אני מחזיק בשיא- לא ראיתי את הסרט עדיין...

אליה94

New member
אני מחזיק בשיא- לא ראיתי את הסרט עדיין...

אני עצוב ואני לא יודע איך אני חי (בגלל הבושה האופפת אותי -אני מוקף ולא יכול להתנגד- אם יכלתי להבלע ע"י האדמה זה כבר היה נעשה...) שלא נדבר על זה שעדיין לא גמרתי את המשקפת- יש מצב לראות את הסרט עדיין בקולנוע??
בבקשה אל תהרגו/ תסקלו/ תשחטו(כהלכה)/ תעלוני על המוקד/ כל אופן שיגרום לי להגיע למקום שעדיין אין ברצוני להגיע אליו!!! ההודעה הרגילה (האבק!-זה בשבילך!)* *תשאלו אם לא הבנתם... נפגש בהמשך בעז"ה (!!!).

נטעש

New member
ואני שואלת,

מה?? שמע, לא נהרוג אותך על זה שלא ראית את הסרט. מה שכן, הפורום הזה בהיותו סוקל אבנים מקצועי... אז כדאי שתסיים את הספר השלישי לפני שתראה כמו הערימה של האבנים שם. קדימה קדימה קדימה למה אתה מחכה? לך תסיים את הספר הוא חבל"ז.

זה שלא ראית את הסרט זה לא נורא

זה כאילו שמו את העלילה והכניסו לבלנדר... ובקשר למשקפת העינבר רוץ לקרא פן... יהיה לא טוב... מוחע חע חע חעעעעעעעעעעע!!!

אליה94

New member
אני נהנה מהספר אבל יש לי חששות- ברור לי שכופר

100%(ממש לא כותנה...) חיבר את הדבר העצום והבלתי מוגדר הנקרא "חומריו האפלים" -אני נוטה לחשוש שזה אולי יחליש/יפגום באמונותי (אני דתי [לאומי!] )... אני כמעט בטוח וחסרות לי אך פיסות מעטות וזעירות על מנת להוכיח כי פולמן כמעט עשה דוקטורט על היהדות (וכל רבדיה) לפני שחיבר את הטרילוגיה הזו. בקשר לספר... עיינתי באנציקלופדיה וכשקראתי את דברי "ברוך" על ערש דווי לא הופתעי מחלק ניכר מהדברים וכן אני משתדל לרסן את עצמי. עכשיו אתם רשאים לסקול אותי (זהירות על הראש! לא באמת!). וקראתי חלק מהביקורות ואני רוצה דיעה אישית גם בנושא זה. תודה. אותה ההודעה... להתראות.

אני בטוח שהספר לא יפגום באמונה שלך

יש לנו כמה וכמה חברים פעילים בפורום שהם דתיים ואוהבים מאוד את "חומריו", ולא נראה לי שאמונתם נחלשה בשל כך. בכל מקרה תמיד כדאי לשמור על ראש פתוח ולשמוע דעות שונות גם אם אינך מאמץ אותן או מסכים איתן. והייתי שמח אם לא היית משתמש במילה "כופר" כלפי פולמן. מוטב להשתמש בביטויים מכבדים יותר כמו "לא מאמין" או "אתיאיסט". וגם די מיותר לכתוב "אותה ההודעה" בסוף כל הודעה שלך.

אליה94

New member
אולי אתיאיסט יהיה יותר טוב כי אין לו שום בסיס

של משהו שבאמת יצר-ואם כן אני אקרא בספר...אל תהרסו לי. מדובר על הודעה שעשתה קצת בלאגן... זה בא בקיצור כי כבר העירו לי על זה. מי שקרא את דברי לפני כמה שבועות (או חודשים?) יבין איזו הודעה. אין צורך לפרטה וכדי לא להרגיז את אלה שכבר הורגזו אני רושם כך: "אותה ההודעה". תודה.

limilu

New member
אם אין צורך לפרט, אז אל תפרט.

ואתאיסט זה תמיד יותר טוב. כופר זה קצת מעליב.

JustRain

New member
אין שום בעיה לגבי אי צפיה בסרט, באמת,

אתה לא מחמיץ משהו חשוב. אבל קרא כבר את השלישי!
לגבי אמונה, אני סוג של אתאיסטית בעצמי (שילוב שכזה בין אתאיסטית לאגנוסטיקנית למשהו לא ברור), אז אני לא יכולה לענות לגבי השאלה שלך. מצד שני, כמו שכבר נאמר, יש דתיים בפורום. יש לנו באתר שני מאמרים המסבירים כיצד הטרילוגיה לא מתנגשת בדת. מומלץ מאד. פולמן בבית המדרש מבט דתי רדיקלי על חומריו האפלים

אליה94

New member
השני לא הצליח לשכנע אותי כ"כ, וגם בראשון

מצאתי "באג": קראתי את דברי הרמב"ן שם והוא מסביר כי ה' בעצמו יכה כל בכור בארץ מצרים ולא מטטרון - רעיון ה"עוצר" לא קיים במכת בכורות (ולא בשום מקום/זמן אחר - ה' מלך ה' מלך ה' ימלוך לעולם ועד!- ולא אחר חס וחלילה!) ו-ה' מודיע כי דוקא הוא בעצמו ירד ולא ישלח שליח (לפי פרשנותי-לא לוקח אחריות כעת על דברי ואם יתקנו אותי ויציעו חלופה אני אחזור בי אם יהיה צדק בדברים - בלי נדר!) -העולם צריך(/חייב) לדעת כי ה' הוא הגואל את ישראל ומכה במצרים ואל להתנגד לו ולא בידי אחר הכח. אותה ההודעה. אשמח לקבל תגובות.

אני דתייה

אני דתייה ואני מאוד מאוד אוהבת את הטרילוגיה ש חומרין האפלים. הטרילוגיה לא גרמה לאמונה שלי להתערער, אלא קצת לחשוב על הדברים... אתה לא חייב לקרוא את הספר כאילו כל מילה זו אמת צרופה, אתה יכול לקרוא את הספר ולהנות ממנו כספר וכסיפור . באותה אתה מידה אפשר לקרוא את כל סיפורי המדע הבדינוי שמתרחשים עוד אלפיים שנה וטוענים שאין אלוהים ולהאמין בהם בלב שלם ... אני מציעה לך, אם זה מפריע, לעשות הפרדה בין הגישה הדתית בספר לבין העולם שלך ולקרוא את זה באמת כסיפור מעולה שכתוב בצורה נהדרת ועם עלילה מעניינת.... קריאה מהנה

נטעש

New member
../images/Emo45.gif בדיוק, אתה יכול לקרוא את הספר

על הפן השטחי שלו.

למעלה