אני מבולבלת ומבקשת עצה

לגית

New member
אני מבולבלת ומבקשת עצה

טוב, אני מתעסקת בפעם המיליון בערך בנושא האומגה 3 של בני. הוא מקבל כבר חודשיים 3400 מ"ל אומגה 3 של גרמזה בלי ויטמין E. לשמן יחס טוב, בטעם לימון והוא לוקח בשמחה. גם מאוד נח שאפשר לקנות בקלות בכל מקום. הילד בן 9 ושוקל 25 ק"ג. בזמן אחרון הוא התחיל להתנהג באי שקט והבנתי שהייתי אמורה להוסיף לו ויטמין E. אז עכשיו אני רוצה להתחיל. אצל שלוס חסר, את קלייר עוד לא הצלחתי לאתר ואני מאוד רציתי למצוא משהו שאפשר להשיג בקלות. אשמח לשמוע על חברה מומלצת נוספת. בעניין זה שעכשיו ראיתי שבשמן הזה של גרמזה כבר מוסיפים 200 IU של ויטמין E. אני יודעת שבדרך כלל יש קצת ויטמין E בשמן על מנת לשמור על טריותו, אבל האם ה200 IU האלו הם רק לזה או שכבר נחשב תוספת שהייתי אמורה להוסיף? נשמע לי מינון גבוה. אני לא רוצה להוסיף לו עוד 200 IU סתם. אני קצת בלחץ כי החוסר בויטמין E היה ההסבר בשבילי על ההתנהגות האי שקטה שלו. אם הוא בעצם קיבל את ה200 האלו כל הזמן הזה אז איזה הסבר יש לאי שקט? לא רציתי להגיע איתו לטיפול תרופתי... הראש שלי בסיבובים...

יש סיבות רבות לאי שקט וכדאי לברר יותר לעומק

היי לגית, הילד באי שקט. האם הוא אוכל ירקות ופירות או מקבל נוגדי חימצון? האם הוא במעקב אצל מטפל? מה מצב היציאות והמעי? אי שקט הוא אולי מקנדידה או חיידקי מעי בעייתיים. ואולי ממקור אחר. הוא אוכל הרבה פחמימות? מוצרי תירס? חטיפים? ויטמין E של קלייר הוא על בסיס סויה ואיננו מתאים לכל הילדים. רצוי ויטמין E שאיננו על בסיס סויה וזה של שלוס הוא דווקא על בסיס חיטה, אבל נדמה לי שיש מוצר דומה לו של עומרי הגליל שאינו מסויה. מרבית המוצרי E שנמכרים בקופות ובחנויות הם מסויה. בחו"ל יש מוצר טוב של דוגלאס ואחרים. בארץ יש גם מוצרי E יבשים, שנכון שהספיגה ממוצר יבש היא פחות יעילה, אבל אם ילד בדיאטה עדיף לתת לו נקי מסויה. ראיתי מוצר נוסף עם סלניום שגם הוא יבש ונקי מסויה, והוא מוצר טוב כי סלניום לרוב חסר במרבית הילדים אך חשוב לא לתת יותר מקפסולה ביום.

לגית

New member
תודה על הפירוט

איך בודקים קנדידה או חיידק מעי בעייתים?

חומצות אורגניות בשתן יתנו תשובה מוצלחת

היי לגית, הכי נוח לעשות חומצות אורגניות בשתן. קודם כל כי זה לא דורש היערכות ולקיחת דם ושנית כי אז את מקבלת תשובות על הרבה משתנים כמו מחסורים מטבוליים, מחסור בויטמינים, חיידקי מעי חיוביים (פרוביוטיקה) ושלילים (קלוסטרידיום ואחרים) וגם מצב אנרגטי ויכולת של מיטוכונדריה ליצור אנרגיה בתאים - מה שקשור לטונוס שריר, קשב וריכוז ויכולת מיקוד. את הבדיקה עושים דרך מעבדת ראשל"צ שבעבר היתה שייכת לאמריקן מדיקל סנטר וכיום נדמה לי שהיא חלק מאסותא שרכשו את ביה"ח. טלפונים - טלפון של המעבדה בראשל"צ - 03-0611129 או 03-9611124 דברי עם עופרה או רחל. באיזור ירושלים נוח להיעזר בג'ודי פיינרמן-קיזר ובקישור יש את הפרטים שלה. היא הנציגה הרשמית של מעבדת מטמטריקס. בדיקה דומה, של מעבדה נוספת, גם נמצאת בראשל"צ. חומצות אורגניות של מעבדת גרייט פליינס. ממצאים דומים בתוספת רמת אוקסלאט בשתן, אך נדמה לי שאין להם נתונים על קלוסטרידיום שהוא חיידק שטוקסינים שלו עושים הכי הרבה בעיות באוטיסטים- פיוז קצר ועצבנות, טיקים או גרייה , אי שקט והתפרצויות זעם. בהצלחה, תלמה.

אמא120

New member
תלמה מעניין לעניין באותו עניין

שאלתי רבות בפורום ולא קיבלתי תשובה ממצה - מה בודקת בדיקת צואה מקיפה של המעבדות הנ"ל , האם התוצאות מדוייקות והאם זה במקום בדיקות השתן או משלים?

razgalili

New member
האם הילד יודע ויכול להביע כאב?

האם יתכן שיש לו כאבי שיניים, או אוזניים, או בטן? שלושת הכאבים האלה מאד נפוצים אצל ילדים בספקטרום ואחראים ליותר בעיות "התנהגות" מאשר כל דבר אחר. כמו כן רצוי מאד מאד לברר מה קורה עם הילד במסגרת הלימודית כדי לוודא שהכל טוב לו שם.

לגית

New member
כן הוא יודע-ורז עוד שאלה

כאבים זאת לא הסיבה. את זה הוא יודע להסביר. לגבי מסגרת בית הספר - אתה צודק. במקביל לעניין הויטמין E דיברתי עם המורה. היו סיפורים של הרבצות ומתח בכיתה שהוא היה מעורב בהם. אז הסברתי למורה להמתח יכול לגרום לו לאי שקט והם פתחו תכנית להתנהגות טובה כללית לכל הכיתה בשביל להוריד את המריבות. אחד מהשניים חייב לעבוד...(-: שאלה נוספת - עכשיו שהתחלתי לתת לו את הויטמין E - אני מחלקת לו את האומגה 3 לפעמיים ביום - בוקר וערב. מה אני עושה עם הויטמין E? גם צריך לחלק 100 IU כל פעם או אפשר לתת את ה 200 IU בבת אחת באחד מהם? לחלק את קפסולת הג'ל לחצי כמות כל פעם מעצבן...וגם לא מדויק.

למעלה