אני מבולבלת

ashlaya

New member
אני מבולבלת

עכשיו דיברתי עם מישהי אחרי לידה סיפרתי לה על הבדיקות שאעבור בקרוב שקיפות עורפית ואח"כ סקירת מערכות מוקדמת ואז שמעתי את הטענה שאם מבצעים סקירה מוקדמת אין צורך לבצע גם את השקיפות מה אתן אומרות בנות? אני כ"כ מבולבלת מכל הדיעות וכבר לא יודעת באמת מה רצוי ומה צריך ומה לעשות....... יש לכן תשובה?
 

טל66

New member
אני לא זוכרת אם עשיתי שקיפות עורפית

ואוף, אוף, אוף איך ששכחתי דברים כל כך מהר. איך אוכל לעזור לכן אם אני לא זוכרת כלום? מזל שיש גם אחרות שעוזרות. טל
 

tonti

New member
שקיפות עורפית

לא קשורה לסקירת מערכות, היא בודקת את הסיכויים של התינוק להוולד עם תסמונת דאון, וזה בעזרת כמות הנוזלים שיש לו בעורף, ואת הבדיקה הזו צריך לעשות בשבועות 11-12 אם אני לא טועה, אולי טיפה אחרי. בכל מקרה אח"כ הנוזלים האלה נעלמים. וסקירת מערכות זה סקירת מערכות.
 

נירית1

New member
אשליה - באופן עקרוני את לא חייבת

לעשות כלום זה הכל עניין של כסף וסדרי עדיפויות. אין קשר בין סקירה מוקדמת, לשקיפות עורפית אלו בדיקות שבודקות דברים שונים. יש קשר בין האם את מתכוונת לבצע מי-שפיר או לא. שקיפות עורפית בודקת את הסיכוי לתסמונת דאון ע"פ מדידות מסויימות של עורף העובר ואפשר גם יחד אתה לבצע בדיקת דם שהיא מדד סטטיסטי. מי שפיר זו בדיקה מדויקת לגבי תסמונת דאון. אני בהריון הראשון ידעתי שאני לא מתכוונת לבצע מי-שפיר ולכן עשית שקיפות עורפית וגם סקירת מערכות מוקדמת. בהריון הנוכחי ידעתי שאני כן אעשה את מי-השפיר לכן וויתרתי על השקיפות. אז ההחלטה היא שלך ושל אישך שאתך ושיהיה בהצלחה.
 

anat_i

New member
שקיפות עורפית

בשום אופן לא לותר על הבדיקה הזאת! זאת בדיקה שמשלבת בדיקת אולטראסאונד של אזור עורף העובר ובדיקת דם וגם מין סקירת מערכות מאד מאד מוקדמת. בבדיקה הזאת נמדדת בצקת תת עורית המכילה נוזל, שנמצאת בעורף העובר ונעלמת בהמשך! כך שבסקירת המערכות המוקדמת כבר לא ניתן לראות את זה. בשילוב עם בדיקת הדם (שלא נעשית בסקירה המקודמת) ניתן לאתר בין 80% ל-90%מהעוברים הלוקים בתסמונת דאון! רק אם יש לך כוונה לעשות מי שפיר, את יכולה לוותר על הבדיקה. דרך אגב, גם הסיבה שמומלץ לעשות סקירה מוקדמת ולא להסתפק רק בסקירה המאוחרת מבוססת על אותו רעיון, שישנם כל מיני סימפטומים שנעלמים לאחר שבוע 16.
 

anat_i

New member
סליחה...

ברור שאני מצטרפת לדעתה של נירית1 - זה עניין של שיקולים אישיים, סדר עדיפויות וגם עניין כספי (אם כי דרך הביטוחים המשלימים של קופות החולים זה בכלל לא יקר). כשאמרתי בשום אופן לא לוותר, התכוונתי - אם השיקול הוא סקירת המערכות המוקדמת.
 

אביטל +

New member
הרבה עושים את הבדיקות ביחד

למרות שאת השקיפות מומלץ לבצע בשבועות 11-12. וסקירה מוקדמת כמספר שבועות לאחר מכן. שקיפות עורפית כוללת שתי בדיקות - בדיקת א"ס קצרה מאוד של צוואר העובר, ובדיקת דם. זה משוקלל לסיכוי לתסמונת דאון. יש לי חשד שכאשר הבדיקה מבוצעת ביחד עם הסקירה שסביבות שבוע 15 אז לבדיקת צוואר העובר אין משמעות מבחינה זו כי כבר אין שקיפות ואז לא ניתן לראות את מה שמחפשים שם. אני מבינה את הבלבול שלך, גם אני הייתי מבולבלת באותה מידה. שקיפות עורפית צריכה להתבצע לפני הסקירה המוקדמת. גם הסקירה המוקדמת חשובה כי ניתן לאתר מומים מסויימים כבר בשלב מוקדם זה, ויש דברים שדווקא לא ניתן לראות בשלב מאוחר יותר. בהצלחה
 

ashlaya

New member
בדיקות ומן העובר?

קודם כל תודה בנות כמו תמיד עזרתם לי להבין קצת יותר... ואכן יש לי תור לשקיפות ושבועיים אח"כ לסקירה המוקדמת ועכשיו...אולי תגלו לי באיזה מהבדיקות יודעים את מין העובר?????
 
בדר"כ בסריקת מערכות, אפילו המוקדמת

ולפעמים גם יותר מוקדם, הרופא נשים יכול לראות באולטרא סאונד
 

פוגית

New member
מין העובר ושקיפות

עוד משהו על שקיפות עורפית: ניתן לבצע את הבדיקה עד שבוע 14 (אחרי זה המדידה לא נותנת אינדיקציה). כדאי לבצע את הבדיקה בשבוע ה12 (בהתחשב בשיקולים כלכליים וכו´) לא רק בגלל האינפורמציה שהיא נותנת על הסיכוי לתסמונת דאון, אלא גם בגלל שמומחה אולטרהסאונד, שמבצע את הבדיקה, יכול כבר בשבוע זה לראות מומים נוספים כמו בעיות בעמוד השדרה, גולגולת וכו´. ועל המין: למעשה כשעשינו שקיפות עורפית (שבוע 12) הרופא אמר שבשלב הזה הפין והדגדגן הם באותו גודל וההבדל ביניהם הוא בזווית. הוא אמר לנו את המין, אבל אמר שזה עדיין לא וודאי. בשבוע 15 ביצענו סקירה מוקדמת ואז הוא אישש בוודאות את המין.
 

karen01

New member
דעה קצת אחרת...

לגבי השקיפות העורפית - כל מה שנכתב כאן נכון, אבל לא נכתב שזו בדיקה שמבוצעת בסה"כ מזה כשנה או קצת יותר, ולכן המידע שיש לרופאים לגבי מה נחשב בתחום ה"נורמה" הוא עדיין קצת חסר. אמנם אנחנו נורא רוצים לעשות כל מה שאפשר כדי לוודא שהכל בסדר, אבל בסופו של דבר זה תהליך ארוך שבו רב הנסתר על הגלוי, ומידת השליטה שלנו בזה מועטה. אז למה בעצם לא לעשות את הבדיקה? בגלל הסיכוי (הלא קטן!) שיגידו לך שיש ממצא חשוד שמצריך מעקב, דבר שילחיץ אותך מאוד בשבועות שיבואו, ובסופו של דבר יתברר ככלום. אני מכירה 2 אנשים שזה קרה להם (למרות שהלכו לרופאים טובים) והלחץ פשוט נורא. אני החלטתי להתמקד בבדיקות הותיקות יותר, שנראות לי מהימנות יותר. דרך אגב, בארה"ב וגם באנגליה עושים אולטרסאונד אחד בכל ההריון, וגם זה לא תמיד. לדעתי יש בארץ קצת מסחור של כל עניין התינוקות, שלא מוצא חן בעיני. לסיום - הבחירה היא שלכם בלבד - רק רציתי להשמיע קול שונה...
 

אביטל +

New member
בדיקות בארצות אחרות

בארה"ב למשל רוב חברות הביטוח הפסיקו לממן את בדיקות הא"ס. למה ? כי רוב הרופאים שם פשוט לא יודעים לקרוא א"ס בצורה אמינה (היה איזה מחקר והרבה רופאים לא ידעו לאבחן עובר בלי גולגולת...) , ואז גם ככה אין שום טעם בבדיקה באיכות כזאת. לכן, השאלה האם לבצע או לא תלויה רק בכמה זה עולה, ובצורך אלא גם בהאם יש מי שיבצע. שקיפות עורפית מתבצעת בשלב מאוד מוקדם, וכך צריכים להתייחס לתוצאות, הן פחות בטוחות ממצאים של סקירה מוקדמת למשל. אנשים נכנסים גם ללחץ משק הריון קטן מהנורמה בשבוע 8... זה לא אומר שלא צריך לעשות א"ס בשלב זה. הבחירה היא באמת אישית, וגם התגובה לתוצאות.
 

פוגית

New member
ועוד על שקיפות

קודם כל הבדיקה מבוצעת יותר משנה. לדעתי, לפחות שנתיים-שלוש. חוץ מזה רק רופא נשים שעבר התמחות באולטרה סאונד מוסמך לעשות בדיקות של שקיפות עורפית וסריקת מערכות. כל שאר רופאי הנשים וטכנאי האולטרה סאונד יכולים לעשות הערכת משקל או בדיקה שיש דופק וכו´. חוץ מזה, בזמנו קראתי באינטרנט מאמר (מקצועי) על מחקר על הקשר בין בדיקות אולטרה סאונד לגילוי תסמונת דאון ונאמר שם שהשקיפות העורפית היא היחידה שנותנת אינדיקציה.
 

karen01

New member
עוד משהו

שקיפות היא אכן הבדיקה היחידה שנותנת אינדיקציה לדאון - חוץ מחלבון עוברי ומי שפיר :) השאלה האם בעקבות תוצאות הבדיקה הזו ימליצו על הפלה באופן ודאי, או רק על מי שפיר. אם ימליצו רק על המשך מעקב, הרי שאין לרופאים 100% בטחון בבדיקה. (אני לא יודעת את התשובה לשאלה הזו, אבל היא חשובה לדעתי). במקרה כזה הלחץ יהיה גדול, גם אם את האדם הכי רגוע בעולם. לגבי מחקרים בחו"ל, קראתי שפעם השתמשו באולטרסאונד והגיעו למסקנה שזה לא הוריד את שיעור התינוקות עם מומים, ולכן זה הופסק. אני לא יודעת לגבי מהימנות המאמר הזה, כמו גם לגבי מהימנות המאמר שטען שלרופאים לא היו יכולות אבחון (זו הבעיה עם האינטרנט...). אני רק רוצה לעורר מחשבות ביקורתיות אצל אנשים, כי המסחרה בעניין אכן פורחת. עוד דבר אחרון - הרופא שלי מרגיש בערך אותו הדבר לגבי הנושא (אולי בגלל זה קל לי להרגיש כך). הוא רופא בעל שם טוב מחיפה. כמובן שכמו לנו, גם לכל רופא דיעה שונה.
 

נירית1

New member
הבדיקה מבוצעת כבר יותר משנה בעובדה

בני בן שנתיים+8 ועשיתי את הבדיקה בהריון שלו והיא כבר ממש לא היתה חדשה!
 

anat_i

New member
נכון! הבדיקה מבוצעת יותר משנה

היא מבוצעת כבר קרוב ל-5 שנים (בהריון הקודם שלי עם בני שהוא בן 4.5 כבר היתה קיימת) אך בהתחלה היתה יקרה ולכן לא פופולרית. מעבר לכך, ברור שאי אפשר להגיע לודאות של 100% (את זה אפשר רק במי שפיר)ואף אחד גם לא אומר שניתן ולכן צריך לקחת את התוצאות בפרופורציות ולא להכנס סתם ללחץ. זאת בדיקה שנותנת אינדיקציה ברמת ודאות די גבוהה ואין בה סיכון כמו בבדיקת מי השפיר. אז למה לא לעשות? בנוגע למין העובר - אפשר כבר לדעת בבדיקה הזאת, אך לא באופן ודאי.
 
למעלה