אני מחפשת מכון (?) להכוונה מקצועית באיזור

michelle2113

New member
אני מחפשת מכון (?) להכוונה מקצועית באיזור

הצפון. חשוב לי שהם יהיו אמינים ומקצועיים. ואולי אתם תוכלו קצת להכווין אותי- אני בת 21 שמתכננת לעבוד בשנה הקרובה ולאסוף כסף ללימודי תואר ראשון בארץ, במטרה לסות לקבל מלגה ללימודי תואר שני בחו"ל. אני לא יודעת מה אני רוצה ללמוד. אני כן מתעניינת ברפואה (אך תנאי הקבלה ללימודי רפואה בארץ מאוד נוקשים) אני מתעניינת באדריכלות ובעיצוב חזותי, פנים ומוצר. העניין הוא שאני גם מאוד מתעניינת במדע ובמחשבים (ואלו גם מקצועות מאוד מתקדמים בעולם ונחשבים ואפשר להגיע איתם רחוק, שזה גם מאוד חשוב לי- להשפיע על אנשים ועל העתיד) אני לא יודעת מה יתאים לי ובמה אני טובה. ואני לא מפסיקה לחשוש מכך שאתחיל ללמוד משהו שיתגלה שלא מעניין. איך מתחילים?

היי מישל../images/Emo22.gif

מכונים להכוונה מקצועית באיזור הצפון יש את פילת בחיפה או סניפים של מכון אדם, יש נדמה לי גם את מיטב בנהריה. מהיכן את בצפון? מההודעה שלך עולה שיש לך באמת הרבה תחומי עניין וכולם מאוד גדולים ורציניים. כאלה שדורשים ציונים גבוהים, ממוצעים טובים ומבטיחים עתיד מקצועי מעניין.וחשוב לך להתמקצע ולהגיע רחוק כפי שציינת. אני גם מבינה שיש לך תוכנית 'מגירה' כזו של לימודים בארץ ואח"כ בחו"ל. בואי נעשה קצת סדר ברשותך? את היום בת 21 - גיל מופלא להתחיל את המסע של החיים המקצועיים וזה שאת מתלבטת זה מצויין! נניח במטה קסם הגעת פתאום לעוד 5-10 שנים מהיום - מה את רואה שם? איפה את נמצאת? מי איתך? איך המקום מעוצב? עם מי את מדברת? האם הוא רופא בבית חולים? האם לקוח שאת מתכננת לו את הבית? או מעצבת לו או האם את בפגישת סיעור מוחות בחברת הייטק מתקדמת ובה אתם מנסים לפתור בעיה לוגית? לאיזה סצנריו יותר התחברת? מה משך אותך יותר? עכשיו בואי נחזור רגע למציאות. מה ממוצע הציונים שלך? עשית כבר פסיכומטרי? ביררת מהם תנאי הקבלה במקצועות השונים? בירור כזה יכולה לתת לך אינדיקציה לגבי היכן את עומדת היום מול החלום שלך ומשם ניתן להמשיך הלאה! מההודעה שלך עולה שאת סקרנית מאוד וזה מספיק כדי להצליח בכל תחום שתבחרי! יכול להיות שלאחר תהליך תגלי שחלק מן האהבות שלך יהפכו לתחביבים ורק דבר אחד יהפוך לעיסוק, ממנו תתפרנסי וגם תמשיכי להאכיל את הסקרנות. בואי תתחילי - תספרי מה קורה...

michelle2113

New member
נשמע כיף:)

אני המון פעמים מדמיינת את עצמי בחדרי ניתוח, או עם תינוקות בתינוקייה (כי אני מאוד אוהבת וזה מעניין), אבל בסוו של דבר, המון כסף אני לא ארוויח מזה, וזה כן חשוב לי. כשקראתי את התרחישים השונים שהצגת, הצלחתי לדמיין את עצמי בכולם, וכולם עניינו אותי. כרגע אין שומדבר ממה שכתבתי שמושך אותי יותר מהשאר. כולם מעניינים אותי ומושכים באותה מידה. ואפילו הכנסתי את עצמי לתפקיד מדענית, או מישהי שמנסה למצוא תרופות למחלות שונות.. אני מרגישה צורך להיות הירואית אני חושבת.. לעשות דברים גדולים את הפסיכומטרי עוד לא עשיתי, ואני מתלבטת כיוון שאני לא בטוחה היכן ארצה ללמוד. עוד לא ביררתי יותר מדי. רק על תנאי קבלה ללימודי רפואה באירופה, וזה לא יותר מדי, חוץ מבגרמניה ואיטליה, שם צריך ללמוד את שפת המקום. כרגע אני מונחית עפ"י הסקרנות באמת, עפ"י מה שנראה מעניין ומושך. אני לא יודעת במה הכי אצליח, ואיזה מן בנאדם אני. יש לציין שיש לי פחד קל ממתמטיקה. תודה לך:)

יש לך את העושר הכי גדול!

הסקרנות! זו תכונה נהדרת שתוביל אותך כנראה למחוזות נפלאים בחיים! אז בואי עכשיו נעשה תרגיל כזה קטן ברשותך: תעברי על מהלך החיים שלך עד היום, אני יודעת שהם קצרים יחסית ורובם נקבעו על ידי הסביבה (בית ספר, צבא וכו') אבל בכל זאת מה היו התחומים שהכי אהבת בבית ספר? האם היית בתנועת נוער? האם הלכת לירידי מדע? טיולים בטבע? מה לגבי ביביסיטר? קורס החייאה? האם התנדבת במקום כלשהו? תנסי לבדוק איפה הרגשת הכי טוב ונכון. מה ההתלבטות לגבי הפסיכומטרי? הוא הרי כללי ומתאים לכל המקצועות נכון? ומהו החשש קל ממתמטיקה? למה? תמשיכי לחקור ולחלום וזה יגיע אליך. המון הצלחה!

michelle2113

New member
לא עסקתי ביותר מדי דברים

בבית הספר אהבתי את שיעורי הספורט (הייתי בחוגי ספורט שונים והתאמנתי באקרובטיקה והתעמלות אומנותית- אני אוהבת את הבמה ואת תשומת הלב הזו- בגלל זה כתבתי שאני רוצה להשפיע ולעשות דברים גדולים) ואת שיעורי האנגלית. הייתי במגמות אמנות ועיצוב חזותי (שלא עניינו יותר מדי בעיקר בגלל התוכן וחוסר הרצינות של המורים) יצא לי לעשות הרבה בייביסיטר בתור נערה ואחרי הצבא עבדתי לא מעט עם תינוקות ואף הייתי אופר לתינוק. האהבה שלי לתינוקות היא עצומה, אבל אני לא יודעת לאן היא יכולה לקחת אותי מבחינה מקצועית. אני מרגישה צורך להשפיע ולעשות שינוי יש לי אפשרות ללמוד באירופה (אזרחות), והפסיכומטרי לא רלוונטי שם. בעניין המתמטיקה אני לא בטוחה. עשיתי בגרות ב-3 יח"ל והוצאתי ציון יפה. אני לא מסוגלת לראות את עצמי חוזרת לשבת על דף עם נוסחאות ללא מטרה. תודה.המון תודה לך, ושבת שלום:)

למעלה