אני ממש ממש אשמח אם מישהו מהתחום יעזור לי

hagit55

New member
אני ממש ממש אשמח אם מישהו מהתחום יעזור לי

שלום :) אני בעלת תואר בהנדסת ביוטכנולוגיה והייתי רוצה לפנות לתחום עריכת פטנטים. ישנו קורס מטעם המרכז להשתלמויות של בר אילן בהיקף של 180 אקדמאיות, קורס המכין לבחינות של משרד המשפטים, כאשר קבלת תעודת עורך פטנטים מותנית במעבר הבחינות+שנתיים התמחות בתחום עריכת הפטנטים. מנסיונכם, מה הסיכויים להיכנס לתחום של הפטנטים ללא תארים מתקדמים במדעים? בהתחשב שתחום זה הוא מאוד צר בארץ ולא מספיק מפותח, האם קורס מסוג זה יכול לתרום לי להשתלב בתחום הפארמצבטיקה/ביוטכנולוגיה, לאו דווקא ישירות בעריכת פטנטים? בקיצור, יש סיכוי להיכנס לתחום עם תואר ראשון בביוטכנולוגיה בלבד, אפילו עם קורס? תודה רבה מראש.

yoni5132

New member
עריכת פטנטים

אני לא מהתחום של עריכת פטנטים. בכל זאת דיברתי עם מישהים שבתוך התחום כבר 10 שנים. מה שהיא אמרה היה חד משמעי: יש עודף כל כך גדול בביולוגים כך שהחברה שלה (ipatent: Ehrlich and partners) לא תסתכל בכלל על ביולוג שאין לו תואר שלישי, נסיון בין-תחומי וידע באנגלית ברמה של שפת אם. מה שעונה על שאלתך: אין סיכוי! הקורס לפי דעתי לא ייתן לך כלום. תואר במשפטים ייתן לך יכולת חוקית לעסוק בתחום אך לא כלים, ידע ונסיון לכך. יש בערך 300-400 עורכי פטנטים בארץ (חלקם עורכי דין, כימאים, מהנדסי חשמל, פיסיקאים וגם ביולוגים), אז על תבני על התחום הזה. הייתי ממליץ לך לעשות הסבה להנדסת תעשייה וניהול או להנדסת כימיה.

למעלה