אני מבוהלת ומבולבלת - מישהו יכול לעזור???

אני מבוהלת ומבולבלת - מישהו יכול לעזור???

שבוע שני אחרי הניתוח. הכאבים הולכים ופוחתים סוף סוף. אני מתחילה לצעוד ברחוב ליד ביתי....

.
אבל בעיה עם האוכל -
אני לא מרגישה מתי צריך להפסיק לאכול שלשום 'לקקתי' חומוס, כנראה אכלתי יותר מדי והרגשתי נורא. לא יכלתי לזוז.
הבנתי שאכלתי יותר מדי. אבל למה לא הרגשתי את זה בזמן האכילה, אלא רק אחריה?

איך מרגישים שמגיעים אל הגבול לפני שעוברים אותו???

מה עושים? לאכול עוד יותר לאט?, לספור כפיות? ואיך לעשות עם השתיה? לפני האוכל? אחרי האוכל?

בבקשה אל תגידו לי 'תקשיבי לגוף' - אני כנראה לא שומעת אותו, אם כי מנסה להקשיב...

או איך מקשיבים לגוף??

אני כל כך מפחדת לאבד מה שהניתוח אמור לתת לי . . . . .

אנא, מנסיונכם,
ותודה מראש

כתבתי הודעה על זה שאני מבוהלת - אבל היא בהמשך

אבקש את תשומת לבכם,
ועוד יותר את התיחסותכם.

בתודה מראש,

ליבי3617

New member
הפסקה באוכל

זה בהחלט מבהיל כשאת מזהה את ההתנהגויות הישנות אבל יודעת שאת צריכה לעבוד עליהן.
אז יש לך את ההרגשה הפיזית מתי את צריכה להפסיק לאכול ולדעת לזהות אותה זה אימון חדש.
אנחנו רגילים לאכול עד התפוצצות ולא מפסיקים לרצות לקבל את זה גם אחרי הניתוח. מנותחים חדשים אומרים: אני לא מרגיש שבע. כי אצלנו שבע זה שבע מפוצץ.

זה בסדר, זה עניין של אימון, ניסוי וטעייה ולא בא ביום אחד.
את השתייה קודם כל לפני האוכל וככה לא תרגישי צמאה בזמן האוכל ולא תרצי לשתות (מה שיוביל כמובן להרגשה לא טובה).
אחרי האוכל תחכי 20-30 דקות בשביל לשתות שוב אבל הטיפ שלי הוא לפני האוכל.

אוכלים יותר לאט ובהתחלה סופרים כפיות.
יש לך דיאטנית שמלווה אותך? אם לא אז חשוב שתהיה.

raven2000

New member
גם אני הייתי שם. אל תהיי בפאניקה.

כתבתי על זה לפני שבוע, בערך.
את לא מרגישה את זה בזמן האכילה כי בזמן האכילה האוכל עדיין לא הגיע לקיבה.
כשהוא מגיע לקיבה, את מרגישה אותו היטב. בדר"כ את מרגישה אפקט ראשוני של אי נוחות אחרי חצי דקה. אחרי כמה דקות, אם באמת אכלת יותר מדי, הקיבה תנסה להתמודד עם זה באמצעות גיהוקים, האוכל יעלה למעלה ואת גם עלולה בסופו של דבר להקיא. הייתי שם, פעמיים.

הסוד הוא מאוד פשוט - תאכלי שני ביסים קטנים (כל אחד לבד, כן?), תלעסי אותם היטב(!), תבלעי ותמתיני דקה. אם הכל מסתדר במערכת העיכול, את יכולה להמשיך לאכול. ברגע שאת מרגישה סוג של כאב/מועקה (וזה לא יקח הרבה זמן), תפסיקי לאכול מיד. אם תקחי עוד ביס, העסק יעלה למעלה.

בהתחלה נורא קשה להתרגל לזה, אבל עם הזמן זה נהיה פשוט (כן, על הדרך לומדים איך לאכול מחדש, וזה לא הכי נוח).

כשתצליחי ממש להשתלט על זה, את תגיעי למצב שאת מרגישה תחושת מלאות בלבד, בלי אוכל שעולה למעלה.

תודה רבה רבה על העידוד

גם תודה,

וגם אני אעשה את שיעורי הבית, כמו שצריך

חייבת להצליח,

ואני אקרא עוד ועוד מה שכתבת, כדי שכל מילה תכנס בראש, ותכנס בנשמה ובפעילות.

המוווון תודות

וגם לך,
ליבי
כל מה שאתם אומרים - מופנם במאמץ ללמוד. לתומי חשבתי שהכל נהיה אוטומטי. אני מתחילה להבין שלא.
צריך ללמוד,
וזה לוקח זמן.

יש לכם המלצות על דיאטנית מלוה, ושתוכל להתחיל איתי מייד???

גם על זה,
תודה מראש

למעלה