המממ זה הכי קצת כמעט שהיה לי...
תראה...בוא נעבור על זה ואני אגיד לך מה אני חושב: בגדול, 31 שחקנים לסגל זה לא רע בכלל, אבל בתנאי שזה באמת קבוצה שסתמת בה את כל הפרצות, כלומר, אם נניח יש לך מתוך ה31, עשרה חלוצים, זה אומר שנשאר לך בסך הכל 21 לשאר העמדות וזה אומר שאין לך מספיק עומק...אבל זו רק דוגמה ונתייחס למה שרשמת. 5 חלוצים- תלוי בשיטת משחק שלך. אם אתה משחק עם חלוץ אחד, סבבה. אם אתה משחק עם שניים או שלושה (ואני מניח שלא כל החלוצים שלך תותחים...) אולי כדאי להשקיע באחרים ולשפר אותם ברזרבה, או להביא עוד אחד לגיבוי (בהשאלה למשל). 13 קשרים- שוב, תלוי איך אתה משחק, ותלוי כמה יש לך בכל צד בהנחה שאתה משחק הכי פשוט שיש - שני קיצונים ושניים מרכזיים. אם יש לך איזון בכל עמדה של הקישור (2-3 שחקנים על כל עמדה שאחד מהם טוב ואחד מהם טוב כמוהו או ממש קרוב אליו), אז אחלה. אם לא, אם נניח יש לך חמישה מתוכם שהם קיצוניים שמאליים, שחרר שניים לא טובים או תוריד לרזרבה ותביא בעמדות האחרות. 10 מגינים- שוב, אני מבין שהכנסת לתוך זה גם בלמים, בעקרון, לדעתי המינימום בנוגע להגנה אומר שצריך להיות לך לפחות לפחות שניים בכל עמדה (שני מגינים ושני בלמים), אם אתה משחק עם שלושה בלמים, צריכים להיות לך לפחות ששה ושכולם ברמה טובה. 3 שוערים- לדעתי זה המינימום שצריך להיות בקבוצה. אחד תותח שמשחק קבוע, עוד אחד בינוני פלוס, ואחד צעיר מבטיח. עכשיו, אתה יכול לתת לצעיר לשחק ברזרבה ולהתפתח בזמן שהשוער הבינוני פלוס הוא שוער שני בקבוצה הראשונה, ואז כשאתה חושב שהצעיר מוכן להתקדם, פשוט תחליף בינהם...הבינוני ירד לרזרבה מדי פעם והצעיר יעבור להיות השני או אפילו יפתח קצת במשחקים קלים על הניר. אני לא ממליץ לך להשאר רק עם שני שוערים, וגם אם אתה מוכר אחד מהם כי הוא נניח ממש קקה, תדאג שמהר מאד יגיע מישהו שימלא את מקומו בסגל. זה אמנם לא קורה לעיתים קרובות אבל כבר קרה לי לפחות פעמיים ששני השוערים הראשונים לא יכלו לשחק (בדרך כלל בגלל פציעות) ואז מזל שיש שוער שלישי. פעם אחת אני אפילו חושב שהשוער הרביעי הציל אותי, היה אחד ששיחק בחו"ל בנבחרת, ועוד שניים פצועים. אם אתה נתקע בלי שוער, זה הפסד ב99 אחוז, אפילו אם אתה ברצלונה נגד הפועל ג´לג´וליה, נערים ב´. אז בגדול...אם אתה רואה קבוצה מאוזנת, 31 שחקנים זה אחלה. אם היא לא מאוזנת, תביא עוד איזה חמישה ששה, ותשחרר אחד שניים.