אני מחפש את משמעות החיים

hilabarak

New member
על פי תורות רוחניות, משמעות

החיים היא חווית החיים עצמה. בדיוק כמו שבמשחק המשמעות היא החוויה של המשחק עצמו. אחד חווה את החיים דרך עבדוה וטיולים בשבת ומשפחה וילדים. השני חווה חיי נזיר בהרי טיבט. השלישי חווה חיי רווקות במרכז ניו יורק וכך הלאה והלאה. החוכמה היא למצוא את החוויה המאימה לך. יש רק מילכוד אחד - החוק הראשון של ניוטון. כל כיוןן שתפנה אליו, יהיה לו כיוון נגדי. תבנה משפחה ויחסר לך החופש. תצא להימליה ויחסרו לך מנעמי העיר. תמצא עבודה עם מימוש וסיפוק ואתגר ויחסר לך השינוי של מציאת עבודה חדשה והתחלה חדשה. בקיצור החיים נועדו לחוות אותם, רק כל אדם חייב למצוא את האיזונים של עצמו, לעולם אסור להפעיל כוח רב מידי לכיוון אחד (כמובן ביחס לעצמך). בשביל האחד נזירות זה קיצוני מידי בשביל השני זה אפילו לא ההתחלה והוא עוד יגיע לסגפנות וצומות, מה שיתאים לאחד לא יתאים לשני. אחד ירגיש מאושר מקימה כל בוקר לעבודת אדמה והשני חייב להרגיש את רוח הים על פניו. ככל שתמצא את המרכז האישי שלך, את הדברים שיאזנו את התשוקות שלך, תוכל לחוות יותר את החיים שנועדו לך ואז לא תצטרך לשאול מהי משמעות החיים, פשוט תחייה אותם. המלצה שלי היא תמיד לחוות כמה שיותר, בדרך כלל אין חוויה שהורסת חוויה אחרת, שתי חוויות שנוגדות אחת את השנייה (קריאת הגות מעמיקה ב20:00 וצפייה בקומדיה ורמנטית טיפשית ב22:00) בדרך כלל יתרמו לך. אסור לזלזל בדברים הפשוטים, לא פעם חווית החיים בנויה דווקא מהם. יש פה דיון נוסף בדיוק על הנושא שהחלה westerngirl אתה יכול לעיין, יש שם הרחבה על הנושא, אם הכיוון תפס אותך.

הרמבם אמר שעדיף לא להיולד

יחד עם זה שאני לא מוצא משמעות לחיים, אני מעדיף לא להביא לעולם הזה שהוא גם ככה דפוק. ניראה לי שטובת הילד היא לא להיוולד. אם היו שואלים אותי לפני שנולדתי גם אני הייתי מעדיף לא להיוולד. עכשיו אני תקוע כאן.

hilabarak

New member
העולם לא דפוק כי עובדה שיש אנשים

שטוב להם בעולם. החוויה שלך היא דפוקה (לא יודע למה, אבל אם אתה טוען אז אני מאמין). אבל כדאי לך לדייק בטענה ולדבר על עצמך בלבד. אז תוכל להשאיר לעצמך פתח ללמוד מאלו שטוב להם איך הם עושים זאת, אבל אם תטען שהעולם דפוק תתקע בתוך הרגשה זו זמן רב, בזמן שאפשר לפעול בכל רגע נתון לצאת ממנה. אלא אם אתה נהנה מה"סבל" כי אז אנשים מתרכזים בך ובמה שעובר עלייך ותמיד נחמד להיות במרכז העולם. אם זה המקרה, רק תזכור שלאורך זמן אנשים מתעייפים ועוד כמה שנים אתה עלול להיתקע עם תפיסת העולם של "העולם דפוק .. הייתי מעדיף לא להיוולד", רק בלי קהל שומעים כי כולם כבר מגדלים ילדים ובונים קריירה ובאמת אין להם זמן להסתובב סביב ה"סבל" שלך.

מסכימה איתך קצת

בקשר להולדת ילדים..קצת יותר מידיי אגוצנטרי..כל פעם שיהיה להם רע אני ארגיש אשמה כי ילדתי אותם..אבל לא חייבים ללדת ילדים. גם אני הרבה פעמים מרגישה תקועה,אבל אני כבר השלמתי עם זה.אני חייה פה ואני לא מתכוונת להתאבד-כי החיים הרבה יותר מעניינים(אפילו אם לא ממש טוב בהם כל הזמן)מאשר המוות.המוות זה כלום.ואפילו הסבל עדיף על פניי המוות מבחינתי.וחוץ מיזה שלא כלכך גרוע,אפשר לעשות אחלה דברים. אין משמעות לחיים.למי אכפת ממשמעות?למה זה כלכך חשוב לכולם? אני ירדתי מהעניין הזה. כולנו תקועים כאן.בגלל זה חשוב לעשות טוב אחד לשני-ואפילו עד כדי כך שאם אתה מוצא אנשים שמבינים אותך כבר לא כ"כ רע לך.אבל אנשים שבאמת מבינים אותך.כי אתה עושה איתם ביחד דברים ואז פשוט טוב לך להיות איתם וזה כל מה שאתה צריך,או לפחות חלק מימה שאתה צריך. בנוסף לפי דעתי ליצירה של בני האדם מכל התחומים והסוגים יש לה ערך ומשמעות.תחשוב שבלי אדיסון לא היה חשמל!הוא המציא את זה! וחוץ מיזה,אם תסתכל על עצמך טוב טוב תדע שבטוח יש משהו אחד ואפילו קטן וזניח שאתה רוצה.לך על המשהו הזה ואז תרגיש טוב.

nehud

New member
החיים כמו שרואים אותם וכמו שעושים..

אותם !!! הגיע הזמן להחליף עמדת תצפית באהבה אהוד

ספי אחד

New member
לא!

אף אחד לא יכול לגלות לך מהי משמעות החיים, משתי סיבות עקרוניות: 1. אף אחד לא יודע באמת מהי משמעות החיים, אלא לגביו בלבד. 2. את משמעות החיים האישית רק אתה יכול לגלות לעצמך. אם זו אמת אוניברסלית שאתה מבקש, היא עדיין לא נמצאה, אבל ברוך הבא, אתה בפורום הנכון! שאל שאלות, זו הדרך למצוא דרך. זו לא חוכמה גדולה לשאול שאלה כל כך גדולה. תנסה לנסח לעצמך שאלות ביניים, תוכל להתחיל לדוגמא בכיוון מה שאמרת על הבאת ילד לעולם. או במציאת שאלה נכונה שתוכל לעזור לך למקם את הגישה שלך ביחס לחיים, לפני שמדברים על דור המשך... אגב, טיפ קטן שהולך ומסתמן כנכון- הדרך משלמת בעד הדרך. אולי אין בכלל אמת אחת, ועצם התהליך למציאת תשובה הוא התשובה. אל תחליט שאין משמעות ואין סיבה להביא ילד לעולם מבלי שבאמת חקרת ובדקת אפשרויות שיובילו אותך למשמעות. הקביעות שקבעת לגיטימיות, אולם רק בפי מי שבאמת חקר את כל האפשרויות. האם אתה יכול לומר שבאמת כיסית את כולן?...

kant1

New member
משמעות אובייקטיבית

אין ואולם סובייקטיבית , כזו אותה אתה מייצר , ישנה אני יכול להמליץ על כמה דברים לקריאה בנושא ספריו של ויקטור פרנקל ( שיטת הלוגותרפיה ) כגון האדם מחפש משמעות ספרות פילוסופית אקזי' - סארטר , קאמי , ניטשה מקווה שיהיו לך לעזר

למעלה