אני מבקשת עצה

אורית71

New member
אני מבקשת עצה

הגיע לנו מנכ"ל חדש לאחת החטיבות בחברה מחר הוא רוצה להכיר את הצוות וכל אחד צריך להציג את עצמו ואת התפקיד אני מתה מפחד אני תמיד נתקעת בשם שלי ובתפקיד שלי יש למישהו רעיון מה לעשות? אני לא יכולה להתחמק מזה......

yogya

New member
אף אחד עדיין לא הגיב לך...

ולי אין משהו מיוחד לכתוב אבל רק כדי שלא תחשבי שלא מתייחסים לזעקה שלך אני אנסה להרכיב כמה מילות עידוד. אז אני בעצמי לא הצלחתי למצוא טריק פלא אבל את יכולה לנסות לכתוב על דף כמה דברים שתצטרכי לומר מחר ולשנן בע"פ . את המחסום של השם גם אני לא עברתי, לצערי הרב. אין לך מושג עד כמה אני מבין אותך.... בהצלחה!!!!

avi9

New member
כפי שהבנת,הבעיה משותפת לכולנו.

כדור הרגעה לפני הפגישה ותיכנון שבמידה ותרגישי ממש גרוע ותתקעי חזק,תוכלי ליזום התקפת שעול,ואז תוכלי אף לצאת לשתות מים ולהרגע,כשתחזרי ההצגה כבר תסתיים.אנו בתקופת חורף וזה יובן. הכל יהיה תלוי בסיטואציה שבה תהיי. אם תחושי לא מאוימת ורגועה בגלל הכדור ובגלל הבטחון שהשעול יכול לחלץ אותך עם תרגישי ממש מאוימת,יש להניח שסף החרדה ירד ואז תוכלי לעבור את ההצגה די בהצלחה. מרבית האנשים חשים לא בנוח בטכסים כאלה,חלקם נרגשים מאד ונתקעים ללא קשר לגימגום, זה מובן ולא מעורר כל התיחסות מהסובבים. בכל מקרה,אינך בודדה עם הבעיה. בהצלחה מכל הלב.

תכניסי גבעול דק לאף (און המון טבק)

זה יגרום לך להתעטש בלי סוף , וכך תהי חייבת לצאת החוצה

sigis2

New member
לאורית, טריק שיכול לעזור...

הי אורית, שמתי לב שכשאני רוצה לומר משהו ,אני באופן אוטומט מתכננת לי את המשפט בראש ואז...גם צופה איפה בדיוק אתקע וכך כשאני מדברת...הנבואה מגשימה את עצמה. מה שהחלטתי לעשות זה לא לחשוב לפני שאני רוצה לומר משהו,אני עושה זאת בעיקר כשאני מתכננת להתקשר למישהו. מכיוון שקשה לשלוט במחשבות אני שרה לי שיר והכל בכדי למנוע מעצמי לחשוב על המילים והמשפטים שאני מתכוונת לומר.ברוב המקרים זה הולך לי מדליק ולכן אני מציעה לך לפעול כך .כמובן שלא תתחילי לשיר ליד כולם,אני סומכת עליך שתיהי יותר יצירתית ומתוחכמת.בהצלחה!!! ואני מחכה לשמוע ממך איך הסתדרת... סיגלית.

mico24

New member
אחד הטעויות הבסיסיות, שאנחנו עושים,

זה לחשוב על המילים, שאנחנו רוצים להגיד. את הגעת לזה בעצמך, כל הכבוד! אסור לחשוב על המילים, שאנחנו אומרים, לא לפני, ולא בזמן הדיבור. אי אפשר לדבר שוטף, אם חושבים על המילים ועל איך שאנחנו "מוציאים" אותן. צריך להתרכז ברעיון, שאנחנו רוצים להביע, ולא לרוץ עם הראש ולחשוב באיזה מילים נשתמש. אין לי מושג עדיין איך אני עושים את זה, אחרי שכל השנים המוח עבד בצורה שונה לגמרי, אבל זה חשוב מאוד..

omadawn

New member
ניסיון לתשובה..

1. שלחי אימייל למנכ"ל, הסבירי את המצב, או גשי אליו בתיווך מישהו אמצעי (ראש הצוות?) והציגי את עצמך בפרטיות. אל תשכחי שזה חד פעמי, ואחרי זה כבר יכיר אותך ויתחשב. אולי גם תרקמו קשר אישי יותר, בעקבות זאת?.. עמדתי במצבים דומים בעבר, והופתעתי לגלות שאווירה נינוחה עוזרת מאוד. לא קרה לי מעולם ש"נתקעתי" במעמד כזה, להפך. העיקר זה לשמור על חיוך ועל הומור (בגבול הטעם הטוב). מה שעוד יכול לעזור, זה למצוא דרך קלה להגדיר את תפקידך ולאמר את שמך בצורה קצרה ותמציתית. במקרה שרוצים עוד מידע, המחסום כבר אמור להשבר, והלחץ ירד. לא יודע אם זה עוזר לך, אבל קחי את זה בקלות, וזכרי שאף אחד לא עושה מזה עניין יותר ממה שאת עושה. לרוב האנשים יש צרות משל עצמם, והגמגום זה לא כזה סיפור גדול.

אורית71

New member
היה אחלה

קודם כל עשיתי את מה שסיגי אמרה ושרתי איזה שעה לפני ( מזל שיש לי חדר לבד) חוצמזה במקום לספור את הדקות עד לשיחה העסקתי את עצמי בסידור השולחן שלי במיון, בגריסה של חומרים וחייכתי כל הזמן לעצמי וזה קצת עזר תודה לכולם על העצות!

b e ll

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo45.gif../images/Emo59.gif הכבוד על ההצלחה.

מצטערת שלא נכנסתי כבר יומיים ולא יכולתי לעזור אבל קיבלת עיצה נהדרת מסיגלית. חשיבה חיובית ושכנוע עצמי שיהיה בסדר ושאצליח עוזרים לי באופן משמעותי. העיקר העיקר לא להתפס למחשבות שליליות שמגשימות עצמן - זה הכי חשוב. ועכשיו תגידי, נכון שבפעם הבאה שתזדמני לסיטואציה כזו תדעי מה לעשות ורמת הלחץ תרד? ותארי לעצמך שאת כבר אחרי 5 סיטואציות כאלה... איך ההרגשה? תדמייני לעצמך את ההרגשה... ואל תשכחי לדמיין אותה לפני כל סיטואציה מלחיצה. תמשיכי להצליח.

sigis2

New member
../images/Emo24.gifאורית, שיחקת אותה !!!

הי אורית, אני מאד מאד שמחה שהייתי לך לעזר ושהטיפ עזר לך...!!! תאמצי לך אותו בעוד סיטואציות ותיראי שהוא עובד. אני מציעה לכל החברים לנסות אותו. גאה בך, סיגי.

למעלה