את מתגוננת סתם
1- אני לא מעוז. לא משעשע אותי לקטול אנשים כי הם למדו ספרדית ככה, או שרמת הספרדית שלהם היא כזאת ובלהבלהבלה. 2- אני אישית מתעלם מבקשות התרגומים השונים (בייחוד הארוכים) כי אני מעדיף לבזבז את הזמן הזה על עצמי. לפחות אצלי, לא יודע איך זה אצל אחרים, זה לא בא ממקום של זלזול או התנשאות. 3- שאקירה, המורדים, אוריירו, ועוד...... מבחינתי זה סתם מוזיקה מסחרית גרועה. ואין טעם להתווכח על טעם. 4- לא אמרתי שטלנובלות זה לא נושא ראוי לדיון פה, או שזה לא קשור לתרבות הלאטינית. פשוט כתבתי את דעתי בנושא. ולעניין. טלנובלות על שלל סוגיהן זה אחד הדברים הכי נוראיים שקרו לדור הצעיר ואחד מהגורמים למצבו. תוכניות כאלה משדרות לילדים בגילאים שציינת (ואפילו צעירים יותר) מסרים וערכים המבוססים על שקרים, מזימות, תככים, אלימות, בגידות, תפיסות מוטעות על יופי ומשמעות החיים ועוד ועוד ועוד. קחי כדוגמא נוספת את תרבות "כוכב נולד". היום "כולם רוצים מהר ובקלות" (צוטט משירו של מוקי). סביב דברים אלו גדל הדור הנוכחי ויגדל הדור הבא. והולך ופוחת הדור. דור של טלנובלות. ומאחר שבעיניי התכנים של התוכניות הללו זה זבל ויזואלי, אני קורא לתוכניות הללו: "זבלובלות". (מקווה שזה יעבור בעריכה הפעם)