אני מכריז על פתיחת הכת המיסיונרית:

גיל14

New member
אני מכריז על פתיחת הכת המיסיונרית:

לאל"ז! מטרתה למכר אנשים ללד ז ידועה גם בשם "הלִזְיון". הצטרפו היום! הרשמו באחד ממשרדנו הבינלאומיים, Apples! (APLZ) ועל סוגית היום: שיר הנושא של הכת. האם ניקח את הקיטשי Stairway to Heaven? או שמא נשמע לעצתו של רוברט פלאנט, שאמר ששיר הזפ האולטימטיבי הוא לא אחר מאשר Kashmir?

ouria

New member
ובכן,

ברכות על הקמת הכת
שיר הנושא? פתוח לדיון. אני בעד קשמיר, למרות שאני לא אוהד את השיר במיוחד...

RuStY RaStA

New member
../images/Emo45.gif קשמיר שיר מדהים../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

או שמא...

נבחר בשיר המסעות הנהדר: WHAT IS AND WHAT SHOULD NEVER BE אבל אם אתם מתעקשים.... STAIRWAY... רק בגלל שהם הפסיקו לנגן אותו ב79'

ouria

New member
סיכום הויכוח להלן ../images/Emo13.gif

פלאנט אכן אמר שהוא לא מתכוון לשיר את השיר הזה לאחר פירוק הלהקה, אמר פעם אחת שאין לו משמעות ללא בונזו ואמר בפעם אחרת שדי נמאס לו מהשיר, שאי אפשר לשיר אותו במלוא הרגש אחרי כ"כ הרבה פעמים. דבר חשוב: אף פעם לא צריך להאמין להצהרות שכאלה כשהן באות מפי כוכבי רוק שונים
"בסיבוב ההופעות האחרון של לד זפלין ב-1980 (ולא ידענו שאלו הן ההופעות האחרונות), כבר לא ניגנו הבחורים המצוינים את “מדרגות לגן עדן”. רוברט פלאנט טען שלאחר כל כך הרבה פעמים, הוא לא מצליח לדלות את הרגשות האמיתיים הנכונים לשיר אותו." - פשוט לא נכון. השיר האמור בוצע ב13 מתוך 13 הופעות שנערכו בשנת 1980, כולל ההופעה האחרונה לפני מותו של בונהם.

לא רק זה

לי יש בוידאו הופעה קצרה של ג'ימי ורוברט בתוכנית אירוח יפנית או סינית בה הם מבצעים את השיר עם גיטרה אקוסטית. אפשר להגיד שזו גירסת Light לסטרוואי אבל זה עדיין נחשב לביצוע. נ.ב יש לי אולי 3 או 4 הופעות שנעות בין שנת 79 לשנת 80 (הופעות שבכולן יש מתופפים מחליפים לבונזו). באחת מההופעות אפילו הביאו שני מתופפים שינגנו ביחד באותו הזמן בהופעה בשביל למלא את החסר.

ouria

New member
גם לי יש את ההופעה

והם עושים שם גרסה קצרה במיוחד לשיר
המממ, הכיצד ב1979 נזדקקו למחליף לבונזו?

חחח אז אני בלונדינית...

בדקתי בדיסקים שלי ושל דודי האהוב (הם שלו...אני לקחתי אותם והכרזתי "שלי") וראיתי את סטיירוואי אחרי 79. טיפשא.

אין לי מושג

אבל רוב ההופעות שעליהן דיברתי הם משנת 80. לפי מה שהבנתי, גם לפני שבונזו מת בוטלו ללהקה מספר הופעות בגלל ההתמכרות שלו. יכול להיות שהביאו לו מחליף זמני. ההופעה היותר מוכרת שהייתה בשנת 80 בלי בונזו ועם שני המתופפים הייתה באיזשהו איצטדיון כדורגל באנגליה, וומבלי\סנט ג'יימס פארק\הייבורי. היו המון אנשים, לכן אני די בטוח שההופעה הזו היא די מוכרת. לא זוכר את השמות של המתופפים שהיו שם אבל אני חושב שאחד מהם אח"כ פתח לעצמו להקה (יכול להיות - דייב מת'יוס?), והשני הופיע כמה פעמים עם הביטלס בקטעים של פסנתר ולפעמים גם תופים, אם אני לא טועה הוא גם מופיע בקליפ של Let It Be. דרך אגב, מישהו שמע פעם את האלבום של הבן של בונזו ? לא ידעתי שיש לו בכלל בן מוזיקאי שגם מנגן על תופים עד שראיתי את האיחוד של הלהקה עם אירוסמית' שם הנער הזה ניגן... שמעתי שני שירים מהאלבום וממש לא התלהבתי. אם אני לא טועה קוראים ללהקה שלו Bonham Band או משהו בסגנון הזה...

ouria

New member
המשך

בשנת 1980 הלהקה הופיעה רק בגרמניה, אוסטריה, שוויץ, בלגיה והולנד. יכול להיות שאתה מתכוון לפסטיבל Knebworth? שני הערבים שהם הופיעו שם הם שתי ההופעות היחידות שהלהקה קיימה באנגליה מאז 1975... ויצא לי לשמוע פעם את הבן של בונזו, גם אני מאוד לא התהלבתי

אממ..

לא, זו לא ההופעה שעליה אתה מדבר.. זו ההופעה הכי מוכרת של הלהקה מהשנים האחרונות שלה והיא עם בונזו. ההופעה הייתה בשנת 79... אני בטוח באלף אחוז שבונזו היה שם כי יש לי את ההופעה בוידאו , הוא בא לשם עם החולצה המוכרת מההופעה במדיסון סקוור גארדן.. וג'ימי נראה שם דקיק מתמיד.. עם "חיקוי" של סלאש מרובים וששונים כאשר הסיגרייה בפיו.. (סלאש כנראה חיקה את הפוזה ממנו כי הוא התחיל לנגן הרבה אחרי שזפ התפרקה). ההופעה הזו גם מופיעה ב DVD החדש... זו לא ההופעה שעליה אני מדבר. אני לא בטוח שההופעה שעליה אני מדבר הייתה בעיר אנגלית, אבל אני בטוח שהיא הייתה במגרש כדורגל... אם זה חשוב לך אני יכול לחטט בארכיבים שלי ולבדוק בדיוק מאיפה ההופעה ומאיזו שנה

blonji

New member
1979

הממ ממה שאני יודעת, ככה כתוב לי על הפאטץ' על התיק: PAGE-PLANT-BONHAM-JONES LED ZEPPELIN LAST BRITISH CONCERT KENBWORTH PARK 11th AUGUST 1979 אז כמובן שבונהם היה שם.. וההופעה שעליה דיברת....מצאתי משו..אבל אני לא בטוחה אני אחפש שוב.

למעלה