אני מטומטם? מה לא הבנתי פה...?

galavr

New member
אני מטומטם? מה לא הבנתי פה...?

הזמנתי שישה ג'ינסים ושתי חולצות. אחרי כשבוע של ציפיה, מכתב מהמכס: החבילה מעוכבת סיבה: חסרה חשבונית נסעתי כמו אדיוט עד למכס בזבזתי כמה שעות עבודה טובות, כדי להציג להם חשבונית. כשהסתכל על החשבונית נציג המכס, הוא אמר: אנחנו לא מחייבים את המס לפי ערך הקנייה שלך (סה"כ 200 דולר), אלא לפי הערכה שלנו. הג'ינסים - כל אחד 60 דולר חולצות - כל אחת 25 דולר על חבילה ששוויה 952 ש"ח כולל משלוח שילמתי מכס של 521 ש"ח...... עכשיו, כמה שאלות: 1. האם נפלתי על פקיד מכס נחמד, שהיה מוכן להעריך לי את הג'ינס "רק" ב60 דולר ולא ב600? מה זה "אנחנו מעריכים"?!??! 2. אם אתם "מעריכים" לבד את הפריטים, למה לעזאזל עיכבתם לי את החבילה בדרישה לחשבונית? לא התייחסתם אליה בלאו הכי! 3. זו לא שערוריה? למה שילמתי כל כך הרבה? למה נסעתי כל כך הרבה? למה כל הבלאגן הזה?

welcome to the Israeli Customs

אני שילמתי מכס של 12% על קרטונים לאריזה...

galavr

New member
מצדיע לך שאתה רואה טוב מהסיפור הזה

ובכל זאת, החיוך הזה שלך, זה חיוך של יאוש? באמת אין שום דבר שאפשר לעשות בנידון? זו בדיחה?

אפשר רק לקוות

שפקיד המכס לא קם על רגל שמאל בבוקר וישחרר את החבילה בלי בעיות...עניין של מזל. המכס זה מערכת מסורבלת שנועדה להגן על האזרח הקטן מפני מוצרים מסוכנים וכו'...והמערכת הזו עולה כסף...מי ישלם? בנון ישלם?

jrcjrc

New member
זה שערוריה כי

המכס מתנהל כמו שוק הכרמל קצת צעקות קצת לחצים והמכס יורד ככה זה בעולם הברדק כל דאלים גבר כבר קרה שחבילה שאני לא הצלחתי לשחרר שלחתי מישהוא יותר משכנע שהוציא לי אותה ביזיון

Nunatak

New member
עוד מפניני המכס:

שלחו לי חבילה בEMS, החבילה נכנסה לארץ בסוף חודש שעבר. במכס עיכבו אותה ולא קיבלתי אף הודעה(ראיתי באתר של הדואר). שבועיים ניסיתי ליצור איתם קשר ללא הצלחה. בסוף הם שלחו לי אותה בלי ששלחתי להם קבלה או שיצרו איתי קשר, סתם עיכבו אותה במשך שבועיים.

evilihi

New member
ואני אוסיף פנינה

לפני כמה שנים קניתי או החלפתי פריט מסוים - השולח רשם ערך על החבילה של 200 דולר (מה שהיה נכון בזמנו) - המכס -פתח, הסתכל, סגר...שלח אלי ללא חיוב
היה גם מקרה אחר שנאלצתי לבוא למכס לשחרר את החבילה - באתי מוכנה לקרב - הם פשוט נתנו לי אותה בלי שום תלונות וללא צורך בהסברים

galavr

New member
מה עושים להבא?

האם מצרפים חשבונית? האם לא מצרפים? אם אקנה בכמויות קטנות, עד 50 דולר כולל משלוח (בהן החוק קובע שלא נוגעים), האם גם יצוץ איזה טמבל שיחליט להעריך לי את החבילה פי שלושה מהמחיר שקניתי אותה? לבקש מהמוכר לצרף חשבונית מסודרת בתוך החבילה? על גבי החבילה? מה לעזאזל אני עושה כדי להימנע מהגיהנום הזה שוב?

מכס

קודם כל, היית חייב להתעקש שהמחיר ששילמת זה המחיר האמיתי ואין מצב להערכה, אתה תמיד יכול להגיד שזה משומש מבן דוד שלך או משהו כזה. חוץ מזה, אף פעם אל תגיע אישית למכס, שלח להם פקס עם החשבונית והפרטים ותגיד שאתה מצפה שיעבירו כמו בכל העולם לסניף הדואר. תתפלא - תוך מקסימום יומיים אתה מקבל טלפון לבירורים מהמכס, אתה משחק אותה תמים, לא יודע מה אתם רוצים, תעשו מה שבא לכם, אם יש חיוב תחייבו תשלחו לדואר לידי עם הוראת תשלום אין לי יום לבזבז וכו וכד' וכיו"ב. ואז, רוב הסיכויים שתקבל הודעה שהחבילה מחכה לך בדואר לידך עם 1 מ-3 אופציות: 1. קח אותה ולך לדרכך. 2. תשמע, יש כאן חיוב - ותגלה שהוא על בסיס החשבונית שפיקססת 3. תשמע, יש כאן חיוב - ותגלה שהוא עפ"י הערכת המכס - בד"כ לא קורה ואם קרה, אז לפחות חסכת את הנסיעה למכס והעצבים. בהצלחה להבא.

למעלה