כמו שאמרה ללי
יודעים לשחזר רקורד אקלימי לא מעט שנים לאחור, (ככל שמדובר בתקופה יותר רחוקה הרזולוציה של המידע יורדת) וכשמסתכלים על רקורד שכזה אפשר לראות שהיו שינויי וכדור הארץ היה כבר הרבה יותר חם ממה שהוא היום, ואם מסכלים יותר מקרוב על תקופה מסוימת שהייתה בה התחממות למשל, אפשר לראות שהתחממות זאת הייתה מורכבת מהרבה תנודות מעלה מטה וסה"כ הייתה התחממות. זה שהתראיין בשבוע שעבר הוא אסטרו-פיזיקאי והוא מתעסק במעברי קרינה, והוא לא משוכנע שתוספת הפחמן הדו חמצני (להלן יקרא: פד"ח) לאטמוספירה, בגלל שריפת דלקים פוסיליים, מסוגלת לגרום להתחממות שאנו רואים ויכול להיות היא טבעית ויכול גם להיות שאנחנו בגדול בתקופה של התקררות והמדידות של המאה ומשהו שנים האחרונות הן נקודה מאד קטנה בזמן שלא אומרת הרבה. המרצים שלי חושבים אחרת ולכן אפשר לומר שדעתי לא אובייקטיבית מה שכן אני יכול לומר באופן אובייקטיבי זה שהרוב המוחלט של המדענים לא מסכים עם אותו מדען ובמיקרים רבים ניתן להצביע על קשר כלכלי בין חברות הנפט ויצרניות הרכב הגדולות למדענים שטוענים שאפשר לשחרר כמה פד"ח שרוצים לאטמוספירה וזה לא משנה כלום, דבר דומה מתרחש בארץ עם כמה מדענים בודדים שטוענים שכלובי הדגים לא משפיעים על האקוסיסטמה של מפרץ אילת. עד היום, או ליתר דיוק: עד לדו"ח האחרון של האום, כל הממשלות בארה"ב התחמקו מלקחת חלק בתקנות הסביבתיות המתקדמות של אירופה וזה בגלל שחברות הנפט ויצרניות הרכב מחיזיקים אותם בXXX עם כל הכסף שלהם, והם הסתמכו על אותם מדענים שהראו חישובים שמראים שגם אם נשרוף מחר את כל מאגרי הדלקים הפוסיליים ונהפוך אותם לפד"ח, אז המערכות הטבעיות יוכלו להתגבר על הכמות הזאת, הבעייה שהם מתעלמים ממנה זה שכאשר מוציאים את המערכות הטבעיות משווי משקל, הן צריכות לפעמים זמן רב כדי להתאזן והשאלה היא מה יהיה בזמן הזה. נפגש בסוף השבוע, אני יוצא לטייל בערבה במסגרת ה