אני מבקש ייעוץ,בבקשה.

eli n

New member
אני מבקש ייעוץ,בבקשה.

מחר אני הולך לקנות מהום סנטר חכה טלסקופית באורך 4.2 מ. עם טבעות קרמיקה ,ורולר 3 לגרים,תוצרת דולפין. המחיר=135 ש"ח. אני מעוניין להתחיל בתחביב הדייג. אני לא צעיר . האם מחיר זה סביר,בתור התחלה?האם זה ציוד סביר למתחיל? מה עוד אני צריך מבחינת ציוד? בתודה מראש. אלי.

לא מומלץ!

הציוד שם לא מקצועי וללא אבא. ממליץ ללכת לחנויות דייג. מי שמספק להום סנטר זה בכר אליהו מחולון,אצלו הסט הזה זול בהרבה. אל תגיד בגלל תוי השי של הצבא אני הולך להום סנטר.... תעלה קצת ברמה ולא הרבה בתקציב וניתן יהיה למצוא סט יפה. וזכור בחנות דייג מלבד אחריות תקבל שרות וטיפים לרוב, יעוץ מקצועי נוסף לציוד נסוף נדרש וסיפורים וחוויות לרוב. בהצלחה.

alonps

New member
../images/Emo110.gifמצטרף

אני מסכים ב100% עם דודי. יש המון חנויות באיזור המרכז (ראה הודעות שלי בעבר ועוד) שימכרו לך ציוד טוב שיתאים לצרכיך, עם הסבר וחיוך.

HelloweeN

New member
בכר אליהו - למישהו יש את הכתובת של

החנות ? טלפון? משהו ?

eli n

New member
אז איזה ציוד אני צריך?

כמובן במחיר סביר.ומאיפה לקנות.

eli n

New member
תודה רבה ,על הייעוץ.

אבל איזה ציוד אני צריך בתור מתחיל.מה ההעלות .ומאיפה לקנות.

אוריא

New member
ציוד למתחיל.

ראשית כדי שתדע שיש 2 סוגי דייג עיקריים: דייג ברולר, ודייג בבוס. דייג ברולר מצריך את הציוד שהתכוונת לקנות חכה ורולר. דייג בבוס הוא דייג בעזרת חכה ארוכה וגמישה יותר ובעזרת מצוף. לכן לפני שאתה הולך לקנות כדי שתדע במה אתה רוצה להתחיל. אני מניח, לפי ההודעה הקודמת שתרצה ברולר. החכה שתחפש היא חכה של 3.5 או 4 מטרים. אני לא מציע לך לקנות חכה יקרה מקרבון בהתחלה. החכה צריכה להיות גמישה עם קצה מלא ובעלת טבעות קרמיות. חברת דולפין עם כל הכבוד לא ממולצת. הרולר לדעתי צריך להיות בינוני. לא גדול מידי ולא קטן מידי. 100-150 חוט 0.4ממ יספיקו. וכך תוכל להשתמש בעתיד באותו רולר לחכה קטנה יותר, אם תרצה. לדעתי אין משמעות רבה מיידי למספר הלאגרים שיהיו ברולר, לפחות לא כרגע. העדף לדעתי חברה ידועה, על מספר הלאגרים. תוכל להעזר במאמר של אלון בנושא. ציוד נוסף שתתצטרך הוא חוט. רצוי להתחיל עם 0.4ממ. משקולות 40-60 גרם. קרסים מס 6-7 רצוי קשורים שיהיה לך קל. בנוסף הפתיון המומלץ כמתחיל יהיה תולעים. מומלץ בחום, וכמעט מתחייב לקנות את הציוד בחנות דייג הקרובה אליך, ולא בחנות אחרת וזאת מכמה סיבות: א. המבחר גדול יותר. ב. תוכל לקבל יעוץ וילמדו אותך לקשור את הדברים. ג. תהפוך ל"לקוח זהב", ובכל פעם שתגיע לשם לקנות פתיון משקולות וכוליי תקבל יחס טוב יותר. הקצב לעצמך לא יותר מ-200 שקלים לקנית החכה והרולר, תוך שאני מניח שמשקולות קרסים וחוט תקבל במתנה עם קנית החכה. התקציב הנ"ל יותר גבוה מהחכה שרצית לקנות אבל הוא בא לתת לך קצת יותר איכות. יבוא היום, אולי, שתקנה רק מקל במחיר הזה. התקציב הזה לוקח בחשבון שבעתיד, אם התחביב החדש יתפוס אותך, תרצה לקנות גם חכת בוס. לכן לא כדאי לדעתי לקנות משהו יקר בהתחלה, אלא לפזר את הכסף על פני סוגים שונים של חכות. ברוך הבא לפורום ולתחביב החדש. נשמח לעזור לך בכל שאלה שתהיה לך, וללמוד ממנה. אל תשכח לספר לנו מה ואיפה קנית.

למעלה