אני מבקשת לשאול בקשר לחציל

אפרת10511

New member
אני מבקשת לשאול בקשר לחציל

קלוי שלם ללא הקליפה.

איך מכינים כדי שיצא עסיסי וטעים כמו שמגישים היום במסעדות.
חציל שלם ללא קליפה שהוא נראה יפה ומבריק.
 

פוקסי99

New member
כך אני עושה

מחמם את התנור על גריל טורבו לחום של 300 מעלות
מחורר את החציל עם סכין שפיצית ומניח את החציל בשלב הגבוה ביותר בתנור.
לאחר כ20 דקות הופך את החציל לעוד 20 דקות .
מוציא את החציל מהתנור חותך את הקליפה לאורך החציל ומנסה לא לפגוע בבשר החציל .מכניס כף לתוך החתך ומפריד את הקליפה .כך בתנועה היקפית עד שבשר החציל נפרד מהקליפה .חותך את הקליפה עם מספריים בבסיסי בחציל ומניח בצלחת מוטת . אני במצב הזה מפריד את פלחי החציל למניפה בעלת 4 זרועות ובין הזרועות מוסיף טחינה מוכנה.
 

פוקסי99

New member
ותמונה



 

מיקהפ

New member
300 מ"צ?

אין לי בתנור, 250 זה הכי גבוה.
בטוח? המון זמן בטמפ' נורא גבוהה, לא?
 

DANIAVNI

Well-known member
תגיד פוקסי, אפשר לחכות שייתקרר או שצריך כשזה |שורףףףףףףףףף

 

פוקסי99

New member
אני עושה כך

החציל נמצא בתנור על רדיד אלומניום .אני מוציא את רדידי האלומיניום עם החציל .הרדיד מתקרר מיד .ממתין כדקה מניח את החציל והרדיד על השיש .חותך עם סכין חדה לאורכו .ועם כף אט אט מנתק את בשר החציל מהקליפה ומעביר לקערית. ומיד מטה את הקערית לניקוז נוזלים .מניח את הקערית על הכף בהטיה ולאחר זמן מה מנקז שוב נוזלים ומכין את הסלט .סוגר את רדיד האלומיניום לכדור כאשר שאריות הקליפה בפנים וישר לפח כך גם משטח השישי נשאר נקי
 

DANIAVNI

Well-known member
תודה על ההסבר המפורט + שאלה

למה אי אפשר לחכות שייתקרר ??
 

נוגה 44

New member
אשמח להוראות איך משתמשים בחציליה

קיבלתי ואין לי מושג איך משתמשים
 

raya

Well-known member
חציליה.....
שמים את 2 החלקים על הגז.
החציל או החצילים מונחים על החלק העליון.
החלק התחתון קולט את הנוזלים.
הופכים מדי פעם את החצילים, עד לחריכה מושלמת.
בסיום - מנקים את החלקים ומחכים לפעם הבאה.
 

raya

Well-known member
אפשר לקלות גם פלפלים למשל.
לא נזכרת כעת בירקות נוספים.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
וכך אני עושה

קולה את החציל כשתי דקות מכל צד (לזכור שלחציל ממוצע יש לפחות שמונה צדדים) כך שהוא מקבל את הטעם של השריפה אבל עדיין לא מתחיל להפריש נוזלים.
&nbsp
בשלב ב' מבשל אותו במיקרו עד לריכוך מלא (משהו כמו 6 עד 8 דקות תלוי בגודל החציל).
&nbsp
מהיר.
&nbsp
נקי.
&nbsp
טעים.
 
באמת נראה לי ש40 דקות קלייה של חציל בחום של 300 מעלות

כפי שכתב פוקסי, זה לא קצת יותר מידיי?
 

פוקסי99

New member
חציל בתנור

כאשר רוצים לקבל טעם של חציל הדומה לגחלים אני נותן לקליפת החציל להכרך ולהשרף עד קבלת קליפה במרקם של פחם .נכון שבשר החציל מצתמצם מעט אבל הטעם נהדר. למי שחשוב טעם העישון ניתן לרכוש תמצית עישון ולאחר חירור החציל לפני ההכנסה לתנור למרוח מהתמצית על החציל מכל צדדיו .
 

DANIAVNI

Well-known member
האם אפשר לקבל המלצה על תמצית עישון ?

ידוע לי שיש משהו שקרוי "היקורי" אבל לא יותר מזה

איפה קונים ?
זה באמת מחליף עישון טבעי של חציל ?
איך זה בשילוב עם בשרים ?
 

מ חשבות

New member
שכחתם להוסיף שאז החצים מגיר מלא מים ואם לא

מסננים אותו קצת לפני הטחינה והכל נהייה בצלחת אגם
של מי חציל.

אתם הכותבים אנא תדייקו על מנת שלנו בבית זה גם יצליח.
 
למעלה