אני מבקש את עזרתכם בבקשה

dingodog

New member
אני מבקש את עזרתכם בבקשה

שלום לכולם מאחר ואין לי מישהו אחר לפנות אליו אני אנסה אתכם בתקווה לעצה טובה. אני חייל מילואים בן 33 שסובל מאישיות דכאונית ותסמונת פוסט טרואמטית המלווה בהתנהגות כפייתית קשה אשר אובחנה על ידי פסיכיאטר ונמצא בטיפול תרופתי + פסיכולוגי באזרחות כמובן. כתבתי לכם פעם על הטיפול הכושל במסמכים ששלחתי למשרד הקישור אשר בין השאר ממליצים להעביר אותי לוועדה על מנת להעריך את יכולתי לשרת. סוף סוף נקבעה לי אחרי שנה וחצי של המתנה בדיקת קב"ן ומהרגע שהגיע הזימון אני לא ישן, בקושי אוכל ונמצא בחרדה גדולה שלא לדבר על בעיות בעבודה. אני מרגיש שלמרות שיש בידי מסמך המתאר את מצבי על ידי הפסיכיאטר וכן מהפסיכולוג וכמו כן תיעוד לטיפול התרופתי אף אחד לא יאמין לי כולל הקבן ויפטרו אותי כמתחזה למרות שאינני כזה. אני ממש בתחושה שהגעתי לסוף הדרך וכי תאריך בדיקה הוא מעין תאריך יעד שלאחריו הכל עשוי להתרסק בחיי. איךך אני מתמודד ומה אני עושה ? והאם מישהו יודע האם הבדיקה הזו דומה לטיפול שאני עובר באזרחות או שמה היא בעלת אופי שונה? בבקשה תעזרו לי לפחות לדעת לקראת מה אני הולך כי פשוט על סף התמוטטות. אני רוצה שוב להדגיש , כי אני יודע שזה מצטייר אולי כך, אבל אינני מתחזה ובאמת סובל מבעייה אשר מקשה עליי ועל בני משפחתי. תודה רבה

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
דינגודוג יקר

אנחנו חושבים שהמפתח הוא במשפט הזה שלך: "אני מרגיש שלמרות שיש בידי מסמך המתאר את מצבי על ידי הפסיכיאטר וכן מהפסיכולוג וכמו כן תיעוד לטיפול התרופתי אף אחד לא יאמין לי כולל הקבן ויפטרו אותי כמתחזה למרות שאינני כזה." (הוספנו את ההדגשה) ההרגשה שלך -- תהא אמיתית וחזקה ככל שתהיה -- היא עדיין "רק" הרגשה. לא רק שהיא לא נסמכת על עובדות, אלא שהיא נראית לנו מוגזמת מאד, אולי אפילו בלתי-מבוססת בכלל, מופרכת... אנחנו לא מתכוונים לזלזל בהרגשה שלך, חס וחלילה, ולא לפגוע, אבל באמת שהיא לא מבוססת ואפילו לא הגיונית. העובדות מלמדות שיש רגישות וערנות גבוהות מאד בצה"ל לנושא הנפשי, למרות שיש גם התחזויות ורמאויות. אם יש לך מסמכים רציניים -- שהוכנו על-ידי אנשי-מקצוע -- אין שום סיבה שהקב"ן לא יאמין לך, במיוחד אם הוא ישוחח איתך וישמע ויתרשם מהמצב שלך. שום דבר לא בטוח, כמובן, אבל הסיכוי שידחו את הבקשה שלך הוא זעיר... וגם במקרה והקב"ן ימליץ, מסיבותיו-הוא, שלא להמליץ -- יש עוד דרגים מחליטים מעליו, ותמיד ניתן לערער (ולהצליח). אז המלצתנו -- תעבוד על ההרגשה הלא-ריאלית שלך... אולי הפסיכולוג יוכל לעזור לך בזה.

לדיגדוג... תשובה ממומחה

דיגדוג שלום, יש לך מזל היום כי תפקידי בצבא במיקרה זה מש"ק קישור... אז אני יודע הכל על מה שאתה צריך לעבור... ובמיקרה גם לנו היו כמה מצבים כאלו כמו שאתה עובר... אני יכול להרגיע אותך ולומר לך שלא תהיה לך בעיה כי אני מכיר את סוג המחלה הנפשית שאתה חווה, ואני יכול לומר לך שיהיה בסדר... אבל השאלה הגדולה היא מה אתה מנסה להפיק מה"מסע" הזה של ללכת לקב"ן לפסיכיאטר וכו... האם רצונך לצאת מהצבא? קל"ב? דחיית שירות עד שהמצב הנפשי יהיה יציב? ועוד דבר שרציתי לומר לך זה שבאמת כמו שסהר אמר לך, אתה פועל על אינסטינקט, על הרגשה לא טובה וזה גם חלק מוכר בבעיה שלך... שמביאה ללחץ תמידי ורצון לדעת את התשובה כאן ועכשיו ושהתשובה תהיה חיובית לרצונך...וכמובן בגלל הבעיה שלך אתה חושב גם נונסטופ, באופן תמידי על התושבה ובודק בתוך הראש אם היא תהיה שלילית מה יקרה ואם היא תהיה חיובית מה יקרה...תשמע, אני לא יודע אם מה שאמרתי לך פה שבתור מש"ק קישור גם לנו היה את אותו מצב עם כמה חיילים שלנו ושהכל עבר בשלום יעזור לך... כי תמיד תהיה לך את ההרגשה הזאת שאתה מספר עליה שאתה לא יכול לשלוט בה... אבל אני מקווה שזה נתן לך קצת יותר ביטחון במחשבות שלך שיהיו יותר חיוביות... עוד פעם אני אישית מכיר את הבעיה המדויקת שאתה מדבר עליה... בדיוק בדיוק הבעיה הזאת ואני מקווה שהכדורים שאני מתאר לעצמי שניקראים פקסט יעזרו לך... בהצלחה בהמשך

sonnyboy

New member
אין שום בעיה להשתחרר מצהל

לא מפריע לך שתהיה עד סוף החיים פסיכי?

dingodog

New member
תודה רבה על התשובה

אני אכן אעזר בפסיכולוג שלי או לייתר דיוק הפסיכולוגית שלי ואנסה באמת להרגיע את עצמי לפני הפגישה. בכל אופן שוב המון תודה על ההתייחסות.

kaban

New member
תוספת

ממה שהבנתי מדבריך אינך יכול כיום לשרת שירות מילואים. חשוב שתדע כי על פי מה שאתה מתאר אינני חושב שיחשבו כי אינך דובר אמת. חשוב והכרחי כי תביא איתך את כל האישורים האפשריים ממי שמטפל בך וכן אישור כי הינך מטופל תרופתית!!

dingodog

New member
שאלה קטנה נוספת ברשותך

האם מסמך מהפסיכיאטר בו הומלץ הטיפול הרפואי וצילומי מרשמי התרופה אותה אני מקבל מרופא המשפחה הם הוכחה מספקת או שעליי לספק מידע מתועד נוסף ? מעבר לכך כמובן ישנו הטיפול הפסיכולוגי אותו אני מקבל מזה שנה וחצי.

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
יותר ממספיק

אלו הן ראיות חד-משמעיות וחזקות. כמו שכולם מגיבים כאן, הסיכוי שלא תקבל שחרור הוא קטן ביותר. אבל נכון אמרת, אנא היעזר בפסיכולוגית שלך להתמודדות עם החרדה.

kaban

New member
...

כן, זה מספק ניתן גם להביא חוות דעת - כללית - מהפסיכולוגית ואכן - חשוב יותר כי תקבל טיפול

תוספת קטנה

אתה אכן צריך חוו"ד של הרופא המטפל...אבל תנסה שהחוו"ד יהיה עדכני כמה שיותר, תצלום של התרופות או אפילו לכתוב את שמה של התרופה שאתה לוקח ע"י הרופא גם תהיה תוספת טובה...

dingodog

New member
zeus שאלה קטנה לי אליך

המסמך שבו מפורט הטיפול הוא מסמך בן שנה וחצי מאחר ומאז מבחינת הטיפול התרופתי לא השתנה כלום ולראייה יש לי צילומי מרשמי התרופה מכל התקופה. מהפסיכולוגית שמלווה אותי מאז אני יכול לקבל מכתב עדכני.

עדיף חוו"ד עדכני....

עדיף חוות דעת עדכנית כיוון שהרופא בועדה הרפואית חייב את החוו"ד על המצב העכשווי שלך מפי הרופא המטפל...

למעלה