כך אני עושה
מחמם את התנור על גריל טורבו לחום של 300 מעלות
מחורר את החציל עם סכין שפיצית ומניח את החציל בשלב הגבוה ביותר בתנור.
לאחר כ20 דקות הופך את החציל לעוד 20 דקות .
מוציא את החציל מהתנור חותך את הקליפה לאורך החציל ומנסה לא לפגוע בבשר החציל .מכניס כף לתוך החתך ומפריד את הקליפה .כך בתנועה היקפית עד שבשר החציל נפרד מהקליפה .חותך את הקליפה עם מספריים בבסיסי בחציל ומניח בצלחת מוטת . אני במצב הזה מפריד את פלחי החציל למניפה בעלת 4 זרועות ובין הזרועות מוסיף טחינה מוכנה.