אני מגהק כבר מעל ל-24 שעות!

אני מגהק כבר מעל ל-24 שעות!

למעט שינה ואינטרבאלים קטנים של כרבע שעה פה, חצי שעה שם. הגיהוקים מגיעים כל 7 שניות (מרוב שזה משגע אותי, מדדתי!) והגרון והסרעפת כואבים לי מאוד. אני מצטער אם זה לא הפורום הנכון, אל זה פורום ה"רפואה" הכי קרוב שעלה בדעתי לשאול - מה, לעזעזל, קורה פה? איך אני נפטר מההצקה הזו? מדוע, בכלל, זה מתחיל? מה גורם לגיהוקים?

גיהוקים/Hiccups

שלום לאדון ולגנטלמן גיהוקים חוזרים יכולים להגרם ממגון רב של סיבות. תשמח לדעת שמרבית המקרים מתרחשים בגברים (כמוך), ואם ההתקף של גיהוקים חוזרים נמשך מעל 48 שעות הוא מכונה "מתמשך". כמה נקודות פרקטיות: אם יש לך נטיה לצרבות יש לטפל בהם בשינוי הרגלים (לא לעשן, מני מזון). תמנע מאלכוהול. יש קשר בין לחץ נפשי לגיהוקים. ניתן לנסות מסג' בצוואר או לגעת בקיר הלוע האחורי (בעדינות!) והענבל עם אצבע. אם הגיהוק לא מפסיק יש לפנות לרופא המטפל בהצלחה ד"ר אופיר הנדזל

תודה על התגובה

בסופו של דבר, הגיהוקים הפסיקו (נכון לרגע זה) אתמול בלילה - מקץ כ-30 שעות. אינני מעשן ואינני צורך אלכוהול. אין לי צרבות והנשימה שלי יציבה. זו לא הפעם הראשונה שזה קורה לי (אם כי, הפעם האחרונה היתה ממש מזמן - אינני זוכר מתי). כרגע, אני עדיין מרגיש חולשה בעת שאיפת אוויר (ברור לי שהסרעפת "מותשת"). השאלה היא, מה יכול להיות גורם לגיהוק (כמעט) מתמשך? כיצד מסג' בצוואר או נגיעה בקיר הלוע האחורי והענבל קשורים לסרעפת? אשמח להסברים, אם אפשר... חג שמח.

למעלה