אני מזועזע (ותסלחו לי על הכותרת

אני מזועזע (ותסלחו לי על הכותרת

הבומבסטית הזאת). שמעתי לפני כמה דקות בקול חי את השיר "י-ה ריבון" של אהרן רזאל ואני עדיין מזועזע ממה ששמעתי. אני פשוט לא מבין איך אפשר להשמיע ברדיו דבר כזה מזעזע. אני חושב שבשיר הזה הוא שבר את שיא השיאים בכיוון השלילי. הרי בצורה שהוא שר הוא מביא למילים ממש משמעות אחרת מהמקור !!! חבל שאני לא יכול להביע את זה כאן. מי שלא מבין למה אני מתכוון שיחפש את השיר וישמע אותו. בעצם כדאי לכם לוותר על התענוג המפוקפק הזה. בושה וכלימה !!! לדעתי יש לאסור לשידור בתחנות דתיות דבר כל כך צורם. ברררררררררררררררררררררררר......

תפרט בבקשה

למה אתה מתכוון? אני לא מכיר את השיר הזה. נדמה לי שהיה בינינו פעם ויכוח על רזאל ולך הפריעה צורת הגיית המילים.

בבקשה אשתדל לפרט

למרות שכתבתי כבר שקשה לי להסביר וצריכים לשמוע כדי להבין. אז זה באמת צורת ההגייה של המילים. ובשיר הזה הוא ...איך אסביר את זה ? הוא למשל מסיים משפט כמה אותיות לפני הסוף של המשפט ואת האותיות האחרונות הוצא מצרף למילה הראשונה במשפט הבא. זה פשוט סירוס של המקורות !!! אני מתכוון בלי נדר להבא כשאזהה שיר שהאיש הזה שר (אני לא יכול לקרוא לו זמר, סליחה) פשוט לסגור את הרדיו. אני לא מסוגל לשמוע אותו. ודווקא יש לו שיר יפה "כמו הגיע זמן הגאולה" שאני דווקא נהניתי לשמוע עד היום ובשיר הזה הוא לא מסרס כי זה לא מהמקורות. פשוט אסור לו לעשות את מה שהוא עושה בשירים מהמקורות. אולי מישהו יכול להסביר לו? מקווה שהובנתי. לא רוצה לחזור על זה כי אני פשוט מתרגז מחדש. זה כל כך מרגיז אותי !!!

תחשוב...

שהוא נקרא היה גדול הזמרים האלטרנטיבים ואני מאמין שתוך כמה שנים הוא יהיה גם במוזיקה החסידית הרגילה זמר גדול, אז כדאי שהוא יילך ללמוד עברית נכונה כבר היום, (אגב הוא יודע מצוין עברית אבל בהגיית המילים יש לו בעיה).

דעתך על רזאל ידועה...

אבל בשיר הזה אחרוג ממנהגי ואצטרף לדעתך, רזאל לך לגננת שתלמד אותך א ב.

רפוש,זה לא מדוייק בקשר לדעתי הידועה

כביכול על רזאל כמו שכתבת. זה לפחות היה ככה עד עכשיו. הרי תמיד הבעתי את דעתי על איך שהוא שר את השירים מהמקורות ולא את דעתי עליו. כמוזיקאי חשבתי כל הזמן שהוא בהחלט טוב. וגם אהבתי את השיר "זמן הגאולה" שזה לא מהמקוקות. אבל מעכשיו יש לי בעיה גם עם זה. כן. אז אתה צודק שדעתי ידועה אבל זה רק מעכשיו. כי לא יכול להיות שהוא ישיר כמו שהוא רוצה את השירים מהמקורות. זה פשוט לא יתכן !!! הוא ממש מסרס את התוכן שהוא שר. אני איתו גמרתי לגמרי. לכל הפחות עד שהוא ילמד לשיר נכון ויפסיק עם הזוועה הזאת. אני מאוד מקווה שמישהו מהשדרנים בחתנות הדתיות קורא ויפנים את הדברים שכתבתי.

ה מ ש י ח

New member
שאלה לי.

למה הוא לא יכול לשיר כמו שהוא רוצה? מה זה "לשיר נכון"? בתור אחת שהמלל לא אומר לה הרבה, אני מפספסת משהו חשוב מכל מה שנאמר כאן ואני אשמח עם מישהו יסביר לי יותר לעומק.

שבוע טוב לך ! יש לי תשובה בשבילך !

חשבתי שהסברתי את זה כבר. כנראה שלא הסברתי מספיק טוב או שלא הבנת טוב. ואענה על השאלה שלך בכמה חלקים. דבר ראשון הוא לא יכול לשיר איך שהוא רוצה כשהוא שר שיר שהולחן למילים מהמקורות. פשוט לא !!! לא רק שהוא לא יכול זה ממש אסור כי זה סירוס של המובן !!! דבר שני - תראי למשל את השורות הבאות (זאת סתם דוגמא) : אני מאמין באמונה שלימה בביאת המשיח ואף על פי שיתמהמה עם כל זה אחכה לו בכל יום שיבוא. אני מניח שאת המילים האלה את מכירה. נכון? אז מה עושה רזאל? הוא לוקח את זה ומלחין ושר בצורה כזאת: (אי אפשר להסביר כאן במוסיקה ופשוט תנסי להבין שהוא שר עם חיתוכי המילים כפי שאני כותב): א נימא מינבא מונהש לי מה בבי אתה משי אחוא פעלפישהיא תמהמא אה עםכו לזה אה חה כהלובה כליום שה יה בוא. אני מקווה שהבנת את זה. ואם לא הבנת אז אני נורא מצטער. אפילו כשאני כותב על זה אני מתרגז נורא.

ה מ ש י ח

New member
הבנתי.

לא יפה מצידו. אבל אם הוא רואה לנכון לעשות את זה ככה, וזה נכון בעינייו ומתאים לו, למה לצנזר אותו? אני מבינה שלדעתך הוא הרס לגמריי את הטקסט והוריד מכבודו אבל זה מה שהוא בחר לעשות ואם אתה לא בעיניין אז זכותך. אל תתעצבן, אל תעניש את עצמך סתם.

יפה שהבנת

וברור שלא טוב לבריאות שאני מתעצבן אבל אין מה לעשות כי אני מתעצבן מזה נורא. ולדעתי צריך לצנזר אותו בתחנות הדתיות כי הוא עושה צחוק ממקורותינו !!! פשוט ככה !!! וכדי שלא אתרגז שוב אפסיק כאן את הדיון בנושא הזה. שיהיה לח חג כשר ושמח !

למעלה