אני מכשפה רעה....לא מגישה ארוחת בוקר אם לא צחצחת שיניים

אני מכשפה רעה....לא מגישה ארוחת בוקר אם לא צחצחת שיניים

האם אני היחידה שמתחרפנת כאשר הילדים מגיעים בבוקר בקור של 18- צלזיוס בפיג'מה נא מסופקים בלי גרביים בנעלי ביית בלי אפילו לצחצח שיניים ואז צריך לדאוג שיתלבשו יתארגנו ארוחת בוקר וגם יצאו בזמן לבית הספר? האמא רוצה שישנו אצלה בלילה אבל לא מוכנה להכין לבית הספר ואז אני המכשפה.........

נראה לי שאת היחידה

פשוט כי אף אחד לא נתקל בהתנהלות מטורללת שכזו.
האמא נשמעת לי מחורפנת לגמרי!!

האמא מחורפנת

הבעיה היא שאני בקצה גבול היכולת.....
היתה לי שבת איומה ואין לי כוחות.

mother cat

New member
לא הבנתי. הם ישנים אצלה ומגיעים אליך ככה?

הייתי משתגעת. לגמרי. מספיק קשה לי עם בת ה 13 של בעלי שמסתובבת בכל מיני חלקי פיג'מה לא קשורים, יחפה, עם שיער סטור וריח מהפה עד שאני שולחת אותה להתלבש, וזה בתוך אותו בית ובקור ישראלי שלא משתווה למה שיש אצלכם....
היא כאילו מוציאה אותם ככה מהבית לאוטו, מסיעה אלייכם ואת צריכה להמשיך משם? למה אתם מסכימים? יום שהם ישנו אצלה זה יום שהיא אמורה לדאוג שיגיעו לבית הספר לבושים, מסורקים, מצוחצחי שיניים, ואם אפשר גם עם משהו בבטן...
&nbsp
אגב בני כמה הם? חשבתי שהם כבר גדולים. הם לא מתארגנים בעצמם?

אכן סידור משוגע.

כאשר הם ישנים אצלה ויש בית ספר הם מגיעים בבוקר שהאיש ישלח אותם לבית הספר. לדבריה היא צריכה להיות בעבודה מוקדם ולכן לא יכולה לקחת אות לבית הספר. וכן הם מגיעים ישר מהמיטה ...
בת 13.5 ובן 11.5
יכולים לעשות הרבה לבד אבל לא רוצים. ....
הביולוגים שלי כבר בוגרים.

mother cat

New member
אוי!

מה עם לשנות את סידור הימים שלך כדי שאת לא תהיי שם בבקרים האלה? שאבא יתמודד איתה ועם הבעיה...

ornme

New member
אני באמת לא מצליחה להבין...

קוראת את ההודעות שלך כאן, ואם הבנתי נכון האקסית שלו חולה, ממש, זקוקה לטיפול.
קור של 18- זה סכנה ממשית אם לא מוגנים היטב. למיטב זיכרוני יש צורך בכפפות כפולות ולבוש מוקפד, ואפילו גרבים טרמיות, נכון? הרי אפשר לאבד איברים - אצבעות, אוזניים... ובלי גרביים בטמפרטורה כזו...
אז כיצד האיש שלך לא נזעק? איך מאפשרים דבר כזה? אני לא מבינה מדוע אינו נוקט בצעדים כלשהם נגדה. אין מצב להזנחה כזו.
זה שאת נחשבת למכשפה רעה זה הכי פחות רלבנטי כאן... יש כאן בעיה נוראה של מסוגלות הורית עד כדי התעללות בילדים.
לא מבינה. בעיקר לא מבינה את האיש שלך.

אכן הקור מסוכן

אבל אנחנו מדברים על יציאה מבית מחומם לאוטו מחומם בחניה סגור צמודה לבית ואז קפיצה מהירה והם שוב בבית מחומם כך שאיין חשיפה מסוכנת לקור.
יש בעיות קשות אם הילדים כתוצאה ממנה ולכן עבר עלי סוף שבוע זוועתי.אני שומרת את הבית שלי כאופציה. אני חייבת שכתובת המגורים שלי תהיי בעיר שבה הבית שלי לצורכי עבודה ולכן אני למעשה מחלקת את ימי השבוע חצי איתו וחצי עם הבן הבוגר שלי בבית.....לאן זה יוביל קשה לדעת. יש מטפלת מעולה בתמונה . הבעיה היא שאני עייפה כל כך...

ornme

New member
עדיין, כך הם חשופים לסיכונים,

דברים קורים, דברים שבמצב שהם לבושים ומוגנים עוברים ללא פגע, בעוד שככה, כל דבר קטנטן יכול להגמר לא טוב. כל תקלה קטנה ברכב עלולה להפוך כך לסכנת חיים.
עדיף לא לפרט... באמת, יש צורך דחוף בלהציב לה תנאים בנושא השינה אצלה. והאיש שלך חייב לעשות את זה.

לגבי החיים המפוצלים שאת חווה עכשיו - עדיף ככה מלהתגורר איתו כל הזמן.
לדעתי. כי על פי מה שאת כותבת, נראה לי שיש לך נטיה לקחת על עצמך התמודדויות שלא אמורות להיות מועמסות עליך. המרחק הזה גם שומר עליך. בהעדרך האיש שלך חייב להתמודד בלעדיך.
ונשמר לך המפלט שלך, שלנוכח מה שאת עוברת הוא הכרחי לך.
הילדים כבר די גדולים. עוד שבע שנים הדברים יראו אחרת.

את צודקת לגבי הסיכון

אבל לי אין שום דרך לשנות את זה. גם לגבי הסידור המטורף של הסדרי ראיה שהילדים עוברים לפחות פעמים כל 24 שעות בין ההורים איין לי שום דרך לשנת למרות שלדעתי זה אסון. ההורים החליטו שהילדים צריכים לראש את שניהם כל יום והתוצאה איומה.
לגבי לא להיות שם אני. מצאת רק ל לילות לילה אחיד בשבוע שהילדים מגיעים ממנה וגם זה יותר מידי אבל זו הזמן הזוגי היחיד שלנו בלעדיהם לכן כל עוד אנחנו ביחד איין דרך לשנות את זה..... יש המון בעיות. מנסים להתגבר אבל כרגע לא יודעת מה ילד יום ואני באמת מתחילה להתייאש.......

mother cat

New member
מה דעתו של בעלך על מה שקרה?

אני מבינה שהוא חשב אז, יחד ם האקסית, הילדים צריכים שני הורים כל יום. אבל מה דעתו על ההסכם הזה עכשיו? אם גם הוא חושב שזה לא עובד ועושה נזק, שלא לאמר מסכן, את הילדים, אולי זה הזמן לנסות לשנות?

את לא מכשפה

אבל נראה שהבעיה פה הרבה יותר חמורה מאם את מכשפה או לא.
לילדים האלו יש אבא! ואני מניחה שלפני שהפכת מכשפה עירבת אותו בנעשה.
אם הוא לא הגיב והמצב נשאר כך , הרי ישנה בעיה עמוקה מאד במערכת היחסים שלך ושל בעלך.
אני לא מצפה ממך להיות הפתרון אבל בהחלט להיות הקטליזטור , הזנחה פושעת כזו היא דבר שהיה מעמיד אותי על רגלי האחוריות ולא הייתי מרפה עד פתרון מלא כולל התערבות חיצונית.

את לא מכשפה

ואיזה מסכנים הילדים
הרצון של האמא הוא הרי רק פן אחד במשוואה, לא לכל מה שהיא רוצה חייבים להסכים. ובמקרה שלכם השאלה למה כן להסכים ולמה לא להסכים היא הרבה יותר קשה ומורכבת מאשר בדרך כלל.
ואני מניחה שעיקר הקושי שלך הוא חוסר האונים הזה שבו אין לך שום דרך לטפל בבעיה מול האמא ורק את מקבלת את ההשלכות שלה על הגב שלך.
מצד אחד הם ילדים גדולים מצד שני אני לא יכולה לתאר לעצמי מה עובר עליהם עם אמא כזו. בסיטואציה אחרת הייתי אומרת לך - בעיה שלהם. שיקבלו עונש מבית ספר על איחורים. בסיטואציה הזו אין לי מוזג מה הייתי עושה במקומך.
לגמרי מבינה אותך אך שלפעמים את נשברת מכל זה

רגשי1

New member
מי אומר שאת מכשפה???

הגרושה? הילדים? בבעל שלך?
למה את מכשפה? למה לא בעלך? למה לא הגרושה?
קראתי הרבה הודעות שלך, עד כמה שזכור לי עזבת בגלל כל המצב ההזוי הזה.
אני לא זוכרת איך היחסים שלך עם הלדים המסכנים האלה,אבל בהחלט נשמע לי מצב הזוי .
את נקלעת למצב בו את עומדת מול ילדים שלא אשמים גם הם, ומוצבת בפניך עובדה - לדאוד שיהיו מוכנים לבית ספר....
איפה בעלך בסיפור? הוא מסיע אותם? הוא גם דואג שיתארגנו?
לגבי א.בוקר - אפשר אולי לתת להם איזה חטיף אנרגיה או משהו מוכן שיקחו לדרך אם אין זמן? את זה אני שואלת ברמה המעשית, ככה שגם תרגישי טוב עם עצמך שלא שלחת אותם רעבים, וגם לא ממש טרחת?
ואולי יש אפשרות שלא תהיי שם בבקרים שהם מגיעים, ככה לא תהיי את המכשפה...אולי תצאי את מוקדם לעבודה, ?..
מה שבטוח שאת לא מכשפה בכלל מפיליפ עליך דברים שהם לא בחחריותך בכלל.

ריגשית תודה ותשובה לשאלות שלך.

מי אומר שאת מכשפה???
בת ה13.5 ברגע של כעס.....כשהיא מבינה שעלי מניפולציות לא עובדות. ...

למה את מכשפה?
כי אני זו שמציבה את הגבולות
למה לא בעלך?
כי הוא נהנה מהתוצאות אך לא מסוגל לעמוד בעימות עם הילדים. ...ראה סיוט יום שישי האחרון.
למה לא הגרושה?
יש לה פטור היא סובלת מחרדות הוציאה גימלים......
אני לא זוכרת איך היחסים שלך עם הלדים המסכנים האלה,אבל בהחלט נשמע לי מצב הזוי .
היחסים שלי עם הילדים טובים. הבת בת 13.5 עם קריות של גיל ההתבגרות אבל בסך הכל בסדר.
הבן בן 11.5 פסיב אגרסיב ומני פולניות שלמד מאמא שלו אבל כאשר מאפסים אותו כמו אתמול אז בסדר..

את נקלעת למצב בו את עומדת מול ילדים שלא אשמים גם הם,
נכון. ולכן הולכת על ביצים הם באמת תקועים במצב בלתי אפשרי שהם לחלוטין לא אשמים בו ומנסים לשרוד כמיטב יכולתם
איפה בעלך בסיפור?
הוא מסיע אותם.וומנסה לעזור בהתארגנות כאשר אני לא נמצאת עושה הכל לבד ולדבריו ודברי הילדים -ס
לגבי א.בוקר - אפשר סיוט
איין לי בעיה עם להכין ארוחת בוקר יש לי בעיה עם ילדים שיושבים לשולחן בפיג'מה ובלי לצחצח שיניים וחושבים שזה בסדר.
ואולי יש אפשרות שלא תהיי שם בבקרים שהם מגיעים, ככה לא תהיי את המכשפה.
אני שם רק שני בקרים בשבוע איתם.
..אולי תצאי את מוקדם לעבודה, ?..
עובדת מהבית בדרך כלל אם לא יוצאת לביקורי ביית....וזה אף פעם לא כל כך מוקדם בבוקר
מה שבטוח שאת לא מכשפה בכלל מפיליפ עליך דברים שהם לא בחחריותך בכלל.
מסכימה... אבל כנראה חלק מ הקושי במשפחה מורכבת......
מזל שיש לי גם את הבית שלי ואני חיה חצי חצי ....

רגשי1

New member
אולי

את יכולה לנסות לתאם עמדות עם בעלך.
שיבוא ממנו שלארוחת הבוקר יושבים לבושים ואחרי צחצוח שיניים. או..שתחליטי שלא תפקידך לחנך אותם - לא רוצים לצחצח שייים - לא בעיה שלך..יש להם אבא ואמא . אולי את לא צריכה להיות ה"שוטר הרע" ...לא יודעת..
אני לא יודעת כמה תמיכה יש לך מבעלך בהתמודדות עם ילדיו. אם לפחות הוא מגבה אותך כשאת מציבה גבולות...
האמאת - נשמע לי שמזל של הילדים האלה שיש להם גם אותך..לדעתי את צריכה לדרוש מבעלך לשנות את הסידור עם הילדים.
קל לתת עצות...
באמת מזל שיש לך את הבית שלך

תודה...

זו אכן הסיבה שאני שומרת את הפינה שלי...
לא תפקידי לחנך אותם אמת. אבל אם רוצים שאין אוכל אז התנאי שגם לי יהיה נעים לשבת לשולחן. ...
הזוגי בדרך כלל נותן גיבוי .
אני לא מעירה לילדים אלה אם כן זה נושא שדיברנו מראש.
לשנות את בסידור לצערי איין סיכויי. הוא מתעקש שהילדים צריכים לראות את שניהם כל יום.... עד שזה לא יבוא מהילדים זה לא יגמר.....
לגבי הצבת גבולות הוא מאוד שמח שאני עושה את זה כי הוא לא מסוגל....

רגשי1

New member
מטפלת

מעניין אותי - כתבת שיש מטפלת בתמונה - במי היא מטפלת ? גם את רואה אותה? מה היא אומרת על כל המצב? זה לא מעודד אותך שיש מטפלת בתמונה? במה היא מעולה, אם המצב כל כך הזוי ואת בלי כוחות ובעלך לא ממש מתמודד?
אני שואלת לא בביקורתיות, באמת מעניין אותי ואת לא חייבת לענות.

מטפלת משפחתית

התנאי שלי לחזור לקשר היה מטפלת זוגית .
כן היא מאוד עוזרת ומהווה תמיכה עבורי. אכן קשה לי מאוד שבן הזוג לא מרגיש מחייב לשינויי. השינוי קורה אבל לאט ובקושי וחבל אם הוא היה יותר מחויב לתהליך הטיפולי לכולם היה טוב יותר גם לו....
כואב לי לראות את הקושי שלו. ושל הילדים. אבל ברגע שאני אחוש שמוטב לי לבד אני אלך....
כיום במאזן עדיין יש מספיק דברים חיוביים להחזיק אותי במערכת. מה ילד יום? לא יודעת

רגשי1

New member
נשמע מעודד

הרבה טוב, יש טיפול זוגי, יש מספיק דברים טובים שמחזיקים אותך בקשר, ויש לך את הבית שלך...ויש ילדים שזכו שתהיי בחיים שלהם.
אני מקווה שהמטפלת באמת תעזור.

למעלה