אני מיואש

tulkin

New member
אני מיואש

השנה הזו לא נגמרת לי, וכבר אין לי כוחות. אתמול הודיעו לי שנכשלתי באחת מבחינות הסינון. קורה... עם העומס שהיה עלי זה היה אפילו צפוי. מה שמבאס מפתיע ואפילו קצת מקומם שזה בקורס שהייתי הכי טוב בו במהלך השנה, השתתפתי הכי הרבה, קראתי בעיון את כל המאמרים, ואפילו הסתדרתי מצויין אם המנחה של הסמינר והיו לנו תוכניות למחקר משותף והרבה שיחות מעבר לשיעורים (כולל משוב מאד חיובי על ההתקדמות שלי ואופן החשיבה שלי)... ועכשיו הכשלון הזה, מאיפה הוא נפל עלי? כבר מההתחלה היה לי ברור שזה הולך להיות רע. היתה לי תחושה שאני לא מבין מה מבקשים ממני. השאלות היו כלליות נורא. בגדול זה היה משהו בסגנון - תראה לי מה אתה יודע.... וואללה, אני יודע הרבה. אבל מאיפה להתחיל? לאיזה רמה של פרטים לרדת, ולמה אחרי ש"חונכנו" לאורך השנה (ולאורך ההכשרה האקדמית) לבנות טיעונים ממוקדים פתאום מצפים שאני אבנה טיעונים, שבהם על כל צעד ושעל אני עושה "גיחות צדדיות", רק בשביל להראות שאני יודע מה יש בסמטאות הלא רלוונטיות. ולמה לעזאזל אני צריך לצטט מאמרים שבכלל לא רלוונטיים לתשובה שאני נותן. היום דיברתי עם המרצה שוב, כדי לקבל פידבק על המבחן. היא באופן הברור ביותר אמרה לי שהיא ציפתה שאני ארשום דברים דוגמת "XYZ טוענים ככה וככה בגלל זה וזה, אבל זה לא רלוונטי לטיעון הנוכחי כי ככה וככה..." ובאופן הזה (פחות או יותר) לכסות את כל הסילבוס. מאיפה זה נפל עלי? בטח שנכשלתי. אפילו כששואלים אותי מה עשיתי אתמול אני לא יכול לתת רשימה של דברים ורק תוך כדי שיחה אני נזכר בפרטים. ועכשיו אני צריך לעשות הכל מהתחלה. יש לי יומיים ואין לי כח לזוז. ויש כמובן עוד עבודה אחת שבגלל השטות הזו מתעכבת. ובכלל השיחה עם המרצה והכשלון הזה כל כך מייאש. מי בכלל צריך את הלימודים האלה. למה אני מקריב כל כך הרבה זמן ומאמצים בשביל שיגידו לי אחר כך שלא ציטטתי מספיק.... אני פתאום מרגיש שאני לא מבין כלום. זהו... סתם רציתי להוציא קיטור.

Unicorn98

New member
../images/Emo24.gifאני יכול לעודד אותך בכך שאני אומר

שמקריאה של הדברים שלך (למרות התחושה הברורה של תסכול ואכזבה), אני דווקא מוצא נקודות אור ותקווה. נדמה לי שאתה מדבר על בטחון במה שאתה שווה, בהתקדמות שעשית, ובד בבד אתה מודע לחלוטין לסיבות שלא הצלחת באותה בחינה קונקרטית. בו בזמן, אני חש שאתה מבין שמדובר בתקלה טכנית ולוגיסטית, ושלא מדובר בחוסר יכולת. אתה מבטא תחושה של ייאוש לכאורה מהמערכת, אבל נדמה לי שאתה יודע בתוכך שברגע שהבנת מה מצופה ממך, לא יהיה זה מסובך להצליח במשימה הספציפית הזו, ולהמשיך הלאה. ברמה האישית אני יכול להגיד לך שנראה לי שהכשלון הנקודתי הזה לא יעיב על המשך דרכך, אפילו לא ישפיע באופן מהותי על הקשר עם המרצה הזו. הרי לומדים מכל שגיאה בסופו של דבר, ויכולת הלמידה עצמה היא הדבר שיילך איתנו שנים רבות הלאה. שיהיה בהצלחה

משוש30

New member
../images/Emo201.gif מבאס מאד מאד

תאמין לי בעיני אתה ממש מלך
שנכשלת רק בבחינה אחת. אני בכלל לא מבינה איך אפשר סימולטנית ללמוד לכל כך הרבה בחינות ולזכור מה שייך למה ומי אמר למי. אבל בכל זאת, עכשיו כשאתה יודע מה היא רוצה זה יהיה יותר קל. קח את עצמך בידיים-זה רק עוד יומיים ותגמור עם זה. בהצלחה

../images/Emo24.gif תשמע זה נשמע מתסכל נורא

ובמיוחד שזה מרגיש כאילו נגמר לך הסוס ואתה עם הלשון בחוץ מהשנה הזו. מה שאני יכולה לומר, מקריאה שלך ולא מהיום, זה ששנשמע שאתה מגיע ללימודים האלו מנקודה מאוד בוגרת, ושאתה באמת מחפש למצות אות ולהפיק מהם את המירב. אז אני מאמינה שנקודת השבירה הזו, של "למה אני בכלל צרייך את כל זה" היא נקודתית, ושמגיע לך לקחת צעד אחורה מהבחינה הזו, ללכת למקום שעושה לך נעים, לשאוף לנשוף קצת, ולחשוב על הדרך כולה. ואז לחזור ולהתרכז בבחינה הזו, שהיא בסך הכל חלק יחסית קטן (גם אם מאוד חשוב ברגע זה) מהתמונה הכוללת. ממה שתיארת, נשמע שאפילו המרצה לא לקחה את זה לרעתך, אלא באמת, כמו שיוני אמר, היה כאן עניין של תיאום ציפיות שלא נעשה כהלכה. זה אומר שכל הדברים ממקודם, ההשקעה, השיחות, כל אלו - לא ירדו לטמיון, ולא בוטל הערך שלהם. תחשוב על זה כשאתה חושב על הבחינה הזו, כי זה יעזור לך לעשות לזה רדוקציה לבחינה, להפליך פורמלי שאתה רק צריך לעבור. נורא קשה לתת עצות פרקטיות במקרה כזה, אבל אפילו מקריאה של מה שכתבת, נראה שמתוך היאוש אתה רואה איך אתה יכול לפתור את זה: התחלת בלומר "אפילו כששואלים אותי מה קרה אתמול אני לא יכול לתת רשימה של דברים", ויכולת לסיים עם נקודה סוף פסוק שם. אבל המשכת, ואמרת מתי אתה דווקא כן יכול לזכור דברים, שבעיניי זה אומר שגם כשאתה חושב שאתה לא יכול - אתה עדיין מוצא דרך לפתור את זה. ואם אתה מצליחלמצוא הקבלה בין השאלות האלו לבין שאלה כמו "מה עשית אתמול", אולי באמת תנצל את ההקבלה הזו גם כשאתה כותב את הבחינה: אולי קודם תכתוב, מה שקראת לו "טיעון ממוקד". ואז באיטרציה שניה, תתחיל לרדת בחלק מהסמטות הצדדיות האלו, ולהגיד למה הן ככה וככה. ואז עוד איטרציה (כמו עץ, תכלס). בקיצור, במקבילה שלך ל"תוך כדי שיחה". ותשמע, חמש שנים מעכשיו אתה לא תזכור את המרור הזה, אלא רק את המיטב שהפקת מהתואר. בהצלחה!

../images/Emo140.gif oh dear

טולקין, אם יש מישהו שיעבור את זה כמו מלך זה אתה! זו סתם מעידה חד פעמית וקורה הרבה בהתחלה שפשוט לא מבינים מה רוצים ממך (קרה גם לי כשהתחלתי את המאסטר באדינבורו). אז מרגישים תיסכול ואפילו פאדיחה אבל עם ההצלחה הבאה זה עובר. לפחות עכשיו אתה יודע למה היא מצפה. אל תתייאש, זו רק טיפה אחת בים של הצלחה! יאללה עוד מעט וחוזרים לממלכה!

mummy

New member
רק (עוד) ירידה לצורך עליה ../images/Emo13.gif

אכן מייאש עד מאד כל מה שאתה מתאר. אני מאד מבינה את התסכול ומזדהה. בטוחה שאתה יודע בעצמך את כל העצות לאיך ומה עושים במצב כזה, ואיך להתגבר ולהתמודד ולכן אחסוך ממך את כל הפירוט המייגע. אם זה מנחם, זה נשמע לי כמו משהו שכולנו עוברים/עברנו מתישהו לפחות פעם אחת, שהוא חלק מתהליך הלמידה וההתבגרות המתסכל ושלמרות כל מה שנדמה לך עכשיו, בלונג ראן זה אפילו מחשל ומחסן או לפחות מלמד משהו שיחסוך לך רעות חולות במקומות אחרים. ברור שעדיף בלי זה, וברור שיש מקום וצורך במטר קללות עסיסיות על ראשו של מי שכתב את הבחינה - אבל זה כבר משהו אחר. תחזיק מעמד, כי אם לא אתה, אז מי

../images/Emo140.gif לא מיואש, אלא מבואס. זה מה שרצית לומר

אתה, מכולם? דווקא אתה שתגיד מיואA? אין סיכוי. אני מצטרפת למה שכתבו לך כבר כולם לפניי. אתה תעבור את זה ותעבור את זה היטב. ה"מעידה" היא כזאת שאכן נובעת מעניין טכני, של אי הבנה נקודתית. מכיון שאתה מעיד על עצמך שקראת הרבה במהלך הסמסטר, הבנת הכל, ניהלת שיחות פתוחות ורבות.. הרי ברור שאתה יודע בדיוק איך לעבוד עכשיו כדי לתקן את החוסר הבנה הקודם, ולכן - לקבל 100 ב"טייק 2". זה שזה מבאס, אני מסכימה ומבינה וגם את זה שזה דוחה עבודה אחרת אני מבינה היטב. אבל - כמו שאמרו לפניי - בעוד זמן צר, אתה כבר לא תייחס לזה א אותה החשיבות (קרה לי דבר דומה בתואר הראשון, ואז אני זוכרת שהעלבון והכעס העצמי היו צורבים... והיום - כל מה שאני זוכרת מזה הוא שזה קרה. אין כבר עוצמת רגשות וכו'.. ) בקיצור, אנחנו כאן לעודד ואתה - פשוט תמשיך בדרכך.. אתה תגיע והיטב. אני סומכת עליך.

ואיך היום? קצת יותר טוב?

אמרו לך פה דברים חכמים, ואני בטוחה שאתה יודע אותם בעצמם, אלא שעננת הבעסה מכתימה הכל. בשבוע הבא גם המבחן החוזר יהיה מאחוריך, והדברים יראו בהירים יותר. אני מקווה.

../images/Emo24.gif באסה! ת'אמת - נשמע לי קצת כמו

בעיה עם המבחן ועם תיאום הצפיות לגביו ולא כמו משהו שכדאי לשקוע בגללו בביאוסיה דיכאונית. המבחנים הכי קשים שהיו לי - לא היו קשורים לחומר אלא לרמת הבהירות וההבניה של המבחן (ובדרך כלל של הקורס כולו) לך לישון ומחר בבוקר
יאללה - למשימה. לגמור את זה ולעשות דברים שאוהבים!

I Was Hoping

New member
../images/Emo24.gif אם זה המחיר

שאתה צריך לשלם על מה שעברת - דיינו. אני במקומך כבר הייתי מקבלת איזושהי התמוטטות. עמדת בלחץ כל כך יפה. לא הרבה היו עומדים בזה במקומך. עכשיו כשהחומר הרלוונטי אצלך בראש, יהיה קל יותר להתרכז בהשלמות. יהיה בסדר, אתה יכול!

tulkin

New member
עדכון

כתבתי את המבחן שוב. עברתי. (נו כמובן... ברגע שמבינים מה רוצים ממך זה ממש קל) ובכל זאת... משהו קצת נשבר. לא יודע אם זה ה"אמון במערכת" או סוג של בטחון עצמי או משהו אחר... אלה היו כמה ימים מאד קשים. השיחה עם המרצה שלי, זו שהבהירה לי מה הם רוצים שאני אכתוב, הבהירה לי גם עוד כמה דברים, שלא היה נעים לי להבין. אלה דברים קטנים, אבל שנותנים את ההרגשה שכל עוד אני מצויין בלימודים כל המערכת תתמוך בי תעשה הכל כדי לקדם אותי (ואני נמצא באמת באחד מבתי הספר שיכולים לעשות את זה בצורה מאד משמעותית). אבל בשניה שקצת קשה, אם אני תקוע מאיזושהי סיבה או משהו כזה - אני לבד. פתאום ברגעים האלה הם שולפים את הנהלים והכללים והפורמליזם. עוד אין לי מנחה משלי לדוקטורט עצמו (את זה אני אקבע בשנה הבאה), ואולי אחרי שיהיה לי דברים ישתנו קצת. נחיה ונראה. בכל מקרה. יש עוד עבודה לכתוב. והיום גם נוסעים פעם ראשונה לים עם התינוקת. וגם מתחילה אליפות אירופה בכדורגל. לפחות השנים האחרונים אמורים לשפר את מצב רוחי... אה... ושכחתי להגיד. הכי חשוב מהכל. תודה לכולם פה בפורום, על התגובות. כן עצות, לא עצות.. זה נתן לי כוחות להמשיך עוד קצת, ולעבור את הכמה ימים הקשים האלה. אז תודה לכולם.

Aeroguy

New member
טוב לדעת שעברת

בסופו של דבר, המסע לדוקטורט הוא כל כך ארוך ומייגע, שאין ספק שהוא יכלול גם רגעים של שבירה. אני אמנם בתחילת דרכי, אבל עברתי כמה רגעי שבירה קשים מאוד בשנה שעברה עם ה-הונורס שלי, שכמעט ומנעו ממני להמשיך לדוקטורט. אבל אני מניח שבסופו של דבר, זה חלק מהעניין... ובסוף הדרך, כל הרגעים המגעילים האלה יגרמו להצלחה להיות הרבה יותר מתוקה. והמסקנה שלך לגבי האוניברסיטה היא מאוד חשובה. כשהדברים הולכים טוב, קל להיכנס לאופוריה - כולנו היינו שם. אבל כשהדברים מתחילים לקרטע, אנשים (ומוסדות) נוטים לחשוף את פרצופם האמיתי. וחשוב מאוד לזכור את הפרצוף הזה בעתיד, ולדעת להתמודד איתו בצורה קונקרטית. בקיצור - תהנה, תעשה חיים, תראה כדורגל ותשכח קצת מהעולם. נראה לי שהרווחת את זה

../images/Emo140.gif

טוב שעברת את המבחן. טוב שהסקת מסקנות, גם אם הן לא כל כך נעימות. טוב שיש תינוקת, ים וכדורגל. כמו שכתבו כאן, אין מנוס ממשברים במהלך הדוקטורט. אני מקווה שזה היה המשבר שלך ולא יהיו עוד כאלו.

mummy

New member
אתה נקרא הרבה יותר טוב, וזה משמח

בענין הלבד ההוא שנגלה לך מבין כל הקושי - זה נשמע מאד מוכר, לצערי. לבד היא מילת מפתח בכל מה שקשור לדוקטורט וכנראה שגם לאקדמיה בכלל. מהמעט שראיתי, נדמה לי בדיעבד שהרגעים בהם נראה שיש גם יחד ויש מי שתומך מאחריך, מחזיק את היד, והולך איתך באותה דרך הם הקשים ביותר כי הם מתגלים די מהר כאשליה שמתנפצת ישר בפנים, וזה די כואב. אבל זה כבר ענין לדיון אחר כנראה. בכל מקרה, מהצד, אם יורשה לי, שוב אין לי ספק שהתובנה הזו תשמש אותך לא מעט בעתיד, ותצייד אותך בפרספקטיבה מחודדת יותר שתשרת אותך לטובה למרות שכרגע זה נראה בעיקר אם לא רק רע.

מממאיה35

New member
מממ...

אפעם לא הרגשתי לבד בדוקטורט (וגם לא במסטר שהתפתח לדוק'). בשביל זה יש לי את המנחה שלי, שאם אני נתקעת בבעיה ולא מוצאת פתרון לבד אז באה להתייעץ איתו, והוא תמיד זמין. ואם לא איתו אז עם חברים וחברות לקבוצת המחקר או כאלה שאיתי במחלקה. באמת שאפעם לא הרגשתי לבד, ולא הרגשתי ואני עדיין לא מרגישה שאני חיה באשליה כמו שתארת.

שמחה שעברת. ידעתי!

אל ייאוש. אלה מין רגעים כאלה, וכן, לפעמים זה אכן כך - אתה יודע, אבל זה ככה בכל מקום בחיים - להצלחה אבות רבים, הכישלון - יתום. אתה דווקא אמור להתעודד מזה, ולחשוב - שאם הצלחת לעבור את המשברצ'יק הזה ועדיין להמשיך הלאה, גם אם היית בו לבד (ואלי דווקא בגלל זה) הרי אתה חזק ומסוגל להצליח גם אם התנאים נעשים פתאום קשים יותר ונוחים פחות קח את זה כמשהו שבזכותו/באמצעותו/בגללו אתה לומד על היכולת של עצמך, וזה נותן יופי של טפיחה על השכם. מניסיון...
חג מתן תורה שמח

למעלה