אני מחפש פירוש/משמעות לשורה/ות בשיר

FronT

New member
אני מחפש פירוש/משמעות לשורה/ות בשיר

Wish you were here יש שם את הקטע שהוא אומר : "We're just two lost souls swimming in a fish boul, year after year running over the same old ground. what have we found ? the same old fears wish you were here." מישהו יודע להסביר את המשמעות של זה ? כשהוא אומר WE למי הוא מתכוון... ועל איזה פחדים הוא מדבר ?? על מה הוא מדבר כאן בכלל ?

One Echoe

New member
תשובה חלקית.

השיר מדבר, בגדול-על הגעגועים לסיד בארט, חבר ילדותם וחברם ללהקה שפיתח בעיות נפשיות עקב שימוש בסמים. להסביר את השיר בפרט, אני לא יודע. אולי את הבית הראשון כן, אבל לא את הבית השני. אז כך שאני מצטרף לשאלה.

tziftzifit

New member
one of waters' best lines

i'll give a full reply when I manage to put Hebrew into this &^%$ computer.

אם כבר אז שימו לב לזה

did u exchange a walk on part in the war for a lead role in a cage..אני ישר נזכר בסדאם חוסיין במערה.. סתם סתם אבל יש בזה משה, תודו חחחחח

soft light

New member
פירוש

WISH YOU WERE HERE, בגדול, מדבר על סיד בארט, הגיטריסט הקודם של הלהקה אשר "הועף" מהלהקה עקב התמכרות קשה לסמים שהובילה לטירוף ושיגעון. ההתנתקות של חברי הלהקה מסיד בארט גרמה לטראומה רצינית לרוג'ר ווטרס וחבריו והאלבום הזה היווה מעין קינה/געגועים/חמלה לסיד בארט. לגבי הטקסט שכתבת, אני אתרגם לעברית: "אנחנו (מתכוון לסיד בארט ורוג'ר ווטרס) רק 2 נשמות אבודות השוחות באקווריום, שנה אחרי שנה, רצים סביב אותה אדמה, ומה מצאנו? אותם פחדים ישנים, הלוואי והיית כאן..."

weird dust

New member
סיד בארט היה יותר מהגיטריסט

הוא גם היה הדמות המובילה של הלהקה הוא היה כותב את רוב השירים של הפינק פלויד והוא גם שר. ולפי דעתי כל הקטע הזה שהוא הלך גרם לשריטה עמוקה בחברי הלהקה ככה שבכל דיסק אחריו יש איזכור או קשר לסיד, שימו לב לעיניין.

emmily plays

New member
תרגום קונספטואלי

כלומר יותר ממילולי. השיר אכן מדבר על הגעגועים לסיד בארט, שהיה דמות מובילה בלהקה , וחבר ודמות נערצת על רוג'ר ווטרס, שגם גדל איתו כילד בקיימברידג'. הכוונה היא שהם כמו שתי נשמות אבודות המסתובבות במעגלים כמו דגים באקווריום, "הולכים על אותה אדמה" פירושו שהם כל הזמן תקועים באותה סיטואציה. האקווריום הוא משהו מעגלי , כמו שדגים שוחים באקווריום במעגלים, אבל הוא גם שקוף והוא ביטוי בשפה האנגלית ללהיות חשופים לעיני כולם (למשל תוכניות ריאליטי מכונות גם תוכניות אקוואריום כי המשתתפים שם נמצאים בבית שבו הקירות כביכול "שקופים" מכיוון שאפשר להציץ ולראות מה הם עושים) רוג'ר מרגיש שהגעגועים שלו לסיד הם איכשהוא בעין המצלמה ומול התקשורת.. but maybe I'm just streching thr metaphore here...

amitexc

New member
למה נתקעם במושג אקווריום

שאתם אומרים אקווריום זה נשמע משהו גדול אני דווקא מדמיין קערה(BOWL)דגים קטנה ועגולה שבה הדגים שוחים הולך ושוב על אותה הדרך מבלי להתקדם. ושוב לפי דעתי אפשר לראות מה הפחד של ווטרס בTIME . הוא מפחד להיות תקוע באותו מקום ולהחמיץ את יריית הפתיחה ולא לסיים את המירוץ מאחר שהאדם הוא לא כמו השמש ורק מזדקן ובסופו של דבר מת. ולגביי הפחדים אין לי דעה כלכך אבל לפי דעתי מדובר בפחדים שקיימים אצל כל סלברטאי שגורמים לו להגיע לסמים או מצד שני לפחדים אשר מובילים סמיי ההזיה שגורמים לטירוף עקב אותם פחדים שהמשתמשים נקלעיים אליהם.

למעלה