אני מבקש את תגובת הדתיים בפורום

vizini

New member
אני מבקש את תגובת הדתיים בפורום

למאמר זה. במיוחד לקטעים המצויינים בתגובתי המצורפת.

tamarhp

New member
אני עדיין באמצע

אבל אני לא יכולה להתאפק: "מערכת המשפט העברי...נוטה לתת חופש...לעשות דין.." "כלומר ההלכה מתירה לאדם פרטי להעניש ולגמול לחברו על פי שיקול דעתו..." מאיפה השטויות האלו?????????????????????????????

tamarhp

New member
גואל הדם

הדין אכן אינו נוהג כיום אבל שטויות - "זילות בחיי אדם"???? איזה שטויות, ברצינות!! לשם מה יש את ערי המקלט, אם לא בשביל זה?? איך יתכן שבורא עולם יתן הרגשה של זלזול??

tamarhp

New member
זהו, נמאס

אני אפילו לא טורחת לקרוא עד הסוף. זה מלא בכל כך הרבה שטויות, שאני מקווה שלא פרסמו את השם של כותב המאמר, כי זה לשון הרע.

מתנדב

New member
ויזיני, איך שראיתי בכתובת של האתר

שזה שייך לדעת (אמת) שקר, ישר סגרתי את האתר המלוכלך הזה שמנסה בכל כוחו להפריך את הדת, ועצם קיומו של הדת בכלל, אחד שרוצה להיות כופר, ומעוניין להפריך את הדת, שיקרא מה שהם כותבים, זה ממש לא מתאים לנו... דבר שני כתבתי בהודעת מנהל, והסברתי כמה פעמים לא להביא קישורים לאתרים כאלו שרק מפריכים את עצם קיומו של הדת, ובכלל אני חושב שזה קשור למה שעידן פתח שרשור, שככל הנראה אתם מושפעים גם מאתרים כאלו, ולא רק מהתקשורת...

vizini

New member
עזוב את דעת אמת. תתיחס לתוכן.

הלכות רוצח מופיע במשנה תורה של הרמב"ם. גם קנאים פוגעים בו מופיע מן הסתם במקורות.

tamarhp

New member
איך

שאתם מציגים את הרמב"ם בצורה מעוותת עם קישורים לא-קשורים ופירוש מסולף - זה שטויות.[ ואמרתי לך, אפילו לא קראתי עד הסוף.

vizini

New member
הנה הדברים:

"יד [י] המינים, והם עובדי עבודה זרה מישראל, או העושה עבירות להכעיס, אפילו אכל נבילה או לבש שעטנז להכעיס, הרי זה מין, והאפיקורוסין, והן שכופרין בתורה ובנבואה מישראל--מצוה להורגן: אם יש בידו כוח להורגן בסיף בפרהסיה, הורג; ואם לאו, יבוא עליהן בעלילות עד שיסבב הריגתן. טו כיצד: ראה אחד מהן שנפל לבאר, והסולם בבאר--קודם ומסלק הסולם, ואומר לו הריני טרוד להוריד בני מן הגג ואחזירנו לך. וכיוצא בדברים אלו." והנה הקישור. תגידי לי עכשיו את מה הפירוש.

tamarhp

New member
פחחחחח

1. כבר דשנו בזה באחד השירשורים הקודמים. החילונים של היום, נחשבים (רובם) כתינוקות שנשבו. 2. והקשר לאלימות הוא....? אנחנו הורגים חילוניים בגלל שהם כופרים? אתה יודע מה? אל תענה לי. אני מרגישה שאני מתווכחת עם ילד מוגבל, תסלח לי על הביטוי.

vizini

New member
צר לי, אבל זה לא מספיק.

אם את רוצה להתעלם מהבעיה, זו זכותך. אבל את לא יכולה לצפות שאני אתעלם. זה ממש לא משנה אם החילונים ברובם נחשבים כאפיקורסים או לא. מספיק שחרדי אחד יחשוב שחילוני אחד הוא אפיקורוס, ויקיים את "קנאים פוגעים בו". אם הדרך שלך להתמודד עם זה היא התעלמות, אז אני אדע איך להתייחס אליך מעתה ואילך.

tamarhp

New member
הבעיה היחידה

שאני רואה פה זה שאתם לוקחים עובדות ומסלפים אותם בשביל למצוא בעיות (ואז מנסים לךחפש להם פתרונות) "מספיק שחרדי אחד יחשוב שחילוני אחד הוא אפיקורוס, ויקיים את "קנאים פוגעים בו"." - שו?

masorti

New member
שטויות במיץ עגבניות...

אין שום חשיבות למה שחרדי אחד יחשוב בטעות על חילוני. מה שקובע הוא רק הדין שתקף לגבי החילונים עפ"י ההלכה. וכבר הוסבר לך שהחילונים הוכרזו כתינוקות שנשבו, ולא חל עליהם דין מינים ואפיקורסים. לפי ההגיון העקום שלך, "שינוי" נושאת באחריות מלאה לכך שחילוני קנאי יממש את הסיסמה "דרוס כל דוס - השמד כל חרד" ע"י דריסת חרדי במכוניתו בזדון. הרי מספיק שחילוני אחד יחשוב על חרדי אחד וגו'....

vizini

New member
שטויות במיץ עגבניות...

בוודאי שיש חשיבות למה שחרדי אחד יחשוב, כי גם אם ההלכה אומרת שאין בכלל אפיקורסים (ואני כלל לא בטוח שכך הדבר. שמעת מה גינגית אמרה ועשתה לגבי ירון ידען), לא כל החרדים מכירים את ההלכה. ההגיון העקום שלך חושב שמצע שינוי הוא הלכה לאיזה חילוני? שזו איזו תורה מאלוהים שחובה לקיימה? אין אף חילוני שחושב כך. לעומת זאת, כל החרדים חשבים שההלכה היא מאלוהים וחובה לקיימה.

masorti

New member
שטויות במיץ עגבניות...

אינך יודע בודאות מוחלטת איך מתייחס כל חילוני למצע שינוי. מספיק שיהיה חילוני אחד שיהפוך את מצע שינוי ואמירות מנהיגיה למקודשות ובעקבות זה ירצח חרדי..... (מה יש... כבר ראינו אידיאולוגיה חילונית שהפכה ל"כתבי קודש" אצל התומכים. ראה הקומוניזם, ולמשל הספר האדום של מאו.) אתה לא יכול להחזיק את המקל משני הקצוות. אם הקריטריון הוא העמדה הרשמית של הממסד/מפלגה - זה חל גם על החרדים, ואין חשיבות למה שמישהו יחשוב בטעות. ואם הקריטריון הוא מה מישהו עלול להסיק בצורה עקומה ובלי קשר לעמדה הרשמית - זה חל גם על תומכי שינוי.

vizini

New member
שטויות במיץ עגבניות...

ההבדל הוא שהלכה היא קוד המחייב כל חרדי או דתי. מצע שינוי אינו מחייב איש (אפילו לא את חברי הכנסת של שינוי!) גם אם הוא מוכן שלא "כהלכה"...

התולעת 1

New member
וזיני היום אין אפיקורסים..היום יש

תינוקות שנשבו...ואתה אחד מהם כמה חרדים אתה מכיר מיציאת מצרים עד ימינו שקימו את המצווה הזאת אני לא מכיר ,אפילו על מקרה אחד. זאת אומרת שצריך ללמוד את ההלכה הזאת בעומקה. מכיון ששיקרו אותכם במהלך כל חייכם,אנו הדתיים פשוט מרחמים אליכם ומתפללים עבורכם. לא מקללים חלילה..אלה מתפללים.שנזכה כולנו ביחד גם החילונים לביאת משיח צידקינו אמן.

vizini

New member
אני מבקש להביא מקור הלכתי

מוסמך הטוען שהיום אין ולא יהיו אפיקורסים, או שהלכה זו הקובעת שחובה להרוג אפיקורסים - בטלה ומבוטלת.

למעלה