוק צעירים ממשפחותיהם, תוך שימוש במניפולציות פסיכולוגיות וללא ידע מקצועי בתחום מצוקות נוער מתבגר. ובייחוד, תוך בורות וחוסר הבנה של הרקע והמנטליות שבו גדלו הנערים והנערות הדתיים. חוסר הבנה זה גורם ליציאה חפוזה של נער דתי מהסביבה בה הוא גדל, תוך ניתוקו האכזרי והקיצוני מהחברה, משפחתו הקרובה והדת. ניתוק זה, ברוב המקרים שידועים לי, גורמים לתוצאות קשות של בלבול נפשי, בעיות קליטה, בדידות איומה ותהיות על הצעד החפוז שנעשה. במקרים רבים קשיים אלו מביאים את הנערים והנערות לשוב אל חיק משפחתם בסופו של דבר, אך בנפשם כבר טבועים צלקות עמוקים ממסלול היסורים שעברו, צלקות המונעות מהם לחיות באופן טבעי בסביבה הישנה, אותם נטשו ואליהם שבו. למותר לציין, כי אילו הנערים והנערות היו מקבלים סיוע הולם, אמיתי ומקצועי בזמן אמת דבר זה היה נמנע. את ניהול העמותה שהקמתי ירשו במקומי אישים שאינם דתיים, הנעדרים רקע והבנה של הנערים והנערות הפונים אליהם וחסרי ידע בדינמיקה של החברה החרדית (חברי הלל החילונים החליטו שלא למנות בראש העמותה חרדי מלידה שחזר בשאלה נבעה מהידיעה שאנשים שגדלו באורח חיים דתי\חרדי במרבית המקרים חוזרים חזרה לאחר שמתבגרים ומתפכחים). על כן היום הנהלת העמותה חסרה היכרות עם הציבור הדתי ודפוסי החשיבה שלו. מתוך כך פועלים מתנדבי העמותה באופן לא מקצועי, כאשר הסיוע או הטיפול שהם מציעים אינו הדבר המתבקש והפשוט: ניסיון לשקם יחסים מעורערים בתוך המשפחה או החברה - אלא מיד הענקת אפשרות ``בריחה ומנוסה`` של המתבגר לקיבוץ או למשפחות מארחות, כל זאת ללא סיוע והתמודדות עם הבעיות האמיתיות של המתבגר ומשפחתו. אנשי הלל מייחסים בגרות נפשית מכל בחינה אפשרית גם לקטינים בני 15-18, והם פותחים בהליך של יעוץ טלפוני ופגישות תוך הובלה לפתרון אחד ויחיד של עזיבת המשפחה והחברה - דבר שהוא בעוכרי הנער בשלבים מאוחרים יותר. בידי רשימה שמית של קטינים כאלה שקיבלו ``סיוע`` - ובסופו של דבר התגלה כהאצת הדרדרות הנער. מעיד אני עדות אישית שלעיתים משתרבבות כוונת זדוניות (כמעט מיסיונריות) בפעילות חלק מהמתנדבים שהכרתי. חלקם של המתנדבים רוצים ``להצליח בכל מחיר`` בהעברתו של צעיר מעולם זה למשנהו, כוונה זדונית זו היא בניגוד לכל כללי המקצוע בעזרה למתבגרים במצוקה. אנשי ``הלל`` פועלים

mose0222

New member
לנסיך הגדול והמבולבל

אני רואה שעשית שעורי בית בצורה טובה אם תמשיך כך עוד תחזור בתשובה ואולי תתישב דעתך. ממני משה.

mose0222

New member
לנסיך הגדול והמבולבל

הלזה תקרא אמונה? אין לך שום אמונה , אתה פשוט לא מאמין.אז תפסיק להשלות את עצמך,

פגעסוס

Well-known member
חוסר אמונה באל... ../images/Emo63.gif

חוסר אמונה באל כלשהו הוא אמונה לכל דבר. כפי שאף אחד לא יוכל להוכיח מעבר לכל ספק כי האל קיים, כך אף אחד לא יוכל להוכיח מעבר לכל ספק כי הוא לא קיים... לכן גם חוסר אמונה בקיומו של דבר כלשהו הוא אמונה בחוסר קיומו (לוגיקה פשוטה). בסופו של דבר כל אחד מאיתנו בוחר (ע"פ כל הנתונית המובאים בפניו) במה הוא יאמין. יש שיבחרו בכך שיש אלוהים ויש שיבחרו בכך שאין אחד... GYXOIO

ירון@ר

New member
לא זאת לא אמונה, זאת אקסיומה.

אני יוצא מנקודת הנחה שהאל לא קיים וע"י כך מבסס את חוקי החיים שלי.

פגעסוס

Well-known member
באותה מידה... ../images/Emo63.gif

באותה מידה כל הדתיים יוצאים מנקודת הנחה שהאל כן קיים וע"י כך מבססים את חוקי החיים שלהם. זו בעצם אותה הגדרה רק במילים אחרות... GYXOIO

נועם, אם להיות ישר-

סלח לי שאני אומר את זה בצורה קצת לא מסותתת, זו תת-רמה... באמת ובאמת, סלח לי אם אני פוגע בך, אבל זו דעתי. פשוט לא שווה את ההקלדה. יונה דער רוסישער

avely.

New member
רוסישער העיקר ההומור והכי חשוב

שנידע לצחוק מדברים שבעבר התיחסנו אליהם בחרדת קודש מיאשת

suger

New member
קצת הגזמה...

טוב, אז אם כתבת את זה לשם הפרובוקציה שבעניין מילא, לא אכפת לי. אבל אם זה באמת מה שאתה מרגיש וחושב ויש כאן עוד אנשים בפורום שמזדהים עם זה... אז... ממש עצוב לי. צריך לעשות חושבים איך הגענו ל...עד כדי כך. בסדר, אל תאמין, אבל- ממש ממש לכפור ולומר על הכל שקר וכזב בכזו ברוטליות... נכון, בעולם קשה כשלנו קשה להאמין, קשה להאמין שיהיה טוב, שיש מכוון, כי יש הרבה רע. אני מסכימה שזה בכלל לא פשוט למי שלא בא מהרקע הזה או מי נפלט מהרקע הזה מכל מיני סיבות. אבל- כ"כ קיצוני??????? טוב...

שמואליק

New member
זה רק מראה את הרמה שלהם

הכתבות אלו מאשרים כל מילה שאני כתבתי על הרמה הנמוכה של היוצאים בשאלה סליחה שאינו יודעים לשאול

leadol

New member
רמה??

שמואליק היקר, מגיל קטן מחנכים אותך לחשוב שיש שני סוגי אנשים. אנשים ברמה גבוהה ואנשים ברמה נמוכה. הטובים שמשלנו (חרדים/ציונים דתיים) והרעים שהם כופרים/ אינם יודעים לשאול. מטרת החלוקה הזאת הוא לענות על שאלה באמונה, מדוע יש כל כך הרבה אנשים שבחרו בדרך אחרת? האמת היא שזה לא כך. כל האנשים הם טובים. לכל האנשים יש תחביבים, מחשבות, רצונות, צרכים, ומסגרת רעיונית שבה הם מאמינים. לא כולם הם אותו דבר, אם תדבר לדוגמה עם אנשים שיצאו בשאלה תגלה שיש להם עולם רעיוני רחב ועמוק, ושהם השקיעו הרבה מאוד מאוד מאוד זמן מחשבה לפני שהחליטו. אני לדוגמה במשך חמש שנים ישבתי וקראתי ספרים וחיפשתי עד שהייתי בטוחה בדרכי. אני לא מזלזלת בעולם הרוחני שלך ובחיפושים הרבים שלך עד שהגעת למסקנה שלך, אבל לא כולם חושבים כמוך. אבל כולם הם בעלי רמה.

חברה, קצת אמונה לא תזיק

מי של הבין את ההומור.... שימשיך הלאה, אבל לשם מה כל הוויכוח, אני אשכרה לא מבין. זייט געזונט, נ.

יאיר~

New member
ואני לא מאמין בכלל...

בכלל, המילה "אמונה" לא מקובלת עלי כלל וכלל! אני רק יודע או משער! אבל להאמין?!? Why the hell?!?!?

למעלה