אני מביע דיעה

כרוני

New member
אני מביע דיעה

אני שונא את תרבות הטלנובלות ואת הערכים האומללים שהם משדרים לנוער של היום. צנזר חופשי.

rmoses1

New member
מכאן אפשר לפתח דיון על הערכים של הטלנובלות

האם הם חיוביים או שליליים. דוגמאות יתקבלו בברכה. שימו לב לא לפגוע בקבוצה או ביחיד.

Osher191

New member
אם זה כבר הופך לדיון אז אני דווקא חושבת ההפך.

הקטע אצלי עם תוכניות בספרדית (ולא, אני לא מתייחסת למושג טלנובלה) התחיל בגיל מאוד צעיר, בערך בגיל 10-11 כשקטנטנות הנוסטלגית עוד הייתה משודרת בערוץ 6. בתור ילדה בת 11 אני זוכרת שכל יום ב-2 וחצי בצהריים הייתי מתיישבת לראות את התוכנית ונהנית מכל רגע. הדבר שהכי הלהיב אותי זה שהם דיברו בשפה שלא הבנתי אבל עדיין מאוד אהבתי את איך שהיא נשמעה. היום אני בת 17 וחצי, הרבה אחרי "המורדים" "פלוריסיינטה" וחברותיהן, ואני חושבת שאין בטלנובלות שום דבר פסול. נכון, יש שם נושאים שנוגעים למזימות, לשקרים, ועוד אלף ואחד דברים "רעים" אם תרצו לקרוא לזה אבל צריך להבין שאלו סה"כ תוכניות טלוויזיה. זה שלב בחיים שעוברים רוב המתבגרים בימינו. כל כמה שנים "צצים" להם כוכבים חדשים ותוכניות חדשות שסוחפות אחריהן גלי הערצה מטורפים. זאת תרבות הפופ בימינו, כל מה שזוהר ומושך ופופולרי- קורץ לגילאים האלו. אני עדיין לא מבינה למה אנשים מנסים לשלול את כל זה. עוד לא התרגלתם? עצם העובדה שראיתי בכלל את התוכניות האלו גרמה לי להתחיל ללמוד ספרדית. משמיעה יומיומית של השפה מתחילים לקלוט מילים וביטויים.. מן הסתם לא לומדים לדבר ברמת שפת אם תוך יומיים ולמידה דורשת הרבה יותר מסתם לשמוע ספרדית כל יום במשך 45 דקות אבל לפחות מתוודעים לשפה ואני חושבת שזה יתרון גדול מאוד. תחשבו ש"ילדות בנות 12" שבאות לבקש תרגום לשירים בפורום אולי מתעניינות בספרדית ורוצות להתחיל ללמוד. אני לא מבינה למה הבקשות המאוד לא גדולות האלו נתפסות ע"י חלק מכם כבקשות שמעידות על שטחיות ו\או גוררות תגובות של זלזול. בעקיפין לנושא של ההודעה, ובלי לתקוף אף אחד, בפעם האחרונה שבדקתי הפורום נקרא "ספרדית ותרבות לטינית". בין אם תרצו ובין אם לא, טלנובלות הן בהחלט נושא רלוונטי לפורום. אני מצטערת מאוד שלחלק זה לא מתאים אבל כנראה שתצטרכו להתמודד עם זה. אם היה פורום "תרגומים לשירים מטלנובלות" וההודעות היו נשלחות כאן, אז אולי הייתי מצדיקה את העניין אבל מאחר שאין פורום כזה אני חושבת שאין שום דבר רע בלבקש תרגום לשירים או דברים בסגנון הזה. נראה לי שדי מיצינו את העניין וסחטנו אותו עד תום, אז זו בהחלט ההודעה האחרונה שאני כותבת בנושא..

כרוני

New member
את מתגוננת סתם

1- אני לא מעוז. לא משעשע אותי לקטול אנשים כי הם למדו ספרדית ככה, או שרמת הספרדית שלהם היא כזאת ובלהבלהבלה. 2- אני אישית מתעלם מבקשות התרגומים השונים (בייחוד הארוכים) כי אני מעדיף לבזבז את הזמן הזה על עצמי. לפחות אצלי, לא יודע איך זה אצל אחרים, זה לא בא ממקום של זלזול או התנשאות. 3- שאקירה, המורדים, אוריירו, ועוד...... מבחינתי זה סתם מוזיקה מסחרית גרועה. ואין טעם להתווכח על טעם. 4- לא אמרתי שטלנובלות זה לא נושא ראוי לדיון פה, או שזה לא קשור לתרבות הלאטינית. פשוט כתבתי את דעתי בנושא. ולעניין. טלנובלות על שלל סוגיהן זה אחד הדברים הכי נוראיים שקרו לדור הצעיר ואחד מהגורמים למצבו. תוכניות כאלה משדרות לילדים בגילאים שציינת (ואפילו צעירים יותר) מסרים וערכים המבוססים על שקרים, מזימות, תככים, אלימות, בגידות, תפיסות מוטעות על יופי ומשמעות החיים ועוד ועוד ועוד. קחי כדוגמא נוספת את תרבות "כוכב נולד". היום "כולם רוצים מהר ובקלות" (צוטט משירו של מוקי). סביב דברים אלו גדל הדור הנוכחי ויגדל הדור הבא. והולך ופוחת הדור. דור של טלנובלות. ומאחר שבעיניי התכנים של התוכניות הללו זה זבל ויזואלי, אני קורא לתוכניות הללו: "זבלובלות". (מקווה שזה יעבור בעריכה הפעם)

כרוני

New member
יש דברים

שילדים ומתבגרים נחשפים אליהם בתוכניות הללו, כשאין להם יכולת או כלים להבינם בצורה נכונה או להתמודד איתם בשלב הזה בחיים שלהם.

Osher191

New member
ומה לא בסדר בזה שאני בת 17?

הדעות שלי נחשבות פחות מדעות של אחרים? תקרא את ההודעה הארוכה שכתבתי למעלה. אולי זה ישנה לך קצת את קו המחשבה.

כרוני

New member
לא אמרתי שזה לא בסדר

אם אני אשאל בת כמה את? את תעני : "17". נקודת המבט שלך היא של משהי בת 17. בלי משמעויות נוספות או ציניות מיותרת. לא דברתי על הערך שלך כבן אדם, או על בגרות נפשית. תעשי הבחנה.

Osher191

New member
לא, כי זה נשמע כאילו..

אתה מזלזל בכל מי שהמילה "עשרה" מתלווה לגיל שלו. אני יודעת שנקודת המבט שלי היא של מישהי בת 17, אתה לא מחדש לי שום דבר. ובכל זאת לא ענית לי על השאלה עדיין- למה אתה מצפה שאני לא אבין? אז מה אם אני בת 17? יש הבדל בין לא להבין את הדעה שלך לבין לא לקבל אותה. תעשה הבחנה.

כרוני

New member
לא מזלזל באף אחד

את מנסה בכח למשוך אותי בלשון ולסלף את משמעות המילים. יש ביטוי שהולך ככה: "להסתכל מחוץ לקופסא". את, כרגע, בתוך הקופסא. ולכן, בתור משהי בת 17 לא תוכלי לשנות נקודת מבט ולהסתכל מחוץ לקופסא.

Osher191

New member
חחח אני לא מנסה לעשות שום דבר בכוח

אני פשוט אומרת את דעתי. אתה זה שמגיע למסקנות שגויות. מחוץ לקופסה, בתוך הקופסה... בבקשה אל תגרום לי להיכנס לשטויות האלו כי זה כבר ויכוח אחר אני אמרתי מה שהיה לי להגיד אתה יכול לקחת את זה לאן שאתה רוצה

למעלה