אני מבקשת את תשומת ליבכן

אני מבקשת את תשומת ליבכן

אני מעוניינת לעורר מודעות לגבי גילוי מוקדם של סרטן השד אצל צעירות, בעקבות הכתבה שהייתה אתמול, אבקש אם תוכלו להכנס לרשומה שלמטה ולהעביר לכמה שיותר בנות בכדי שהמודעות והלחץ יגדלו ושבאמת יבינו עד כמה חמור ואבסורד המצב הזה:

גמאני חליתי בסרטן השד מתחת לגיל חמישים

אתמול צפיתי בתחקיר של עובדה על הקלות הבלתי נסבלת שבה מנפנפים מישהי, שהרגישה גוש בשד, היא צעירה אבל הרופא לא מוכן לשלוח אותה לבדיקות כי היא צעירה מדי, אתם רוצים להעלות את המודעות, אבל מצד שני מתנגדים שבחורה תבדק, מה שהכי נורא מכל זה, זה שהבן אדם שהיה אחראי להעלות את המודעות היה נגד בדיקות מוקדמות.

לאור התחקיר של עובדה, אני מטעם קבוצת גמאני חליתי בסרטן השד וחברות לדרך, מעוניינות לצאת בקמפיין שבו כל אחת תצטלם עם שלט שמראה את הגיל שלה ומתי היא חלתה, לשים את בשלטי חוצות או לשלוח אפילו לחברי הכנסת שיבינו עד כמה זה נורא, מה הכמות של הבנות, שיבינו עד כמה זה חמור.

אני למשל, בת 32, עברתי טיפולי פוריות מגיל 27 28 בערך, הרגשתי גוש בשד, אבל לא חשבתי להבדק בגלל כל המצב הזה שרופאים מנפנפים אותך, מה גם שלא נשלחתי אפילו פעם אחת לכירורג שד, או אולטרסאונד, כשאנחנו מחוייבות לעבור בדיקת איידס, אבל אפילו לא פעם בדיקת שד אחת כתנאי להמשך טיפול, מעולם לא נשלחתי להבדק. גם כשהרגשתי את הגוש, בכלל לא חשבתי להבדק, כי כל הפרסומים הם לגיל חמישים ומעלה, אני גם שמעתי על כל הבעיות שעושים לבנות צעירות בנושא, מסיפורים שאני שאלתי בנות צעירות שחלו בסרטן השד, אף אחת מהן לא נשלחה לבדיקה, לא אמרו לנו בכלל ללכת לכירורג שד, אבל גם אם חלק מהן הרגישו ודיווחו לרופאים שלהן, אז הרופאים ניפנפו אותן ואמרו להן "אין לכן כלום, סתם נדמה לכן" אפילו גם אחרי שעשו להן בדיקה ידנית אמרו להן "אני לא מרגיש כלום, זה סתם נדמה", אף אחד לא טורח לשלוח לאולטרסאונד, הגיע הזמן שזה ייפסק כאן, שנוכל להבדק מדי שנה בבדיקה ידנית ובדיקת אולטרסאונד, כי החיים שלנו הם כאן על כף המאזניים, הגיע הזמן שיכניסו את זה לבדיקות גם של צעירות, לא ייתכן שעוד ועוד בנות יחלו בסרטן השד, גם ללא גנטיקה, גם ללא היסטוריה, שאם הן דורשות בדיקה כירורוג, שזה לפחות חייב להיות חובה בגילאי 20 עד 50, שברגע שמישהי חוגגת יום הולדת עשרים היא תקבל בצורת ברכת מזל טוב את ההזמנה לבדיקה כזאת, שיתחילו להעלות את המודעות, שהפרסומים יתחילו על בחורות מגיל 20 לפחות.

שתדעו שגם אחר כך כשחליתי בגיל שלושים, לא יכולתי ללכת כמעט חודשיים, היו לי כאבי תופת, האורטופד הראשון בכלל לא חשב לשלוח אותי לסיטי,כי אני התעקשתי שזה פריצת דיסק, כי זה יש לי במשפחה, חשבתי שזה בגלל זה, לא שיערתי לעצמי שזה סרטן השד, לא חשבתי לרגע, כי כשכולם מפרסמים את זה שזה עלול לקרות רק מגיל חמישים, מי חושב על כך, כי אני אומנם התעקשתי שזה פריצת דיסק, הרופא שלח אותי לפיזיותרפיה בכלל, הרופא הראשון אפילו לא טרח לשלוח אותי לבדיקת סיטי, רק האורטופד השני המדהים ואני מוכרחה להודות לו לדוקטור עמית שרים, שהעז לשלוח אותי לבדיקת סיטי.

אני מוכרחה לציין כי אין לי היסטוריה של סרטן השד במשפחה, עברתי בדיקה גנטית ונאמר לי כי זה לא גנטי. סרטן השד יכול לפגוע בכל אחת, בכל גיל כמעט, הוא עלול לפרוץ עקב טיפולי פוריות בגלל כל ההורמונים שמזריקים, חשוב מאוד מאוד להבדק בכל שנה, למטופלות פוריות אפילו לפני כל טיפול.

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=3044891

spaysi8

New member
מציעה לך לפרסם בעוד פורומים

כדי להעלות את המודעות

בתור אחת עם הסטוריה משפחתית

(אבל לא קיים אף אחד מהגנים המוכרים, אלא פשוט העץ משפחה מלא במקרים של סרטן שד),
אני מקבלת בדיקה שנתית בחינם, וכדאי שכל מי שיש לה הסטוריה משפחתית תהיה מודעת לזכות הזו, וגם תנצל אותה.

אני רק בת 28, אבל מתחילה כבר מעכשיו לבדוק. אמא שלי, שהקפידה על הבדיקה גילתה את הגוש בשלב כל כך מוקדם, שהיא לא הייתה זקוקה לכימו', שאר הנשים במשפחה לעומת זאת...

מאחלת לכולנו רק בריאות.

למעלה