אני מחפש משהו שראיתי בפירוש של רשי

orange2006

New member
אני מחפש משהו שראיתי בפירוש של רשי

ואני לא מוצא אותו משהו שמדבר על סלם בלי ואו שמובא בזוהר הקדוש על גימטריא של המילה אני כמעט בטוח שראיתי את זה ברשי אבל אני לא מוצא נדמה לי שזה בפרשה האחרונה או הפרשה הבאה תודה לעוזרים

mgb

New member
אולי הכוונה לבעל הטורים?

בס"ד ,סלם בגימטריא זה כסא הכבוד, ,סולם בגימטריא קול; שקול תפלת הצדיקים הוא סלם למלאכים לעלות בו, וכן עלה המלאך בלהב הקרבן והתפלה היא העבודה, לכך כל מי שמתכוין בתפלתו הסלם שלם בשליבותיו ויכולים לעלות בו, , סולם בגימטריא ממון ובגימטריא עוני כי זה ישפיל וזה ירים, סלם אותיות סמל שהראהו האיך בניו עובדים עבודה זרה, , והנה סלםבגימטריא וקץ שהראהו קיצי הגליות, ,סלם בגימטריא סיני שהראהו מעמד הר סיני, סולם מצב, בגימטריא מרכבו, מצב, ג', הכא, ואידך אלון מוצב אשר בשכם (שופטים ט; ו), וצרתי עליך מוצב (ישעיה כט; ג), שהראהו ביאת הארץ; היינו מוצב אשר בשכם; שאותו מקום כבשו תחלה, והגלות ממנה; היינו וצרתי עליך מוצב, , סלם אותיות למס, שרמז לו הגלות, ורמז לו הקרבנות, והנה סלם מצב , בגימטריא הכבש, ארצה, רמז למזבח אדמה, וראשו מגיע השמימה, רמז לריח הקרבנות שעולה לשמים, ד"א והנה סלם, בגימטריא וזהו מזבח העולה, בברכה

orange2006

New member
אממ מוזר כי

אני קורא רק רשי אז... אולי קראתי באיזה עלון והתבלבלתי בכל אופן נראה לי שהתכוונתי לסיני תודה לך :)

למעלה