אני מחפשת תשובה מנצחת לשאלה::::::::::::::::::

אני מחפשת תשובה מנצחת לשאלה::::::::::::::::::

| זה מאוד יקר, לא? [אצל.......הרבה יותר זול] מחכה לתשובות של כולכם. התשובה המוחצת תזכה ל נעיצה
קדימה כל הגולשים להתעורר..... מאור קדוש ניר חדש ננהננה אילן סביר אירית אבן חן דודי בן אדרת דבורה צפריר רועי 25 האחד תיאטרון המפתח טליה יריב ליאור קסם חממה גליתוי oommmr vulgar - מה שלומך? מתאושש.....תרגיש טוב.....
maorkad שכחתי מישהו? יום נפלא דבי

לילה טוב גב' זריהם

לא ממש הבנתי את השאלה ואת הרצון לתשובה אבל . . . השלמתי לך את המשפט: " זה מאוד יקר, לא? [אצל ג'ורג'ט מהירקון הרבה יותר זול] באותה מידה זו יכולה להיות סימונה או ג'ני או כפרה והירקון ?! כי שם הן עומדות.! (בין השאר) לילה טוב קסם

אנסח שוב - אתם קובעים מחיר למוצר - הצגה,בובה

למכירה......וכו'. הקונה עונה בפליאה שהמחיר נראה לו מוגזם ואצל מוכרים אחרים הוא יכול להשיג פחות או יותר את אותו המוצר. האם אתם "מנפנפים" את הקונה ושולחים אותו לאחרים.............? האם אתם עונים לו בצורה מנומסת ומנסים להסביר מדוע המוצר שלכם מחירו כך וכך.....? או שמתפשרים עם הקונה ומיישרים איתו קוו........ יאלהההההההה תשובות שבת שלום ושנה טובה

אענה לך בכנות אך במורכבות

את צריכה להיות רגישה לצרכן או יותר נכון למסרים שאת מקבלת ממנו לא לכל אחד הייתי נותנת אותה תשובה. אם המוצר הוא עבודת אמנות - אז נחישות נחוצה ומעט גמישות (כמה אפשר להתפשר עם קונה - את מוכרת לו אורז???) אבל אין תשובה חד משמעית זה נושא מאוד אלסטי בהתאם להרבה נסיבות. סוף שבוע נעים קסם

feyoula

New member
אני חושבת

שהאמן צריך לקבוע מחיר מינימום שתחתיו הוא לא מתפשר ולהסביר בצורה אסרטיבית אך אדיבה מדוע (חומרים, עבודת יד, שעות עבודה, אמנות וכו') ויותר מזה באמת כמו שנאמר פה, להתאים את התשובה ללקוח ולאופי הויכוח. אם הוא חש שהוא עדיין יכול להשיג אותן תוצאות במחיר אחר אצל אמן אחר, זה בסדר גמור, אני לא הייתי ממשיכה כבר להתווכח. אנחנו לא מוכרים בשוק. אגב, אשמח לעצה- קיבלתי לאחרונה הצעה מבי"ס יסודי לבנות עבורם בובה. אמרתי להם שזה חומרים והמון עבודה ושהמחיר תלוי בגודל שירצו (מה גם שאני רק בתחילת דרכי אז הכל לוקח לי הרבה יותר זמן ואני עושה הרבה דברים פעמים כי אני צריכה לתקן). והאמת שאני אשמח גם להרוויח קצת מכל הדבר הזה. בגלל שאני מתחילה ובגלל שזה בי"ס ובגלל שזה יכול לפתוח לי דלתות אחרות, אני לא רוצה לדפוק להם איזה מחיר בשמיים אבל כפי שציינתי אני גם לא רוצה להתווכח, רוצה לעמוד מאחורי ההצעה שלי. 200 ש"ח זה נשמע סביר? נשמע מינמאלי? מאז גם הצעתי שאולי נערב בזה את הילדים, שאעשה את זה יחד איתם. לכולנו יהיה יותר כייף, לא? וגם יותר מתאים לאוירה של בי"ס משהו שתלמידים הכינו ולא סתם בובה קנויה קומפלט...מניחה שבקרוב תהיה פגישה עם המנהלת ותאחלו לי בהצלחה עם זה:) אשמח לכל עצה ועזרה בעניין...גם בהקשר למחירים וגם בהקשר למתודיקה. עבדתי עם קבוצות קטנות של ילדים על בובות שכל אחד עושה לעצמו- מן סדנא כזו. אבל איך אני עושה בובה אחת בעזרת 30 תמידים? חשבתי לחלק לקבוצות ושכל קבוצה תעשה איזה חלק או איבר או משהו ואז נחבר אבל זה נשמע לי מסורבל מדי בביצוע... כדאי לבקש שיוציאו לי נציגים של כיתות?גם 7 או 15 ילדים על בובה אחת צריך איזו אסטרטגיה כדי שיצליח... תודה רבה!!

Inbal Amar

New member
זה מאוד יקר,לא?

אז קודם כל שלום לכולם (אחת מהסמויים). ולשאלה המנצחת.... לפני שאומרים את המחיר אפשר להוסיף את המילה "בשבילכם" המחיר הוא_______-!!! אם ממשיכים להתווכח אני אומרת שעל איכות משלמים, (אם אני לא מעריכה את העבודה שלי אז מי יעריך אותה?) ואם עדיין ממשיכים להתווכח אני מזמינה אותם לראות הצגה שיעריכו בעצמם.....

ooommmr

New member
מסכים עם כולכם!

חשוב מאוד שהאמן יהיה מודע למגבלות וליכולות שלו , ואחר כך יקבע מחיר (שמצדיק את התוצר הסופי ) ושמתחתיו הוא לא יהיה מוכן לרדת - כמובן שכל עניין לגופו (משפחה, חברים וכו'...) שבת שלום, עומרי

feyoula

New member
כן? זה נחשב יקר?

כמה היית לוקחת? תחשבי שזו בובה בגודל איזה מטר שעשויה מאקרילן וספוג ואני תופרת לה את הבגדים לבד. אני מעריכה שרק החומרים כולל שיער והכל כבר יגיעו לאיזה מאה שקלים או יותר.. גם אם אני קונה בזול יחסית, זה מצטבר. ומה עם העבודה שלי? מה עם מה שדיברנו על שווי האמנות? אני שואלת באמת כדי להתייעץ...

תשובה לשאלה ו..הצעה לכווווווווולם!

קודם כל שלום עומרי,תודה וברוך השב (כסמויי לשעבר שעקב אחר תגובותייך ועבודותייך היפות-התפלאתי לאן נעלמת דווקא כשהצטרפתי) ועכשיו לשאלה ותסלחו לו שאני עונה באריכות כי זה נושא שמציק ו"בוער בעצמותיי" כבר שנים רבות, אני מסכים עם תשובותייהם של ליאור קסם חממה,עומרי והסמוייה: לא ניתן לתת את אותה התשובה לכל הלקוחות ועלינו להיות רגישים על מנת לקלוט מי עומד בפנינו ואז להחליט מה התגובה הנכונה עבורו וכן להיות גם קצת שחקנים (הרי זה מה שאנחנו עושים לא? מפעיל בובות=שחקן) ולעשות קצת אימפרוויזצייה כמו שבשעת הצגה עלינו להגיב לתגובה לא צפוייה שמגיעה מהקהל או לא עלינו,תקלה טכנית או אחרת. לי יש כמה תשובות מוכנות לכל סוג של לקוח: למבינים-אני מפרט את הוצאות ההצגה עצמה שחקן\מפעיל או יותר, הגברה,תאורה,נסיעות,מ.ע.מ,מס הכנסה,ביטוח לאומי ושאם זה מתנ"ס\עירייה או מועצה אנחנו גם אמורים לסבסד מכיסנו את ההוצאות הנ"ל מאחר ובדרך כלל התשלום הוא שוטף+30,45 ולפעמים גם 90(וגם אז הוא לא מגיע ממש בזמן) ויש לזכור שזכותנו וחובתנו לדאוג גם להחזר הוצאות עלות ההפקה עצמה (כתיבה,בימוי,בובות,תפאורה,מוסיקאי\ת,תאורן\נית ויוצרים נוספים). למבינים פחות-אני מספר מה הם מקבלים בסכום הזה (אבל אף פעם ולעולם לא תוך הקטנת או השמצת ה"מתחרה" הזול יותר,גם אם אני מכיר אותו ואת עבודתו ואני בדרך כלל מכיר, ולא אהבתי אותה ולהפך אם יש לי דברים טובים להגיד עליו אני אגיד בלי בעיה),אני מוסיף שאני לא נכנס לכיסו של תיאטרון אחר,שזה המחיר שאני מציע,אני יודע שאני נותן תמורה מלאה בהתאם ושעם כל אהבתי למקצוע אני גם צריך להרוויח ולחיות ממנו,אם אני רואה שהלקוח לא התרצה אני תמיד אומר בהבנה ובחיוך גדול: לא נורא,אולי בפעם הבאה ואני בטוח שעוד נפגש\נעבוד יחד. הקטגורייה האחרונה:הקשים\המנג'סים-לקוחות כאלה שאני מבין שאף אחד מההסברים לא יגיע אליו ואל ליבו,את האמת??? על לקוחות כאלה אני די מוותר מראש ושולח אותם בכייף ל.... שזול יותר!!! הם בדרך כלל לא יהיו מרוצים מכלום וגם אם תבוא לקראתם במחיר ותהיה הצגה מוצלחת ותגובות נפלאות הם יציינו שהיה יופי אבל הם עדיין לא מבינים למה זה כל כך יקר?! וזהו מאותו היום והלאה וגם עשר שנים אחרי כשהוא יתקשר להזמין הוא יצפה לאותו המחיר ויזכיר לכם את ההצגה ההיא ושאם אז מכרתם במחיר כזה אז למה עכשיו לא???? ****חשוב לציין שלכל הלקוחות בכל הקטגוריות השונות אני מתייחס בכבוד,בהבנה ועם הרבה הומור "שיחת עסקים שנערכת תוך כדי הומור וזריקת בדיחות לחלל תמיד תהיה מוצלחת ואפקטיבית יותר-עצה של הקומיקאית:דינה אור שאימצתי לעצמי ותאמינו,זה עובד!!! כדאי להקשיב לה-היא מגלגלת למעלה ממיליון שקל בשנה מהופעות מבלי להיות מפורסמת כל כך!!!! דבר נוסף שחשוב לזכור הוא שמתנ"סים,ספריות,בתי ספר וגנים עירוניים הם לקוחות שמקבלים תקציב עבור פעילותנו מהעירייה\משרד החינוך\רשת המתנ"סים\ההורים ובנוסף גם גובים כרטיס כניסה מהצופים כך שזה לא יוצא מכיסם הפרטי,הם לא אמורים להרוויח מפעילות זאת (אנחנו אמורים) מה שקורה לא אחת ותפקידם אפילו לממן ולהפסיד כי לשם כך הם קיבלו תקציב!!! לעומתם גנים פרטיים וימי הולדת שהם לקוחות עם קצת פחות משאבים,בדרך כלל,אז יש להפריד בינהם. בעיה נוספת- ה..... הזול יותר,כל עוד יהיו כאלה שיציעו הצגת בובות ב250 ש"ח והצגת שחקן עם בובות ב400 ש"ח (נשבע לכם שיש כאלה!!!!) הלקוחות ימשיכו לחשוב שזה בסדר מצידם לדרוש מחירים נמוכים ולהצעה: להקים מתוך הפורום קבוצה של 4-5 אנשים שישבו וירכיבו מחירון מינימום לכל סוגי ההצגות (ת' בובות קלאסי,תיאטרון שולחן,הצגת שחקן או יותר בשילוב בובות, תיאטרון סיפור וכ'ו) שחברי הפורום יקבלו עלך עצמם ויתחייבו שלא לעבוד מתחתיו,מעליו? למה לא,בכייף,כל מי שיצליח להעלות את הרף יזכה לחיבוק ממני,אז דבי,אילן זרקתי לכם כפפה (לא,לא בובת כפפה חחחחח אני "בדרן") מקווה שתרימו אותה-אני כבר מנדב את עצמי.לסיום אני חייב לשתף אתכם בשיחה שהיתה לי לפני שנים עם אילן סביר שהריץ אז בהצלחה גדולה את "התחרות הגדולה בין הארנבת והצב" ועבד על העלאת "נסיך צפרדע",אני הגעתי בפעם המאתיים לדעתי לצפות בהצגה וכתמיד הגעתי שעתיים לפני והייתי הולך כשאילן כבר נכנס למכונית לאחר העמסה ו"מפריע" לו תוך כדי בשיחות,באחת השיחות הללו הוא סיפר לי שהוא לא מוכן לוותר,נדמה לי,לוועדת התקציב של אמנות לעם ואם אני טועה בועדה-סליחה,עברו שנים,שחשבו שזה שהוא כתב,ביים,הפיק,משחק,עושה תאורה והגברה,פועל במה ונהג גם יחד,לא מגיע לו לקבל שכר על כל תפקיד כזה,למה? הוא שאל,אם הייתי לוקח אנשים שיעשו את זה,הם לא היו מקבלים שכר? אז אם אני עושה את זה לבד מגיע לי עונש ואני אמור לעבוד בחינם??? אמר,עשה וצודק וכמו שעומרי אמר: חשוב לקחת בחשבון את היכולות ואת המגבלות ואני מוסיף לזכור שמגיע לכם וזה בסדר להרוויח מעבודתנו,עם כל שיגעוננו לנושא אנחנו גם עסק כלכלי וזו לא מילה גסה גם באמנות!!! דבי תצטער שהזמינה אותי להצטרף לאחר שתראה את המונולוג שכתבתי,שבת שלום לכולכם

דודו קרעת אותי מצחוק............הייתי חייבת ל

להרכיב משקפיים ....מה לא לימדו אותך סימני פיסוק, רווח בין המילים ......אבל קראתי ה................כל ואתם כולכם מה זה צודקים. כבר חשבתי לנסח את השאלה אחרת.....כי לא היו תגובות ועכשיו שבאתי להציץ התענגתי מתשובותיכם. מבחינתי אני קובעת מחירים שונים ואחד מחפה על השני. לגנים הצגה אחת מחיר X יקר ארבע הצגות מחיר X סביר 8 הצגות מחיר X זול יחסית המחיר לא כולל ימי שישי וחג -----[מחיר X יקר] זה לא הוגן שכמה גננות יקבעו הצגות להרבה ימי שישי ולשאר לא ישאר. כל מי שמזמינה 8 הצגות זכאית לשישי אחד+הורים במחיר מוזל. שבת שלום חבריי ברוכה הבאה לסמויה החדשה הישארי איתנו התפוח מוקדש לך

feyoula

New member
ואם יורשה לי להוסיף לרעיון שלך

שהוא דיי טוב לדעתי, כי מדי פעם נכנס לכאן מישהו ומתעניין במה נהוג לדרוש עבור כזה דבר או אחר, (כולל אותי:) אז בגלל שיש כאן כאלה שגם משתמשים או נעזרים בתיאטרון בובות ככלי חינוכי או טיפולי או שמעבירים סדנאות יצירה של בובות וכאלה אולי כדאי להוסיף למחירון גם סוגים של סדנאות ולא רק תיאטרוןן בובות פרונטלי... סתם למחשבה אם זה באמת יצא לפועל:) זה גם יעודד קיום וצמיחה של פעילויות כאלה שזה דבר נפלא כי הן מצוינות בלקרב אנשים לתחום (ואולי אף לרתום כמה בובנאים לעתיד). נ.ב ראוי לציין שאיני חס וחסה ושלום וחסה וכרפסה לא מזלזלת בתיאטרון פרונטלי!! שאין כמוהו! פשוט נראה לי שכשילד בונה לבד בובה ואז מתבונן בהצגה, פתאום החיבור שלו למה שקורה על הבמה תופס משמעות אחרת:) מניחה שתסכימו איתי על זה...

חגיתושששששששש לכבודך עזבתי הכל ונכנסתי../images/Emo6.gif

לא שכחתי אותך ................פשוט אהההההה...............
שכחתי אותך....
שנה טובה לך ולכל המישפוחה .......מתי את באה לבקר ולעבוד? את לא צריכה עוד זיקית?
חוזרת לים של עבודה אכנס מאוחר יותר אם ישאר לי זמן..... שנה טובה לכוווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווולם!!!! דבוש

לא נעלמתי ../images/Emo6.gif אני עובדת .......לפעמים...../images/Emo8.gif

תודה רבה על הדאגה .....אני נכנסת לפורום יום יום ומציצה .... לא תמיד כותבת אך תמיד פה.....
תודה דבי

למעלה