אני מכריז פינה חדשה - פינת הדילמה

ofribecker

New member
אני מכריז פינה חדשה - פינת הדילמה

כל שבוע אביא בפניכם דילמה מחיי הפוטבול ואתם תצטרכו לקבוע מה הייתם עושים במצב המתואר. מדי פעם יהיה זה מצב מן המציאות ולעיתים מצב היפותטי לשם הדילמה והויכוח. אין פתרונות בית-ספר, יש מה אתם הייתם מחליטים. אני אציע בכל פעם מספר פתרונות אפשריים ותמיד אשאיר אפשרות של "אחר \ פרט". מותר ואף רצוי לנמק את הבחירה. נראה לי שיהיה פה הרבה על מה לדבר... אז שיהיה בכיף, ו... לדילמה הראשונה להשבוע...

ofribecker

New member
הדילמה הראשונה:

קבוצתכם בפיגור 12-3 וזה הרבע הרביעי עם שלוש דקות (3:00) על השעון ונשארו לכם כל פסקי הזמן. הקבוצה שלכם עשתה עד כה 55 יארד בריצה ו 70 יארד במסירות ומסרה שני אינטרספשנס. המצב הוא כדור שלכם, דאון רביעי וגול בקו ה 2 יארד. מה תחליטו לעשות? 1. לבעוט פילדגול ולאחריו און-סייד קיק 2. לבעוט פילדגול ואחריו קיק אוף רגיל 3. ללכת למהלך ריצה בתקווה לטצ'דאון 4. ללכת למהלך מסירה בתקווה לטצ'דאון 5. להעמיד את הקבוצה על הליין אוף סקרימג' ללא כוונה לבצע סנאפ בתקווה לאוף-סייד הגנה שיקדם אתכם יארד.(ולהסתכן בדיליי אוף גיים). 6. אחר. המשך: עשיתם טצ'דאון (7 נקודות) התוצאה 12-10. האם תלכו לאון סייד? 1. כן 2. לא 3. אחר

Reshefgarcia

New member
תשובה...

נתחיל מזה שהשאלה לוקה בחסר... אנחנו לא יודעים איזה סוג ראנינג באק יש לנו... אנחנו לא יודעים מה סוג ההגנה שעומדת מולנו,והאם הנתונים המזעזעים שלנו בהתקפה הם כתוצאה מהגנה מעולה,או התקפה מסריחה... בפעם הבאה,אלו דברים שכדאי לפרט לדעתי... עכשיו שאמרתי את זה,הייתי הולך על מסירה,עם עדיפות ל 2TE SET בצד כלשהו... אני באופן אישי תמיד אהבתי איזה סוג של פייק במצבים האלו...זיוף לפולבק,ובנתיים ה טייט אנד בורח הצידה... מסירה הצידה,מעבר לכתף הרחוקה שלו,כמעט תמיד תצליח,בהנחה שהוא TE סביר ומעלה,בגלל יתרון הגודל שלו... בנוסף לכך,אופציה נוספת היא לזייף את המסירה,דבר שנותן לקו ההגנה בדיוק מספיק זמן להתמוטט,ולקווטרבק שלי לקפוץ למעלה... סעיף 2) לא הייתי הולך על אונסייד,בהנחה שההגנה שלי סבירה ומעלה (שוב,דבר נוסף שאני לא ממש יכול לדעת,אני מניח ש 12 נקודות היריב ב 4 שערי שדה,מה שאומר שההגנה שלי היתה טובה בעצירות... הייתי נותן להגנה שלי לנסות לעצור את היריבה,ולא שורף פסקי זמן לפני ה 2 דקות... הם ממילא יצטרכו להוציא 2 מהלכים,ואין בכך טעם... אחרי ה 2 דקות הייתי שורף פסק זמן אחד,ומקווה שעצרתי אותם,ומתפלל לפאנט רע,או ריטרן טוב שישאיר אותי מרחק של לא יותר מ 30-40 יארד מטווח שער שדה... אם הם עשו דאון ראשן אחרי ה 2 דקות...אפילו 2 פסקי זמן לא ממש יעזרו לי...

ofribecker

New member
תגובתי לרשף

קודם כל יופי של פתרון. מה שכן - לא תמיד צריך לתת את כל הפרטים, כי לעיתים המטרה היא לשמוע העדפות אישיות כלליות. לעיתים אני אפרט יותר ולעיתים פחות, תלוי מה המטרה בכל פעם. יאללה - שנה טובה, ושתהיה ליגה מהנה.

Ilya T

New member
דעתי

כמובן שהכל תלוי בסגל שלי ושל הקבוצה היריבה. באופן כללי הייתי הולך על פיילד גול וקיק אוף רגיל, 3 דקות ושלוש פסקי זמן אמורים להיות מספיקים כדי לעצור את היריבה. מצד שני אם ההגנה שלי ידועה כחלשה בעצירת משחק ריצה הייתי שוקל יותר את אופציית האון-סייד קיק. בקשר לשאלה שניה, אין ספק, הולכים על קיק אוף רגיל, יש הרבה יותר סיכויי לעצירה מוצלחת מאשר אונסייד מוצלח.

royfr

New member
תשובה - מאד שמרנית

אז ההפרש הוא 9 נקודות ונשארו 3 דקות לכן: 1. בגלל ההפרש - TD ו-2 XP הם רק 8 נקודות, לכן אני צריך לעשות נקודות פעמיים, אבל מספיק TD - לבעוט FG, אני על קו ה-2 יארד ז"א FG של 19 יארד, שזה כמעט אוטומטי. 2. 3 דקות - זה הרבה זמן במצב כזה - קיק אוף רגיל.

ofribecker

New member
התשובה המועדפת עלי (לא תשובת בי"ס)

אני הולך לפילדגול. הליכה לטצ'דאון יש בה סיכון רב מדי לגמור את המשחק כבר עכשיו. הסיכוי לפילדגול במצב הזה הוא קרוב ל 100%. און סייד קיק? חושב שלא. 3 פסקי זמן עם הגנה שספגה רק 12 נקודות ב 57 דקות נראה מבטיח יותר מאשר און-סייד צפוי שאחוזי ההצלחה בו הם כ 20%. און סייד בהפתעה אגב מצליח הרבה יותר (כ 60%!!!). הפתרון של לנסות למשוך את ההגנה לאוף סייד בא בחשבון (בעיקר למעדיפי הפילדגול שבינינו), כי במקרה הגרוע אתה בועט פילדגול מ 24 יארד שגם לו יש סיכויים מאוד מאוד גבוהים. ההחלטה שלי היתה כנראה תשובה מספר 2.

gadotmi

New member
המהלך שלי

אני מסכים עם מי שאמר שהרבה מאוד תלוי בסגל של שתי הקבוצות. במידה וה drive האחרון היה ארוך למדי ובכלל אם כמות זמן אחזקת הכדור של הקבוצה שלי היה גבוה , אז אני יכול להניח שההגנה עייפה ולכן רצוי ללכת למהלך ריצה ול TD. באופן רגיל הייתי מעדיף ללכת ל FG ואח"כ OSK. אבל יש כאן עוד משהו, וזה קצת פסיכולוגי: נגיד שהצלחתי ב OSK. איזה מסר העברתי להתקפה שלי בכך שלא סמכתי עליהם ולא אפשרתי להם לנסות TD? בכל מקרה, אחרי שני אינטרספשין, ה QB עלול להיות ללא בטחון, ולכן ריצה עדיפה. שלא נשכח עוד משהו: גם במידה וה TD לא מצליח, הקבוצה השניה מקבלת את הכדור ממש צמוד לקו השער, וגם לזה יש משמעות, כי בהצלחת ה FG ואחריו ה OSK זה אומר שאני מקבל את הכדור רחוק באופן יחסי מהשער, ולכן עדיף שבפעם השניה היעד יהיה FG ולא TD (כמו שאמרתי קודם: עדי לא מעדיף מהלכי מסירה ארוכים לאור האינטרספשייו הקודמים). בקיצור: ההעדפה שלי היא ל TD ריצה ואח"כ OSK, כאשר הפרמטר העיקרי לקבלת החלטה על מהלך כזה הוא מידת העייפות של הגנת היריב. המהלך האלטרנטיבי יהיה FG ואח"כ OSK. בהצלחה לקבוצה.

Jerzet

New member
לא כזה מסובח

אנשים סתם מסבכים את העניינים. התשובה מאוד פשוטה, למרות כל הגורמים הבלתי תלויים. הולכים על ה- FG. מצמצמים את ההפרש כי צריך לפחות two scores. לך על בטוח. לא צריך אונסייד. 3 פסקי זמן ו two-minute warning הם מספיקים ויותר לעצור את הקבוצה היריבה, שרק הצליחה לעשות 12 נקודות. עוצרים אותם, ופותחים בדרייב המנצח. פשוט וסולידי, זה משחק של אחוזים.

Yo-man

New member
גם לי יש דעה (בסופו של דבר)

1. בדיוק מה שג'רמי אמר. קודם ללכת על בטוח, אח"כ לראות מה קורה - ולא OSK. שלוש דקות ו-4 פסקי זמן צריכים להספיק. ואם לא - אז לא מגיע לי לנצח
2. אז בטח שלא אשתמש בבעיטת על-הצד (תרגום חופשי). יש לי 15 דקות לעצור את הקבוצה השניה ולנסות להתקדם מספיק ל-FG... מה, השתגעתי ?! ו-
לעופרי על היוזמה.

gadotmi

New member
ליורם

15 דקות ? זה 3:00 ברבע הרביעי ולא 3:00 ברבע השלישי.... אני מבין את העניין של "הליכה על בטוח", אבל יש הבדל עצום ביון שני המצבים. אם זה היה רבע שלישי, כל ההתייחסות היתה שונה לחלוטין.... גם אני מברך את עפרי על היוזמה.

Yo-man

New member
אני מדבר על הרבע האחרון

עם כל פסקי הזמן והאפשרויות לעצור את השעון, ההתייחסות שלי היא ל-15 דקות של קביעת מהלכים ומציאת דרכים להתקדם. אבל אני מבין אותך, באמת לא הייתי ברור בהודעה שלי.

roniway1

New member
דעתי:

אני הייתי הולך על האפשרות הראשונה: פילדגול ואחריו און סייד קיק . לגבי האפשרות השנייה: הייתי הולך לאון סייד.

ofribecker

New member
כל מי שעדיין לא השיב

האם זה מחוסר דיעה? חוסר בטחון עצמי? אין מה לפחד. תביעו את דעתכם בקשר לדילמה. יהיה יותר מעניין... תודה ושנה טובה עפרי

puppi

New member
טוב אם אתה לוחץ...

אני הולך על שער שדה - דבר ראשון נקודות בטוחות. בעיטה רגילה - וניסיון לעצור את היריב אחרי דאון ראשון. עולה אם 4 רסיברים... אה כן - לפני הבעיטה לא אכפת לי לקבל 2 עונשים על עיקוב משחק - כך שהטעיות למינהם - "ספירה קשה" וכו'... לא כל כך מקורי (בגלל זה לא כתבתי) אבל יעיל.

JakeTheSnake16

New member
דעתי

טוב, דבר ראשון מעניין אותי איך הגעתי למצב של דאון רביעי, ז"א אם ניסיתי שלוש פעמים לרוץ ונכשלתי להיכנס לאנד זון וכו'. כי זה בוודאי ישפיע על ההחלטה. כמו גם הQB וה RB שלי, ההגנה של היריב וכו'. במצב תאורטי אני מניח שהייתי מעדיף בכל מקרה ללכת על ה7 ולא על 3.באויר או על הקרקע תלוי בגורמים שאמרתי, אבל אם הQB שלי כבר זרק שתי אינטרספשנז, אני חושב שאני אלך על הקרקע. אופציה אחרת היא פייק פילד גול, אבל זה הימור, ומהלכים כאלה מסוכנים נגמרים רע בד"כ. לגבי החלק השני של השאלה, אין ספק שבעיטה רגילה ולא אונסייד, אונסייד שנכשל גומר לי את המשחק בשלב כזה.

למעלה