אני מוצפת, צריכה מישהו שיכיל אותי..

nushit0

New member
אני מוצפת, צריכה מישהו שיכיל אותי..

הי חבר'ה, אני די חדשה כאן בפורום. לרוב אני קוראת את מה שאתם רושמים. קוראת ומתעדכנת. אך, פתאום הובאו לתשומת ליבי כמה נושאים שהייתי חייבת לומר משהו.. אך קודם אספר בקצרה( וממש) על מצבי הרפואי. חליתי פעם ראשונה בגיל 18, "זכיתי" להפוגה של שנתיים, עד שהמחלה פרצה בשנית. בשתי הפעמיים קיבלתי כימוטרפיה והקרנות, וגם הייתה התערבות כירוגית בגופי.כיום אני נקייה קרוב ל-4 שנים...( אני אוטוטו בת 26) בשבועיים האחרונים קראתי את רוב הודעותיכם, והזדעזעתי לדעת שיש תרופה\ מניעה\זירוז או איך שתקראו לבעיית הפוריות ולהתעוררות השחלות. (דהקקפטיל,זולדקס וכו...)אינפורמציה שמשום מה האונקולוגית שלי לא הביאה לידיעתי!!! עד גיל 18 המחזור שלי היה סדיר, לאחר קבלת הטיפולים הכימוטרפיים הוא הפסיק, ולא קיבלתי שום הכנה מוקדמת לפעולת השחלות. בשל כך סבלתי מגלי חום נוראים( כיאה לאישה בת 50 שעוברת את גיל המעבר...) ביקרתי אצל הגיניקולוג וזה רשם לי גלוללה בשם פרוגילוטון שאמורה להקל על הטמפ' בגופי.( מה שעזר). גלולה זאת הביאה לי מחזור מלאכותי, וכפועל יוצא מכך ניתן ביב לראות בבדיקות הדם שהשחלות לא מתפקדות. את הכדורים לקחתי קרוב לשנתיים עד שחליתי בשנית. אני לא זוכרת את השיחות הראשונות עם האונקולוגית שלי, ואם דובר משהו על עניין הפוריות, אך בשיחות עם הורי, הם סיפרו לי ששאלו לא פעם ולא פעמיים, אם יש משהו שניתן לעשות כדי להגן על הפוריות ונענו בשלילה!!! וכך התחלתי שוב סידרה של כימו... ושוב הדיע רעל לאיזורים שונים בגוף... כמובן שבסיום הטיפולים, לא היה מחזור ולא נעליים!! ושוב התחילו תופעות הלוואי של גיל המעבר, וחזרתי לפרוגילוטון. ( נכון לעכשיו אני לא לוקחת שום כדור.) המחזור כבר לא מבקר אצלי כמעט 4 שנים, אני עדיין מחכה לו, רוצה וכמהה לילדים( בעתיד כמובן) ולא מסוגלת לחשוב על האלטרנטיבות השונות שעומדות בפני.... אשמח לשמוכ מכם תגובות , הצעות, הארות, או סיפורים עם סוף טוב... אני מצטערת שאין במלל יותר פרטים, פשוט אני רושמת מתוך סהרת רגשות עצומה, אני פשוט נדהמתי משלל האופציות שיש בחוץ ופשוט לא הובאו לתשומת ליבי.. בנושא כל כך רגיש וכל כך כאוב... אני ממש מיואשת ומדוכאת בגלל הנושא, מכל הדברים שהכימוטרפיה גורמת, זה הקשה לי מכל, אמנם נכון להיום, אומרים שניצחתי את הסרטן, אך אני בהחלט לא מרגישה ככה, לנצח את הסרטן זה להמשיך את החיים, לבנות משפחה וכיוצא בזה, ואצלי משהו תקוע, משהו לא עובד, אני לא יכולה לממש את תכלית חיי, ואת מצוות פרו ורבו, אז איך אפשר לומר שאני ווינרית??

גוהנה

New member
מושית יקרה../images/Emo42.gif

נדמה לי שמעבר לפוריות את חשה שאיבדת המון המון מעבר לכך....לחלות בגיל 18 ולהרגיש כמו בת 50.....ראי עד כמה גדולה תחושת האובדן: אולי על ההתבגרות? צבא? חברים? חויות? בגדים? איפור? נסיעות לחו"ל? וגם חשש כבד לאיבוד אפשרי של חויית ההורות....ההצפה שאת חשה והסערה הם טבעיים נוכח כל חויית האובדן שיש צורך לעזור לך לפרוש אותה ולעבד אותה. זאת במטרה שתראי את הכוחות שיש בך ובסביבתך, החלומות שלך, הצרכים והרצונות - כל אלו יכולים להוות בסיס לבניית חייך. וגם אופציות לחוות הורות. חשוב שתפני למרכז רפואי מכובד (אני ממליצה בחום על הדסה עין כרם) על מנת שיעריכו את האפשרות שלך להרות, למשל, מתרומת ביצית, תתפלאי עד כמה כשנדמה שנסגרו הדלתות, זה רק נדמה ויש עוד הרבה פתוחות. בכל מקרה אני בתחושה שיש צורך, מעבר לתמיכת הפורום הנפלא הזה, גם בסיוע מקצועי ולו לפרק זמן קצר במטרה לעזור לך לעשות סדר ולהבין מה המצוקה שאת חווה חיבוק גדול ושיהיה בהצלחה.

ornusha

New member
../images/Emo24.gif

אני מסכימה מאוד עם מה שגוהנה כתבה. בתור אחת שגם חלתה בגיל 18 יש המון דברים מעבר למחזור ולילדים. את צודקת- החזרה לחיים הרגילים והבריאים מורגשת שהמחזור חוזר, אין הרגשה יותר טובה מזה להחלמה של הגוף. אבל עדין, גם שמקבלים את הזריקות וטיפולי המנע אין ביטחון שאכן הם ימנעו פגיעה בפוריות. אבל אף פעם אסור להרים ידיים. יש היום המון שיטות טיפול בתחום הפוריות ששווה לבדוק אותם. תכלית חייך? אני לא יכולה להגיד שילדים ומשפחה הם לא תכלית החיים, אבל את עדיין לא בת 70 שמיצתה את כל האפשרויות בטיפולי פוריות. ואיך את מעיזה לומר שאת לא ווינרית? דבר ראשון ניצחת סרטן שחזר פעמיים. חוץ מזה אני יודעת מה זה לחלות בגיל 18. את מתכננת את כל החיים, צבא, טיול, לימודים, ופתאום הכל מתפקשש. את רואה את כולם מהצד עוישם את מה שאת צריכה לעשות וזה קשה. ואת עמדת בזה...... את לא ווינרית?????????????? את צריכה לזכות במדלית פלטיניום לא במדלית זהב!!!!!!!!!!

elylan

New member
מסכימה בהחלט

עם כל מה שאורנה אמרה!!!! נושית בשום פנים ואופן אל תתאיישי!!!! אם ניצחת את סרטן אז תנצחי בכל בעיה שיש לך!!!! תאמיני וזה יקרה! שולחת לך מסר

מיליתו

New member
בקצרה

הנושא נורא בעייתי - אני אישית חקרתי אותו לעומק. הדקקפפטיל מועיל לפעמים, לא יותר מדי בשימור השחלות. רווקה יכולה לבצע בשנים האחרונות הקפאת רקמת שחלה - הנושא מאוד ניסיוני - וכרגע ידוע רק על הריון אחד שנוצר אחרי השתלת שחלה - כך שגם זה בעייתי. האפשרות שהציעו לי - ואני חקרתי את כל העולם, זה תרומת ביצית. נושא לא בעייתי במיוחד מבחינה רפואית, אבל די יקר. אני מציעה לך לפנות לפורום תרומת ביצית. גם אני בסירה הזו...

גוהנה

New member
עמותת חן לפריון../images/Emo141.gif

ברצוני להסב תשומת ליבכן לאתר עמותת חן לפריון. זו עמותה שקמה בעקבות מצוקת הזקוקות לתרומת ביציות. יש שם מספר טלפון של העמותה בחולון וניתן לקבל אינפורמציה עדכנית לגבי היכן עומד הנושא כיום, היכן ניתן לקבל תרומת ביצית באופן הנוח ביותר.

דגנילי

New member
אז המקרה שלי כל כך זניח?

ואחרי ההודעות האחרונות.. אני מרגישה שאולי אני לא צריכה להגיב.. כי אני יוצאת מהכלל ועלולה לדרוך למישהו על היבלות... כי אני חליתי בגיל 15 וחצי, קיבלתי סדרה ארוכה של כימו וגם עוד סדרה ארוכה של הקרנות.. ילדתי בגיל 20 (שההמטולוג שלי אפילו לא מקמט את המצח שאני שואלת אם יהיו לי בעיות להיכנס להריון). ובגיל 22 חליתי שנית, ושוב כימו וגם השתלת מח עצם..(שאני לא צריכה לספר לכם כמה שהכימו פה חזק..) וילדתי אחר-כך עוד שני ילדים מקסימים..
ואחרי ההשתלה, ששאלתי את ההמטולוג, אם אני אוכל להביא עוד ילדים.. הוא אמר לי שהוא לא צופה בעיות. רק שמומלץ לחכות שנתיים, עד שכל החומרים יוצאים מהגוף.. אז מה זה אומר? שההמטולוג שלי באופוריה? שהיה לי מזל? או שאני אחת מכמה מיקרים נדירים? וגם לי היו תקופות ארוכות ללא וסת, שלאחר כמה זמן חזרו.

גוהנה

New member
כל אחד הוא מיוחד../images/Emo65.gif

דגנילי, שמחתי מאוד לקרוא את תגובתך ובודאי ובודאי שיש לה מקום. זה רק מחדד את העובדה שכל אחד מאיתנו יש לו סיפור ייחודי משלו. מה שאת מספרת כאן בודאי יחזק את כולנו. גם אדם שחלה בסוג הסרטן שהיה לך ובגיל שלך הרי שלא בהכרח יחוה את הדברים כמוך אבל מה שקרה לך מראה שגם עם נזקי הכימוטרפיה יש סיכוי טוב להרות! זה נפלא! בהיבט הפרקטי של הדברים חשוב לשמוע מה מצב העיניינים מהרופא המטפל ואם זה לא מספק תמיד יש עוד רופאים שאולי יגידו אחרת וינסו ויחזקו ויתנו תקוה.......

nushit0

New member
איזה כיף לשמוע...../images/Emo24.gif

דגנילי, אני כל כך שמחה בשבילך שלמרות כל מה שעברת, בסוף זכית באושר האין סופי הזה. קראתי את תגובתך וכל עיני התמלאו לחלוחיות של דמעות. אני מאד שמחה שהגבת זה נותן לי, ואני בטוחה שלעוד הרבה מהקוראות או הקוראים זיק של תקווה ,שיש גם מקרים יוצאי דופן. אך עדיין אני ריאלית, ויודעת שיש לבדוק כל מקרה לגופו, אני גם יודעת שגופי ספג כמויות גדולות של כימו, ולעיתים ף לא עמד בנטל. הייתי רוצה לדעת , מהם התקופות הארוכות שלך ללא וסת?? האם זה יותר מ-4 שנים??

elylan

New member
כל כך כיף לקרוא את זה!!!

שיהיה לך המון בהצלחה!!!! איזה סרטן היה לך?

מיליתו

New member
כן...

כל כך כיף לך שהכל הסתדר. בכל העולם מדווח על בסך הכל 250-300 הריונות אחרי השתלת מח עצם... והיו הרבה הרבה יותר השתלות אצל נשחים צעירות... המקרה שלך אכן זניח מאוד. מוזר גם שההמטולוג שלך הגיב ככה, הוא כניראה לא מבין יותר מדי בפוריות. או שפשוט רצה לעודד אותך ובמקרה קלע בול.

elylan

New member
../images/Emo7.gifים של דמעות../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif

אני מאוד מאוד עצובה
. כפי שכבר סיפרתי לכם לאחותי מצאו גידול סרטני
והיום היא התחילה כימותרפיה. אז היום רופאה אמרה שכנראה שהיא לא תוכל ללדת
. למרות שאני עודדתי נושית המתוקה, עכשיו אני לא יודעת איך לעודד את עצמי... כן אני יודעת שהכי חשוב זה להרוג את המחלה הזאת... אבל בכל זאת זה כואב, כואב מאוד

nushit0

New member
ל- elylan

בדרך כלל אני אוהבת להיות צודקת, אך הפעם, באמת הייתי מוותרת על העניין בשביל אחותך. אני קצת מופתעת, שהתשובה שניתנה לאחותך היא כה ישירה וחדה, בד"כ אין כאן 100% נכון, ו100% לא נכון, ותמיד יש ניסים, כמו שקראנו עליהם בפורום. לא התייעצתם עם האונקולוג לגבי זריקות המניעה?? בכל אופן, אני מאחלת לאחותך, שתעבור את הטיפול בצורה הכי טובה שאפשר, ושתרגיש טוב. אני יודעת ומבינה את הכאב שאת חשה בו, ובטח את כאבה של אחותך, אתם צריכות להיות חזקות עכשיו!אחותך עוברת עכשיו תקופה לא קלה, והיא צריכה להיות חזקה, פיזית ונפשית קודם כל בשביל לעבור את הטיפולים. אני רוצה לסיים אולי בזיק של תקווה, אני חשה אצלי קצת שינויים הורמונליים. אני לא יודעת איך לכתוב את זה בצורה פחות הטובה, מקווה שהמבין הבין. בכל אופן יש לי יום חמישי בדיקות דם, אז תחזיקו לי אצבעות. הצלחה שלי היא הצלחה של כולם.
שולחת לכולם חיבוק גדול...

שלום לכולם

רוצה לתת לכם רקע קצר. אני בת 32 וכמעט שלש שנים לאחר השתלת מח עצם. (נון הוג'קין שחזר לאחר חצי שנה של הפוגה ולכן, היה צורך בהשתלה.) לפני ההשתלה ניסיתי לעשות הפריה ולא היתה כל תגובה. נמסר לי על אפשרות לשימור שחלה. הובהר לי שמדובר במשהו ניסיוני. כשבוע לפני ההשתלה עברתי את הניתוח.(מאוד פשוט ובאותו יום שוחררתי הביתה) בינואר השנה החזירו לי את השחלה, ובתקופה האחרונה עושה רושם שהרקמה נקלטה, ואפילו הרופאים אופטימים לגבי היכולת שלי להיות בהריון. מה שנראה לפני שלש שנים כמדע בדיוני, היום זה משהו אפשרי (נולדה ילדה בבלגיה מאותה טכניקה). בכל מקרה, רציתי להגיד במעמד הזה שאני בעד לעשות הכל בכדי להגדיל את האפשרות להיות בהריון. ובכל מצב אסור לאבד תקווה, שמעתי על מספר מקרים של בנות צעירות שעברו השתלת מח עצם ולאחר מספר שנים השחלות חזרו לתפקד. ל- ELYLAN הייתי מציעה לאחותך לבדוק אפשרות לעשות שימור שחלה, אפילו עכשיו בין הטיפולים. מאחלת לכולם בריאות טובה.

elylan

New member
לאופטימית ../images/Emo140.gif

תודה! אני היום אגיד לאבא שיברר על שימור שחלה. מקווה שאני סתם בוכה

elylan

New member
נושית יקרה

אני אחזיק לך אצבעות... אל תשכחי לעדכן. לגבי אחותי נראה לי שהיא לא יודעת על כך שיש סיכוי שהיא לא תוכל ללדת... פשוט אבא דיבר עם רופאה והיא לא שמעה... אני לא אספר לה... כי עכשיו הכי חשוב זה לנצח את הסרטן!!!!! ולא לדאוג בגלל משהו שיכול להיות ויהיה לו פתרון

למעלה