אני מבולבלת

אני מבולבלת../images/Emo4.gif

לאור כתבה בחדשות שישי. התחממות גלובלית : תחנות כוח, גזים רעילים, מכוניות, מפעלים ועוד. לפתע מתראיין גיאופיסיקאי שטוען שלא דובים ולא יער. אולי לאדם השפעה כלשהי,אך טוען למחזוריות באקלים בדכוה"א ללא קשר להתנהגות האדם. אז ?

מממ...

זה שיש שינויים אקלימיים בכל כמה אלפי שנים אנחנו יודעים בוודאות, יתכן שהשפעת האדם קטנה ממה שמייחסים לה, אולי היא מאיצה תהליכים או משנה אותם מעט, אבל אני חושבת שקשה לדעת בוודאות. מה שבטוח שכל צימצום בזיהום באשר הוא יועיל לבריאותנו וזה חשוב דיו מבחינתי.הנזק העיקרי שאנו גורמים הוא לעצמנו, אם זה בזיהום הקרקעות ומי התהום, זיהום אוויר וכו... אלו באים לידי ביטוי ביום יום שלנו.

בוקסה

New member
כמו שאמרה ללי

יודעים לשחזר רקורד אקלימי לא מעט שנים לאחור, (ככל שמדובר בתקופה יותר רחוקה הרזולוציה של המידע יורדת) וכשמסתכלים על רקורד שכזה אפשר לראות שהיו שינויי וכדור הארץ היה כבר הרבה יותר חם ממה שהוא היום, ואם מסכלים יותר מקרוב על תקופה מסוימת שהייתה בה התחממות למשל, אפשר לראות שהתחממות זאת הייתה מורכבת מהרבה תנודות מעלה מטה וסה"כ הייתה התחממות. זה שהתראיין בשבוע שעבר הוא אסטרו-פיזיקאי והוא מתעסק במעברי קרינה, והוא לא משוכנע שתוספת הפחמן הדו חמצני (להלן יקרא: פד"ח) לאטמוספירה, בגלל שריפת דלקים פוסיליים, מסוגלת לגרום להתחממות שאנו רואים ויכול להיות היא טבעית ויכול גם להיות שאנחנו בגדול בתקופה של התקררות והמדידות של המאה ומשהו שנים האחרונות הן נקודה מאד קטנה בזמן שלא אומרת הרבה. המרצים שלי חושבים אחרת ולכן אפשר לומר שדעתי לא אובייקטיבית מה שכן אני יכול לומר באופן אובייקטיבי זה שהרוב המוחלט של המדענים לא מסכים עם אותו מדען ובמיקרים רבים ניתן להצביע על קשר כלכלי בין חברות הנפט ויצרניות הרכב הגדולות למדענים שטוענים שאפשר לשחרר כמה פד"ח שרוצים לאטמוספירה וזה לא משנה כלום, דבר דומה מתרחש בארץ עם כמה מדענים בודדים שטוענים שכלובי הדגים לא משפיעים על האקוסיסטמה של מפרץ אילת. עד היום, או ליתר דיוק: עד לדו"ח האחרון של האום, כל הממשלות בארה"ב התחמקו מלקחת חלק בתקנות הסביבתיות המתקדמות של אירופה וזה בגלל שחברות הנפט ויצרניות הרכב מחיזיקים אותם בXXX עם כל הכסף שלהם, והם הסתמכו על אותם מדענים שהראו חישובים שמראים שגם אם נשרוף מחר את כל מאגרי הדלקים הפוסיליים ונהפוך אותם לפד"ח, אז המערכות הטבעיות יוכלו להתגבר על הכמות הזאת, הבעייה שהם מתעלמים ממנה זה שכאשר מוציאים את המערכות הטבעיות משווי משקל, הן צריכות לפעמים זמן רב כדי להתאזן והשאלה היא מה יהיה בזמן הזה. נפגש בסוף השבוע, אני יוצא לטייל בערבה במסגרת ה

שכחת משהו..

את התמונה השבועית
טיול קל ומהנה, אם כבר ערבה, אז לפחות בתקופה זו של השנה. אל תשכח לקחת בגדים חמים
שבוע טוב

שאבין משהו בוקסה

קוראים היום טיול ?
. ובכל אופן מילואים מהנים. ואכן קר מאוד בלילה. ביום חם מאוד. ואני מרגישה כאילו כולנו יחד מגדלים את הקימה רק בהבדל אחד. איננו קמים בלילות

בוקסה

New member
תמונה מעניינת

צילמתי אותה שלשום בדרום מדבר יהודה, זה נראה כאילו איזה טייס ניסה לכתוב משהו, אולי: "
לנצח"

DEATHRUCTION

New member
לפי דעתי

לא יודע מי צודק או טועה בשאלה האם האדם אחראי להתחממות, עוד לא יצא לי לחקור את זה ולא לקרוא הרבה מחקרים בנושא. אבל מה שאני כן יודע שבני האדם מזהמים את כדור הארץ, שצריך לתקן את זה כאן ועכשיו ולבוא ולהרגיע את כלום כי "אנחנו לא אחראים להתחממות" נראה בענין כחוסר אחריות, זה עלול לגרום לדעת הקהל להיות יותר אדישה כלפי הזיהום. יכול להיות שאנחנו באמת לא גורמים להתחממות, זו לא אמורה להיות השאלה פה.

מסכימה

אנחנו צריכים לקחת אחריות, לפחות על מה שניתן, להתחיל בקטנה, למרות שתמיד מסתכלים עלי כעל משוגעת שאני מנסה לא להשתמש במליון שקיות בסופר ולעצמי אני חושבת, נו, מתי כבר תתחילי לבוא עם סל או לארוז בארגז ? אבל עם החברה בה אנו גדלים קשה לשנות עולמות, אבל צריך לפחות להשתדל לעשות את המעט שאנחנו יכולים ולתת דוגמה אישית כדי לשמור על ה -
שלנו. בכל מקרה, זה קצת סטייה מהנושא, אבל חשוב בהחלט.

למעלה