אני מזכיר לכם את היוזמה שלי:ביטול כסף מזומן

מתכNET

New member
אני מזכיר לכם את היוזמה שלי:ביטול כסף מזומן

תוך שנה הכנסות של עשרות מיליארדים לקופה הציבורית.
כל אחד ששכל בקודקדו מבין שזו הדרך היחידה.

SupermanZW

Well-known member
או שלא

הדבר פשוט יעודד פשע סייברנטי.

הרעיון לביטול הכסף המזומן (ושימוש בכסף אלקטרוני במקום באמצעות הטלפון הסלולרי) יגרום לכך שפושעים מתוחכמים יפרצו לטלפונים סלולאריים באמצעות רשתות WiFi ויגלו את סיסמאות חשבונות הבנק של אנשים ויבצעו בקלות העברות של כסף לעצמם, אפילו לחשבונות בחו"ל במדינות שבהן עדיין יש כסף מזומן. אפילו גרוע מכך, אם מכשיר סלולארי יאבד או יגנב המוצא או הגנב יוכל להשתמש בכל הכסף של מי שהמכשיר אבד לו או נגנב ממנו.

ביטול הכסף המזומן הוא אולי רעיון מהפכני אבל הוא מסוכן מאוד.

SupermanZW

Well-known member
אז אתה מציע שהכל יתבצע באשראי?

הדבר יפגע במיוחד בשכבות החלשות ובאנשים שמתקשים לנהל תקציב. באשראי הכסף פחות מורגש ולכן נוטים לבזבז אותו יותר ולנהוג בו בפחות אחריות. בהשפעת המעבר יגדילו באופן ניכר חברות האשראי את האשראי החוץ בנקאי ורבים יתמכרו אליו כמו בארה"ב ומשפחות רבות יקרסו, האם אתה מוכן לנזק הזה?

מתכNET

New member
אתה שואל ועונה במקומי ומגיע למסקנות

לא נכונות.

לא אני לא מדבר על אשראי! במקום שהלקוח ימשוך כסף מנייר בכספומט
הוא יטען כסף לכרטיס פלסטיק.
כאשר ירצה לשלם על פסק זמן קלאסי אז במקום לתת מטבע של 5 ש"ח
הוא יעביר את הכרטיס וחמשת השקלים האלה ירדו מהסכום הנמצא בכרטיס

אני רוצה להבין את הטענה שלך,בגלל שיש אנשים שמתקשים לנהל תקציב אנחנו צריכם לאפשר העלמת הון?!?!? זה באמת טיעון רציני לפי דעתך?!?!

SupermanZW

Well-known member
הנזק עם כרטיס נטען יהיה חמור מהנזק עם אשראי

אלה שיהיו זהירים ויטענו סכומים קטנים בכל פעם ישלמו עמלות מטורפות (הרי ידוע שהבנקים בישראל גובים עמלה על כך פעולה) ואלה שיטענו את הכרטיס פעם בחודש אך אינם סופר אחראים יבזבזו הרבה יותר מאשר עכשיו, כמו כן כשלא מרגישים את הכסף פיסית מבזבזים יותר מסיבות פסיכולוגיות.

לא חכם מצידך להתעלם מטבע האדם.

מה לגבי מגבלת הטעינה? מה היא תהיה? לכל מגבלה שתגדיר אמצא בעיות.

מה תהיה שיטת הטעינה?

מתכNET

New member
אתה פשוט אטום לרעיונות חדשים

ולפי דעתי זו הבעיה של האנושות,אנשים התרגלו למשהו ולא מסוגלים לחשוב מחוץ לקופסה וישר מתרצים את זה כ"טבע האדם"

על כל בעיה שאתה תציג אני אביא פתרון,אבל בגלל שאתה שופט את הרעיון לפני שבחנת את היתרונות שלו אתה לא תקבל את הפתרונות שלי

א.מעניין שכאשר מדובר בכסף אתם בשמאל פתאום שוכחים את זכויות הפרט,מי שמבזבז זו זכותו
ב.הטעינה תתבצע בכספומטים
ג.עמלות תהיינה בדיוק כמו עמלות על כסף מזומן,הרי אתה לא מקבל מזומן ביד נכון? אתה מושך אותו.
ד.מגבלת הטעינה תהיה בדיוק האשראי שנותן לך הבנק,כל עוד אתה יכול למשוך מזומן תוכל להטעין גם את הכרטיס
מעבר לכסף אלקטרוני יכניס למעלה מ 30 מיליארד ש"ח למשק!!!
ואז יהיה מספיק כסף לדפני וחבריה גם.

SupermanZW

Well-known member
כמובן שבעולם אידיאלי לכולם הייתה משמעת ברזל

ואף אחד לא היה מוציא שקל יותר משהוא מכניס באף חודש ואף אחד לא היה בחובות וכולם היו חיים ברווחה ולא היו עניים ולא היו נזקקים ולא היה קיים מחסור לאף אחד ובשום מקום ולטעויות לא היו השלכות, אבל אנחנו לא חיים בעולם אידיאלי ולכן עלינו להתייחס לכל ההשלכות האפשריות של הרעיונות שאנו מציעים או נחשפים אליהם. אם היתרונות משמעותיים מהחסרונות כדאי לאמץ את הרעיון ואם ההיפך הוא הנכון כדאי לדחות את הרעיון.

לגבי דבריך:
1) מי שמבזבז זו זכותו, אך לאחר מכן לצערנו אם אותו בזבזן הופך לנזקק המיסים שאנו משלמים מממנים אותו (ביטוח לאומי, וזו אחת הסיבות שהוא כל כך יקר), מה אשם האחראי הדואג לחיות בהתאם לאמצעיו ולהגדיל את הונו כדי למנוע מעצמו מצב של נזקקות בכך ששכנו אידיוט חדל אישים שאינו נוהג באחריות והוא נאלץ לממן לו ממיסיו דיור ממשלתי למשל?
2) כל פעולה בכספומט כרוכה בעמלות, אין זה הוגן לדפוק את אלה שטוענים בכל פעם בדיוק בסכום שהם צריכים בכך שעל כל טעינה ישלמו עמלה.
3) במזומן זה פחות גרוע למשוך סכום גדול בכל פעם, את הרוב שומרים בבית ובארנק מחזיקים בדיוק את הסכום שצריך (ואז אם הלך לאיבוד או נגנב לא נאבד סכום גדול אלא סכום קטן), אך אם הכסף כולו בכרטיס טעינה אם טוענים סכום גדול אובדן או גניבה הופכים לאסון של ממש, לכן למשל אני יכול להרשות לעצמי למשוך מזומנים פעם בחודש בלבד אך אפחד מאוד לטעון את הכרטיס פעם בחודש בסכום גדול.
4) אם מגבלת הטעינה תהיה כמו מגבלת האשראי כיצד יתבצעו רכישות גדולות כגון רכישת רכב חדש או דירה חדשה או שיפוץ מקיף לדירה או חופשה ארוכה?

מתכNET

New member
זה לא מחליף את כרטיס האשראי אלא את

הכסף המזומן.

"כרובה בעמלות" זה קביעה מופרכת,זו החלטה ואם המדינה תחליט שלא משלמים עמלות אז לא תהיינה עמלות!

להיפך! אם אבד לך הכרטיס אתה מתקשר לבנק לבטל אותו,זה הרבה יותר בטוח!

SupermanZW

Well-known member
זו בדיוק הסיבה שלא תוכל לבטל את הכרטיס

מזומן אי אפשר לבטל (לכן הוא מזומן, הוא תמיד מאפשר שימוש מיידי), כמו כן כמות הכרטיסים תהיה ככמות התושבים ולא ככמות חשבונות הבנק, הרי גם ילדים יצטרכו כרטיסים. ילדים הם כידוע פחות אחראים ממבוגרים ולכן יהיו יותר מקרים של אובדן והבדל נוסף הוא שבכרטיס אשראי הכסף לא טעון בכרטיס אלא נשאר בחשבון הבנק עד שמתבצע שימוש בכרטיס, לכן ביטול כרטיס האשראי (אם בוטל לפני שהמוצא או הגנב הספיק להשתמש בו) לא כרוך בהפסד כלשהו לחברת האשראי אך ביטול כרטיס המזומן יהיה כרוך תמיד בהפסד כמות הכסף שהייתה טעונה בכרטיס עבור הבנק ולכן אף בנק לא יסכים לבטלו.

ודאי זכורה לך הרפורמה בעמלות הבנקים ביוזמת סטנלי פישר שהפחיתה את כמות העמלות, אך למרות הכוונות הטובות שלו עלות ניהול חשבון הבנק לרוב משקי הבית דווקא עלתה. המדינה לא תחליט שלא משלמים עמלות מפני שהדבר יגרום להפסד מיסים עבורה, הרי הבנקים משלמים מיסים על רווחיהם, אני מופתע מהתמימות שלך.

מתכNET

New member
אין כסף בכרטיס הוא נמצא בחשבון

אם הילד אחראי מספיק לשמור על כסף מזומן בוודאי יעשה את זה גם בכרטיס.
אפשר לחשוב על מנגנוני בטחון זה ממש לא בעיה

וחוץ מזה אף שיטה אינה מושלמת,אבל התועלת בשיטה הזאת היא עצומה,זה יחסל את ההון השחור במיוחד במגזר הערבי

SupermanZW

Well-known member
קודם כתבת שטוענים את הכרטיס

דהיינו הכסף שטעון בכרטיס הוא בכרטיס אחרי שיצא מחשבון הבנק (בדיוק כמו במשיכת מזומנים) ושלא מדובר באשראי (כי באשראי הכסף לא טעון אלא נמצא בחשבון הבנק עד הגיהוץ), עכשיו פתאום אתה טוען שיהיה כמו אשראי? אם זה כמו אשראי אז בשביל מה לטעון?

כשאתה נותן לילד 5 שקלים והוא מאבד אותם זה לא אסון אך אם אתה נותן לו כרטיס שטעון ב1000 ש"ח והוא מאבד את הכרטיס זה נזק גדול, אתה לא חושב?

מתכNET

New member
איפה טענתי שזה אשראי?

אם אתה נותן מטבע של 5 ש"ח אז למה תיתן לו כרטיס טעון ב 1000 ש"ח?!?!?

SupermanZW

Well-known member
כתבת שהכסף ישאר בחשבון הבנק ולא בכרטיס

אם הכסף נשאר בחשבון הבנק עד הגיהוץ אז זה כמו אשראי ואין צורך לטעון. אם יש צורך לטעון אז כשטוענים את הכרטיס הכסף יוצא מחשבון הבנק ונטען בכרטיס.

את הכרטיס לא אטען ב5 ש"ח כי עמלת הטעינה תהיה בערך 5 ש"ח ולכן זה לא סביר, בפחות מ1000 ש"ח לא ישתלם לטעון את הכרטיס.

ספידי123

New member
זה קצת בעתיי

מצד אחד זה ימנה את כול הגנבות של הקופות בחניות
אבל הגנבות מהמחשב...
ואני לא מבין איך זה יעבוד מה עוד אומס על כרטיס האשרי אם כן אז הבנקים נחגגו על העמלות

למעלה