אני מאוד מסכים עם רוב הדברים,
אני לא יודע כמה חלק מהעובדות נכונות הסטורית, אבל מבחינה רעיונית כתבת הרבה דברים שגם אני מאוד מאמין בהם: העובדה שהמונוטאיזם הוא זה שיצר כל כך הרבה שנאה עצמית בחברה שלנו, הוא זה שטוען שהאדם פגום וצריך לתקן את עצמו, אם מדבור בבחינה מוסרית או מינית, או כל דרך אחרת שהם העלו על הדעת... אני יודע שהסיבה שהנוצריך מפחדים מנשים היא כי הם טוענים שהאישה, היא אחראית לחטא הקדום - היא פיתתה את אדם, ולכן כל בני האדם הפכו להיות מקולקלים וטמאים, ובמיוחד הנשים. האישה היחידה בנצרות שלא טמאה היא מרים, אמו של ישו, מהסיבה הפשוטה שהיא הולידה אותו בלי לקיים יחסי מין. (הידע מהספר ערפילי אבלון, שנראה לי די נכון מבחינה הסטורית, והוא מדבר הרבה על "האל המת של הנוצרים" בניגוד לאמונות הקלטיות הפאגאניות) בנוגע ל"צדק" החברתי שהמונוטאיזם יצר, אני חושב שזה לא משהו מקורי, כי לאינדיאנים לא היתה בעיה להרוג אנשים משבטים שלא שלהם, מהסיבה שהשבטים האחרים פשוט לא היו בני אדם בעיניהם... אני גם רואה בזמן האחרון שהפוליטאיזם חודר לאט לתודעה, יש סדרת מד"ב חדשה (שזוכה לרייטינג מטורף) בשם battlestar galactica ובסדרה, בני אדם בעתיד הרחוק הם פוליטאיסטים, ומאמינים בגרסה כלשהי של אלים יוניים. והרעים - רובוטים שהם בנו שקמו על יוצריהם, משמידים בני אדם בשם אל אחד...