אני מוסר הודעה

שרימפס

New member
אני מוסר הודעה

החברה החרדית מהווה איום על קיום מדינת-ישראל כגוף דמוקרטי ומתקדם. ועכשיו להסבר בקצרה: כולנו -כולל החרדים- מסכימים שאם היה לחברה החרדית את היכולת היא היתה הופכת את מדינת-ישראל על פיה ומנהיגה כאן אורח חיים פונדמנטליסטי. עכשיו שתי עובדות: 1. הריבוי בחברה החרדית הוא גדול לאין שיעור מהריבוי בחברה החילונית. 2. כל ממשלות ישראל לא מוכנות לעשות עכשיו צעדים ממשיים להגן על מדינת-ישראל מפני פונדמנטליזם חרדי מתגבש.וזה כולל חוסר עשייה חוקתי וחברתי. הנובע מכך הוא:החברה החרדית מהווה איום קונקרטי על מדינת-ישראל כמדינה במתכונת מערבית נאורה. הכותב הוא חרדי בדימוס.

galitay

New member
דעתי היא כזו....

נכון היא מהווה איום מבחינת כל מי שלא דתי, גם אני חרד שמה נחיה במדינה דתית לגמרי. אבל אתה לא יכול לאסור על ציבור מסוים לא להתרבות, אתה לא יכול להגיד לבן אדם אל תעשה ילדים, אתה יכול לא לעודד לעשות ילדים בכך שתתן יותר הטבות למשפחות בלי הרבה ילדים. אבל הבעיה שנוצרת כאן היא שמדינת ישראל רוצה גידול באוכלוסיה. לכן הפתרון היחיד שאני רואה זה לפתוח מן אגודה\מפלגה\גוף שיהיה בדיוק כמו החרדים אבל מן הצד השני, שיפגין, שיחלק פליירים (במקום תהילים) ברמזורים וינסה להחזיר בשאלה יותר אנשים. אני אומנם דוגל במשפט כל איש באמונתו יחיה אבל הבעיה היא שהציבור החרדי לא דוגל במשפט זה והוא לא יתן לי לאכול בשר וחלב ביחד או ליסוע ביום שבת במונית.

הוא זכאי

לדעתי שורש הבעיה הוא הרבה יותר עמוק, ואולי בעצם לא. כדאי שמי שחושב שהוא נמצא בחלק הגדול של המפה, (בלי שום קשר לימין או שמאל), שיעשה משהו. אחרי הכל אנחנו הרוב, ולא חבורת הפנאטים שתלשו את עצמם מהמציאות, אז הגיע הזמן שתקום ממשלה ללא חרדים, מי אמר שחיבים אותם, מי אמר שחיבים את הזכאי דרעי. לא חיבים לעודד את הילודה, מכיוון שהעידוד הזה מגיע אך ורק למשפחות חרדיות, ובכלל למה לעודד ? מה, כדי שנהיה יותר גדולים מעמלק, התשובה היא ברורה. שילכו לעבוד במקום להביא עוד ועוד ילדים שהם לא מסוגלים להחזיק אותם מרוב לימוד תורה. ילדים שלמים חיים בעוני נוראי רק בגלל החוקים האוילים האלה.

אלי פלס

New member
אריה זכאי. ברוך אשם.

אורי, כאן אני לא מסכים אתך. כשמישהו מהמרכז מנצח בבחירות (אהוד ברק/שמעון פרס כדוגמא), אני מעדיף את החרדים בממשלה על פני הימין. בנתיים. עד שנפתור את בעיית הכיבוש.

אולי, רק שיש בעיה, אלי

גם אני חשבתי ככה. רק שהחרדים נעו ימינה במהלך השנים ואני לא בטוחה שיש הבדל גדול בין הימין לחרדים היום. ואם זו נבלה וזו טריפה (בעיני האישיות מאוד)- אני מעדיפה מפלגה חילונית. אבל לא כדאי להעביר את הדיון הזה לפורום רלוונטי ?

ממשלה ללא חרדים?

תזכיר לי, זו לא מדינה דמוקרטית או משהו? אתה מתעלם מנתח רציני באוכלוסיה, אם לא אכפת לך (וזה אכן לא אכפת לך). תאמין לי שכל אותם ילדים, החיים בעוני, לא צריכים את רחמים שכאלה. ואותן משפחות- אין לך שום ערובה, שמצבם היה טוב יותר, לו היו להם פחות ילדים.

חי אדר

New member
כן. ממשלה ללא חרדים.זה מה שצריך

רק להזכירך שגם את כהנא הוציאו מחוץ לחוק ולו בגלל שמצע מפלגתו נגד את יסודות המדינה כמדינה דמוקרטית המגינה על זכויות המיעוט מפני הרוב שבמקרה שלנו הוא חרדי .

בן חור

New member
אל תדאגו,הם תמיד יצטרכו אותנו כדי

שנשרת בשבילם בצבא,אחרת מי ישמור עליהם פחחחחח

למעלה