אני מחפש בדחיפות אתר אשר מאגד

Chocoholic

New member
יש כמה

אבל אני לא מכיר אחד שמכיל את כולם או רובם. כנס לכאן וגש ל Song Analysis למטה, יש שם כמה אתרים טובים. The Anotated Bob Dylan הוא חביב, יכול להיות שתמצא כמה שירים ב wikipedia. בפורום יש ניתוחים (בעברית) לכמה שירים, זה נמצא בקישורים בקטגוריית "שירים".

אני מחפש ניתוחים לשני שירים ספציפית

ALL ALONG THE WATCHTOWER FREEWHEELIN תודה על כל העזרה:)

Chocoholic

New member
השני שכתבת

הוא לא שיר אלא אלבום שלם - 'The Freewheelin' Bob Dylan'. All Along The Watchtower הוא אגוז קשה... ההסכמה הכללית היא שזה פירוש של דילן לאירוע בתנ"ך, ניתן למצוא בשיר בעיקר הקבלות לתנ"ך ולברית החדשה. הנה אתר, ועוד אחד, וזה מויקיפדיה. וגם כאן: http://www.geocities.com/temptations_page/DylGuide.html#allalong

עלהמצפה

New member
All Along

יש בשיר דו-שיח בין שתי דמויות: הג'וקר והגנב. אני מתעב את הפרשנים הנוצריים הרואים בשיר שיח בין דילן לישו או אלוהים אבל אי-אפשר להתעלם מהקשר לספר ישעיהו. דילן אינו יודע עברית ולתנ"ך אין תרגום קנוני לאנגלית אלא יש מספר גירסאות.את השיר כתב דילן בשנת 1967 כאשר גר בוודסטוק. בביוגרפיה של רוברט שלטון (עמוד 389) מסופר שלדילן היה תנ"ך ענקי על דוכן מעץ בחדר העבודה שלו. השיר שואב מספר ישעיהו בעיקר מפרק כ"א. קודם כל ה - watchtowerמופיע בטקסט האנגלי כתרגום לשתי מילים שונות בעברית: מצפה וצפית! (שוב, זה שונה בגירסאות שונות של התרגומים). למשל, פסוק ה' , "ערוך השולחן צפה הצפית..." מתורגם באחת הגירסאות כמשהו כמו:Set the table watch on the watchtower..." אבל בגירסאות אחרת של תרגומים וגם פרשנויות המילה צפית נתפסת כמפת שולחן או אפילו כמנורה...המילה watchtower מופיעה כתרגום למילה מצפה בכל הגירסאות שבדקתי. פסוק 8: "ויקרא אריה על מצפה אדוני אנוכי עומד תמיד יומם ועל משמרתי אנוכי ניצב כל הלילות" ,"..." מתורגם כ: "And he cried as a lion: Upon the watch-tower O lord..." אם תדוק בפרק זה וגם בפרקים הסמוכים מתצא רמזים להרבה דברים בשיר. למשל: barefoot servant מופיע בפרק כ' פסוק 3: "ויאמר יהוה כאשר הלך עבדי ישעיהו ערום ויחף שלש שנים..." והאנגלית: "And the Lord said: Like as my servant Isaiah hath walked naked and barefoot..." אתה מוצא שם את "הבוגד בוגד והשודד שודד" (הג'וקר והגנב?) ובכלל אוירה שמזכירה מאד את שירו של דילן: "על כן מלאו מותני חלחלה צירים אחזוני כצירי יולדה נעויתי משמוע נבהלתי מראות. תעה לבבי פלצות בעתתני את נשף חשקי שם לי לחרדה..." אולי אפילו חתול הבר הוא רמז לאריה המופיע בפרק? אני רואה בשיר דו-שיח של שני קולות פנימיים אצל דילן המרגיש כאילו אנשי עסקים מוציאים לו את המיץ והלחץ מהקהל מוביל אותו לתהום אבל הקול השני אומר לו שזה לא גורלו והוא יוכל להתגבר ולהמשיך. אני אוהב מה שכתב שלטון בעמוד 374 בביוגרפיה כי סביר להניח שתאונת האופנוע הצילה את חייו של דילן כיוון שהיא כפתה עליו פסק זמן אחרת היה ממשיך במדרון אליו נפלו הנדריקס, ג'ופלין ואחרים.

Chocoholic

New member
מעניין אם יש סיבה

שהוא מסיים כמעט כל הופעה שלו בשיר הזה.

למעלה