אני ממש לא מבין מה רע בחוק חדרה גדרה .

• פותח הנושא wgaf
  • פורסם בתאריך

wgaf

New member
אני ממש לא מבין מה רע בחוק חדרה גדרה .

הרי לפליט שברח מן הגיהינום , מרצח עם , מדיכוי וכו גם אזורים אלו אמורים להיות שיפור עצום . אז על מה הם מתלוננים ? מה דרום וצפון הארץ אינם אטרקטיבים מספיק עבור פליט??? מן הסתם זו לא תהייה דעתו של פליט אמיתי . כל השאר מוזמנים להסתנן לסוריה . ישראלים ותיקים יכולים לגור באזורים אלו אבל פליט חסר כל שברח מארצו חייב לגור בדיזינגוף פינת ארלוזורוב ? איפה יש פגיעה בזכויותיהם ? הרי לפליט אמיתי יש זכויות כלשהן , לא נראה לי שהזכות לתנועה חופשית במדינה שאליה הוא הסתנן היא אחת מהן. ולגבי מהגרי עבודה לא חוקיים , להם אין כל זכויות , גם לא הזכות לחופש תנועה.

זה שאנשים ברחו מתנאים מחפירים

לא אומר שזה בסדר לשלול מהם כאן זכויות בסיסיות ולהפוך אותם לאנשים סוג ב' (במקרה הטוב).

wgaf

New member
זו התגובה ?

סתם זריקת סיסמא ? ישראלים ותיקים יכולים לגור בדרום ובצפון אבל פליט חסר כל שברח מארצו חייב לגור בדיזינגוף פינת ארלוזורוב ?

Maladict

New member
מה שקורה בארץ זה שמתיחסים אליהם

כמו לאנשים סוג' ז'. גם לחוקיים וגם ללא חוקיים.

IgalR

New member
אלו פליטים 2.0

עם חיבור לאינטרנט ודור 3 התנאים בצפון ובדרום הארץ קשים. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3746672,00.html אני גר בתנאים הקשים בקריות נציגי האום לא באו לראות את התנאים בהם אנחנו חיים אפילו פעם אחת.

טולינק

New member
מה שרע בנוהל (לא חוק) חדרה גדרה...

הוא מה שנגרם לתושבי הפריפריות. גם ככה קשה מאד בתקופה הנוכחית לתושבים הישראלים שגרים באיזור הצפון והנגב לפרנס את עצמם ועכשיו מפילים עליהם עוד כמויות של פליטים ומבקשי מקלט שיתחרו איתם על כל משרה פנויה (וזה בנוסף לפליטים ומבקשי המקלט שכבר נמצאים שם, והפליטים מוכנים לעבוד תמורת סכום נמוך בהרבה ממה שהמקומיים מוכנים לעבוד תמורתו ככה שזה מקשה על המקומיים עוד יותר). בת"א ובמרכז יש יותר דרישה לעבודה. התושבים של הקריות והנגב לא יכולים לעבוד בת"א בגלל המרחק. הפתרון הטוב ביותר (לא כדי שהפליטים ומבקשי המקלט ימצאו עבודה, אלא כדי שתושבי הפריפריה ימצאו עבודה) הוא לתת לפליטים ומבקשי המקלט לעבוד במרכז. וזה לא שהפליטים במרכז גוזלים עבודה של ישראלי אחר. שים לב איך המדינה מייבאת עובדים זרים חוקיים (לרוב מלוכסני עיניים) ורוצה לגרש את הפליטים שכבר במרכז - והכל לטובת חברות כוח האדם שגם ככה עושקות את העובדים הזרים ומחרימות להם מסמכים מזהים (בניגוד לחוק) ככה שהם לא יוכלו להתנגד.

wgaf

New member
התכוונתי לכך שאני מוכן לשמוע תלונות על כך

מצד פליטים ועובדים לא חוקיים. אין ספק שיש משהו בנקודה שלך לטווח קצר. לטווח בינוני הנוהל יגרום למדינת ישראל להפוך להרבה פחות אטרקטיבית למסתננים ומהגרי עבודה לא חוקיים.

למעלה