אני מחפש המלצה לחכת רולר...

• פותח הנושא obb
  • פורסם בתאריך

obb

New member
אני מחפש המלצה לחכת רולר...

היי,עד עכשיו דגתי אם בוס ואני רוצה לעבור לרולר.המטרה שלי זה דייג של פיתיונות כמו גמברי סבידה וכו וגם חי לפעמים. על איזה מקל ורולר אתם ממליצים לי וכמה זה אמור לעלות? ואולי מישהו יודע אם יש דייג לחופי הקריות כמו בחוף הצפוני של קריית ים/חיים ? ואיך בעכו אני מגיע לצינור כדאי לדוג? בתודה ,אסף בן בסט

akajo

New member
רולר טוב

במצב הזה הייתי ממליץ על 380 OKUMA, יש לו 3 לאגרים (2 בציר הידית ואחד בציר התוף), יחס 4.5, תוף גדול, גוף מתכת, משקל נמוך, אמינות ומחיר מתחת ל-150 ש"ח.

אוריא

New member
יש בעיה קלה בשאלה שלך.

לדעתי יש בעיה קלה בשאלה. אתה מבקש מקל שהוא גם וגם וגם וגם. לעניות דעתי אם יש לך ציוד כלשהו הוא רלוונטי לקנית הציוד החדש. כלומר עם יש לך חכת 4 מטר טלסקופית חזקה - היא יכולה להיות מקל לדיג חי, והחכה החדשה תהיה יותר עדינה. אפשר גם להיפך. בכל מקרה אני חושב שחכה חדשה (שניה או שלישית) צריכה כבר להיות מיועדת לסוג דייג אחד ספציפי. כלומר אתה מתחיל להרכיב לך אוסף של ציוד או של חכות. כל חכה והיעוד שלה. אתה "צריך" חכה לחי ז´ז´ור פתיונות בוס וכולי. בכל מצב נתון תוכל לשלוף את הציוד הנכון ולעבוד בן אדם. אין צורך כמובן לקנות ולבזבז כסף כמו מטורף ובבת אחת. אבל אם כבר קונים כדאי לתכנן לדעתי. קצת התמקצעות לא הזיקה לאף אחד. מה אתם חושבים? כתוב לנו מה יש לך ונוכל להתיחס יותר. וכתוב לנו גם אם יש לך משהו על הכוונת.

obb

New member
אז ככה...

יש לי שני בוסים אחד קרבון 4 מטר ואחד פיבר 5 מ´ יש לי מקל רולר קצר מידיי לדעתי של 1.8 מטר שהוא חזק אך יותר מתאים לדייג במיים מתוקים (פיתיונות שנראים כמו זבובים שאבא שלי דג איתם בארה"ב) ולא לים . היה לי רולר טוב מאוד שאין לי מושג איפה הוא וגם הוא מתאים יותר למתוקים. עכשיו... אם זה או זה או זה אז אני אלך על מקל שמתאים לדייג פיתיונות כמו סבידה,קלמרי תולעים וכו.. אז אשמח אם תתנו חוות דעת תודה מראש,אסף

כמה המלצות

א. אז כמו שנאמר כבר רולר נחמד ומספיק טוב הינו אוקומה בי סי 380 ברמת מחיר של כ150 שקל באם תרצה או תוכל לשפר קצת אותו רולר בי סי 380 מיטל ברמת מחיר של כ230 שקל.. לגבי מקלות.. יש כיום מקלות ד א ם יבואן בכר שלמה המקל ירוק אורכים מומלצים. 4 מטר. מקל פיבר קל נוח . משקולת הנפה עד 250 גרם קצה מלא אותה חברה מיצרת מקל דומה צבע בורדו אורך 4.2 משקולת הנפה עד 300 גרם המקל הירוק הינו צר קצת יותר ובעיני נול יותר לזריקות גם לחי וגם לפתיון עומד.. ברמת מקל של כ4 מטר ניתן לזרזר לא רע בכלל.. אפשרות אחרת.. מקל מיצל. בשם נדיר.. אורך 390 הנפת משקולת עד 250 מקל צר ארוך בקיפול אך נוח לעבודה.. אגה רמת המקלות בערך כ150 עד 170 שקלים מקלות קצת יותר יקרים תוכל למצא של דאיווה... דואל.. שקספיר.. סילסטאר מעבר לכך יש מקלות קרבון.. גרפיט.. קבלר.. טיטניום.. וכד" אך כאן המחיר מתחיל להרקיע שחקים.. נ.ב באם תעיין ברשימת החנויות כאן תוכל גם לזכות בהנחות הניתנות לחברי הפורום.. וכך תוכל לחסוך קצת כסף ואו לשדרג את רמת הקניה.. ב ה צ ל ח ה בדייג..

ממליץ לך על המקל שלי ../images/Emo26.gif

מקל Daiwa מסדרת Black Widow. אורכו 3.5 מטרים (ובכך יכול להתאים גם לצורכי ז´רז´ור), גמיש במידה הנחוצה, מפיברגלאס אך קל מספיק ונוח, משקולות הנפה עד 300 גרם (!), אחיזה נוחה וצבע שחור. הקצה הוא בצבע כתום, אינני יודע אם זה אומר שהוא מלא. מחירו: 150 שקלים בערך. קניתי אותו ביחד עם הרולר ולכן אינני זוכר במדויק את מחיר המקל בנפרד, אך הוא סובב את איזור ה 150 שקלים. נקנה אצל עזרא, רחוב פינסקר 2 ת"א, יבואן Daiwa. איכות של Daiwa, מחיר מצוין, ומשרת אותי ללא שום תקלות ובעיות עד היום. אם מעניין אותך, הרולר שקניתי עם המקל הוא רולר של חברת Luna (חברת-בת של Okuma) עם טכנולוגיית ה Line-Winder של Okuma. יחס סיבוב של 4.5:1, מחזיק 270 מטרים של חוט 0.50 (חוט 0.40 יספיק ותוכל להכניס עוד כ-40-60 מטרים של חוט). גם הוא משרת אותי כהלכה ללא כל בעיות. אם ברצונך לז´רז´ר, ישנם רולרים טובים יותר ויקרים יותר. מחירו: כ 150 שקלים, גם כן אצל עזרא.

למעלה