אני מחפש רו"ח בתשלום אבל התשובות סותרות, אשמח לעזרתכם

0ri 0r

New member
אני מחפש רו"ח בתשלום אבל התשובות סותרות, אשמח לעזרתכם

ביקשתי לשלם לרו"ח עבור שעת ייעוץ לטובת מספר הבהרות, נפגשנו, הרו"ח ענה באריכות וסירב לקבל תשלום,
אמר שהוא לא גובה עבור הפגישה וישמח אם בהמשך אבחר להיות לקוח שלו, התעקשתי לשלם (מפאת כיבוד זמנו), הוא ביקש שלא.
חלק מתשובותיו לא הרגישו לי בנוח לאור מידע שקראתי כאן בפורום, נפגשתי עם רו"ח נוסף והסיפור חזר על עצמו.
לתדהמתי יש תשובות סותרות בין שני רואי החשבון! למרות שתיארתי להם את אותםה דברים (אפילו קראתי מתוך דף שהכנתי)
לעניות דעתי מדובר בשאלות מאוד בסיסיות, אבל אפילו גם כאן בפורום נתקלתי בתשובות סותרות, לכן החלטתי לשלם עבור ייעוץ פנים מול פנים,
אבל גם לאחר שני מפגשים כאלו, עדיין אין בידי תשובות לשאלות בסיסיות, אלא סתירות, מאוד הופתעתי.

אשמח אם מישהו יוכל לענות על ארבע סוגיות בסיסיות מאוד (לעניות דעתי) כאן בפורום, ע"מ שיהיה סדר במחשבותי, אלו הסוגיות הסותרות,
אשמח גם לקבל מספר טלפון או המלצה על רו"ח במסר פרטי, אבל לפני עוד מפגש שאולי עוד יותר יבלבל אותי, אני מעדיף לקרוא כאן בפורום את התשובות.

1. מועד רישום בספרים - שאלה הכי בסיסית לטעמי
כאשר מנפיקים חשבונית מס, ולאחר כ 10 ימים (לדוגמא) מקבלים תשלום ומנפיקים קבלה, מתי צריך לכתוב בספר תקבולים ותשלומים את התנועה/הכנסה?
רו"ח אחד אמר שבספר כותבים כאשר מנפיקים את חשבונית המס, רו"ח שני אמר כאשר מקבלים את התשלום,
ואפילו כאן בפורום היה דיון בנושא עם חילוקי דיעות או טעות שתוקנה, ועדיין לא הבנתי.
אם יש אסמכתא לנושא, אשמח לקרוא, חיפשתי בהוראות ניהול ספרים ולא מצאתי (או לא הבנתי)

2. יומן רופא
האם רופא (שכיר ועצמאי) שאינו מקבל מטופלים, אבל מבצע עבודה רפואית (לא יעוץ כללי), לדוגמא: כותב פענוחי בדיקות מהבית דרך המחשב,
האם הוא צריך לנהל יומן רופא (במקום ספר תקבולים ותשלומים) או שלא?
רו"ח אחד אמר שהוא חייב לנהל יומן רופא גם אם הוא לא מקבל מטופלים (אבל בתנאי שהוא מבצע עבודה רפואית), והרו"ח השני אמר שממש לא.
אשמח לשמוע דעתם, וחשוב יותר, לקבל לינק לאסמכתא לתשובה, מכיוון שגם כאשר קראתי בעצמי את החלק בחוק, לא מצאתי תשובה

3. ספר הזמנות
אם אני אחליט להפיק חשבונית עסקה ורק לאחר קבלת התשלום להפיק חשבונית מס/קבלה אני אצטרך לנהל ספר הזמנות,
אבל רו"ח אחד אמר שאם כל הלקוחות שלי יהיו לקוחות שמולם יהיה לי חוזה/הסכם חתום, קרי, לא לקוחות מזדמנים, אין צורך בספר הזמנות,
ורו"ח שני אמר שגם אם יהיו לי לקוחות מזדמנים (כלומר, ללא חוזה/הסכם) אני לא אצטרך ספר הזמנות.

4. ביטוח לאומי ומס בריאות (זה דווקא אולי עניין של העדפה ושיקול דעת)
בפתיחת התיק בביטוח לאומי הצהרתי על הכנסה צפוייה כעצמאי של 6,000 ש"ח בחודש, ברור לי שזה גבולי,
ובחרתי באופן מודע כן לשלם ביטוח לאומי ומס בריאות כל חודש ע"מ להיות מבוטח גם בעבודתי כעצמאי.
רו"ח אחד אמר לי שכדאי לשלוח תיקון (כעת או בעוד מספר חודשים) ולבקש ביטול של התשלום, מתוך סיכוי שאולי בחישוב שנתי לא אגיע למינימום,
מכיוון שאם בכל מקרה אשלם בכל חודש, ובחישוב שנתי לא אגיע למינימום, אין החזר כספי.
רו"ח שני אמר שגם אם קיים סיכוי שאולי בסוף לא אגיע למינימום, כעת נראה שכן אגיע, וכדאי לי להמשיך לשלם ולהיות מבוטח.

אשמח לקרוא תשובתכם, ולאחר מכן לקבל את פרטיכם בהודעה פרטית (במידה ואתם רו"ח).

מחפש רו"ח תשובות סותרות

מועד רישום
בהוראת ניהול ספרים אין דרישה מרופא לנהל ספר תקבולים ותשלומים, אולם אלה שחייבים בספר זה, מופיע בפרק ג שהרישום הוא רק לאחר קבלת התקבול ולא לאחר הוצאת חשבונית.
יומן רופא
בהוראה לרופא מופיע שהרישום ביומן הרופא ייעשה כדלהלן : 1 עם קבלתו לטיפול, ולכך במקרה שלך שאתה לא מקבל את החולים לטיפול אין חובת יומן עליך .
ספר הזמנות
אין שום חובה עליך לנהל ספר הזמנות, לא מופיע חיוב על רופאים.
ביטוח לאומי ומס בריאות
לא ברור השאלה, כשתפנה אלי אשמח לענות לך בצורה מקצועית.

על כל שאלה נוספת אתה מוזמן לפנות אלי
מאיר יועץ מס 0504176035

0ri 0r

New member
לדעתי לא מדוייק

מועד רישום
אולי אין דרישה לנהל ספר תקבולים, אבל יש דרישה לנהל יומן רופא (שזו סוגיה בפני עצמה), אך כך או כך, צריך לנהל או יומן רופא או ספר תקבולים ותשלומים,
והשאלה היא מתי צריך לכתוב בספר, כאשר מנפיקים חשבונית מס או כאשר מקבלים את הקבלה,
ואני לא מצליח להבין מדוע אני מקבל תשובות סותרות מרואי חשבון שונים,
עבור שאלה כ"כ בסיסית לדעתי

תוכל בבקשה לציין באיזה סעיף בדיוק כתוב שהרישום בפרק הוא לאחר קבלת התקבול? (כאשר מרא שמנפיקים חשבונים מס)

יומן רופא
כתבו בפורום באופן מפורש שאם העבודה היא של רופא (לא יועץ), אז גם ללא מטופלים צריך יומן רופא, ולכן קניתי יומן רופא

תוכל בבקשה להפנות אותי לחלק הרלוונטי בחוק כדי שאקרא?

ספר הזמנות
הוא לא מופיע ספציפית עבור רופאים, אבל הוא בהחלט מופיע עבור כל מי שמספק שירותים (ובכללם רופאים, מן הסתם), ראה כאן:
http://www.caspit.biz/Article.aspx?id=20

ביטוח לאומי ומס בריאות
כאשר נמצאים עד הגבול שבין עצמאי לבין עצמאי שאינו עונה על ההגדרה,
האם להצהיר על סכום שיחייב אותי לשלם (ולהיות מבוטח), או שלא.
במיודח לאור העובדה שאם אשלם כל השנה, אך בסיכום השנתי לא אגיע למינימום (כ 56,000 ש"ח בשנה), לא אקבל החזר (בניגוע למקדמות מס לדוגמא).

לא צריך לסבך

זה נראה שעזבת את הרפואה, והסבת את המקצוע, אם אכן אתה מעוניין בייעוץ מקצועי, תסתמך על יועץ המס שלך, הפלפולים מיותרים

0ri 0r

New member
אין כאן שום פלפולים, זה מאוד פשוט, להלן:

1. רישום בהנפקת חשבונית מס או קבלת התשלום - מה האסמכתא לנושא (היכן כתוב)?
2. יומן רופא - כן או לא? כיצד יתכן שכל רו"ח כותב משהו אחר? מה האסמכתא לנושא?
3. ספר הזמנות - שלחתי לך לינק עם הסבר, התעלמת.
4. ביטוח לאומי - הסברתי מדוע טעית ואני לא אקבל החזר, התעלמת.

0ri 0r

New member
הבעיה היא שאנחנו כ 8 רופאים שמחפשים רו"ח אבל זו בעיה.

אנחנו כ 8 רופאים בערך באותו הסטטוס, כולנו מתחילים לעבוד גם עצמאים,
אני הראשון שכבר פתח את התיקים ומתחיל לעבוד, השאר יעשו זאת בשבועות הקרובים,
ומכיון שאני הראשון, כולם יעשו את מה שאני עושה יעבדו עם רואה החשבון שאני אבחר, ולכן חשוב לי גם להבין וגם לבחור נכון

התחלתי משאלות בפורום, לאחר מכן הבנתי שלא בטוח שכדאי שאנהל זאת לבד ועדיף בעל מקצוע שזו מומחיותו,
אז חיפשתי אחד כזה, והלכתי לשתי פגישות, אך יצאתי עם יותר שאלות מלפני כן

אני בהחלט מבין שתתכן שונות בפרשנות ויתכנו גישות שונות ואף חילוקי דיעות מקצועיים, וזה לגיטימי,
אבל לא נשמע לי סביר לקבל תשובות סותרות עבור השאלות הבסיסיות ביותר,
לא מדובר על חברה בע"מ עם מחזור של מאות מיליונים, תכנוני מס אגרסיבים וכו'.

לדוגמא, האם צריך לכתוב בספרים כאשר מנפיקים חשבונית מס או מאוחר יותר, כאשר מקבלים קבלה, זו שאלה כ"כ בסיסית, שלא ברור לי כיצד ניתן לחלוק על התשובה.

לכן מה שאני מנסה לעשות כעת הוא גם לנסות לאתר רואה חשבון עבור כולנו דרך הפורומים, אבל לפחות אחד שיתן לי אסמכתאות לתשובותיו,
כדי שאוכל ברמה המינימלית לוודא שהוא לא טועה, ולאחר מכן אוכל לעבוד עמו בעיניים עצומות.

אלו הנושאים שאני עדיין מחפש עבורן אסמכתא.

כאשר מנפיקים חשבונית מס, ולאחר כ 10 ימים (לדוגמא) מקבלים תשלום ומנפיקים קבלה, מתי צריך לכתוב בספר תקבולים ותשלומים את התנועה/הכנסה?
רו"ח אחד אמר שבספר כותבים כאשר מנפיקים את חשבונית המס, רו"ח שני אמר כאשר מקבלים את התשלום,
ואפילו כאן בפורום היה דיון בנושא עם חילוקי דיעות או טעות שתוקנה, ועדיין לא הבנתי.
אם יש אסמכתא לנושא, אשמח לקרוא, חיפשתי בהוראות ניהול ספרים ולא מצאתי (או לא הבנתי)

2. יומן רופא
האם רופא (שכיר ועצמאי) שאינו מקבל מטופלים, אבל מבצע עבודה רפואית (לא יעוץ כללי), לדוגמא: כותב פענוחי בדיקות מהבית דרך המחשב,
רו"ח אחד אמר שהוא חייב לנהל יומן רופא גם אם הוא לא מקבל מטופלים (אבל בתנאי שהוא מבצע עבודה רפואית), והרו"ח השני אמר שממש לא.
אשמח לשמוע דעתם, וחשוב יותר, לקבל לינק לאסמכתא לתשובה, מכיוון שגם כאשר קראתי בעצמי את החלק בחוק, לא מצאתי תשובה

3. ספר הזמנות
אם אני אחליט להפיק חשבונית עסקה ורק לאחר קבלת התשלום להפיק חשבונית מס/קבלה אני אצטרך לנהל ספר הזמנות,
אבל רו"ח אחד אמר שאם כל הלקוחות שלי יהיו לקוחות שמולם יהיה לי חוזה/הסכם חתום, קרי, לא לקוחות מזדמנים, אין צורך בספר הזמנות,
ורו"ח שני אמר שגם אם יהיו לי לקוחות מזדמנים (כלומר, ללא חוזה/הסכם) אני לא אצטרך ספר הזמנות.

4. ביטוח לאומי ומס בריאות (זה דווקא אולי עניין של העדפה ושיקול דעת)
בפתיחת התיק בביטוח לאומי הצהרתי על הכנסה צפוייה כעצמאי של 6,000 ש"ח בחודש, ברור לי שזה גבולי,
ובחרתי באופן מודע כן לשלם ביטוח לאומי ומס בריאות כל חודש ע"מ להיות מבוטח גם בעבודתי כעצמאי.
רו"ח אחד אמר לי שכדאי לשלוח תיקון (כעת או בעוד מספר חודשים) ולבקש ביטול של התשלום, מתוך סיכוי שאולי בחישוב שנתי לא אגיע למינימום,
מכיוון שאם בכל מקרה אשלם בכל חודש, ובחישוב שנתי לא אגיע למינימום, אין החזר כספי.
רו"ח שני אמר שגם אם קיים סיכוי שאולי בסוף לא אגיע למינימום, כעת נראה שכן אגיע, וכדאי לי להמשיך לשלם ולהיות מבוטח.

מענה חשבונאי-מיסויי-קבוצת רופאים

רופא יקר
היות ואיני רואה בפורום את תגובתי הראשונה,מגיב בשנית.
אכן ,לרופאים יוחדו כללי דיווח
אשמח להעביר אליך במייל מאמרים תמציתיים אשר כתבנו לקהל הרופאים בדיוק בסוגיות אשר העלית ואשר מאוד שכיחות אצל רופאים
אגב,המאמרים פורסמו לקהל הרופאים בפורטל רשת רפואה MEDNET במדור רפואה עסקית וכן דוורו לרופאים באמצעות הר"י.
במהלך חודש מרץ אנו מעבירים יום עיון לרופאים בסוגיות מיסוי וכן קורס לרופאים העוסק בהקמה וניהול מרפאה פרטית (בהיבטים של מיסוי,פיננסים,חסכון פנסיוני ושיווק).
אנו משרד רואי חשבון המתמחה ברופאים
מוזמן להתקשר
ארז כהן,רו"ח 052.2462940

או למעשה, מהי רפואה עסקית ?

אמנם רופא משתייך לקבוצת בעלי המקצועות החפשיים אך למעשה זהו הקשר היחידי שלו אליה.
בשונה ממרבית בעלי המקצועות החופשיים,מסלול הבשלתו המקצועית של רופא נע בין 8-12 שנה.
במהלך תקופה זו רמת ההשתכרות שלו נמוכה יחסית,רמת ההכשרה והידע הפיננסי,עסקי אשר קיבל ו/או רכש הנה נמוכה מאוד אם בכלל בהשוואה לזו אשר כל בעל מקצוע חופשי אחר קיבל במסגרת לימודיו
בגיל 40,הנקודה בה רופא ממוצע מתחיל את צעדיו העיסקיים קיים פער צבירה פיננסית של 1.1 מליון שקל בינו לבין מקבילו הטיפוסי בקבוצה אליה הוא משתייך "בעלי מקצוע חופשי".
במשולש תעסוקה טיפוסי של ציבורי/קהילתי/פרטי- מוצא עצמו הרופא נדרש לידע וכלים עסקיים/פיננסיים בתדירות גבוהה מאוד.
רמת הפניות העסקית של הרופא נמוכה מאוד
רפואה עסקית מאגדת:
1. שירותי ראיית חשבון אקטיביים הבאים למלא את אשר חסר בצד של הלקוח ומתוך תובנות אשר עלו ועולות תדיר מצד לקוחות המשרד-רופאים. השירותים מצמצמים את רמת הרעש העסקי הקיים אצל הרופא.
2.שירותי ליווי פיננסי ופיתוח עסקי- מנגישים לרופא כלים ותהליכים לקבלת החלטות וקידום משימות בעולם המקצועי ציבורי/קהילתי/פרטי בהיבטים של התאגדויות מקצועיות/מיסוי/בנקאות ומימון/ביטוח וחסכון פנסיוני וכיוצב.
השירות מאפשר לרופא להימצא עסקית בקרב הקהילה המקצועית שלו
התהליכים מייצרים לרופא תעדוף משימות/קבלת החלטות עסקיות/תהליכי עבודה/חסכון עלויות ובעיקר שקט נפשי והתמקדות בעבודתם המקצועית.

התייחסות לסוגיות שהועלו

הוראות ניהול הספרים החלות על רופאים קובעות כירופא נדרש לקיים:
1. יומן מרפאה - בשפה שלך- זימון תורים
2. יומן רופא- בו יש לתעד (עלפי כללי התיעוד שנקבעו בהוראות):
2.1 ככל שהתקבול נעשה מאת המטופל- את פרטיו
2.2 ככל שעובד במסגרת קהילתית- למעשה הלקוח של היא הקופה ולא המטופל. לכן אין צורך לתעד את פרטי המטופל(שכן נעשה במערכת המחשב של קופת החולים) אלא רישום בגין התשלום החודשי/רבעוני מהקופה.
2.3 בגין כל שירות אחר- חוו"ד,ייעוצים,פיענוחים וכיוצב.- את פרטי מקבל השירות בגין כל תקבול
עלפי תיקון 42 לחוק מע"מ ,מועד הוצאת החשבונית הנו תוך 14 יום ממועד החיוב רופא הבוחר לדחות את המועד בטווח כאמור חייב לנהל ספר הזמנות, אחרת יש ועליו להפיק חשבונית במועד התקבול ועל החלק שהתקבל בלבד (עסקה בתשלומים)
לעניין ביטוח לאומי- פעלת נכון.
בברכה
ארז כהן,רו"ח.
רפואה עסקית

0ri 0r

New member
תודה, אבל כלל לא ענית לעצם העניין לטעמי, להלן ההסבר

סעיף 17א(3) קובע "לגבי שירות...עם גמר נתינתו",
כלומר, אם עבדתי כל החודש, "גמרתי את נתינתו" ב 28.02, הפקתי חשבונית עסקה (לדוגמא),
ומאוחר יותר, ב 20.03 קיבלתי את הכסף והפקתי חשבונית מס/קבלה, אני צריך לכתוב בספר התקבולים והתשלומים ב 28.02 ולא ב 20.3 כאשר קיבלתי את הכסף, כפי שכתבת.
מכיוון שכתוב בסעיף הנ"ל שהכתיבה בספר צריכה להתבצע "עם גמר נתינתו", שהתרחשה ב 28.02.

אם כך, עלי לכתוב בספר כאשר הנפקתי את חשבונית המס, או רק מאוחר יותר, כאשר קיבלתי את התשלום?

2. יומן רופא
החלק הרלוונטי הוא ההסבר שהרופא אינו מקבל מטופלים,
לכן לא הבנתי מדוע כתבת על מצב שבו רופא מקבל מטופלים, רופא שעובד בקופה וכו'.
האם רופא (שכיר ועצמאי) שאינו מקבל מטופלים, אבל מבצע עבודה רפואית (לא
יעוץ כללי), לדוגמא: כותב פענוחי בדיקות מהבית דרך המחשב,

3. ספר הזמנות
אני אנפיק חשבון עסקה, ומאוחר יותר (בהחלט יכול להיות לאחר יותר מ 14 ימים) אני אנפיק חשבונית מס/קבלה, אז אני צריך או לא צריך לנהל ספר הזמנות?
להבנתי בעקרון כן (כך נאמר לי), אבל נאמר לי גם שמכיוון שאני עובד מול לקוח עם חוזה עבודה חתום ומסודר, אין צורך בספר הזמנות.

4. ביטוח לאומי
אני מחפש תשובה רשמית לשאלה מאוד פשוטה:
במידה ואני מוגדר כעצמאי, משלם כל חודש במשך כל השנה ביטוח לאומי,
ואז בסיכום שנתי מסתבר שאני בעצם עצמאי שאינו עונה על ההגדרה, מכיוון שבדיעבד אני לא עונה על התנאים של עצמאי (לדוגמא, הרווחתי פחות מהתקרה ועבדתי פחות ממספר השעות המינימלי).
האם אני אקבל את כל הכסף ששילמתי לביטוח לאומי במשך כל השנה?
זו דוגמא לשאלה מאוד עקרונית, מאוד פשוטה, מאוד לא תלוייה בי ספציפית,
אבל אני מקבל תשובות סותרות, וזו שאלה מהותית.

מענה לסוגיות הפתוחות

אורי שלום
סעיף 17 הינו הכלל. באו תיקונים 41 ו-42 לחוק מע"מ להקל על בעלי עסקים קטנים וקבעו כי מועד חיוב יהיה על בסיס מזומן (שכן לפני כן היו מצבים בהם נדרשו להוציא חשבונית מס בגמר מתן השירות וטרם קבלת התמורה ואז היו ממננים את תשלום המע"מ למרות כאשר לכאורהאין להם את הכסף בגין המע"מ.
לחשבון עסקה אין נפקות מיסיות הוא בעצם דרישת תשלום. ולכן אין משמעות בינו לבין מועד החיוב לפי חוק מע"מ. אין ספק שככל שאתה עובד מול לקוחות אשר עלפי רוב משלמים לך את התמורה שלא במזומן (שוטף+..) וככל שהם מוכנים לקבל ממך חשבון עסקה ואת חשבונית המס אתה תוציא רק כאשר תקבל את התמורה. זה נהדר עבורך.
שים לב כי מכח התיקונים כאמור, יש להפיק את החשבונית תוך 14 ימים ממועד החיוב (שהוא עם קבלת התמורה)
בספר התקבולים יש לרשום הכנסה רק בעת קבלתה (תקבולים..) וכפי שציינתי לעיל אין נפקות לחשבון העסקה מבחינת רישום ההכנסה בספרים
כפי שציינתי,הרישום בהוראות ניהול הספרים "בגמר נתינתנו..., עודכן לאחר מכן ע"י תיקונים 41, 42 . כפי שבדרך כלל נעשים תיקונים לחוק.
2. יומן רופא- בחרתי להרחיב ולתת לך מידע, ככל שיש/יהו לך מטופלים בעתיד, על מנת שתדע כיצד לנהוג. לכן גם כאשר אתה מקבל תמורה בגין שירות רפואי (ולא ממטופלים או ביגן מטופלים, הנך נדרש לבצע רישום ביומן (סעיף 3.א.3)

3. עלפי תוספת ו2 להוראות ניהול ספרים- רופא אינו נדרש לנהל ספר הזמנות.
האופן בו הלקוח מנהל את ספריו אינו עילה או גושפנקא לאופן ניהול הספרים שלך.
4. חבות המס השנתית בביטוח לאומי נגזרת מתוך ההכנסה החייבת כפי שדווחה למס הכנסה. ככל שבסוף השנה יסתבר כי לא היתה לך חבות בביטוח לאומי (יוחזר לך ההפרש בין מה ששולם לבין המינימום הנדרש (הכנסה של כ 20,000 שקל בשנה)
ככל שתבחר לקן את המקדמות במהלך השנה,ייערך חישוב מתוקן ע"י המל"ל,יושבו לך הפרשים ובסוף שנה תיערך שומה סופית
מקווה שסייעתי
בברכה
ארז כהן

0ri 0r

New member
תודה, אבל לדעתי יש כאן לפחות טעות אחת דרמטית

בנוגע לביטוח הלאומי
קיבלתי 2 חוות דעת משני רואי חשבון שונים, בגורסים באופן נחרץ כי לא יהיה החזר בסוף השנה מביטוח לאומי
(ההסבר שלהם הוא הגיוני, שילמתי כל השנה ורכשתי בעצם ביטוח, וכמו שבביטוח דירה לא מקבלים החזר אם נגרם נזק לדירה, אז גם בביטוח לאומי לא).

אני מזכיר שמדובר בשאלה מאוד בסיסית שאינה דורש שום פרט אישי או פרשנות:
במידה ועוסק מוגדר כעצמאי, אך בסוף השנה מסתבר שהוא לא מגיע למינימום ההכנסות ושעות העבודה,
לכן הוא בעצם אמור היה להיות מוגדר כעצמאי שאינו עונה על ההגדרה,
האם הוא יקבל חזרה את תשלומי הביטוח הלאומי ששילם במשך כל השנה?

בינתיים קיבלתי 4 תשובות והתוצאה היא 2:2, מדהים אותי כיצד יכולים להיות חלוקים בנושא כה בסיסי.

בנוגע לספר הזמנות - רופא אינו נדרש לנהל ספר הזמנות, אך כל בעל מקצוע רלוונטי שעובד על בסיס מזומן ומוציא את חשבונית המס לאחר למעלה מ 14 ימים, חייב לנהל ספר הזמנות.
להבנתי על זה אין מחלוקת, לכן לא ברור לי מדוע קבעת שאין צורך בניהול ספר הזמנות,
השאלה היחידה שלי היתה בכלל במישור שונה, האם יש פטור מניהול ספר הזמנות (שברור שצריך במקרה שתיארתי)
לאור העובדה שכל העבוד המתבצעת מול לקוח ספציפי שמולו יש חוזה עבודה מוסדר וחתום.

דיאלוג

ערב טוב אורי, שלומך?
חוק הביטוח הלאומי מושתת על זכויות
בשונה מפוליסת ביטוח בה הזכויות (כיסויים ביטוחיים) נקובות ומוגדרות בכתב הפוליסה,בביטוח לאומי הזכויות נגזרות מהשכר המבוטח ובתנאי כי שולמו המקדמות כסדרן
בדיוק כשם שאם יסתבר בסוף שנת מס כי המקדמות היו נמוכות לאור ההכנסה החייבת השנתית או אז יידרשו הפרשים בחובה, כך גם להיפך יהיו הפרשים בזכות, אך עד לרצפת המינימום.חוק הוא חוק לפני הרצון לחפש הגיון.
כך שאתה יכול לעדכן את מאזן התוצאות ל3:2
החוק קובע כי עליך להוציא חשבונית תוך 14 יום מיום החיוב (קבלת התמורה)
ככל שתבחר להוציא חשבונית מס מעבר ל 14 ימים אתה מפר את החוק ושום ספר הזמנות לא יציל אותך מכך.
חוזר ומדגיש כי רופא לא נדרש לנהל ספר הזמנות עלפי התוספת החלה עליו ו"ההתנדבות" לנהל ספר הזמנות לא תכפר עם ליקוי אחר.
אורי,מקווה כי סייעתי בידך עד כה,אל תחפש מנצחים או רוב ,תפעל עלפי החוק!
בהצלחה!
ארז כהן,רו"ח
רפואה עסקית

0ri 0r

New member
ידידי, אתה גם כנראה טועה וגם כנראה לא מעודכן, להלן:

בנוגע לביטוח הלאומי, יש הבדל בינו לבין מקדמות המס, ולהבנתי באופן מוחלט וברור לא יתקבלו החזרים.
אבל אני דווקא שמח לשמוע שלדעתך כך יתקבלו החזרים, אשמח אם תוכל לצרף אסמכתא לדבריך.

בנוגע לספר הזמנות, אף אחד לא אמר שחשבונית המס תופק לאחר יותר מ 14 ימים מיום קבלת התמורה, כנראה שלא שמת לב לדקויות.
מדובר על הפקת חשבונית המס לאחר יותר מ 14 ימים ממועד מתן השירות,
ואם בוחרים לעשות זאת, יש לנהל ספר הזמנות, גם רופאים.
כלומר, אם מתן השירות הסתיים ב 01.01, התקבול יתקבל ב 20.01, ובאותו היום גם תופק חשבונית מס, אזי יש לנהל ספר הזמנות, ראה כאן:
http://www.caspit.biz/Article.aspx?id=20

שוב, אני שמח לשמוע שלדעתך אין צורך לנהל ספר הזמנות, אך זה נוגד כל חוות דעת אחרת, וגם את לשון החוק כפי שציינתי כאן.
אפילו רו"ח שאמר שאכן אין צורך לנהל ספר הזמנות, התנה זאת בכך שהרופא עובד מול לקוח ספציפי שמולו יש לו חוזה והסכם כתוב,
אם מדובר בלקוחות מזדמנים ו/או ללא חוזה מסודר, גם לטענתו יש לנהל ספר הזמנות.

אשמח אם תצרף אסמכתא לדעתך השונה.

אני רק שאלה האם אתה עומד לעבוד בריטיינר מול גוף גדול?

ולא מול לקוחות קצה?
או שאתה עומד לעבוד עם הסכם מסגרת מול גוף ששולח לך עבודה ומתמחר אותה על פי הסכם המסגרת, והסכם המסגרת הזה בעצם מנתק את העבודה מהתמורה על פי תנאי התשלום?
האם יתכן שחסרים לידידינו המלומדים קצת נתונים על האופן שאתה עומד לעבוד ולכן התשובות סותרות?
האם אתה בעצם בודק חלופות לחוזה מול אותו גוף?

אפרת רמתי, ליווי להצלחה עסקית

0ri 0r

New member
זו ממש לא הסיבה לשום סתירה, השאלה מאוד פשוטה וברורה

אני מזכיר שההבדל המהותי הוא בכלל בנושא סוגיית הביטוח הלאומי,
אבל אם רוצים לדון גם בנושא ספר ההזמנות, גם כאן הנתון הנ"ל לא רלוונטי,
מכיוון שאלו ששללו בפורום את הצורך בספר הזמנות, הטענה שלהם כלל לא נגעה לאופי העבודה,
אלא פשוט אמרו שלפי רשימת הספרים שעל רופא לנהל, ספר הזמנות לא נכלל בהן,
שזה נכון, אבל לא רלוונטי, המינימום הוא להבין שעל כל בעל מקצוע חלות הוראות נוספות,
ולא רק ספציפית מה שכתוב עבור רופא.

אחד מרואי החשבון אמרו שברמת העקרון אכן יש צורך לנהל ספר הזמנות (וההסבר מופיע בלינק שצירפתי), זה באופן כללי.
באופן ספציפי, מכיוון שאני עובד מול לקוח אחד עם חוזה חתום ומוסדר (תשלום לפי שעה), אז אין צורך בספר הזמנות.

השאלה שלי לא נוגעת כלל למקרה הספציפי, אלא למה שתארתי באופן כללי,
ואם מישהו שולל את הצורך בספר הזמנות באופן כללי ומוחלט, לדעתי פשוט לא קורא נכון את הוראות ניהול הספרים ואת החוקים הרלוונטים.

שלא לדבר על נושא הביטוח הלאומי

שאלה - אם אתה לא סומך על שני רואי חשבון למה על הפורום?

וכשאתה הולך לשני רופאים מומחים אתה מקבל את אותה תשובה?
בוא אני אתן לך הצעה.
קח את החוק כלשונו.
אתה חייב לנהל יומן רופא. על כל שירות וטיפול שאתה נותן.
למה להתחכם?
למה לא לנקוט בדרך הכי פשוטה על פי לשון החוק?
יש לך בעיה עם מתי לגבות תשלום?
אולי כדאי שפשוט תרשם לאחת מהמערכות האינטרנטיות ותוציא חשבוניות עסקה וכשיגיע התשלום תוציא חשבונית?

לגבי התשלומים לביטוח לאומי,
אולי כדאי פשוט להתחיל לעבוד לראות מה קורה, להיות בקשר שוטף עם רואה החשבון ולעדכן מה שצריך נאמר פעם בחודשיים?

ויתקנו אותי עמיתי המכובדים אם יש איזו אי הבנה פה
בכלל אולי כדאי פשוט להתחיל לעבוד?

בהצלחה
אפרת רמתי, ליווי להצלחה עסקית

0ri 0r

New member
האמת היא שזה מאוד פשוט

גם לאחר שיחות ופגישה עם 2 רו"ח, יש בינהם סתירה מהותית בחלק מהסעיפים,
לכן, כדי לפחות לבחור רו"ח טוב (ואז להפסיק לעסוק בנושא בעצמי ולפעול לפי הנחיותיו),
אני חייב לדעת שהוא לפחות יודע על מה הוא מדבר, מכיוון שבנושאים שציינתי, בטוח שאחד מהם טועה, לכן כדי לבחור נכון, אני מבקש אסמכתא לתשובות עבור השאלות העקרוניות, כדי שאדע כיצד לבחור.

סוגיה מהותית לדוגמא
אני מוגדר כעצמאי, אשלם כל חודש ביטוח לאומי,
אך אם בסוף השנה יסתבר שלא הגעתי לתקרת ההכנסות ושעות העבודה,
כך שבעצם הייתי אמור להיות מוגדר עצמאי שאינו עונה על הגדרה (שלא מבוטח וגם לא משלם בט"ל),
האם אני אקבל חזרה את הכספים ששילמתי לביטוח לאומי כל השנה?

רו"ח אחד אמר שלא, רו"ח אמר שכן, שניהם היו מאוד החלטיים עם הסברים מנומקים.

לא ברור לי כיצד בסוגיה כה מהותית, ברורה, ולא תלויה בפרמטרים חיצוניים נוספים, יש בינהם סתירה.
ואני לא רוצה לעבוד עם רואה החשבון שטועה, ואחד מהם טועה, ובגדול

למעלה