אני מה-זה חדש ב-CM ויש לי שאלה...

Psycho MC

New member
אני מה-זה חדש ב-CM ויש לי שאלה...

ב-2001/2002: יש דרך להיפטר מה-Reserve Team??? ולמה כשאני מכניס שחקנים בינלאומיים (INT) לסגל הוא מסמן לי אותם באדום? ועוד: מה זה TIR ו-FUT (שניהם סטטוסים של שחקנים)?

ליטן א

New member
היי וברוך הבא..

להיפטר מהרזרבות? למה לך? בכל מקרה, אם אתה רוצה להיפטר מהם, צריך לעשות את זה שחקן-שחקן. כלומר, לכל שחקן ברזרבות צריך להודיע שהוא מחוץ לקבוצה..
שחקנים שיש עליהם int, לא יכולים לשחק באותו יום, מהסיבה הפשוטה שבאותו יום יש משחק של הנבחרת שלהם, שהם משתתפים בו. לדוגמא, תאר לך שהיום הייתה ליגה בישראל, בזמן המשחק שלהם, אז אדורם קייסי לא היה יכול לשחק בחיפה באותו זמן, כי הוא עכשיו בנבחרת. אם יש לך משחק שבו למעלה מ-2 (או 3) שחקנים לא יכולים לשחק בגלל הופעות בינ"ל, תבקש מההתאחדות לדחות לך את המשחק, והם יידחו אותו.
Tir = עייף. השחקן מותש מהאימונים או מעומס המשחקים הרב, והוא עייף מאוד.
Fut = עתיד. השחקן לא יודע מה יהיה העתיד שלו בקבוצה. האם הוא יישאר בקבוצה, האם הוא מחוץ למחשבות שלך לגבי הקבוצה, האם הוא יהיה שחקן דומיננטי השנה, האם הוא סתם יהיה שחקן מחליף, וכן הלאה.. אחרי שתענה לו על זה (Set transfer statues, או משהו כזה..), תוכל לראות אצלו אם הוא שמח על ההחלטה, רוצה להישאר במועדון, וכן הלאה.. אם משהו לא הבנת, תמשיך לשאול..

talking heads

New member
רגע רגע....אחד אחד....

מה זאת אומרת להיפטר מה- reserve? אתה יכול לא לאמן אותם אבל אתה לא יכול להעיף אותם..... אתה לא יכול להכניס שחקן שהוא בנבחרת..כי הוא בנבחרת.... הוא משחק בנבחרת אז הוא לא יכול להגיע למשחק...... tir=עייפות, השחקן עיף מהמשחקים, בדרך כלל פחות מ-70% כושר.... fut=השחקן רוצה לדעת מה תוכניותיך לגביו.....אם תלחץ על הכפתור הזה הוא יכניס אותך למסך שבו אתה צריך להחליט מה מעמדו בקבוצה {שחקן חשוב\מחליף וכו...}

Psycho MC

New member
אה תודה לכולם! ומה שהתכוונתי ב...

"להיפטר" מהרזרב זה אני לא רוצה שיהיו יותר מדי שחקנים בקבוצה אני רגיל שיש 25 שחקנים ככה לא יותר מדי ושכולם משחקים...

tomash11

New member
שתי דרכים להפטר מהרזרבות...

האחת זה כמובן להעביר אותו לקבוצת הראשית... אבל בגלל שאתה רוצה בעצם לצמצם את הסגל ל25 בערך (אני ממליץ לך לא לרדת מ30 כי אז חסר לך עומק בקבוצה כמעט בטוח), אז יש לך אפשרות להכנס לפרטי השחקן, יש לו מצד ימין למעלה בפינה מלבן קטן שרשום עליו- action אתה לוחץ עליו ואז יש לך כל מיני אפשרויות לעשות לשחקן הזה. אחת מהן היא - reales for free או משהו בסגנון. זה בעצם אומר שאתה משחרר את השחקן... הבעיה היא שלפעמים תצטרך לשלם לשחקן כזה פיצויים די נכבדים וזה יכול להגיע גם למליוני דולרים, תלוי בכמה זמן נשאר לו בחוזה מולך וכמה הוא מקבל משכורת (אחרי הכל, אתה מפר לו פה חוזה...). אז לא תמיד כדאי לך לעשות את זה, לפעמים עדיף לשים אותו למכירה לפחות חצי שנה ולמכור אותו אפילו בזול או בכלום כסף מאשר לשלם פיצויים.

Psycho MC

New member
יו תודה!

יש לי עוד שאלה! מה אני יכול לעשות עם רזרבות? כאילו, אם אני צריך לאמן אותם או משהו???

JRM

New member
ריסרבס - אחד הדברים הגאוניים

פשוט דבר מצויין הרזרבות הם שחקנים, שאיך נגיד, לא יקבלו דקות בעתיד הקרוב צעירים מדי שצריכים להתפתח, שחקנים שחזרו מפציעה ארוכה וצריכים לחזור לכושר, זקנים שמדי פעם סותמים חורים אבל צריכים לשמור אותם כשירים ל90 דקות זרוק לריסרבס כל שחקן שהוא לא ברוטציה של 20 השחקנים שלך (11 הרכב+9 ספסל ורוטציה) כדי שישמרו על כושר משחק

tomash11

New member
מעלי יש לך תשובה אחת כבר

שאומרת לך למה זה טוב רזרבות ואיך להתנהג איתם. תשובה נוספת למה ששאלת- אתה יכול לאמן את הרזרבות באופן עקרוני. רק בספרד זה לא אפשרי כי הקבוצה הרזרבית היא אשכרה קבוצה בפני עצמה שמשחקת בליגה השניה או השלישית. אז אין לך את האופציה הזו בתפריט למרות שיש לך את היכולת עדיין לשנע שחקנים מקבוצה אחת לשניה. בגדול, הרזרבות נותנות מענה לבעיה הנוצרת עקב כך שמצד אחד הקבוצה שלך צריכה יותר מ20 שחקנים לעונה ומצד שני, היא גם צריכה לשמור עליהם בכושר משחק.

Psycho MC

New member
עכשיו יש לי...

31 שחקנים ב-SQUAD, ש-3 מהם למכירה ו-2 להשאלה... יש לי 3 שוערים (1 למכירה), 10 מגנים (1 למכירה), 13 קשרים (1 למכירה ואחד להשאלה), ו-5 חלוצים (1 להשאלה)... האם זה מזיק להחזיק כל כך הרבה שחקנים ב-SQUAD???

JRM

New member
לא מזיק בכלל

זה נראה כמו סגל יחסית בריא עם מספר שחקנם הגיוני אבל אם כל השחקנים הללו הם בבוגרים זה מזיק גם מזיק... לפחות 10 מהם (5 השחקנים שמועמדים למכירה/השאלה+5 שלא צפויים לקבל דקות) צריכים להיות בריסרבס

tomash11

New member
המממ זה הכי קצת כמעט שהיה לי...

תראה...בוא נעבור על זה ואני אגיד לך מה אני חושב: בגדול, 31 שחקנים לסגל זה לא רע בכלל, אבל בתנאי שזה באמת קבוצה שסתמת בה את כל הפרצות, כלומר, אם נניח יש לך מתוך ה31, עשרה חלוצים, זה אומר שנשאר לך בסך הכל 21 לשאר העמדות וזה אומר שאין לך מספיק עומק...אבל זו רק דוגמה ונתייחס למה שרשמת. 5 חלוצים- תלוי בשיטת משחק שלך. אם אתה משחק עם חלוץ אחד, סבבה. אם אתה משחק עם שניים או שלושה (ואני מניח שלא כל החלוצים שלך תותחים...) אולי כדאי להשקיע באחרים ולשפר אותם ברזרבה, או להביא עוד אחד לגיבוי (בהשאלה למשל). 13 קשרים- שוב, תלוי איך אתה משחק, ותלוי כמה יש לך בכל צד בהנחה שאתה משחק הכי פשוט שיש - שני קיצונים ושניים מרכזיים. אם יש לך איזון בכל עמדה של הקישור (2-3 שחקנים על כל עמדה שאחד מהם טוב ואחד מהם טוב כמוהו או ממש קרוב אליו), אז אחלה. אם לא, אם נניח יש לך חמישה מתוכם שהם קיצוניים שמאליים, שחרר שניים לא טובים או תוריד לרזרבה ותביא בעמדות האחרות. 10 מגינים- שוב, אני מבין שהכנסת לתוך זה גם בלמים, בעקרון, לדעתי המינימום בנוגע להגנה אומר שצריך להיות לך לפחות לפחות שניים בכל עמדה (שני מגינים ושני בלמים), אם אתה משחק עם שלושה בלמים, צריכים להיות לך לפחות ששה ושכולם ברמה טובה. 3 שוערים- לדעתי זה המינימום שצריך להיות בקבוצה. אחד תותח שמשחק קבוע, עוד אחד בינוני פלוס, ואחד צעיר מבטיח. עכשיו, אתה יכול לתת לצעיר לשחק ברזרבה ולהתפתח בזמן שהשוער הבינוני פלוס הוא שוער שני בקבוצה הראשונה, ואז כשאתה חושב שהצעיר מוכן להתקדם, פשוט תחליף בינהם...הבינוני ירד לרזרבה מדי פעם והצעיר יעבור להיות השני או אפילו יפתח קצת במשחקים קלים על הניר. אני לא ממליץ לך להשאר רק עם שני שוערים, וגם אם אתה מוכר אחד מהם כי הוא נניח ממש קקה, תדאג שמהר מאד יגיע מישהו שימלא את מקומו בסגל. זה אמנם לא קורה לעיתים קרובות אבל כבר קרה לי לפחות פעמיים ששני השוערים הראשונים לא יכלו לשחק (בדרך כלל בגלל פציעות) ואז מזל שיש שוער שלישי. פעם אחת אני אפילו חושב שהשוער הרביעי הציל אותי, היה אחד ששיחק בחו"ל בנבחרת, ועוד שניים פצועים. אם אתה נתקע בלי שוער, זה הפסד ב99 אחוז, אפילו אם אתה ברצלונה נגד הפועל ג´לג´וליה, נערים ב´. אז בגדול...אם אתה רואה קבוצה מאוזנת, 31 שחקנים זה אחלה. אם היא לא מאוזנת, תביא עוד איזה חמישה ששה, ותשחרר אחד שניים.

Psycho MC

New member
לגבי האסטרטגיה שלי ככה:

אני משחק 4-4-2, שזה לדעתי הדרך הכי טובה לשחק עם הסגל שלי, ואם נגיד יש פצועים, לא כשירים למשחק וכו´, אני עושה 3-5-2 (טקטיקה שאני הכי אוהב) או 4-5-1. ככה זה תמיד אצלי. להזכירכם אני משחק עם מילאן, ובסגל, אני חושב, הכל בסדר כי יש לי שחקנים ברמה די גבוהה, כמו למשל שבצ´נקו, ריבאלדו, נסטה, סיידורף, מאלדיני, אינזאגי, רוי קוסטה ועוד הרבה ממש טובים. ועל כל עמדה יש לי לפחות 3-4 שחקנים ככה שזה לא בעיה... לדעתי בגדול יש לי קבוצה מאוזנת מאוד... אז יש לי עוד כמה שאלות: א. באיזה מצבים כדאי להוריד שחקנים לרזרבות? ב. עד איזה גיל שחקן יכול לתת את המקסימום, ומתי רואים שהוא לא מתפקד כמו פעם? ג. מישהו יכול בבקשה להסביר לי בדיוק מה עושים עם האימונים, כלומר, איך לעשות ששחקנים יתאמנו על SHOOTING, TACTICS וכו´... איפה צריך ללחוץ??? תודה מראש!

למעלה