אני מבולבלת כהוגן

אני מבולבלת כהוגן../images/Emo182.gif

בספר =אחדות עם אלוהים= כתוב...ואני מצטטת: =בצורה כזאת או אחרת אנשים מנסים למצוא משמעות באירועים ובחוויות בחייהם, אבל העובדה היא שלשום דבר אין כל משמעות, אין כל אמת פנימית המסתתרת במפגשי החיים ובחוויותיהם, אילו היתה שם אמת כזאת שנוצרה לכך שתגלו אותה, האם לא היה יעיל הרבה יותר לעשותה ברורה? אילו היה לאלוהים משהו לומר לכם, האם לא היה קל הרבה יותר פשוט לומר לכם? במקום להפוך זאת לתעלומה שעליכם לפתור? העובדה היא שאין משמעות לכלום, לבד מהמשמעות שאתם מעניקים לדבר! החיים הם חסרי משמעות =...סוף ציטוט ואני תוהה בקשר למסרים...ובקשר לזה שאין מיקריות ..... אם אין משמעות לכלום ואנחנו מפרשים הכל לבד...אז יש מסרים או אין? הכל מכוון או מיקרי?

dor132

New member
היי

לא כל כך הבנתי את השאלה שלך.. האם הספר הזה הוא התנך שלך? כי אם כן, תהיה בו תשובה בשבילך. את כל השאלות והתשובות שם כתב וקיבל הסופר עצמו.הן התאימו לו. מי את מצפה שייתן לך תשובה לשאלה שלך? מישהו מהפורום? מישהו שייתן לך חיזוקים למה שאת כבר יודעת, או לא יודעת? דבר אחד יפה נתן לנו אלוהים, או יותר נכון, אחד מהדברים שהוא נתן לנו: "הספק". בזכות הספק אנחנו לומדים יותר ומתפתחים. את מצפה לקבל תשובה חד משמעית ממישהו אם יש או אין מסרים? לא תוכלי לקבל תשובה כזאת. את היא זאת שתצטרכי לחפש אותה. לא התכוונתי להישמע ביקורתי או משהו כזה ואם אני נשמע כך, אז מתנצל. פשוט, אני חושב שהדבר המפריד בינינו לבין החיות הוא יכולת החשיבה והאמונה. יש לנו את היכולת לבחור במה להאמין ולחשוב מה שאנחנו רוצים.אם יש משמעות או אין, הספר בטח לא יכול לענות לך על זה. הוא יכול לענות אך ורק למחבר הספר.

לא הבנת מה אני שואלת...

מאותו מקור ניל כותב...מצד אחד שיש מסרים ואין מיקריות מצד שני הוא כותב שאין משמעות ושאנחנו מפרשים כרצוננו. זוהי סתירה..מאותו המקור עצמו..

ש ו נ י

New member
אני חושבת להפך בכלל

אני חושבת שהכל רב משמעות בצורה מורכבת מאוד לא תמיד המשמעות ברורה לנו ולפעמים אנחנו יכולים לבחור ולהחליט מהמון אפשרויות מה המשמעות של משהו יש מסרים אבל אנחנו לא תמיד מקבלים אותם בצורה ברורה כלומר שהיא ברורה לנו ותמיד אני רואה על עצמי ועל אנשים שהם מפרשים בצורה כל כך אישית את המסרים שהם מקבלים, איך ש"מתאים" להם וזה לפעמים תורם לנו ולפעמים מזיק כלומר - זה מלא ב"פניות" וב"נגיעות" של נפשנו שלנו לפי האגו שלנו הכל מכוון לדעתי אבל בכל זאת לפעמים עומדת השמש מול העיניים שלנו ואנחנו צועקים ירח למה ? לא יודעת! אבל רבים מאתנו עושים את זה המון פעמים ולפעמים באמת הפרשנות היא משהו שמשאירים בידינו אבל להגיד שאין משמעות? לא הייתי מרחיקה לכת אני הייתי מעדיפה שיעשו לי את הדברים ברורים אבל האם באמת יש בזה בחירה? ואם כן - למה? כלומר, כמו שאת אומרת... אולי עדיף שיאכילו אותנו בכפית? או שהרבה מזה באמת תלוי בנו ויצירה שלנו? נותנים לנו חומר הגלם ואומרים - עכשיו תעשו עם זה משהו?... לא יודעת!

dor132

New member
היי

תגידי, למה כל הזמן את שואלת שאלה ואומרת לא יודעת:)?

ש ו נ י

New member
לענות בפשטות?

יש הרבה דברים שאני כן יודעת יש דברים רבים שאני לא יודעת ויש המון המון באמצע, שאני מתלבטת אז בקשר לשני האחרונים יוצא לי להגיד "לא יודעת" הרבה

גריני

New member
זה באמת נשמע מבולבל

ומנוגד לקטעים אחרים ב"שיחות" ובספרים אחרים, אבל - שימי לב למשפט האחרון שהבאת לכאן: "אין משמעות לכלום, לבד מהמשמעות שאתם מעניקים לדבר! החיים הם חסרי משמעות" - אני חושבת שמה שהקטע הזה רוצה להגיד הוא שהחיים הם "נייטרליים" ומי שנותן את המשמעויות לדברים הם אנחנו. אני לא מקבלת את זה שאין מסרים - באופן גורף, אני בהחלט חושבת שיש מסרים ויש משמעויות נסתרות לדברים. אבל - לא לכל דבר שקורה בחיים יש משמעות נסתרת, יש דברים שהם כאילו "סתם" ויש יותר מזה דברים שאנחנו בעצמנו נותנים משמעות כזו או אחרת וכך קובעים את המשך הדברים. יש, למשל, קטעים במשפחה שאפשר להגיב עליהם בעלבון נורא (מה שהרבה מאוד מאיתנו עושים) ואפשר להתייחס בהומור... וכך - הדרך שבה אנחנו מגיבים קובעת את משמעות הדבר. האם ההסבר הזה עוזר לך לקבל אחרת את הדברים?

ש ו נ י

New member
ובכל מקרה, אפילו כשנתנו משמעות ואנו

תוהים, האם זו המשמעות "הנכונה" ובכן... גם פה אולי אי אפשר לדעת ונכנס המקום של אין נכון או לא נכון אבל אני לא לגמרי מאמינה במשפט הזה ובכל זאת - יש קטעים שהם "אפורים" בחיים בהם את הנסתר מאתנו אנחנו לא יכולים לגלות ממילא וכל שמוטל עלינו הוא לעשות את המקסימום שלנו ולא לשבת כל היום ולנסות לנחש למה ה' מתכוון בזה ומה הוא מתכוון בהוא

למעלה