אני מדריכה בבני עקיבא...

נעמה ע.

New member
אני מדריכה בבני עקיבא...

את שבט עמיצור, כיתה ט´. הגענו למסקנה, אני והמדריכה שאיתי, שאנחנו בעיקר מתמקדים בעצמנו (הציבור שלנו, הדתיים הלאומיים) ולא כל כך נפתחים לחברות אחרות. אז רציתי לשמוע קצת על התנועה שלכם- מסרים, אידיאולוגיות, פעולות, מחנות... ומה דעתכם על ארגון מפגשים בין שתי התנועות?

אני מדרריך בקן תל גיבורים

אני ממש אוהב את התנועה שלכם ודיברתי עם כמה אנשים מהתנועה בכמה הזדמנויות שהיו לי וממש מצאה חן בעיני האידיאולוגיה שלכם. מפגשים בין התנועות ממש יהיו מעניינים ומועילים לשני הצדדים ויוכלו להגביר גם את הפתיחות שלנו לחברה הדתית. האידיאולוגיה שלנו מסוכמת ב8 מטרות התנועה: 1.בוגר הרואה את האדם ועושרו כיסוד מרכזי בהוויה ומקיים אורחות חיים המבטאים אמונה זו. 2. בוגר בעל עמדות דמוקרטיות וסוציאליסטיות. 3. בוגר הרואה את מסורת ישראל כמקור השראה ולא כמקור סמכות. 4. בוגר שהאחריות האישית והטלת הספק הינם יסודות בגיבוש תפיסת עולמו ומימושה. 5. בוגר המבסס את קיומו החומרי והתרבותי על עשייה אישית. 6. בוגר המעורב ופעיל בתהליכי שינוי חברתיים בכיוון אמונותיו ותפיסותיו. 7. בוגר השואף להגשים את עצמו במדינת ישראל ושותף לתהליכי בנייתה והגנתה. 8. בוגר השואף להגשים את עצמו במסגרת הקיבוץ ובמסגרות שיתופיות סוציאליסטיות אחרות. הבעיה בפגישה היא שהפגישה צריכה לקבל תמיכה מהתנועה כולה או מהקן שלנו וכדי שזה יקרה צריך גם לגבש איזשהו יום עיון לשתי התנועות להכיר אחת על השנייה ביחד ולדבר על נושא כלשהו שיקבע על ידנו(ע"י שתי התנועות). אני ממש מקווה שנוכל לקיים מפגש. האייסיקיו שלי הוא 87374016.

למעלה