אני מבקשת עצות מהרוכבים הוותקים D:

אני מבקשת עצות מהרוכבים הוותקים D:

טוב נו אז תוסיפו לפה עצות שאתם חושבים ש.. שישפרו את הרכיבה שישפרו את הקשר שלנו עם הסוס טיפים שהסוס יהיה יותר מטופח [נאמממ לא יודעת איך לנסח אבל אם הבנתם אז סבבה D: ] איך לשמור טוב על ציוד ועוד כל מיני טיפים שאתם חושבים שיעזרו >< ת ו ד ה אגב.... אני מעוניינת לקנות סוס שיתאים לי לריינינג ולאולרונד.... אם שמעתם על סוס טוב למכירה תנו תמונה ותפרטו עליו D: שוב תודה..... :} הוו... איזה חיוך זדוני....

oO nam nam Oo

New member
אם את מחפשת סוס../images/Emo80.gif../images/Emo95.gif

לקנייה או אפילו לחצי פנסיון רצוי שתעשי את זה בשיתוף עם המאמן שלך.. שיוכל לעזור לך לבחור סוס שיתאים לרמה ולאופי שלך... מה גם שסביר להניח שהוא יוכל לחפש ולמצוא יותר בקלות מגוון רחב של סוסים לבחור מתוכם את ההכי טוב בשבילך במחיר הרצוי
אז זהו. כדאי להתייעץ איתו
לשמור על ציוד טוב - תקפידי לשמור עליו נקי, לא לתת לו להתגלגל ככה סתם בחווה.. שיהיה בתנאי סביבה נורמליים, או משהו
למשל... לא להרטיב אותו, כי אח"כ הוא מתייבש ונסדק ופחות חזק.. שמן אותו בערך פעם בשבועיים-חודש יכול להיות לו נחמד. זה שומר עליו רך ועוזר למנוע היסדקות
טיפים שהסוס יהיה יותר מטופח? להבריש אותו לפני הרכיבה ואחריה.. עכשיו חורף, אז לא בכל החוות יש מים חמים לשטוף איתם את הסוס.. אם יש אז לשטוף לפחות פעם בשבוע ומיד לשים קובן, אם לא אז לנצל את הימים החמים הבודדים שיש ולשטוף אותו (ושוב, רצוי לשים קובן כי בכל זאת לא מאוד חם). אם הוא מתגרד - לשים לו חומר נגד גרדת... (אגב, שימי לב - גרדת זה לא בהכרח ברעמה ובזנב.. ואיפה שזה לא יהיה זה יכול לגרום לפצעים כואבים.. אז חוץ מהצד האסטטי שאת רוצה סוס יפה - זה גם לבריאות שלא. נגיד.. אם הוא מתגרד בגבנון ונפצע, את אולי לא תוכלי לרכב עליו לאורך זמן מסויים). ו.. מממ... לעשות קטרן כל שבועיים בערך.. זה מונע ריקבון בבפרסות.. כל מה שכתבת זה ממש רחב
אם תצמצמי יהיה יותר קל לעזור לך

אם כבר שואלים

אז גם לי יש קטנה... תחילה אני רוצה להטצרף לשאלה של יאי שושו - איך מטפחים קשר עם הסוס.... דבר שני יש לי נעלי רכיבה מחברת ARIAT ונורא התלכלכו והתשפשפו. יש דרך לשמן אותם או צבע לנעליים מיוחד? הם לא עשויות מעור כך שלשמן נראה לי מוזר. אשמח לעצה

אוקיי..

אז ככה..קודם כל עם מה את משמנת אותם? אם יש לך משחת מגפיים זה הכי טוב..אל תשמני אף פעם עם שמן אוכפים...זה הורס את המגף... אז אם יש לך תמרחי את המשחה הזאת פעם ב-שבועיים שלושה..(לפי הצורך..חח..)על המגף,תנגבי את החומר מהמגף אחרי שמרחת ותתני לזה להתיבש..

דתעי...(שונה)

אוקי...אני לא יודעת אם את מכירה, אבל הכל זה מהמלצות של אשיר קול. ברגע שקונים את המגף, לא נועלים אותה עד שהיא משומנת והתייבשה מהשימון. יש שמן אוכפים בבקבוק חום כהה-מעולה למגפיים, ולא הורס כלום! שמני את המגפיים עוד היום והן ישמרו לך להרבה זמן. יש לי מגפיים HH כבר שנה, אחרי שימון אחד בשמן זה, ועוד רדבק אחרי שימון כזה (כל זוג עבר שימון אחד), אין עליהם כלום, והן נראות בנות שבוע אם את רוצה שם מדוייק תגידי לי אני אברר!

יכול להיות...

אבל זה מה שאמרו לי ב"סוס"..הם אמרו לי לא בחיים לא לשן את המגפיים בשמן אוכפים...לשמן רק עם המשחה..את יודעת ליאזה משחה אני מתכוון?הזאתי בקופסה האדומה..שעולה 20 שקל ברוכב.....

Ruf Lil RusGal

New member
שמן אוכפם מעולה למגפיים

גמלי יש HH בערך 10 חודשים והן מעולות ואני משמנת אותן בערך פעם ב-3 חודשים עם השמן אוכפים ורק בחורף עם השמן למניעת חדירת מים... בכל מקרה.. לא משנה איזה מגף זה תמיד תשמני לפחות עם השמן למניעת חדירת מים.. לפני ה- HH היה לי ג'מה.. שמינתי אותם פעם אחת בערך ובגלל שאני הולכת מלא לחווה ואין לי גם מגפי עבודה אז אחרי חצי שנה בערך הן נסדקו והתחוררו.... למדתי שצריך לשמור טוב טוב על המגפיים ... מנסיון!

ram ram

New member
מממ... אני שמה שמן זית...

ואני עובדת הרבה עם המגפיים והן נראות בסדר... [יחסית לזה שהן שנה וחצי אצלי ועובדות בלי הפסקה..] אבל צריך לא למרוח מלא שמן כי אז הן תופסות את כל האבק... וצריך לתת להן להתייבש לגמרי עד שיהיה אפשר ללכת איתם.. מוש כמו יום, יום וחצי.... מקווה שעזרתי...
ספרי איך הולך לך איתם..

arieledaho

New member
לאריאט יש משחה משלהם

שאני קניתי את שלי המוכרת בחו"ל אמרה לי לקנות גם את זה למרוח פעם ב-3 שבועות בערך...זה מנקה ומרכך את העור. תשאלי פשוט איפה שקנית.

shirli0811

New member
לא צריך לשמן אותם בגלל שהם לא מעור,

אני הייתי מייעצת לך לנקות אותם עם על-בד לח/מגבונים ולהוריד את כל הלכלוך, אם הם ממש מלוכלכות אפשר גם לנקות עם סבון אוכפים, אח"כ עם הן מגומי הן אמורות להיראות חדשות אחרי ניקוי קליל, מקסימום משחת נעליים שחורה.... אצלי הנעליי גומי יראו שנתיים זוועה אאבל אחרי טיפול של 10 דקות הן יראו שוב חדשות, והנעליים מעור תמיד מקבלות טיפול ככה שלא יגיעו למצב זוועתי כמו הנעליי גומי כי אי אפשר לנקות אח"כ מהר ושיראו טוב.... ;]]

למעלה