אני מחפש מקורות בעברית, ואין לי מושג איפה

eshco

New member
אני מחפש מקורות בעברית, ואין לי מושג איפה

אני סטודנט שלומד בחו"ל. לצורך התיזה שלי אני מעוניין לחפש מקורות בעברית, אבל אין לי מושג איך עושים דבר כזה. נושא התיזה שלי הוא במחירי העברה ומיסוי בינלאומי, האם ישנו איזה כתב עת בעברית שאוכל למצוא בו מאמרים בנושא. איך אני מוצא? תודה מראש

Aeroguy

New member
אם אתה בחו"ל... למה אתה צריך מקורות בעברית?

האם אתה מחפש מאמרים ספציפים על ישראל? אני בטוח שתוכל למצוא כאלה גם באנגלית...

eshco

New member
כי הבנתי שישראלים די מתמצאים בתחום

מקורות באנגלית ובגרמנית יש לי, ומהמקורות הסקתי, ע"פ שמות הכותבים, שחלק גדול מהם הם ישראלים/יהודים. ולכן יש לי הרגשה שהמחקר האקדמי בתחום בארץ ובעברית הוא מפותח מאד באופן יחסי ושקיים דיון אקדמי פורה בעניין, דווקא בעברית. הנושא הוא לא ספציפי על ישראל.

mummy

New member
גם אם הם אכן ישראליים רוב הסיכוי שהם מפרסמים

באנגלית. פרסומים בעברית נחשבים הרבה פחות יוקרתיים, וגם אין הרבה מקומות לפרסם בהם ביחס למה שיש באנגלית. לא הייתי מתאמצת להשיג באופן כללי כתבי עת בעברית בשביל זה, אלא אם יש לך הפנייה ספציפית. בשביל זה, אתה יכול לנסות להגיע לאתרים/בלוגים/עמודי-בית של החוקרים האלו (גוגל לפי השם שלהם) ולראות שם את רשימת הפרסומים שלהם וממנה להמשיך לחפש פריטים באופן ממוקד. אני משוכנעת שמיעוט הפריטים יהיו בעברית, או בוא נגיד שאהיה מאד מאד מופתעת אם לא.

../images/Emo45.gif להתסתכל בעמודי הבית של החוקרים

ולחפש את קורות החיים שלהם באינטרנט. ואם יש שם איזה מאמר שאין לך יכולת להשיג (כמו נניח מאמר שהוכן לכנס) - לבקש אותם ולהראות התעניינות, זאת גם דרך מצויינת ליצור קשר ראשוני עם אותם חוקרים.

למעלה