אני מהצופים, יש לי שאלה אם מישהו

zofifnik

New member
אני מהצופים, יש לי שאלה אם מישהו

אם מישהו יוכל לענות... אוקיי אז ככה חיפשתי חיפשתי ולא מצאתי: מה מספר החניכים של הנוער העובד והלומד בכל הארץ?... ותדבר דוגרי מספר אמיתי של אנשים סבבה? תודה ועוד שאלה, אם מישהו מכיר איזהשהואפורום ברחבי האינטרנט ששיך לתנועת המחנות העולים בבקשה תיידעו אותי אני מחפש גם את זה המון! תודה רבה

בכנות

אני לא יכול להגיד לך כי אין מידע מדויק ממש אבל יהיה מפקד חניכים (כלאמר ספירה כלל תנועתית) במהלך השנה הנוכחית, ואז אחריו סביר להניח יתפרסמו הודעות בכל הפורומים וגם באתר התנועתי של הנוע"ל. אני רק יכול רק להגיד שכמה עשרות אלפים, רק כדי לתת פרספקטיבה במגזר הערבי יש כ-10,000 איש והוא מגזר די קטן של התנועה (קיימים גם המגזר הבדואי, הדרוזי, האיגוד המקצועי, בני הקיבוצים, האגף לחינוך - שהוא הגדול ביותר בו אני חבר ואני לא בטוח אם מחנות העולים, הבונים דרור ותנועת המושבים עדיין נחשבים חלק מהתנועה). לעבודה להגנה ולשלום עלה והגשם! יובל

iftach17

New member
תיקון בכנות

יובל, היו כמה אי-דיוקים במה שכתבת לפי מה שאני יודע. אז ככה: קודם כל המגזר החינוכי של התנועה הוא הכי מקרטע...! דבר שני, אין דבר כזה "בני הקיבוצים" אלא "בני המושבים" שהם חטיבה בתוך התנועה ואני חושב שסופרים אותם. ועוד דבר - מחנות העולים לא נספרו אף פעם כחלק מהנוער העובד. זה כמו שתגיד שסופרים את השומר הצעיר גם כחלק מהנוע"ל. הבונים דרור היא תנועה שפועלת בארה"ב והיא תנועה אחות - לא סופרים אותה. כשאמרת תנועת המושבים התכוונת בטח לבני המושבים שהזכרתי מקודם. אין ספק, במגזר החינוכי, בתקופה הנוכחית, הנוער העובד פחות מצליח מאשר הצופים בהקמת קינים משגשגים. זה המצב. מספר משלמי מיסי הקן (ז"א המגזר היהודי) שנה שעברה היה בסביבות ה-5000. בהתחשב בעובדה שהרבה לא משלמים מיסי קן (ולא בגלל שהם לא יכולים להרשות לעצמם, אלא בגלל עצלות, או שלא דוחפים חניכים בצעירה לשלם), שזו נורמה גרועה מאוד, אפשר להגיד שהמספר האמיתי הוא 10,000-20,000 וזה לפי הערכה אישית שלי בלבד.

תיקון בכנות לתיקון בכנות

אני לא יודע מאיפה יש לך את המידע הרב אבל אני די בטוח שאתה גם-כן טועה בכמה דברים, לא משנה, ובקשר לאגף לחינוך (לא המגזר החינוכי כפי שטעית לקרוא לנו), יש להבין, האגף/מגזר הנ"ל נמצא בתנופה מתמדת וכל שנה נספרת עליה במפעלי הקיץ (וככה ביחס ישיר לשנת הפעילות למרות שיש הפרשים בין החיניכים במפעלים לחניכים בפועל יש יחס ישיר של עליה) הירידה בכמות המשלמים היא תופעה שהיא תוצאה ישירה של הבעיה של התנועה מבחינת כוחם של מוסדות החניכים ופעילותם שלהם ושל החניכים בכלל בכל התחומים, למרות שהעניין משתנה ומתרחשת פעילות בנושא אשר מקורה במוסדות החניכים הקיימים והקמת אלה שלא קיימים במקומות כמו מועצות קן, מחוז נשיאות חניכים ומזכירות חניכים שמכנסת הנשיאות אחת לכמה זמן (בקרוב ב28-29 לחודש מזכירות הבאה על בדיוק אותו נושא) ואם באמת חשוב לך לשנות את המצב העגום אני ממליץ ומפציר בך להגיע למועצות הנ"ל ואפילו לנשיאות שמתכנסת אחת לשבועיים במרכז התנועה ביום ראשון הבא לדוגמא מתקיים המפגש הבא, ושוב פעם אין מה להשוות שום מגזר לאגף לחינוך מהרבה בחינות למרות שבמגזר הערבי לדוגמא נעשו דברים מדהימים באמת, ואני מעריך שגם בעוד מגזרים. בכל מקרה זה מה שקורה באגף לחינוך, ואני חושב שאתה טועה מבחינת ההערכה של המספר, גם אם אתה מתכוון רק לאגף לחינוך. בכל מקרה, כבוד לך. עלה והגשם! יובל

zofifnik

New member
רגע רגע רגע אז יש לי שאלה קטנה

אוקיי אני מודה שבכלל נכנסתי לפורום הזה רק בגלל שהנוער העובד והלומד זאת התנועה שאני הכי מעריך מכל תנועות הנוער חוץ מהצופים כמובן, ובאמת אל תקבלו את זה באור שלילי או בירידה עליכם או משהו כזה אבלאיך אתם יכולים לכתב באתר של התנועה שלכם (האתר הרשמי שאני עשיתי בו עבודת גלישה קטנה)- שאתם תנועת הנוער הגדולה בישראל אם אתה אומר לי שיש לכם בסביבות 20 אלף חניכים (ושים לב- לקחתי את המספר המקסימלי)- כשלצופים יש בסביבות ה- 60 אלף חניכים (מפקד אחרון בשנת 1999 והיו אז קצת יותר מ 50 אלף ומאז המספר עלה משמעותית...)

אז הבנת לא נכון...

כשמדברים על התנועה מדברים על כלל המגזרים שלה, וזה כולל גם את המגזר הערבי והדרוזי, גם את בני המושבים, ואני חושב שגם במידה מסויימת את האיגוד המקצועי, ולפי הסקר האחרון סה"כ כל אלו הוא בין 80-100 אלף (המספרים האלו מהקומונרים שלי- תלונות לא אלי- אלא לגרעין חולב ש"שנים). המגזר החינוכי כולל בסביבות 30 אלף חניכים במקסימום- לא 20 אלף- אני לא לחלוטין מסכים עם החישוב בעניין הזה.... בני הקיבוצים- היה דבר כזה, כלומר התנועה בקיבוצים, זה לא יותר מדי גדול עכשיו ולכן לפני כמה שנים טובות איחדו את זה עם המגזר החינוכי...

המפקד

אייל למרות שנראה לפי הערכות שלי שיש 80,000 חנכים 94,000 זה מספר מעודד וגם אם יש טעות של 10,000 זה טוב עלה והגשם

איילוש.....

אני בטוחה שיש הרבה יותר מ94,000 רק בקן עתלית (100,000) עצמו בערך 100,000 חניכים. אז תעשה כמה חישובים לפני שאתה כותב את העובדות חי חי חי ד"ש לכולם נ.ב- לא הייתי מוותרת על זה שקראו לך יוני קטן (זה מעליב)

תקשיבו!!

הויכוחים שלכם ממש חסרי משמעות!!! מה זה משנה אם זה 80,000 94,000 או 100,000????? זה כזה לא קריטי!!! עכשיו,התגובה הקודמת שקיבלת אומרת הכל אבל רק כדי להבהיר לך את הדברים: בקן רמתיים שזה הקן הכי גדול בארץ יש 1200 חניכים תחשוב טוב...

בגל הוד השרון יש 1500 חניכים!

בכל קיני הוד השרון (קן רמתיים וקן גיל עמל) יש 1500 חניכים..... בקן רמתיים יש - 1200 חניכים ובגיל עמל יש - 300 חניכים

ChOpOnOp

New member
בקן חדרה יש כמעט 100 יש כולל בוגרת!

נו מה אתם אומרים עלזה? הא ידעתי אתם לא יכולים כן כן לכו לפינה ותקנאו אתם יודעים מה עוד? אין לנו מבנה!! כן כן מבנה גדול וענקי וחדרים אפילו חדר פרטי לבוגרת ו24 חדרי פעילות צבועים מגניב לאללה אין לנו! אנשים מי"ב! אין לנו! כן כן תקנאו 2 בני אדם מי"א שאשכרה באים!!! כן ווווווהוווו!! אין לכם אפילו במה לנסות להתחרות איתנו עזבו אותכם. שמר, קן חדרה. עצוב.

טוב שלא הגזמת!!

ברמתיים אין 1200 חניכים ובגיל עמל אין 300 חניכים!! זה בול שיט! בואו לא נתלהב יותר מדי מזה שאנחנו הקן הכי גדול,רמתיים זה בערך 1000 אפילו פחות וגיל עמת בסביבות ה200-250 אם מודדים את זה עפ"י משלמי מיסי קן אז אנחנו ה-ר-ב-ה פחות ואם מודדים את זה עפ"י חניכים בפעולות אז אנחנו ה-ר-ב-ה פחות אז די להגיד שאנחנו יותר ממה שאנחנו באמת...

דודי

טוב כדי שלא באמת תחשוב שאנחנו מאה אלף- אז אנחנו לא... הקומונר שלנו מכריח אותנו לקרוא לעצמנו ככה אבל אט אט קן עתלית הולך וגודל!!!! לא לדאוג!!!

לי.

ניסיתי לכתוב את השם שלך והיתבטתי איך: ללי, לילוש. בסוף כתבתי פשוט לי הכל מקרה אני מצטער פשוט קן עתלית לא היה קיים במפקד הקודם עכשי בטח יש194,002 חניכים. (השתיים הם של זכרון)

למעלה