אני מחפשת מתכונים לפשטידות פרווה שנחתכות יפה (לשבת בר מצוה)

צליליתה1

Well-known member
את זאת הכנתי בכל מיני ואריציות
לפעמים אני מוספיה גם ביצים, תמיד טוב לפשטידה, אם כי, לנסיעה, אולי פחות מומלץ

 

michalgad

Active member
פשטידת בטטה
מעולה
אני הכפלתי כמויות והכנתי בתבנית ארוכה
למי שרוצה פשטידה גם פרווה וגם טעימה תאריך : 01/11/10 18:20 מחבר/ת : סיסבי פשטידת בטטה פרווה לרסק בקוצץ ירקות לפרוסות : 2 גזר 2 תפוחי אדמה בינונים 2 בטטה 2 גמבה 1 בצל בינוני להכין בנפרד בלילה: 1 כוס קמח ½ כוס שמן 1 כפית מלח 4 ביצים לאחד את 2 התערובות. לאפות שעה וחצי כמות: 2 תבנות אנגליש ארוכות (30*10) במקור זו גלילה שאופים בתבנית בינונית ומגלגלים . אבל אצלנו הפכו את זה במשפחה מזמן לפשטידה (נחטפת)
* ממליצה להוסיף סלק פרוס מוסיף עניין וצבע משגע
 
נערך לאחרונה ב:

עדיקים

Active member
פשטידת קישואים של קובי בר מעולה

5 קישואים גדולים מגורדים גס - סחוטים
2 בצלים גדולים מגורדים גס - סחוטים
¾ כוס שמן
¾ כוס מים (אני לא שמה)
½ 1 כוסות קמח אוסם תופח
3 ביצים
1 כפית אבקת מרק עוף
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה

מערבבים את כל המצרכים ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות
כ- 40-50 דקות עד שהפשטידה יציבה ושחומה.
 
מזל טוב. מקווה שלא איחרתי את המועד. הנה כמה פשטידות שאני מאד אוהבת והן גם קלות הכנה.
כולן מתאימות לתבנית בגודל A4

פשטידת בצל
5 בצלים גדולים פרוסים או קצוצים דק או גס – לפי החשק. 1/3 כוס שמן, 1/2 כוס קמח תופח, 4 ביצים, כף גדושה אבקת מרק בצל.
מערבבים ויוצקים לתבנית בינונית משומנת. אופים בחום בינוני.

ופשטידה מתוקה שהביאה טליק לאחד המפגשים.
לפשטידה טעם נהדר של עוגת גבינה.
פשטידת אטריות מתוקה
פרווה אך מרגישה בדיוק כמו עוגת גבינה.

400 גרם אטריות רחבות (לא אטריות ביצים) או פסטה פרפרים לא גדולים, מבושלות
6 ביצים
3 שקיות סוכר וניל
2/3 כוס סוכר
1 קצפת צמחית השף הלבן
מיץ מחצי לימון + גרידת לימון
100 גרם צימוקים (לא חובה. אני אוהבת עם צימוקים.)
100 גרם מרגרינה/חמאה מומסת או קצת פחות מחצי כוס שמן קנולה.
מערבבים הכול יחד ואופים כחצי שעה
מתאים לשתי תבניות אינגליש קייק או תבנית מלבנית A4, או עגולה 26.
בניגוד לפשטידות פסטה מלוחות, לא לאפות עד להשחמה מתפצפצת.
טעימה חמה או קרה. לחימום – מכניסים לתנור קר, מדליקים את התנור על 120 מעלות ותוך 20-25 דקות היא חמימה וטרייה כאילו יצאה זה עתה מהתנור.
 

michalgad

Active member
הי אורני
עושים אצלינו ארוחת צהרי שבת בשבועות משותפת לכל השכונה והתבקשתי להכין תוספת. הארוחה בשרית אבל מצא חן בעיני הרעיון של פשטידת האטריות בטעם עוגת גבינה … האם הכמות אכן מספיקה לתבנית גדולה? מה הגודל בס״מ של תבנית a4?
 
הי אורני
עושים אצלינו ארוחת צהרי שבת בשבועות משותפת לכל השכונה והתבקשתי להכין תוספת. הארוחה בשרית אבל מצא חן בעיני הרעיון של פשטידת האטריות בטעם עוגת גבינה … האם הכמות אכן מספיקה לתבנית גדולה? מה הגודל בס״מ של תבנית a4?
תבנית A4 היא תבנית בינונית שהנפח שלה מקביל לתבנית עגולה 26 או לשתי תבניות אינגליש קייק. לא יודעת כמה זה בס"מ. A4 היא המידה של דף הדפסה רגיל (מנייר, דף מדפסת רגיל). הפשטידה הזו נהדרת. הקפידי שלא להשחים אותה. היא צריכה להיות עשויה מבפנים אבל לא שחומה. בקושי זהובה. בהצלחה.
 
למעלה