אני ממש בדילמה...

etilly

New member
אני ממש בדילמה...../images/Emo4.gif

אני יודעת שהבעיה עוד רחוקה, אבל...רציתי לשתף אותכם. מדובר על הסדר פסח. השנה הסדר היה ממש סיוט!! (ושוב תודה לנעה הקטנה שהצילה לנו את הערב!) סיוט של ממש שבאיזה שהוא שלב קמנו והלכנו (אם התירוץ שהאבא נורא נורא עייף) הסיפור הוא כזה: האח הגדול של בעלי חזר בתשובה לפני הרבה שנים, והוא ניהל את הסדר. קרא שורה שורה, לא פיספס אף מילה. עד כאן הכל בסדר וכשר. אז איפה הבעיה??? הוא עשה את הסדר לבד!! אף אחד לא השתתף! לא היו ילדים ששרו "מה נשתנה" (סה"כ 3 ילדים כולל נעה, אבל בכל זאת ילדים...) לא היה כולם לשיר ביחד "עבדים היינו"... לא היה כל החוויה של החג. כולם מסביבו רק מחכים לשעת האוכל, חסרי סבלנות ועצבנים, מצחקקים עם נעה היה נורא!! יצאתי משם מבואסת ועם המון מחשבות מה אני אעשה מכאן הלאה??? לא רוצה שזה יהיה הסדר שהבת שלי תשתתף בו. אני רוצה שהיא תראה את החג כמשהו כייף, כמו שאני כל החיים ראיתי. לצעוק "דיינו" בכל רם, לקרוא על התם או על זה שלא ידע לשאול...אני רוצה שהיא תבין את המשמעות של החג!! אני יודעת שאם נגיד לו משהו, הוא יפגע (וכהמציאו את המילה עקשן, הסתכלו עליו) ואני ממש לא בקטע של לסכסך בין האחים שם. אבל...הבטחתי לעצמי, שבשנה הבאה אם זאת תהיה המתכונת אני לא באה!! מה הייתם עושים?? (ולא לבוא עם התשובה של לעבור את החג אצל ההורים שלי כי אין מצב כזה - בעלולי לא מדבר איתם) אז...?

ענתש

New member
ואוו קשה ! לבעלי יש דוד כזה...

לא חזר בתשובה (אבל דתי במקור) ואוהב לנהל את הסדר ביד חזקה ובזרוע נטויה... מה שעושים זה משנים מיקום - רק פעם בכמה שנים עושים אצלו בבית. כשלא עושים אצלו בבית אז מישהו אחר מנהל את הסדר תחת התירוץ של "אני רואה בזה כבוד גדול לנהל את הסדר בביתי שלי ואני אעלב אם תשתלט לי על העניינים" - אצל דתיים ממש זה תירוץ שמאד נחשב. ככה סובלים אותו רק פעם בכמה שנים. עם זאת מתחשבים בו ותמיד עושים סדר כהלכתו כולל כל ההגדה כולה - רק בסגנון שונה כל פעם.

מתרגשת

New member
מסכימה עם ענת

ואם יש בעיה של איפה... אתם מוזמנים לרעש של ההורים שלי ששם כולם חייבים לקרוא בהגדה כי לאבא שלי אין סבלנות לקרוא הכל ובשירים צורחים כל כך חזק שאם נועה תישן היא פשוט תידבק לתיקרה מהבהלה...

etilly

New member
יש בעיה קטנה...

כל עוד ההורים בחיים אין סיכוי שהסדר יהיה במקום אחר!

etilly

New member
למרות שזה עוד מאוד רחוק

המחשבות האלו ממש מעסיקות אותי ביומיים האחרונים! נראה לי שאני פשוט לא אלך לסדר בשנה הבאה. ממש בא לי להחרים, כי שם אין עם מי לדבר!!

פסח ושאר חגים...

עצם העובדה שאת ואילן מסכימים על כך זה כבר חצי דרך (או יותר) כך לפחות אין חילוקי דעות גם בין בני הזוג. מה לעשות לדעתי? ממש לא לדפוק חשבון, לעשות סדר עם אנשים שאתם נהנים ואוהבים (אולי חברים טובים?) ואם אין ברירה, אפילו לבד שלושתכם... עדיף לא?

עדי 4

New member
וואוו,איזה סדר באסה

אני דתיה ואצצלנו הסדר ממש אחרת ממה שתארת שהיה אצל אחיך. כולם קוראים ביחד את ההגדה, שרים, מביאים קצת פירושים יפים על ההגדה וגם אוכלים. עיקר המצוה היא והגדת לבינך, חשוב שהילדים ישאלו את הקושיות, חשוב שהם ישמעו את סיפור יציאת מיצרים. אם אח שלך קורא לבד את ההגדה והילדים והאחרים לא שומעים מתפספסת חלק מהמצוה. אם נראה לך שכך הולך להיות גם בשנים הבאות תברחי משם, ההורים שלך בטח יבינו שחשוב לך שנועה תספוג אוירה קצת אחרת מהחג ואני מכירה כאלה שמארגנים סדר כמה חברים שכולם נפגעי ומאוכזבי ליל סדר קודם. מאחלת לך שהסדרים הבאים יהיו בסגנון שמקובל וחביב עליכם. המשך חג שמח עדי

כמיסה

New member
מסכימה עם עדי../images/Emo45.gif אמנם לא דתיה

אבל אנחנו חוגגים עם המשפחה שחלקם התחזקו עם השנים והסדר היה מ~ע~ו~ל~ה המון שירים שאלות של הילדים הילדים "גנב" שחזרו ממצריים לירושלים, שרו שירי חג שלא קשורים, כל ילד בתורו והיה ממש שמח
מה שכן קשה זה ההכנות בשר עטרה כלים מיוחדים אבל עם קצת רצון (או הרבה) החג יכול להיות נהדר
ובנימה זו שתהיה שבת שלום

שינוי גישה

נשמע מההודעה שלך שאין ממש סיכוי לחגוג את הסדר במקום אחר בלי לעורר מריבות משפחתיות קשות, הגישה שלי היא, שלא חייבים לאמץ אותה כמובן, היא שמדובר בסה"כ בארוחת ערב, ולכן פעם בשנה הולכים לארוחת ערב אצל הדוד שבה לא כל כך נהנים. לעניין מהותו של החג, אפשר לקרוא עם נועה את ההגדה ביום אחר, או לשיר אתה את השירים. בגן בד"כ שרים את השירים וכד', ואולי כשהיא תהיה יותר גדולה יתנו לה לשיר את הקושיות. שוב, זה רק אם אין מנוס (וזה אכן נשמע כך), אבל אני תמיד מעדיפה להמנע מעמותים אם אפשר. (שוב, עניין של גישה) המון בהצלחה וחג שמח.

talsh

New member
טוב כמה רעיונות (ארוך)

אצלי החג השנוא ביותר בשנה הוא פסח וליל הסדר בעיקרו, בעלי אוהב מאד את החג ואצלו החוויה היא חיובית. לשנינו כמובן הרצון לתת לתום חוית חג נפלאה. אז ככה - אחרי החתונה שלנו - הודעתי רשמית למשפחה שלי ושלו שחסל סדר פסח כמו שהיה, אני לא רוצה ולא חייבת. הרגשתי שעכשיו אנחנו משפחה משלנו וצריכים לעשות את זה אחרת. כל שנה אנחנו מנסים משהו אחר - 1. לפני שנתיים היינו בסיני ועשינו סדר פסח עם חברים שהיה נפלא. 2. בשנה שעברה היינו אצל דוד שלי (היחיד שאני ממש אוהבת אותו ואת משפחתו) 3. השנה היה אצלי בבית והיה נפלא. דאגנו שתהיה אוירה ממש נחמדה - והכי חשוב.. לא אפשרנו לאפחד להשתלט ככה יותר. אבא שלי קרא את ההגדה אבל באמצע נתנו לכל אחד לקרוא כולל לילדים שיודעים, כל הילדים שרו שירים שלמדו בבי"ס, כולנו שרנו בקולי קולות את "אחד מי יודע" (טוב כולם חוץ ממני כי הקול שלי הלך לו לאיבוד) - היה ממש ממש כיף. שנה הבאה - נראה..

טלאפ

New member
אני דווקא הייתי אומרת לו

ובצורה עדינה, כדי שלא יפגע. פשוט בשלב מסוים להגיד לאחד היושבים על השולחן שתורו לקרוא ונראה איך עורך הסדר יתמודד עם קריאת התיגר על מעמדו. גם אצלנו נהוג שכל אחד קורא קטע, ואת השירים כולם מזייפים יחד ורק בסוף השיר נזכרים במנגינה האמיתית. אבל זה בדיוק הכיף של הסדר

dafgol

New member
מממממממממ.....בעיה ...

לא יודעת מה להגיד לך . אצלינו הסדר נערך כל שנה כרגיל.....קוראים עד האוכל , אנחנו רחוקים מלחזור בתשובה אבל אח שלי מקפיד לקרוא הכל !!!!!! ודי מתפלסף...( עו"ד...נו מה לעשות...) לשיר כולם שרים....אנחנו באופן אישי לא ממש מתעמקים בכל הטראראם אלא מחכים כבר לאוכל.....מבחינתנו זה ארוחת חג חגיגית עם כל המשפחה וזהו... אני החלטנו.. ששנה הבאה נעשה את הסדר אצלינו.....( זה התכנון בנתיים...) ואז אנחנו נחליט מה עושים מה שרים מתי אוכלים וכו' אבל בלי למרוח ת'סדר ....מכיוון שבר כבר יהיה בן שנה ו 4 חודשים שנה הבאה בפסח , אנחנו כן נקרא ונשיר חלק לפחות... ( דוגלים בשיטה של לחשוף אותו לדברים שקשורים למסורת , הוא יחליט לבד כשיהיה גדול אם מתאים לו או לא ). ומי שלא ימצא חן בעיניו - שלא יבוא ......

ענתש

New member
האמת ? עכשיו כשאני חושבת על זה...

זה לא חייב להיות עצוב או בודד - תחרימו (תחת התירוץ שיש לכם כבר תוכניות) ותעשו לבד. אני הבטחתי לעצמי שבפעם הראשונה שאני עושה אצלי בבית סדר אני מזמינה גם כמה חיילים בודדים - גם שיהיה שמח (הרבה אנשים) וגם מעשה טוב. מה את אומרת ?

אנחנו עשינו סדר "של דתיים"

וכווווולם קראו. לפני 3 שנים עשינו סדר לבד. רק אישי ואני והיה נהדר. בשנה שעברה עשינו סדר רק למשפחה המצוצצמת. שנינו עם חמשת ילדינו. תהילה הייתה בת שבועיים. היה נהדר. כל אחד צריך לעשות את הסדר שהכי נעים לו ומדבר אליו.

shirka

New member
מגוונים../images/Emo70.gif שנה אחת אצל המשפחה שלו

שנה הבאה אצל המשפחה שלך.

למעלה